De leukste kinderfilms voor deze kerst


Kerst is echt zo’n periode om lekker veel films te kijken. Deze kerstvakantie zijn er leuke kinderfilms in de bios en ook thuis kun je heel veel mooie films over kerst en de winter kijken. Dennis zet de leukste kinderfilms voor deze kerst op een rijtje.

Bij alle deze films zet ik de officiële Kijkwijzer leeftijdsinschatting, dit blijft een inschatting. Sommige films voor alle leeftijden kunnen voor peuters en kleuters nog steeds best een beetje spannend zijn, terwijl sommige 6 plus films voor kleintjes al hartstikke leuk zijn.

Ik ben een echte filmfanaat, maar kreeg ook tips van de andere bloggers en op op social media deelden lezers hun tips. Al met al is het dus een heel uitgebreid overzicht geworden. Veel plezier met deze kinderfilms voor kerst!

De leukste kinderfilms voor deze kerst

De leukste kinderfilms voor deze kerst

Films in de bioscoop deze kerstvakantie

In Buurman & Buurman Winterpret (alle leeftijden) beleven de buurmannen dit keer hun avonturen in de sneeuw, met kerst en oud en nieuw. De film bestaat uit de bekende korte losse filmpjes en is totaal niet eng, waardoor het een ideale film is om met een kleuter heen te gaan, of met het hele gezin. Maud schreef een review van Buurman & Buurman Winterpret.

In Asterix – Het geheim van de toverdrank (6 jaar en ouder) blijkt dat druïde Panoramix wat ouder wordt. Hij beseft dat hij het geheim van de toverdrank toch eens aan iemand anders moet gaan uitleggen. Asterix, Obelix en Panoramix gaan op zoek naar een talentvolle druïde aan wie hij het geheim van zijn toverdrank kan doorgeven. Binnenkort lees je hier op Leuk met kids een review van deze film. Maud schreef een review van Asterix – Het geheim van de toverdrank.

Rita & Krokodil deel 3 (alle leeftijden) is een schattige tekenfilm voor peuters en kleuters, over de vierjarige Rita en haar (denkbeeldige) vriend Krokodil. De enthousiaste kleuter Rita is onafscheidelijk van Krokodil, die altijd honger heeft en niet praat maar wel altijd een oplossing heeft voor Rita. Dit keer gaat het duo skiën, op kasteelbezoek, eendjes voeren, in de tuin van oma een high tea organiseren, zich verkleden met Halloween, het croquetspel proberen onder de knie te krijgen, prinses en koning spelen, kerstkoekjes bakken en samen oud & nieuw vieren. Maud schreef een review van Rita en Krokodil. Deel 1 en 2 zijn te koop bij Bol.com.

Goed nieuws voor fans, meneer de Uil en zijn dieren zijn terug in De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen (alle leeftijden). Het Grote Dierenbos is weer eens in rep en roer, want de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen zijn er. Het is een animatiefilm, maar de poppen lijken wel echt vilt, heerlijk nostalgisch. Alle bekende figuren zijn natuurlijk terug. Maud en Corrien schreven een review van De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen.

In Mary Poppins Returns (6 jaar en ouder) keert Nanny Mary Poppins terug naar de Banks-familie. Na een tragische gebeurtenis probeert ze het plezier en de magie terug te brengen in hun leven. Haar vriend Jack is een lantaarnopsteker die licht en leven naar de straten van Londen brengt.

In de animatiefilm Ralph Breaks the Internet (6 jaar en ouder) gaan beste vrienden Vanellope von Schweetz en Ralph op avontuur in de wereld van het internet. Ze willen de videogame Sugar Rush redden en worden geholpen door de hippe websiteonderneemster Yesss.

The Grinch is van de makers van de Minions (6 jaar en ouder). In deze animatiefilm heeft een groene slechterik een hekel aan kerstmis en probeert het kerstfeest te voorkomen door het kerstfeest te stelen. Hij wordt op andere gedachten gebracht door een vrolijk meisje dat gek is op kerst. Aan het einde van de film ziet de Grinch toch de waarde van kerstmis in en hoe het is om lief te zijn. Eerder verscheen How the Grinch Stole Christmas met Jim Carrey, daarover later meer.

Animatiefilms over kerst en de winter

De verschillende Ice Age films (6 jaar en ouder) zijn leuk om met kerst te kijken. Een mammoet probeert samen met zijn vrienden te overleven in de ijstijd, daar beleven ze allerlei avonturen, maken nieuwe vrienden en overwinnen slechteriken. Er is ook een speciale Ice Age Christmas Special. De Ice Age films zijn als box en los te koop bij Bol.com.

In Frozen (6 jaar en ouder) laat prinses Elsa alles wat ze aanraakt veranderen in ijs, inclusief haar zusje Anna. Ze moet daarom in een apart deel van het paleis leven en de deuren van het paleis gaan op slot, wat ze ook volhoudt als haar ouders overlijden. Als ze volwassen is gaan de deuren open, maar het gaat dan meteen mis en het hele koninkrijk verandert in ijs. Elsa vlucht, maar Anna gaat achter haar aan om haar terug te halen. Frozen is te koop bij Bol.com.

Paw Patrol – Pups Redden Kerstmis (alle leeftijden) bevat zes avonturen, de pups repareren de slee van de Kerstman, brengen pinguïns terug naar hun ijskoude huis, helpen Everest een handje bij reddingen in de sneeuw en nog meer. Paw Patrol is te koop bij Bol.com.

De Happy Feet films (6 jaar en ouder) gaan over pinguïns op de Zuidpool. Happy Feet is een pinguïn die niet zoals de andere pinguïns goed kan zingen, maar wel kan dansen. In de eerste film wordt hij daarom als buitenbeentje gezien, verlaat de groep en gaat op avontuur. Uiteindelijk overtuigt hij de andere pinguïns met zijn liefde voor dans. In de tweede film draait het om zijn zoon. De Happy Feet films zijn te koop bij Bol.com.

Nog meer pinguïns vind je in De Pinguïns Van Madagascar (6 jaar en ouder), de succesvolle spin-offs van de populaire Madagascar films, die specifiek over de pinguïns gaan. In Kerst Met De Pinguïns maakt ook Koning Julien weer zijn opwachting, met de nodige dans en zang. De films van de Pinguïns Van Madagascar zijn de koop bij Bol.com.

De Sneeuwkoningin (6 jaar en ouder) is een Disney achtig sprookje over een ijskoningin die de bevolking onderdrukt. De verschillende delen van de Sneeuwkoningin zijn te koop bij Bol.com.

Shrek (6 jaar en ouder) gaat over een chagrijnige Oger die een prinses redt en er uiteindelijk mee trouwt en kinderen krijgt. In Kerst met Shrek viert hij kerst met zijn familie en zijn vrienden, maar dat is voor hem nieuw, omdat hij altijd alleen was. Kerst met Shrek is te koop bij Bol.com.

Er zijn meerdere kerstverhalen van Mickey (alle leeftijden), waarin hij en zijn vriendjes de kerstvakantie beleven. In een van de films is Oom Dagobert bijvoorbeeld Ebenezer Scrooge. De verschillende kerstverhalen van Mickey zijn te koop bij Bol.com.

Het jonge rendier Niko (6 jaar en ouder) is een buitenbeentje. Zijn moeder vertelt hem dat zijn vader bij de vliegende brigade zit van de kerstman. Niko trekt samen met zijn vriend Julius, een vliegende eekhoorn, en de kleine marter Wilma naar de berg van de kerstman op zoek naar zijn vader. De verschillende films van Niko zijn te koop bij Bol.com.

In het Amerikaanse sprookje De Vijf Legendes (6 jaar en ouder) gaan de Kerstman, de Paashaas, Klaas Vaak, de Tandenfee en winterkoning Jack Frost samen de strijd aan met de boosaardige Pitch die de dromen en fantasie van alle kinderen wil stelen. Beetje spannend, maar mooi gemaakt en met een goede boodschap. De Vijf Legendes is te koop bij Bol.com.

Andere kinderfilms voor kerst 

Kerst met Linus (alle leeftijden) is de ultieme schattige kerstfilm, jaren geleden was het de kerstserie van de NPO. De film gaat over de achtjarige Linus en zijn vriendjes in het Noorse dorpje Svingen. De kinderen gaan dagelijks op avontuur gaan en soms gaat de vader van Linus ook mee. Dagelijks maken de vrienden een vakje van de adventskalender open, maar bij Linus zit er niks in, een mysterie. Met de 24 afleveringen kun je aftellen tot kerstmis, of gewoon alles in een keer kijken. Kerst met Linus is te koop bij Bol.com.

Veel van de kerstseries van de NPO kun je nog gewoon kijken op Uitzending Gemist. De NPO kerstserie van 2017 is Circus Noël (alle leeftijden). Victor verblijft illegaal in Nederland met z’n moeder Maria, ze komen uit Brazilië. Als hij weer eens spijbelt ziet hij Circus Noël, dat oefent voor de grote Kerstshow. Circus Noël is te bekijken via de NPO.

De NPO kerstserie van 2016, Alleen op de Wereld (alle leeftijden), is een moderne Hollandse vertaling van de klassieker. Vondeling Remi groeit op bij Betty, tot haar man na jaren thuiskomt en Remi achterlaat bij een benzinestation. Hij wordt gevonden door Vitalis en zijn dieren en reist mee in hun oude bus. Alleen op de Wereld is te bekijken via de NPO.

De NPO kerstserie van 2015 is Sam’s Kerst (alle leeftijden). Het gaat over de 8-jarige Sam die met zijn familie verhuist van de grote stad naar een klein dorpje. Hij moet erg wennen en wordt ook niet meteen geaccepteerd. Sam’s Kerst is te bekijken via de NPO.

De NPO kerstserie van 2014 is Vrolijke Kerst (alle leeftijden), over Lucas die probeert te zorgen voor een vrolijke kerst, nadat zijn gezin opeens heel arm wordt. Vrolijke Kerst is te bekijken via de NPO.

In The Christmas Chronicles (9 jaar en ouder) moeten broer en zus moeten weer eens samenwerken in plaats van ruzie maken, de oudere broer is echte puber. Nadat ze per ongeluk de slee van de Kerstman kapot maken, moeten ze alles op alles zetten kerstmis te redden, met een Kerstman die zegt waar het op staat. The Christmas Chronicles is te bekijken via Netflix, er is een nagesychroniseerde versie.

Casper En Emma De Film: Een Vrolijk Kerstfeest (alle leeftijden) gaat over het kinderduo dat zin heeft in een witte kerst. Ze sturen de kerstman een brief, of hij wel op bezoek komt. In de familie zijn wat spanningen die nu eenmaal bij kerst lijken te horen en Casper en Emma lossen dat op geheel eigen wijze op. De films van Casper En Emma zijn te koop bij Bol.com.

De Zoete Zusjes spelen Home Alone na. Het is heel knullig gemaakt, maar juist daarom smullen kinderen ervan. De Zoete Zusjes is te kijken op YouTube.

How the Grinch Stole Christmas (alle leeftijden) is een film met Jim Carrey op zijn best. Een groene slechterik heeft een hekel aan kerstmis en probeert het kerstfeest te voorkomen. Aan het einde van de film ziet de Grinch toch de waarde van kerstmis in en hoe het is om lief te zijn. How the Grinch Stole Christmas is te koop bij Bol.com met Nederlandse ondertiteling.

Iedereen kent Annie (6 jaar en ouder) wel, over het roodharige weesmeisje, dat mag gaan logeren bij een beroemde miljardair. Voor velen is het de ultieme kerstfilm. Annie is te koop bij Bol.com met Nederlandse ondertiteling.

In The Polar Express (alle leeftijden) gelooft een jongetje niet in het bestaan van de kerstman en reist hem per stoomtrein achterna naar de Noordpool. Dan komt hij er vanzelf achter dat wonderen bestaan. The Polar Express is te koop bij Bol.com.

De Avonturen van Kruimeltje (alle leeftijden) gaat over het zwerfjongetje Kruimeltje, dat iedere dag avonturen beleeft en de stad op zijn kop zet. Kruimeltje is als baby afgegeven bij een dame en weet niet wie zijn ouders zijn, maar hij wil heel graag zijn vader en moeder vinden. De Avonturen van Kruimeltje is te bekijken via de NPO en te koop bij Bol.com.

Paddington heeft inmiddels twee delen. De schattige Peruviaanse beer is gefascineerd door Londen. Als hij op Paddington Station aankomt blijkt het toch allemaal wat anders te zijn dan hij denkt. Gelukkig mag hij bij de familie Brown wonen, maar een beer in een huis levert natuurlijk wel wat problemen op. Ook wonen in de grote stad blijkt wat spannender dan verwacht. De verschillende delen van Paddington zijn te koop bij Bol.com.

Verder lezen

Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor kerst: ideeën voor het kerstdiner thuis en op school, de mooiste kindvriendelijke kerstbomen en kersthangers, boekentips, tips voor TV en YouTube, heel veel DIY en knutselideeën, leuke uitjes in de kerstvakantie en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

Mis jij in dit overzicht nog toffe kinderfilms voor kerst? We horen het graag via inf [at] leukmetkids.nl.

 

 

 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌 Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Dennis

Add your Biographical Info and they will appear here.