Onze bucketlist voor kerst: kerstvakantie activiteiten voor kinderen

Het is kerstvakantie! Deze kerstvakantie wordt weer anders dan anders, maar we hebben natuurlijk weer veel leuke activiteiten bedacht om deze kerst met de kinderen te doen. Wij gaan regelmatig op het lijstje kijken en hopelijk inspireert het jullie ook.

Eigenlijk is het veel te veel om allemaal deze kerstvakantie te doen. Maar ach deze winter duurt nog heel lang! Wil je weten wat voor kerst activiteiten we uiteindelijk echt gaan doen met de kinderen in deze kerstvakantie? Volg ons dan op Instagram.

De kinderen hebben natuurlijk al meerdere speeldates gepland staan. Zelf hebben we ook afspraken met vrienden en familie staan. Toch plannen we ook bewust lege dagen. Even rust in huis en met elkaar zijn.

Lees ook de Leuke Update, vol met nieuwtjes en musthaves voor kids

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je regelmatig nieuwe tips

Onze bucketlist voor kerst: kerstvakantie activiteiten voor kinderen. Eindelijk kerstvakantie! Deze kerstvakantie wordt anders dan anders, maar we hebben natuurlijk toch leuke activiteiten bedacht om deze kerst met de kinderen te doen. Wij gaan regelmatig op het lijstje kijken en hopelijk inspireert het jullie ook!

Knutselen enzo

☆In de kerstvakantie hoort knutselen tot de vaste kerst activiteiten van onze kinderen. Je vindt hier dan ook heel veel kerst knutsel tips en winter knutsel tips.

☆De kids vinden het heel leuk om zelfgemaakte kerstkaarten te versturen. Gaan jullie ook kerstkaarten knutselen? Hier vind je heel veel ideeën voor zelfgemaakte kerstkaarten.

☆Bij kerst hoort een foute kerstfoto, tijd voor een fotoshoot met kerstmuts op dus. Een leuk cadeau voor opa en oma! Maar bij kerst hoort ook een mooie foto van je gezin en met deze 15 tips is je kerst fotoshoot gegarandeerd een succes. Kom je er voor kerst niet aan toe, dan is een nieuwjaarsfoto natuurlijk ook leuk.

☆Iedere vakantie plakken we de mooiste tekeningen van de afgelopen tijd in het plakboek. Daarnaast hebben we een mooie knutselwerkjesmuur en een pronkkastje gemaakt.

☆De kids willen graag met de naaimachine aan de slag. Dus we gaan weer eens goed kijken naar deze handwerk ideeën voor kinderen.

☆Als het koud wordt gaan we wat vogelvoer zelf maken. Ik heb alvast rijgpinda’s in huis, dus we kunnen aan de slag!

Bekijk ook: onze favoriete knutselspullen 

Onze bucketlist voor kerst: kerstvakantie activiteiten voor kinderen. Zoals een zoutdeeg klei hanger winter knutselen.

Kleuren en tekenen

☆Willen de kids graag kleuren? Zoek op internet hun favoriete kleurplaten en print ze uit.

☆Weet je dat je ook een kleurplaat kunt maken van een foto? Van je favoriete foto van een uitje, van de vriendengroep van de kids, van een mooie bloem, de hond of poes, de auto, je pop, een Van Gogh, verzin het maar.

☆We pakken het boek Zo teken je leuke dieren er weer eens bij. Het is een “na-teken-boek”. Stap voor stap teken je een dier. De kinderen vinden dat super leuk. Het boek is te koop bij Bol.com.

☆Met handletteren maak je mooie tekeningen, kaarten en andere kunstwerkjes. Samen met zoonlief probeerde ik dit boekje over handlettering voor kinderen, dochterlief schoof al snel aan. Nu zitten we regelmatig met zijn drieën te tekenen met gelpennen, best wel zen!

☆Met textielstiften kun je een kledingstuk of tas versieren. Ook handig: een vlek of andere beschadiging verbergen. In dit artikel delen we leuke ideeën om kleding te versieren met textielstiften.

☆Very Mappy maakt mooie grote stevige kleurplaten van kaarten. Deze Mappy klapper heeft ingeklapt de grootte van een ansichtkaart en past dus in je tas. Uitgeklapt is de kleurplaat 60 bij 40 centimeter, lekker groot dus. Deze XL kleurplaat is er van Europa en Nederland, zo leer je spelenderwijs. Te koop bij Very Mappy of Bol.com.

boek om te leren tekenen: zo teken je leuke dieren

Lekker eten

Lekker eten samen met de kinderen maken behoort tot onze favoriete activiteiten in de kerstvakantie, gezellig!

☆Zodra het buiten koud wordt vraagt kleine meis waar de mini mallows zijn. Die doen we namelijk altijd in de chocolademelk! En met een snoep horloge erbij is het helemaal lekker (Albert Heijn).

☆Bij de kerstvakantie hoort gourmetten, de winter variant van barbecueën. Ik moest er even aan wennen, maar eigenlijk vind ik het heel gezellig. Zeker nu we een aantal favoriete recepten hebben, waaronder veel met groente.

☆Iedere vakantie eten we een keer pannenkoeken. Met fruitsalade, om het een beetje gezond te houden.

Kinderkookcafé thuis: de kinderen maken het avondeten, met een beetje hulp.

☆Iets lekkers bakken is altijd gezellig. Op Leuk met kids vind je heel veel recepten om te bakken met kids. Kerst is natuurlijk ook de tijd dat je mag knutselen met eten.

Bekijk ook: 101 kindvriendelijke recepten 

kerst koekjes bakken

Naar buiten 

Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding, aldus de Scandinaviërs. En daar hebben ze natuurlijk gelijk in. Dikke jas aan, wat warms te drinken mee en lekker naar buiten. Dan eten we dat kerstbrood gewoon onderweg, samen met die warme thee en koffie!

☆De kinderen gaan lekker veel buitenspelen met de buurkinderen en vriendjes. Dikke jas aan en gaan. Steppen, rolschaatsen, voetballen en stoepranden, als je er maar warm door blijft.

☆De barbecue kan ook in de winter aan! Deze winter gaan we lekker marshmallows roosteren. Of een tosti of pizza op de barbecue maken.

☆Ook super lekker: s’mores maken. Voor s’mores smelt je tussen twee koekjes een marshmallow en een stukje chocolade. Of je gebruikt koekjes met een laagje chocolade natuurlijk. Als je er een bakpapiertje onder legt voorkom je knoeien. Heb je geen barbecue, dan werkt de oven natuurlijk ook, maar dan wel buiten opeten!

☆Nog zo’n fijn Scandinavisch recept: warme vlierbloesemsiroop, weer eens wat anders dan thee of chocolademelk. Wij maken het met gekookt water, een takje rozemarijn en een scheutje vlierbloesemsiroop. De vlierbloesemsiroop is te koop bij de supermarkt (Albert Heijn), ’s zomers ook heerlijk met koude spa rood.

Bekijk ook: zo blijf je warm bij wandelen en in de tuin 

Onze bucketlist voor kerst: kerstvakantie activiteiten voor kinderen

Speurtocht 2.0

Geocaching is heel populair bij kids en tieners. Je download een app (voor Android heb ik c:geo) en gaat op zoek naar een cache.

☆Ook leuk: met de Pokemon Go app op stap. Terwijl je kind virtuele Pokémons zoekt, maak je een flinke wandeling. Let wel op dat je kind niet de weg oploopt zonder te kijken.

☆Je kunt Escape Tours doen in verschillende Nederlandse en Belgische steden. Tijdens deze interactieve game gaan deelnemers op zoek naar “de geheime uitgang” van hun favoriete stad. Thuis nog even verder? Bij Bol.com vind je allerlei Escape Room spellen.

☆We maken graag een stadswandeling, dat is nu opeens veel rustiger. Wil je wat langer gaan, zoek dan vooraf waar toiletten zijn. Bij sommige restaurants en bibliotheken mag je bijvoorbeeld even naar het toilet. Heb je geen idee waar je precies heen kunt gaan in je favoriete stad? Bestel dan een leuke reisgids (Bol.com).

Naar het bos en de heide

☆Hopelijk kunnen we deze vakantie lekker veel naar het bos en de heide. Onze oppashond komt ook een paar keer, die vindt dat natuurlijk heerlijk. Dan nemen we broodtrommels en isoleerflessen mee met wat warms voor onderweg. Of we gaan ergens warme chocolademelk afhalen, zoals bij House of Bird in het Diemerbos.

☆Bij veel restaurants en cafés kun je nu namelijk to go wat lekkers halen, fijn tijdens een wandeling. Sommige restaurants hebben daarbij ook hun speeltuin opengesteld. Op Leuk met kids vind je een lijst met kindvriendelijke restaurants in heel Nederland.

☆Ken je de wandelknooppuntennetwerken al? Je kunt een wandeling uitstippelen tussen verschillende knooppunten. Die wandeling volg je dan via de paaltjes met gekleurde pijlen. Op veel parkeerplaatsen bij wandelgebieden zie je deze wandelroutes staan. Je kunt ze ook online zoeken of zelf uitstippelen bij de ANWB of Wandelnet. Met kids is het erg fijn om van tevoren te weten hoe ver een wandeling is.

☆In veel bossen vind je tegenwoordig speelbossen. Sommige zijn nu gesloten, maar veel andere zijn gewoon open.

☆Voor kleintjes is een kabouterpad wandelen leuk.

☆Ben je bang dat de kids vies en nat worden? Kijk dan even naar deze hippe regenjassen, regenbroeken en regenlaarzen. Als het erg koud is kan een skibroek ook fijn zijn.

Onze bucketlist voor kerst: kerstvakantie activiteiten voor kinderen

Uitjes die tijdens de lockdown wel open zijn

☆Lekker naar de speeltuin kan gelukkig. Ik verzamelde de leukste speeltuinen in heel Nederland. Lang niet al die speeltuinen zijn open, maar sommige wel. Veel gemeentes vinden het belangrijk dat kinderen sporten en buitenspelen, daarom zijn in sommige gemeentes dit soort gemeentelijke voorzieningen open.

☆Een aantal speelnatuur plekken van Natuurmonumenten is open. Op de site van Natuurmonumenten zie je welke open zijn en wat er precies open is. Ook sommige kabouterpaden van Staatsbosbeheer zijn open.

☆De meeste sportvelden zijn overdag gewoon open. Daar kunnen kids dus lekker met hun teamgenoten of vriendjes gaan sporten, eventueel onder leiding van een ouder.

☆Veel schaatsbanen zijn wel open, omdat het buitensport is. Sommige restaurants hebben schaatsbaantjes staan die open mogen zijn, het restaurant is dan open voor afhaal.

☆Heb je tieners? Er zijn veel openbare fitness veldjes, een prima speeltuin voor oudere kids.

☆Ook BMX banen en skatebanen zijn leuk, zo schreef ik over de Urban Sport Zone in Amsterdam. Gewoon een rondje skaten door het park is natuurlijk ook leuk.

bekijk hier meer Lockdown uitjes voor kinderen

Onze bucketlist voor kerst: kerstvakantie activiteiten voor kinderen. Dit is de Urban Sport Zone Amsterdam, skatebaan en speeltuin Zeeburgereiland

Lichtjesroutes

☆Op heel veel plekken zijn er lichtjesroutes. Langs verlichte gebouwen en lichtkunstwerken. Lekker op je eigen tempo wandelen met de kids. Vaak kun je er ook wat lekkers to go halen. Ik heb hier een overzicht gemaakt van lichtjesroutes tijdens de lockdown.

☆Voor wat kleinere kinderen die nog niet zo goed luisteren is het handig om de buggy mee te nemen, dan kunnen ze niet opeens er vandoor gaan in het donker. Bij iets grotere kinderen kun je fietslampjes aan hun jas hangen, zodat ze goed zichtbaar zijn. Het kan ’s avonds koud zijn, dus vergeet mutsen, sjaals en handschoenen niet. Een flesje water en wat te eten is ook altijd handig om mee te nemen.

☆Deze foto nam ik een paar jaar geleden bij het Amsterdam Light Festival. Ik zag dat dit kunstwerk er dit keer weer is, maar ook heel veel nieuwe. Dus deze lichtjesroute gaan we in de kerstvakantie zeker een keer wandelen!

Corona proof buiten uitjes met kids: lichtjes kijken bij het Amsterdam Light Festival

Binnen activiteiten voor kinderen in de kerstvakantie

☆We gaan deze vakantie lekker veel spelletjes samen doen. Ik maakte een overzicht van bordspelletjes voor alle verschillende leeftijden.

☆Ken je dat liedje van Kinderen voor Kinderen over verkleden? “Motregen. Rotregen. Wat gaan we spelen? Rotregen. Motregen. Wat gaan we doen? Niets is vervelender dan je vervelen. Boven op zolder… Ja… Tussen de rommel… Ja… Staat toch die kist. Ja… Ja, dát gaan we doen!” Want er is niets zo leuk als je verkleden… De kinderen kunnen zich eindeloos verkleden. Misschien maak ik deze vakantie wel een verkleedoutfit voor ze.

☆Dit is een mooi moment om het oude speelgoed samen uit te zoeken. Hartstikke gezellig en waarschijnlijk vind je van alles terug dat de kinderen vergeten waren. Wat niet meer gebruikt wordt kun je klaar zetten om weg te doen. Naar een jonger neefje of nichtje, een goed doel, een kinderdagverblijf, een koffiehuis met speelhoek, de kringloopwinkel of wat dan ook.

☆Kleine meis was al gek op haar kinderkeukentje, sinds Heel Holland Bakt Kids misschien nog wel meer. Maar dit keukentje werd inmiddels wel erg klein, dus we maakten een hoger speelkeukentje in haar kast, daar speelt ze heel graag mee.

Bekijk ook: 101 tips om binnen te doen als het regent of koud is

Ikea speelkeuken hack: een kinderkeuken maken van Duktig en Besta. Kids kitchen DIY project.

Heel veel bouwen

☆Als de kinderen een groot bouwwerk maken zijn ze een hele tijd bezig. Alle toffe bouwwerken van zoonlief verzamel ik in een artikel vol KAPLA inspiratie en een vol LEGO inspiratie.

☆De kinderen maken graag hutten. Onder de tafel, achter de gordijnen of in de kast. Zoonlief speelt graag met het huttenbouw systeem van PL-UG. Dochterlief speelt graag met de tipi tent.

Bekijk ook: al onze tips voor kinderen die van bouwen houden 

Onze bucketlist voor kerst: kerstvakantie activiteiten voor kinderen - KAPLA of LEGO bouwen

Kijken, doen en lezen

☆Super gezellig: een dik boek om de kinderen verhalen voor te lezen. Zo’n fijne klassieker waar je vroeger zelf ook zo van genoot. Dit zijn onze favoriete kinderboeken. We hebben ook een lijstje van fijne kinderboeken voor kerst en de winter.

☆Onze kinderen zijn gek op speel- en oefenboeken, die staan vol opdrachten die passen bij de leeftijd van je kind. Ook de Denksport Puzzelboeken (Bol.com) doen de kids graag.

☆Een middagje lekker een luisterboek luisteren vinden we allemaal ook fijn. Ondertussen knutselen we wat of spelen de kinderen met speelgoed. Ook fijn: bij Bol.com kun je weer een aantal luisterenboeken en ebooks bijna gratis krijgen.

☆De kids lezen graag tijdschriften, bijvoorbeeld Donald Duck, de Tina en Quest Junior. Losse tijdschriften kun je bijvoorbeeld bij Bol.com of Albert Heijn kopen. Op Tijdschrift.nl en Readly kun je allerlei tijdschriften digitaal lezen, dat scheelt papierverspilling én rommel in huis. Je kunt dit abonnement twee weken gratis proberen, ideaal voor de kerstvakantie.

☆Lekker vroeg die pyama’s aan en een filmpje kijken, of de marathon uitzending van de NPO kerstseries. Er zijn er ontzettend veel leuke kinderfilms over kerst en de winter. Dennis maakte een lijstje met leukste kinderfilms voor de kerstvakantie, waaronder de toffe nieuwe film Een jongen met de naam Kerstmis. Daarnaast zijn er ook heel veel leuke kinderprogramma’s op televisie. Ook maakte Dennis een lijstje van nieuwe kinderfilms van de afgelopen jaren.

Onze bucketlist voor kerst: kerstvakantie activiteiten voor kinderen. Zoals Een jongen met de naam Kerstmis is een indrukwekkend boek en nu ook verfilmd door Netflix.

Dansen op de favoriete muziek van de kids. We maakten een lijstje met de leukste dansnummers en danspasjes voor kinderen op YouTube. Kleine meis is ook gek op de danslessen van Kinderen voor Kinderen.

YogaPlaza heeft heeft fijne yoga filmpjes voor kinderen in verschillende leeftijden. Nu de kids ouder zijn, doen ze ook de filmpjes voor volwassenen vaak mee. In dit artikel vind je nog veel meer tips voor yoga voor kinderen.

☆Bij ons is de Switch spelcomputer populair. Manlief speelt regelmatig spelletjes samen met de kinderen en schreef reviews van hun favorieten.

Onze bucketlist voor kerst: kerstvakantie activiteiten voor kinderen

Online workshops en cultuur

☆We hebben een elektrische piano. Hoog op ons lijstje van kerstvakantie activiteiten staat piano oefenen. Met de app Simply Piano kun je jezelf piano leren spelen. Je zet je tablet op de muziekstandaard en de app vertelt je wat je moet doen. De app hoort ook wat je goed of fout doet en laat je indien nodig dingen opnieuw doen.

☆Online naar het museum? Dat kan bij verschillende musea. Denk aan het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum, het Mauritshuis, het Teylersmuseum, het Stedelijk Museum, het Muiderslot en het Scheepvaartmuseum.

☆Ook leuk: zelf een schilderij of een ander kunstwerk nabootsen. Bij Tussen kunst en quarantaine op Instagram vind je veel inspiratie.

☆Heb je Minecraft voor PC of Mac? Dan heeft Geofort Herwijnen wat leuks. Je kunt namelijk op GeoCraft heel Nederland in Minecraft bouwen.

☆Als kind heb ik wel eens een cursus blind typen gedaan, daar ben ik nog steeds blij mee. Destijds was de cursus heel saai, inmiddels zijn er leuke cursussen. Met de online typecursus van LOI Kidzz ga je op spionnenavontuur. Ook bij Bol.com kun je typecursussen bestellen, voor zowel kinderen als volwassenen.

☆Leren programmeren is ook super nuttig en het stimuleert creatief denken. Met de MIT apps Scratch (vanaf 8) en Scratch Junior (vanaf 5) leren kinderen programmeren. Voor wat oudere kinderen is er Code.org, ontwikkeld door Bill Gates en Mark Zuckerberg. Zoonlief gebruikt zowel Scratch als Code.org graag. Hij heet het boek Programmeren voor kinderen (Bol.com), dat helpt hem onder andere met Scratch, daar gaat hij deze vakantie weer mee aan de slag.

Bekijk ook: de leukste online workshops en activiteiten.

kunstwerken namaken met strijkkralen

Kerst

☆Ook al kunnen we het kerstdiner maar met een klein gezelschap vieren, we maken er natuurlijk wat moois van. In het kerst thema kun je zo veel leuke kindvriendelijke kerstrecepten maken. In de vorm van de kerstman, kerstster of kerstboom. En heb je geen zin in al dat gedoe, dan is lekker kneuterig gourmetten of kaasfondue natuurlijk ook gezellig. Een kerstlunch of kerstbrunch is ook ideaal met kinderen, dan wordt het niet zo laat.

☆We gaan kijken of we een van de kerstdagen een diner kunnen bestellen, bij een van de restaurants in de buurt. Zo steunen we een lokale ondernemer en hebben we een makkelijke avond.

☆Hierboven gaf ik al wat kerst knutseltips, maar hier deel ik nog meer. We verzamelden de afgelopen jaren heel veel ideeën om te knutselen voor kerst en de winter. Daarnaast hebben we kerst en winter ideeën met strijkkralen en leuke ideeën voor zelfgemaakte kerstkaarten. Verder maakten we een kerstboom van wc-rollen, compleet met lichtjes en kerstballen. Ook dit kerstboompje van takken, touwtjes, lichtjes en mini ballen was een succes. Daarnaast maakte ik een stoffen kerstposter voor aan de muur. Kerststukjes horen voor mij ook echt bij kerst.

☆De kids en ik zijn gek op standaard kerstliedjes, Dennis accepteert ze mopperend. Maar al snel ben ik ook wel toe aan wat afwisseling. Daarom maakte ik dit jaar een lijstje met fijne kerst playlists met anders dan anders sound. Ben je juist op zoek naar playlists voor kids? Bekijk dan onze lijst met Kerstliedjes voor kinderen.

Onze bucketlist voor kerst: kerstvakantie activiteiten voor kinderen

Oud en nieuw

☆Met Oud en Nieuw halen we altijd de lekkerste oliebollen in ons winkelcentrum. Geen wonder dat ze die al vanaf begin december verkopen 🙂 Of zullen we dit jaar eens zelf oliebollen maken?

☆Op oudejaarsdag gaan we meestal wandelen in het bos. Vaak met vrienden, maar dat mag dit jaar helaas niet.

☆De kids zijn gek op de jaarlijkse kerstseries. De allermooiste vinden we Kerst met Linus, over de achtjarige Linus en zijn vriendjes in het Noorse dorpje Svingen. Dagelijks maken de vrienden een vakje van de adventskalender open, maar bij Linus zit er niks in, een mysterie. Met de 24 afleveringen kun je aftellen tot kerstmis, of gewoon alles in een keer kijken op oudejaarsdag. Wij hebben Kerst met Linus gekocht bij Bol.com.

☆Voorheen sliepen de kids nog wel eens een paar uur, maar inmiddels hebben we dat opgegeven. Ze doen er alles aan om wakker te blijven tot middernacht. Dus kijken we lekker samen de oudejaarsconference. Daarna natuurlijk even naar buiten.

☆Soms overweeg ik om een vakantiehuisje op een rustig park te boeken, heerlijk cocoonen. Dit jaar is er natuurlijk een vuurwerkverbod, maar in de praktijk viel dat vorig jaar tegen bij ons in de buurt. Daarom bieden sommige vakantieparken nog steeds een vuurwerkvrij verblijf aan. Zoek je een leuk vakantie park, kijk dan eens naar ons lijstje met leuke vakantiehuisjes en hotels in Nederland. Of kijk bij de parken van Landal, Europarcs, Beekse Bergen of Dierenbos. Wil je juist op een rustige plek zitten, kijk dan eens bij Natuurhuisje. Stayokay zit zowel in steden als in de natuur en heeft vaak familiekamers.

Bekijk ook: onze reviews van vakantiehuisjes

eekhoorntje in de boom

Gezelligheid in huis en in de buurt

☆Het lijkt wel of iedereen de laatste jaren eerder begint met het huis te versieren voor kerst. Als je minder de deur uit kunt, is gezelligheid en versiering binnenshuis extra belangrijk. Ik maakte een lijstje met leuke alternatieve kindvriendelijke kerstbomen, van groot tot klein.

☆Ik vind het altijd zo ongezellig als de kerstboom weer weg gaat. Aan het einde van de vorige kerstvakantie heb ik daarom de lampjes voor het raam gehangen. En daar hangen ze nog steeds. We hebben een doorzichtig snoer, dus in de zomer zie je ze niet. Maar de rest van de winter blijven die lichtjes gezellig branden tot het voorjaar.

☆In veel buurten zijn initiatieven om de buurt te verlichten met kerstlampjes. Binnen of buiten voor de ramen, aan de gevel of in de boom voor je huis. Als veel huizen mee doen, dan ziet het er super gezellig uit! Ook leuk als je met de kids door de buurt loopt, om al die lichtjes te bekijken.

☆Het is een guilty pleasure rond kerst: lekker veel kerstliedjes luisteren. Zoek je leuke kerstliedjes voor de kinderen? Of ben je zelf aan iets anders toe dan de standaard kerstnummers? Kijk dan even naar ons overzicht van fijne kerst playlists.

Onze bucketlist voor kerst: kerstvakantie activiteiten voor kinderen

Tijd voor jezelf

Nu de kids thuis zijn is tijd voor jezelf maken waarschijnlijk lastig. Toch is het super belangrijk. Maar hoe maak je tijd voor jezelf? Wat is tijd voor jezelf maken? Ik verzamel hier fijne me-time activiteiten.

Vroeger ging ik regelmatig naar yoga klasjes, maar sinds de kids er zijn is dat lastiger te plannen en nu kan het helemaal niet. Gelukkig zijn er fijne online yoga filmpjes.

Onze bucketlist voor kerst: kerstvakantie activiteiten voor kinderen. Eindelijk kerstvakantie! Deze kerstvakantie wordt anders dan anders, maar we hebben natuurlijk toch leuke activiteiten bedacht om deze kerst met de kinderen te doen. Wij gaan regelmatig op het lijstje kijken en hopelijk inspireert het jullie ook!

Fijne kerstvakantie!! Zoek je nog meer activiteiten voor kinderen in de kerstvakantie? Kijk dan naar onze pagina met lockdown tips.

De leuke update

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Dit keer staat hij vol tips voor de zomer. Leuke buiten uitjes, vakantiebestemmingen, tips voor buitenspelen, zomer musthaves, tuin tips, knutselideeën, zomerse traktaties, fijne boeken en ook alvast tips voor de zomervakantie. Snel lezen dus!

 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids