Leuk met kids blog

★ Nieuw op Leuk Met Kids Blog ★

pinterest instagram facebook twitter google-plus

Happy 2019!

Het mag nog net, dus ik wens jullie allemaal een fijn en gezond 2019, met relaxte kids!

Na nieuwjaar beginnen de vakantiekriebels bij mij, in de nieuwste Leuke Update vertel ik daar meer over en ik deel ook onze favoriete vakantiebestemmingen van de afgelopen jaren. Zoals altijd vertel ik ook wat ik de afgelopen tijd gedaan heb en ik deel een lijstje kids uitjes voor in de agenda.

Roos ging afgelopen zomer naar de Lemeler Esch, een natuurcamping in Salland, ze vertelt daar nu over. Het is een groen kinderparadijs met speeltuintjes op de velden, een buitenzwembad, speelnatuur, een vliegerveld, een hooiberg, een speelschuur en een animatieprogramma gericht op de natuur.

Ik ben niet zo van de goede voornemens met nieuwjaar, die maak ik het hele jaar ;-) Eigenlijk was ik een paar weken voor kerst al begonnen met een goed voornemen, namelijk om mijn werkdagen te beginnen met yoga. Ik zette mijn favoriete YouTube yoga filmpjes daarom op een rijtje.
De Leuke Update #10 | Onze vakantieplannen, favoriete bestemmingen & kids uitjes
Natuurcamping De Lemeler Esch
De allerfijnste yoga filmpjes op YouTube
Boekentip voor jou: Your Energy Journal

Leuke uitjes

Toen strandtent Blijburg dicht ging was heel Amsterdam teleurgesteld, maar er zit nu er Lolaland met kindvriendelijk restaurant Haas & Popi.

Een tijdje geleden gingen we ontdekking op een Kabouterpad, een mooie manier om kleintjes te laten wandelen en heel veel over de natuur te ontdekken.

Iedere winter proberen we wel een keer naar het Amsterdam Light Festival te gaan. Verspreid over de Amsterdamse grachten vind je dan allerlei lichtkunstwerken. Dit jaar deden Cindy en ik met onze oudste kids een boottocht speciaal voor kinderen, vanaf het water zie je de kunstwerken op een heel andere manier, erg leuk.

Het nieuwe Blijburg: Lolaland met restaurant Haas & Popi, op IJburg in Amsterdam
Uitje met kids: kabouterpad wandelen
Amsterdam Light Festival: boottocht voor kids
Schaatsen, spelletjes doen en lekker eten aan zee bij Winter Wonderland in Noordwijk aan Zee

Films en TV

De afgelopen maand gingen we naar een aantal leuke kinderfilms in de bios, waaronder De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen en Asterix – Het geheim van de toverdrank.

De afgelopen dagen waren er leuke boekverfilmingen van Annie M.G. Schmidt op televisie, die kun je via de NPO terugkijken.
Filmtip: Asterix – Het geheim van de toverdrank
Annie M.G. Schmidt op TV in de kerstvakantie
Filmtip: De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen

Opruimen in huis

Als de kerstboom verdwenen is dan krijg ik vaak zin om gelijk uitgebreid op te ruimen thuis. Van de week kochten we deze kratjes van de Hema en stiekem wil ik er nog wel meer, dus ik maakte gelijk een lijstje met ideeën om ze te gebruiken.

Ben je op zoek naar nog meer opruim-ideeën, kijk dan ook even naar dit lijstje met organizing tips voor een opgeruimd huis met kids.
Toffe kratjes van de Hema: ideeën om ze te gebruiken
101 organizing tips voor een opgeruimd huis met kids

Nog heel even kerstvakantie

De kerstvakantie is bijna afgelopen. Beginnen de kids zich inmiddels te vervelen? In de Leuke Update vind je heel veel leuke uitjes voor de kerstvakantie, de meeste uitjes gaan door tot en met 6 januari.

We maakten ook een kerstvakantie bucketlist, met heel veel leuke dingen om te doen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Terugkijkend op de kerstvakantie hebben wij vooral dingen binnen gedaan, heel relaxed met het gezin. De kinderen hebben heel veel luisterboeken geluisterd, terwijl ze spelen luisteren ze, daar worden ze helemaal relaxed van. Dat mocht wel even na de drukte rond Sinterklaas en kerst!
De Leuke Update #9 | Kerstvakantie: kerstdiner, knutselen, films en heel veel uitjes
Onze bucketlist voor de kerstvakantie
Luisterboeken abonnement: wat wij er zo fijn aan vinden + hoe we het gebruiken
Knuffels van het Wereld Natuur Fonds
pinterest instagram facebook twitter google-plus

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...