De leukste Sinterklaas intochten en andere Sint uitjes in 2023

We kijken natuurlijk allemaal naar de intocht van Sinterklaas en de Pieten, live of op televisie. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen zijn er nog veel meer leuke intochten en uitjes. Van al die Sinterklaas intochten en andere uitjes in 2023 vind je hier de leukste op een rijtje.

Dit jaar is de intocht op zaterdag 18 november 2023 in Gorinchem. Wil je op televisie kijken? Dat kan bij de NTR op NPO Zapp / Nederland 3. Op zappelin.nl is de intocht jaarlijks met gebarentolk te bekijken.

De data van de intochten hieronder moeten nog vernieuwd worden. Die data worden doorgaans namelijk pas veel later bekend dan de landelijke intocht. Je kunt natuurlijk alvast op het linkje klikken, wie weet is de datum van jouw stad al wel bekend.

Heb jij nog tips voor leuke Sinterklaas intochten en andere uitjes? Stuur dan een mailtje naar info [at] leukmetkids.nl!

De leukste Sinterklaas intochten en andere Sint uitjes in 2022

Sinterklaas intochten – data nog niet vernieuwd

Sinterklaas intochten en uitjes in de grote steden

De intocht in Amsterdam is op zondag 13 november op het Marine Etablissement Amsterdam => bekijk ook restaurant Kanteen25 op het Marineterrein. In Haarlem komt de Sint zondag 13 november over de mooie oude Spaarne aanvaren.

Rotterdam vaart Sinterklaas op zaterdag 12 november binnen, met een hele show er omheen. In Den Haag komt Sinterklaas op zaterdag 12 november aan in de haven van Scheveningen en maakt een rijtoer door de stad. Daar vlakbij komt Sinterklaas op zaterdag 12 november ook aan in de Sluis in Leidschendam, waarna hij ’s middags doorgaat naar de Huygenshaven in Voorburg, om vervolgens door het oude centrum te rijden.

In Utrecht vaart de Sint op zondag 13 november de stad binnen, daarna is er de optocht door de stad en het kinderevenement op het Domplein. Daarnaast logeert Sinterklaas ook van 12 november tot 5 december in het Museum Catharijneconvent, waar kinderen op bezoek kunnen komen in het Huis van Sinterklaas.

Nog een paar optochten: op zaterdag 12 november komt Sinterklaas aan in Assen, in Arnhem, in Enschede, in Leeuwarden, in Lelystad, in Middelburg en in Maastricht. Op 20 november komt Sint aan in Den Bosch en in Groningen

Sinterklaasintochten in waterrijke gebieden 

In Sneek komt de Sint op zaterdag 12 november natuurlijk ook per boot, niet zo gek in een watersportgebied. Daarnaast komt Sinterklaas op zaterdag 19 november met de boot naar de haven van IJburg in Amsterdam. Op zaterdag 19 november komt Sinterklaas ook aan op Texel, in de haven van Oudeschild.

Op 13 november is de intocht in het pittoreske Muiden. Daar komt Sinterklaas de mooie oude haven binnenvaren, met op de achtergrond het Muiderslot.

Sinterklaasintochten in de avond

Op verschillende plekken komt de Sint ’s avonds aan, super gezellig met allemaal lichtjes. Dit is bijvoorbeeld op 19 november op Urk, daar krijgt “Suunterkloas” een avond intocht. Als het donker wordt komt Suunterklaos met pieten de haven binnenvaren. Weet je dat er ook een eigen Urker Sinterklaasjournaal is?

De leukste Sinterklaas intochten en andere Sint uitjes in 2022

Sinterklaasfilms in de bioscoop en thuis

Vanaf 12 oktober 2022 draait De Club van Sinterklaas en de Race tegen de Klok in de bioscopen. => meer over deze én andere Sinterklaasfilms.

26 en 27 november is het Sinterklaasweekend bij Pathé. Daarnaast is er op verschillende data een live Sinterklaasshow.

Sinterklaasfilms

Sinterklaas evenementen

In allerlei steden kun je op bezoek bij het Huis van Sinterklaas of het Pietenhuis. Bijvoorbeeld in Leiden, in Utrecht en in Weert.

12 november – 5 december is de Chocolade- en Speculaasfabriek van het Zaans Museum.

13 november- 4 december kun je de Pakjesboot bezoeken. In Hellevoetsluis, Rotterdam, Leiden, Lisse, Haarlem en Weesp.

13 november – 4 december wordt de Museumstoomtram in Hoorn de Pieten Express.

17 november – 5 december verandert Slot Assumburg in Heemskerk in het Grote Sinterklaashuis. Kinderen kunnen hier ervaren hoe het is om in Sinterklaastijd tussen de Pieten te zitten. Er zijn allerlei themakamers, muziek en een speurtocht en je kunt hier zelfs logeren.

19 november – 4 december verandert Aviodrome in Lelystad in SintAIRklaas. Kids kunnen de Sint helpen om cadeautjes per vliegtuig te vervoeren. => meer over Aviodrome.

19 november – 4 december strijkt Sinterklaas neer in het Muiderslot in Muiden. => meer over het Muiderslot.

19 november maakt de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij VSM tussen Beekbergen en Eerbeek een reis met Sinterklaas.

20, 26 en 27 november verandert het buitenmuseum Zuiderzeemuseum in een heus Pietendorp. => meer over het Zuiderzeemuseum.

26 november – 4 december komt Sinterklaas naar het Archeon in Alphen aan den Rijn. Het heet dan de Stad van Sinterklaas.

In een aantal weekenden in november en december is het Landgoed van Sinterklaas bij Duinrell in Wassenaar.

Een weekendje weg met Sinterklaas

In het weekend van 2 december staan veel Landal parken in het teken van Sinterklaas. Een leuke plek om pakjesavond te vieren met de familie! => bekijk ook onze reviews van verschillende Landal parken.

Vanaf 2 december is het Sinterklaasweekend vakantiepark Dierenbos in Brabant. => meer over vakantiepark Dierenbos.

18 en 25 november en 2 december heeft vakantiepark Molke in Overijssel een Sinterklaasweekend. Met pietenactiviteiten, een pietenontbijt, het Sinterklaashuis en een bezoek van de Sint en zijn pieten.

26 november en 3 december heeft een aantal Fletcher hotels een Sinterklaas arrangement. Met onder andere een Sinterklaas show en schoen zetten.

De leukste Sinterklaas intochten en andere Sint uitjes in 2022

Nog meer Sinterklaas

Op Leuk Met Kids vind je naast Sinterklaas intochten en uitjes nog veel meer leuke ideeën voor Sinterklaas. Sinterklaasfilms, boeken over Sinterklaas, knutselideeën, YouTube tips, de favoriete schoencadeaus van Sinterklaas, ideeën voor pakjesavond, lekkere recepten om te maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

Heb jij nog tips voor leuke Sinterklaas intochten en andere uitjes? Stuur dan een mailtje naar info [at] leukmetkids.nl!

De Leuke Update

In de Leuke Update vind je nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. Toffe vakantie locaties, uitjes, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken, films en nog veel meer tips voor kinderen en tieners. 

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids