De leukste Sinterklaas intochten en andere Sint uitjes in 2021

We kijken natuurlijk allemaal naar de intocht van Sinterklaas en de Pieten, live of op televisie. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen zijn er nog veel meer leuke intochten en uitjes. Al die Sinterklaas intochten en andere uitjes vind je hier de leukste op een rijtje.

Dit jaar is de intocht op zaterdag 13 november, de locatie is nog geheim. Wil je op televisie kijken? Dat kan bij de NTR op NPO Zapp / Nederland 3 op zaterdag 16 november vanaf 12 uur. Op zappelin.nl is de intocht jaarlijks met gebarentolk te bekijken.

Veel Sinterklaas intochten mogen in 2021 doorgaan.  Toch kan er op het laatste moment nog wat veranderen. Nog niet overal is het programma zeker en op een aantal plekken is de intocht kortgeleden toch gecanceld of aangepast. Sommige informatie in dit artikel kan dus achterhaald zijn. Klik daarom kort van te voren nog even door naar de site van jouw stad, om te checken hoe de Sinterklaasviering zal plaatsvinden. 

Heb jij nog tips voor leuke Sinterklaas intochten en andere uitjes? Stuur dan een mailtje naar info [at] leukmetkids.nl!

De leukste Sinterklaas intochten en andere Sint uitjes in 2021

De leukste Sinterklaas intochten en andere Sint uitjes in 2021

Bekijk ook de printbare feestdagenkalender voor november én december

Leuk met kids agenda met festivals en andere uitjes voor kids

De Leuke Update vol kids nieuwtjes en musthaves

Sinterklaas intochten

Sinterklaas intochten en uitjes in de grote steden

De intocht in Amsterdam is op zondag 14 november op het Marine Etablissement Amsterdam => bekijk ook kindvriendelijk restaurant Kanteen25 op het Marineterrein. In Haarlem komt de Sint zondag 14 november over de mooie oude Spaarne aanvaren.

Rotterdam vaart Sinterklaas op zaterdag 13 november binnen, met een hele show er omheen. In Den Haag komt Sinterklaas op zaterdag 13 november aan in de haven van Scheveningen en maakt een rijtoer door de stad. Daar vlakbij komt Sinterklaas op zaterdag 13 november ook aan in de Sluis in Leidschendam, waarna hij ’s middags doorgaat naar de Huygenshaven in Voorburg, om vervolgens door het oude centrum te rijden.

In Utrecht vaart de Sint op zondag 14 november de stad binnen, daarna is er de optocht door de stad en het kinderevenement op het Domplein. Daarnaast logeert Sinterklaas ook van 15 november t/m 5 december in het Museum Catharijneconvent, waar kinderen op bezoek kunnen komen in het Huis van Sinterklaas.

Nog een paar optochten: op zaterdag 13 november komt Sinterklaas aan in Leeuwarden, in Assen, in Lelystad, in Arnhem, in Middelburg en in Maastricht. Op 20 november komt Sint aan in Groningen. De datum is nog niet bekend in Enschede. In Den Bosch gaat de intocht niet door.

Sinterklaasintochten in waterrijke gebieden 

In Sneek komt de Sint op zaterdag 13 november natuurlijk ook per boot, niet zo gek in een watersportgebied. Op zaterdag 13 november komt Sinterklaas ook aan op Texel, in de haven van Oudeschild. In het pittoreske Muiden komt Sinterklaas op zondag 14 november de mooie oude haven binnenvaren, met op de achtergrond het Muiderslot. Daarnaast komt Sinterklaas op zaterdag 20 november met de boot naar de haven van IJburg in Amsterdam.

Sinterklaasintochten in de avond

Op verschillende plekken komt de Sint ’s avonds aan, super gezellig met allemaal lichtjes. Dit is bijvoorbeeld op 13 november op Urk, daar krijgt “Suunterkloas” een avond intocht. Als het donker wordt komt Suunterklaos met pieten de haven binnenvaren. Weet je dat er ook een eigen Urker Sinterklaasjournaal is?

Deze intocht is helaas toch gecanceld: de haven van Elburg, waar de Sint ’s avonds aankomt, overdag is er ook een kinderprogramma, het Sinterklaasfeest.

De leukste Sinterklaas intochten en andere Sint uitjes in 2021Sinterklaas evenementen

Van 17 – 5 december is Slot Assumburg in Heemskerk het Grote Sinterklaashuis. Kinderen kunnen hier ervaren hoe het is om in Sinterklaastijd tussen de Pieten te zitten. Er zijn allerlei themakamers, muziek en een speurtocht en je kunt hier zelfs logeren.

In allerlei steden kun je op bezoek bij het Huis van Sinterklaas of het Pietenhuis. Bijvoorbeeld in Dordrecht, in Leiden, in Utrecht en in Weert. Voor Harderwijk is nog niet duidelijk of het doorgaat.

13 – 25 november is de Mega Sint Show Party, waarbij Piet Pablo en Love Piet hun hits zingen. Deze show is in verschillende theaters in heel Nederland.

13 november – 5 december heeft Stadshart Amstelveen heeft een heus Sinterklaas Selfiehuis. Je kunt hier een aantal dagen per week foto’s in Sinterklaas thema maken. Daarnaast kunnen kids de werkkamer van Sinterklaas bezoeken en is er een Pietentrein.

Een weekendje weg met Sinterklaas

In het weekend van 3 december staan veel Landal parken in het teken van Sinterklaas. Een leuke plek om pakjesavond te vieren met de familie! => bekijk ook onze reviews van verschillende Landal parken.

19 en 26 november heeft vakantiepark Dierenbos pietenweekenden. 3 december vieren ze er het Sinterklaasweekend. => bekijk ook onze review van vakantiepark Dierenbos.

19 en 26 november en 3 december heeft vakantiepark Molke een Sinterklaasweekend. Met pietenactiviteiten, een pietenontbijt, het Sinterklaashuis en een bezoek van de Sint en zijn pieten.

Musea

20 – 28 november verandert Aviodrome in Lelystad in SintAIRklaas. Kids kunnen de Sint helpen om cadeautjes per vliegtuig te vervoeren.

20, 21, 27 en 28 november en 4 en 5 december strijkt Sinterklaas neer in het Muiderslot in Muiden. => meer over het Muiderslot.

20, 21, 27 en 28 november en 4 en 5 december komt Sinterklaas naar het Archeon in Alphen aan den Rijn. Het heet dan de Stad van Sinterklaas.

Sinterklaas komt niet alleen maar aan met de stoomboot, maar ook met de stoomtrein. Op 20 november maakt de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij VSM tussen Beekbergen en Eerbeek een reis met Sinterklaas. Je moet hier wel reserveren.

Datum nog niet bekend

Het Sinterklaasmuseum in Westzaan. Dit pop-up museum is maar een paar dagen per jaar open.

Video van Sint

Weet je dat je een persoonlijke video van Sint voor jouw kind kan maken? Naast de naam en leeftijd van je kind, kun je allerlei onderwerpen kiezen. Sinterklaas kan zelfs vertellen waar de cadeaus liggen. Via de website van Video van Sint bestel je de video.

De leukste Sinterklaas intochten en andere Sint uitjes in 2021

Nog meer Sinterklaas

Op Leuk Met Kids vind je naast Sinterklaas intochten en uitjes nog veel meer leuke ideeën voor Sinterklaas. Sinterklaasfilms, boeken over Sinterklaas, knutselideeën, YouTube tips, de favoriete schoencadeaus van Sinterklaas, ideeën voor pakjesavond, lekkere recepten om te maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

Heb jij nog tips voor leuke Sinterklaas intochten en andere uitjes? Stuur dan een mailtje naar info [at] leukmetkids.nl!

De leuke update

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Dit keer staat hij vol tips voor de zomer. Leuke buiten uitjes, vakantiebestemmingen, tips voor buitenspelen, zomer musthaves, tuin tips, knutselideeën, zomerse traktaties, fijne boeken en ook alvast tips voor de zomervakantie. Snel lezen dus!

 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids