De Leuke Update #9 | Kerstvakantie tips

Hoera, het is kerstvakantie! Wat zijn we er allemaal aan toe, gezelligheid samen, lekker eten en heel rustig aan doen. In deze Leuke Update vind je inspiratie voor de kerstvakantie: recepten voor het kerstdiner, knutselideeën, leuke films en heel veel uitjes voor gezinnen.

Wij maakten weer een kerstvakantie bucketlist, met heel veel leuke dingen om te doen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Eigenlijk is het veel te veel om allemaal deze kerstvakantie te doen, ook omdat we lekker rustig willen doen, maar ach de winter duurt nog lang!

Zo leuk, Mariëlle organiseerde een spontane profi fotoshoot, met prachtige kerstfoto’s van de kids als resultaat. Nu wil ik ook zo’n gave muur thuis… oh ja en ook studiolampen en een spiegelreflexcamera. Nee hoor, gekkigheid, met een paar leuke attributen kun je ook al een hele leuke kerstfoto maken, dat gaan we zeker doen met de nichtjes en neefjes.

De Leuke Update #9 | Kerstvakantie: kerstdiner, knutselen, films en heel veel uitjes

De Leuke Update #9 | Kerstvakantie: kerstdiner, knutselen, films en heel veel uitjes

Iedere winter proberen we wel een keer naar het Amsterdam Light Festival te gaan. Verspreid over de Amsterdamse grachten vind je dan allerlei lichtkunstwerken. Dit jaar deden Cindy en ik met onze oudste kids een boottocht speciaal voor kinderen, vanaf het water zie je de kunstwerken op een heel andere manier, erg leuk.

Roos kampeerde deze zomer bij natuurcamping de Lemeler Esch, een kinderparadijs met speeltuintjes op de velden, een buitenzwembad, speelnatuur, een vliegerveld, een hooiberg, een speelschuur en een animatieprogramma gericht op de natuur. Kijk je mee met Roos en Taik, voor een instant zomergevoel?

Amsterdam Light Festival: boottocht voor kids

Het kerstdiner

Voor het kerstdiner maak ik meestal makkelijke dingen, maar wel dingen die er leuk uitzien en die de kids lekker vinden. Voor het kerstdiner op school maakten we deze cocktailprikkers, maar thuis bij het kerstdiner zijn ze ook gezellig voor kleintjes. De uitleg van deze prikkers vind je in mijn overzicht met kindvriendelijke kerstrecepten. WIl je een compleet diner, kijk dan even naar dit kindvriendelijke kerstdiner.

De kinderen vinden het heel leuk om cupcakes te versieren en vroegen of ze kerst cupcakes mochten maken. Ik vind dat gepriegel met eten ook wel leuk, dus we gingen aan de slag en maakten sneeuwpoppen, kerstmannetjes, kerstbomen, kerststerren en andere knutselwerkjes! Als dessert zijn deze Santa Heads ook erg leuk.

kindvriendelijke recept: cocktailprikkers voor kerstdiner en kerstontbijt op school en thuis

Knutselen met kerst

Wij gaan de komende dagen gewoon door met kerstknutselen en we maakten de afgelopen weken ook nog leuke dingen. Zo maakten we nog een kerstboom van wc-rollen, compleet met lichtjes en kerstballen. Bij de buuf zag ik op Instagram de kerststukjes van haar dochters langskomen, toen ik haar vroeg waar ze de versiersels kocht kwam ze de overgebleven spulletjes langs brengen, zo lief! Wij konden dus meteen aan de slag, hier leg ik uit hoe je zelf een kerststukje kunt maken. Met onze nieuwe printer maakten we van foto’s kerstversieringen: kerstballen voor in de boom, kerstkaarten, naamkaartjes voor aan de kersttafel, een kerst-letterbord en meer. Wil je nog meer inspiratie, kijk dan naar deze ideeën om te knutselen voor kerst. Na kerst gaan gewoon meteen door met winter knutselen.

Kerst knutselen: zelf een kerststukje maken

Naar de bioscoop met kerst

Deze kerstvakantie zijn er heel veel leuke kinderfilms in de bios. De afgelopen weken bekeken we veel van deze films al, onderstaande bioscoopfilms zijn echt aanraders! Daarnaast maakte Dennis een overzicht met de leukste kinderfilms voor deze kerst, in de bios en voor thuis. Ik maakte ook een lijstje met leuke kinderprogramma’s op televisie in de kerstvakantie.

Met kleine meis ging ik op een koude ochtend naar de bios, terwijl grote broer op school zat, dat is het voordeel als je nog niet leerplichtig bent. In Buurman & Buurman Winterpret (alle leeftijden) beleven de buurmannen dit keer hun avonturen in de sneeuw, met kerst en oud en nieuw. De film bestaat uit de bekende korte losse filmpjes en is totaal niet eng, waardoor het een ideale film is om met een kleuter heen te gaan, of met het hele gezin.

Samen met Roos ging ik met onze jongens naar de nieuwe Asterix film, wat is hij weer leuk, ik las als kind ook al de strips. In Asterix – Het geheim van de toverdrank (6 jaar en ouder) blijkt dat druïde Panoramix wat ouder wordt. Hij beseft dat hij het geheim van de toverdrank toch eens aan iemand anders moet gaan uitleggen. Asterix, Obelix en Panoramix gaan op zoek naar een talentvolle druïde aan wie hij het geheim van zijn toverdrank kan doorgeven.

De Leuke Update #9 | Kerstvakantie: kerstdiner, knutselen, films en heel veel uitjes

Met dochterlief keek ik Rita & Krokodil deel 3 (alle leeftijden), een schattige tekenfilm voor peuters en kleuters, over de vierjarige Rita en haar (denkbeeldige) vriend Krokodil. De enthousiaste kleuter Rita is onafscheidelijk van Krokodil, die altijd honger heeft en niet praat maar wel altijd een oplossing heeft voor Rita. Dit keer gaat het duo skiën, op kasteelbezoek, eendjes voeren, in de tuin van oma een high tea organiseren, zich verkleden met Halloween, het croquetspel proberen onder de knie te krijgen, prinses en koning spelen, kerstkoekjes bakken en samen oud & nieuw vieren.

Met Corrien en onze meiden ging ik naar de nieuwe Fabeltjeskrant film, pure nostalgie voor ons! In De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen (alle leeftijden). Het Grote Dierenbos is weer eens in rep en roer, want de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen zijn er. Het is een animatiefilm, maar de poppen lijken wel echt vilt, heerlijk nostalgisch. Alle bekende figuren zijn natuurlijk terug.

Filmtip: De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen

Fijne kerstvakantie allemaal!

Ik wens jullie allemaal heel veel plezier deze kerstvakantie, een relaxte kerst en een fijn nieuw jaar!

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special, bijvoorbeeld met tips voor een vakantie, kinderkamer inrichting, kerst of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen.

Wil je eerdere updates teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update. Wil jij wat delen of wat vragen? Ik hoor het graag via info [at] leukmetkids.nl.

Kerst knutselen met foto's

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids