De leukste Sinterklaasintochten van 2017 in heel Nederland

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Whatsapp
Whatsapp

We kijken natuurlijk allemaal naar de intocht van Sinterklaas en de Pieten, live of op televisie. Dit jaar is de intocht op zaterdag 18 november in Dokkum. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen zijn er nog veel meer leuke intochten en evenementen. Daarom vind je hier de leukste op een rijtje. Heb jij nog tips? Laat ze dan onder het bericht achter!

Wil je op televisie kijken? Dat kan op NPO Zapp (NL3) op zaterdag 18 november en op zappelin.nl is de intocht jaarlijks met gebarentolk te bekijken.

De leukste Sinterklaasintochten en Sinterklaas evenementen in in heel Nederland

Sinterklaas intochten

In Amsterdam komt Sinterklaas natuurlijk op heel veel plekken. De hoofdintocht in Amsterdam is op zondag 19 november, dan komt Sinterklaas over de Amstel de stad binnenvaren en aanleggen bij het Scheepvaartmuseum, daarna volgt er een tocht door de stad. Erg leuk is de aankomst in de haven van IJburg op zaterdag 25 november, waar Sinterklaas met een mooie boot aankomt, maar waar ook heel veel kinderen met de boot heen gaan. Heel leuk als je met de kids met een boot er heen kan gaan om de intocht vanaf het water te zien, maar net zo leuk om op de kade te staan.

In Rotterdam vaart Sinterklaas op zaterdag 18 november binnen, met een hele show er omheen. In Den Haag komt Sinterklaas op zaterdag 18 november aan in de haven van Scheveningen en maakt een rijtoer door de stad. Daar vlakbij komt Sinterklaas op zaterdag 18 november ook aan in de Sluis in Leidschendam, waarna hij ‘s middags doorgaat naar de Huygenshaven in Voorburg, om vervolgens door het mooie oude centrum te rijden. Het weekend van 25 en 26 november kun je in Leidschendam en Voorburg ook de Sinterklaasvoorstelling “Sint en de pittige Pito-toets” gaan kijken.

In Utrecht vaart de Sint op zondag 19 november vanaf het Ledig Erf naar de Weerdsluis voor een vaartocht door de Oude Gracht, daarna is er de optocht door de stad en het kinderevenement op het Domplein. Bovendien logeert Sinterklaas van 18 november t/m 5 december in het Museum Catharijneconvent, waar kinderen op bezoek kunnen komen in het Huis van Sinterklaas.

Op verschillende plekken komt de Sint ‘s avonds aan, super gezellig met allemaal lichtjes. Dit is bijvoorbeeld zo in de haven van Elburg, waar de Sint ‘s avonds op zaterdag 18 november aankomt, overdag is er ook een kinderprogramma. In Kaatsheuvel komt de Sint op zondag 19 november aan en is er een lichtjestocht. Ook op Urk krijgt “Suunterkloas” op zaterdag 18 november een avond intocht. Als het donker wordt komt Suunterklaos met pieten de haven binnenvaren en daarna is er een lichtjes optocht door Urk. Weet je dat er ook een eigen Urker Sinterklaasjournaal is?

In Sneek komt de Sint op zaterdag 18 november, natuurlijk ook per boot, niet zo gek in een watersportgebied. In het pitoreske Heusden komt het Sint in de Stadshaven over het water aan op zaterdag 18 november.

In Haarlem komt de Sint zondag 19 november over de mooie oude Spaarne aanvaren. Mijn collega uit Haarlem vertelde me dat de intocht in Spaarndam altijd zo heerlijk kneuterig en gezellig is, deze wordt georganiseerd door de speeltuinvereniging.

Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas aan in Nijmegen op de Waalkade, maar in de weken erna kun je ook nog een bezoek brengen aan het Huis van Sinterklaas, de pepernotenbakkerij in de Marikenstraat, je kunt abseilen met Piet, Amerigo’s stal bezoek en naar Het Pepernotencircus in de Lindenberg.

Nog een paar optochten: op zaterdag 18 november komt Sinterklaas aan in Groningen, in Leeuwarden, in Assen, in Enschede, in Arnhem, in Lelystad, in Amersfoort, in Middelburg en in Maastricht, op zondag 19 november in Den Bosch.

Sinterklaas evenementen

Sinterklaas komt niet alleen maar aan met de stoomboot, maar ook met de stoomtrein, je hebt tenslotte niet overal evenveel water. Op zaterdag 25 november en 2 december maakt de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij VSM tussen Beekbergen en Eerbeek een reis met Sinterklaas. Je moet hier wel reserveren.

Sinterklaas komt ook naar Kastelen. Op 25 en 26 november komt hij naar Kasteel Heeswijk, tussen Den Bosch en Eindhoven. Op Op 25 en 26 november strijkt Sinterklaas ook neer in het Muiderslot, in Muiden vlakbij Amsterdam.

Bij de Julianatoren is het Mega Sint Spektakel op 25 en 26 november. Er is een Mega Sint Show, op het park kun je Sinterklaas en al zijn Pieten ontmoeten, je mag het paard Amerigo aaien, is een Pietendisco, een Dansschool show, je kunt je eigen Pieten diploma halen en er zijn meet & greets met Party Piet Pablo en Love Piet.

Duinrell in Wassenaar wordt op 19, 25 en 26 november en 2 en 3 december omgetoverd tot het Landgoed van Sinterklaas. Hiervoor moet je wel kaartjes kopen en als het koud is kun je achteraf gewoon lekker gaan opwarmen in het Tikibad.

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor Sinterklaas: de leukste leukste intochten, heel veel boeken over Sinterklaas, knutselideeën, YouTube tips, de favoriete schoencadeaus van Sinterklaas, ideeën voor pakjesavond, lekkere recepten om te maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

 

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Nieuw op Leuk met kids blog

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Whatsapp
Whatsapp
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

2 reacties
Daphne

Heel leuke tips. Misschien gaan we wel in Den Bosch. Dichtbij vanuit Kaatsheuvel. Hier hebben wij op zondag altijd een lichtjestocht. Ook heel leuk! Maar op zaterdag vind ik Heusden ook leuk, klein en authentiek.

Maud

Hi Daphne, dank je, dat klink heel leuk, die intochten ga ik nog even toevoegen! Groetne, Maud

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.