De Leuke Update #41 | kids ideeën, nieuws, uitjes | voor drukke moeders

Wat zijn de weken vaak vol en druk! Daarom vind je in deze Leuke update tips voor drukke moeders. Fijne tips om te relaxen, met en zonder kids. Maar ook mooie en handige spullen voor je werk. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor kids.

Inhoudsopgave: tips voor drukke moeders

De Leuke Update #41 | kids ideeën, nieuws, uitjes | voor drukke moeders. Wat zijn de weken vaak vol en druk! Daarom vind je in deze Leuke update tips voor drukke moeders. Fijne tips om te relaxen, met en zonder kids. Maar ook mooie en handige spullen voor je werk. En daarnaast vind je in deze update natuurlijk ook weer allerlei andere nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor kids.

Ontspannen voor drukke moeders en kids: tips tegen stress

Je hoort het zo veel van moeders: we zijn allemaal moe en druk in ons hoofd. Het schijnt dat een zesde van de werkende Nederlanders burnout klachten heeft, de kans is groot dat dat onder moeders nog veel hoger is. Daarom laat ik in deze Leuke Update wat fijne boeken, magazines en filmpjes om te ontspannen zien. Allemaal  fijne tips voor drukke moeders.

Yoga om te ontspannen

Ik vind YogaPlaza op YouTube ontzettend fijn. Deze online yoga school heeft fijne yoga sessies en ontspanningsoefeningen voor kinderen en volwassenen. Ben je niet goed in meditatie, maar wil je wel ontspannen, dan is de progressieve relaxatie oefening fijn. Ook zijn er allerlei ademhalingsoefeningen, zoals de 4-7-8 ademhaling. Voor kids zijn de verhaaltjes met Puck en Job zijn heel fijn als ze moeilijk in slaap vallen, maar ze hebben ook andere kinderyoga. Daarnaast doen onze kids vaak mee met de yoga voor volwassenen, dat kan omdat het Nederlandstalig is.

Wil je in een half uur je hele lijf losmaken? Dan is deze bend en stretch yoga sessie van Melissa Krieger fijn, ook op YouTube. Terwijl je kijkt naar een prachtig strand, stretch je al je spieren.

Wil je een yoga routine opbouwen? Yoga With Adriene heeft een YouTube programma van een maand: 30 Day Yoga Journey.

Lees ook Yoga en meditatie voor kinderen: leuke boeken, websites, apps en filmpjes 

De Leuke Update #41 | kids ideeën, nieuws, uitjes | voor drukke moeders

Een tijdschrift om te ontspannen

Soms ontdek je toevallig een super leuk tijdschrift. Zo kocht ik The Simple Things Magazine bij Athenaeum Boekhandels. Gewoon omdat ik wat leuks om te lezen zocht tijdens een dagje stad met zoonlief. Wat een heerlijk sfeertje heeft dat tijdschrift en wat een prachtige vormgeving, je wordt er helemaal relaxed van. Online kun je het tijdschrift alleen bestellen via de website van The Simple Things Magazine, maar misschien ligt hij ook wel bij jouw favoriete boekhandel.

De Leuke Update #41 | kids ideeën, nieuws, uitjes | voor drukke moeders | The Simple Things Magazine 

Boeken over stress en ontspannen

Stress: verminder stress met meditatie, ademhalingstechnieken en andere oefeningen van Ine Maes is een nuchter boekje over stress. Het legt je uit hoe stress werkt, daar is de laatste jaren steeds meer over bekend. Zo gaat ze bijvoorbeeld in op de rol van je ademhaling. Daarnaast geeft ze oefeningen voor meditatie, ademhaling en yoga. Allemaal super fijne tips en praktische oefeningen. Bij het boek hoort ook een podcast met geleide meditaties, heel handig. Dit boek is te koop bij Bol.com.

Stress van Ine Maes is een nuchter boekje over stress. Het legt je uit hoe stress werkt, daar is de laatste jaren steeds meer over bekend. Zo gaat ze bijvoorbeeld in op de rol van je ademhaling. Daarnaast bespreekt ze hoe je stress kunt verminderen met meditatie, ademhalingstechnieken en andere oefeningen. Allemaal super fijne tips en praktische oefeningen. Bij het boek hoort ook een podcast met geleide meditaties, heel fijn.

Nog zo’n fijn boek: Zonder stress: Over rust en ontspanning van Davidji. De auteur heeft met politiemensen en traumateams leren omgaan met stressvolle situaties, zijn aanpak is dus lekker nuchter. Hij laat het verschil zien tussen goede en slechte stressen laat technieken zien om ongezonde spanning te voorkomen of op te lossen. Het is te koop via Bol.com.

Voor veel mensen is dit een van de belangrijkste redenen voor stress: afleiding door allerlei prikkels oftewel concentratielekken. In het boek Focus AAN/UIT worden concentratielekken besproken. Namelijk te weinig prikkels, interne afleiders, te weinig brandstof en externe prikkels. Een super verhelderend boek, te koop via Bol.com.

Ademhaling speelt een grote rol in ontspanning. Op mijn leeslijst staat nog Ontdek de kracht van ademen van Mr Breath. Ik hoorde een tijdje geleden een heel interessant interview met hem, dus dit boek ga ik als volgende lezen. Er is helaas nog geen luisterboek, de auteur heeft een prettige stem, dus het zou fijn zijn als hij het zou inspreken. Het is te koop bij Bol.com.

Bewegen om te ontspannen

Een van de beste middelen tegen stress: voldoende bewegen. Zelf probeer ik veel te wandelen. Ruim een jaar geleden kocht ik een Fitbit Charge 4. Het apparaat stimuleerde me om iedere dag te wandelen, fietsen en zwemmen. Doordat je ziet hoeveel stappen je zet, wil je die dagelijkse 10.000 stappen halen. Ik ben heel blij met de tracker, op één ding na. Het is meer een sporthorloge dan een sieraad. Toen Fitbit me vroeg om de nieuwe Fitbit Luxe te testen voor een review, was ik dus meteen enthousiast. Deze tracker stimuleert me om dagelijks te bewegen, maar is ook gewoon heel mooi. Bovendien voegde Fitbit de afgelopen tijd fijne functionaliteiten toe voor gezondheidsmonitoring en stressmanagement. In deze review vertel ik alles over de Fitbit Luxe.

Fitbit Luxe review: horloge, stappenteller en sieraad. Super handig zo'n stappenteller, maar ik wil ook een mooi horloge. De Fitbit Luxe is een horloge met stappenteller, maar met de Gorjana armband zo mooi dat het ook een sieraad is. Kijk je mee naar mijn review van de Fitbit Luxe? 

Eerste hulp bij extreem nieuwsgierige kids

Zijn jullie kids ook zo extreem nieuwsgierig? En heb je niet altijd energie om zelf het antwoord op hun vragen te bedenken? Dan heb ik een paar fijne tips voor je!

Er is een prachtig nieuw naslagwerk voor kids: de Britannica Kinderencyclopedie. Dit boek bespreekt chronologisch de geschiedenis vanaf het ontstaan van het heelal, tot de wereld van morgen. Daarbij komen er heel veel feiten en vragen over de aarde, de ruimte en de wetenschap langs. Achterin zit vanzelfsprekend een index, waarin je dingen kunt opzoeken. Het boek bevat prachtige foto’s en tekeningen. De teksten zijn niet al te lang en er komen veel kaders met weetjes langs. Ook komen  in korte kaders wetenschappers aan bod, erg leuk.

Er is een prachtig nieuw naslagwerk voor kids: de Britannica Kinderencyclopedie. Dit boek bespreekt chronologisch de geschiedenis vanaf het ontstaan van het heelal, tot de wereld van morgen. Daarbij komen er heel veel feiten en vragen over de aarde, de ruimte en de wetenschap langs. Achterin zit vanzelfsprekend een index, waarin je dingen kunt opzoeken. Het boek bevat prachtige foto's en tekeningen. De teksten zijn niet al te lang en er komen veel kaders met weetjes langs. Ook komen  in korte kaders wetenschappers aan bod, erg leuk.  Het boek is voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar, maar om het boek zelfstandig te gebruiken moet je wel echt goed kunnen lezen.

Het boek is voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar, maar om het boek zelfstandig te gebruiken moet je wel echt goed kunnen lezen. Samen lezen kan dan natuurlijk wel. En weet je dat veel kinderen die niet zo graag lezen, wel graag weetjesboeken samen lezen? Te koop bij Bol.com.

Er is een prachtig nieuw naslagwerk voor kids: de Britannica Kinderencyclopedie. Dit boek bespreekt chronologisch de geschiedenis vanaf het ontstaan van het heelal, tot de wereld van morgen. Daarbij komen er heel veel feiten en vragen over de aarde, de ruimte en de wetenschap langs. Achterin zit vanzelfsprekend een index, waarin je dingen kunt opzoeken. Het boek bevat prachtige foto's en tekeningen. De teksten zijn niet al te lang en er komen veel kaders met weetjes langs. Ook komen  in korte kaders wetenschappers aan bod, erg leuk.  Het boek is voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar, maar om het boek zelfstandig te gebruiken moet je wel echt goed kunnen lezen.

Digitale media voor nieuwsgierige kids

In Ask the Storybots op Netflix zoeken vijf nieuwsgierige wezentjes antwoorden op allerlei vragen van kinderen. Het risico is wel dat je kids met nieuwe vragen komen 😉

Met het Smart Kids Lab onderzoek je met zelfgemaakte meetinstrumenten water, geluid, lucht, aarde en licht. Hoe schoon is de lucht, hoeveel microben zitten er in de grond, dat soort vragen.

NEMO Science Museum heeft allerlei proefjes en beantwoordt vragen van nieuwsgierige kinderen. Nu het museum dicht is kunnen kinderen filmpjes bekijken.

Vorig jaar hebben veel musea leuke dingen voor thuis ontwikkeld. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum, het Mauritshuis, het Teylersmuseum, het Stedelijk Museum, het Muiderslot en het Scheepvaartmuseum.

Lees ook: de leukste online workshops en activiteiten.

De Leuke Update #41 | kids ideeën, nieuws, uitjes | voor drukke moeders

Handige nieuwe dingen voor je werk

Zit jij alweer helemaal in het werk ritme? Veel mensen gaan weer steeds meer naar kantoor. Zelf werk ik vanuit huis, maar ik heb wel weer steeds meer bijeenkomsten buiten de deur. Van RVG PR kreeg ik een back to work blogbox, met mooie nieuwe producten om uit te proberen. Allemaal fijne producten voor een werkdag, ik laat ze hier zien.

Handige dingen onderweg naar je werk

Deze Huxton Attaché laptoptas van Case Logic is helemaal mijn kleur en gemaakt van duurzaam polyester. Er zit een vak in voor een laptop, maar daarnaast nog drie vakken binnenin en twee vakken op de voorkant. Fijn voor wie graag van alles in haar tas stopt! Ook heel handig: aan de achterkant zit een band, waarmee je de tas op een trolleykoffer kunt zetten. Op de van Case Logic vind je meer info, de laptoptas is in verschillende maten en kleuren te koop bij Bol.com.

De Leuke Update #41 | kids ideeën, nieuws, uitjes | voor drukke moeders

Wat is ie klein: de Reisenthel Knirps paraplu. Hij heet niet voor niks pocket mini, want ingeklapt is hij maar 25 centimeter en 190 gram, fijn in je tas dus. De paraplu is getest op windbestendigheid tot 100 kilometer per uur. Bij ons in de buurt waait het vaak flink hard, dus ik ben heel benieuwd! De pocket mini is in allerlei verschillende kleuren te koop. Leuk nieuws: tot het eind van het jaar krijg je 20% korting bij V&D, met de code reisenthelknirps20.

Wat is ie klein: de Reisenthel Knirps paraplu. Hij heet niet voor niks pocket mini, want ingeklapt is hij maar 25 centimeter en 190 gram, fijn in je tas dus. De paraplu is getest op windbestendigheid tot 100 kilometer per uur. Bij ons in de buurt waait het vaak flink hard, dus ik ben heel benieuwd! De pocket mini is in allerlei verschillende kleuren te koop.  Leuk nieuws: tot het eind van het jaar krijg je 20% korting. 

Handige dingen op je werk

Een whiteboard notitieboek, hoe handig is dat? Bambook maakt uitwisbare notitieboeken, waarin je je tekst weer kunt uitwissen. Dit nieuwe deskbook is speciaal voor op je bureau, je kunt hem voor je toetsenboard leggen. Handig om aantekeningen te maken terwijl je op de computer aan het werk bent. Ze hebben standaard 2 pagina’s met een to-do list. Verder kun je kiezen of je lege pagina’s wil, of ruiten of een stippellijn. Er zijn daarnaast allerlei andere formaten, van A5 voor in je tas tot A3 die je ook rechtop kunt zetten. De uitwisbare notitieboeken zijn te koop via de site van Bambook of Bol.com. Op de site van Bambook krijg je nu korting op het deskbook met de code BambookDB10.

Een whiteboard notitieboek, hoe handig is dat? Bambook maakt uitwisbare notitieboeken, waarin je je tekst weer kunt uitwissen. Dit nieuwe deskbook is speciaal voor op je bureau, je kunt hem voor je toetsenboard leggen. Handig om aantekeningen te maken terwijl je op de computer aan het werk bent. Ze hebben standaard 2 pagina's met een to-do list. Verder kun je kiezen of je lege pagina's wil, of ruiten of  een stippellijn. Er zijn daarnaast allerlei andere formaten, van A5 voor in je tas tot A3 die je ook rechtop kunt zetten.

Ik luister veel om inspiratie op te doen, waaronder podcasts en Blendle audio. Dan is een fijne draadloze koptelefoon onmisbaar. Ook als ik bel zet ik vaak mijn koptelefoon op. Onderweg naar een afspraak, maar ook ook thuis, aangezien ik vaak niet alleen thuis ben. Deze koptelefoon van Nedis is zowel draadloos als met draad te gebruiken. Ook fijn: je kunt de koptelefoon met spraak besturen. Google Assistant en Siri kun je dan ook vragen de muziek te starten. Ik ben er tot nu toe heel blij mee en deze draadloze koptelefoon is ook heel betaalbaar. Hij is te koop bij Bol.com.

Ik luister heel veel om inspiratie op te doen, waaronder veel podcasts en Blendle audio. Dan is een fijne draadloze koptelefoon onmisbaar. Ook als ik bel zet ik vaak mijn koptelefoon op. Onderweg naar een afspraak, maar ook ook thuis, aangezien ik niet alleen thuis ben. Deze koptelefoon van Nedis is zowel draadloos als met draad te gebruiken. Ook fijn: je kunt de koptelefoon met spraak besturen. Google Assistant en Siri kun je dan ook vragen de muziek te starten. Deze draadloze koptelefoon is heel betaalbaar.

Wat lekkers mee voor onderweg

Kortgeleden was het International Lunchday. De dag om lunch inspiratie op te doen. Ik lunch iedere dag met salade, ook als ik de deur uit ga. Dan neem ik deze Ellipse saladebox van Mepal mee. In de deksel kun je knapperige ingrediënten apart houden en er zit ook een bakje voor dressing bij. De vouwlepel blijft schoon in het bijbehorende bakje, ideaal toch? De saladebox is te koop bij Mepal en Bol.com.

Kortgeleden was het International Lunchday. De dag om lunch inspiratie op te doen. Ik lunch iedere dag met salade, ook als ik de deur uit ga. Dan neem ik deze Ellipse saladebox van Mepal mee. In de deksel kun je knapperige ingrediënten apart houden en er zit ook een bakje voor dressing bij. De vouwlepel blijft schoon in het bijbehorende bakje, ideaal toch? Mijn favoriete recept om mee te nemen is Geniale Griekse Kip van Jamie. Die is zooooo lekker!

Mijn favoriete recept om mee te nemen is Geniale Griekse Kip van Jamie Oliver. Die is zooooo lekker! Met onder andere couscous, paprika, erwten, rode peper, lente uitjes, limoen, dille, olijven en tzatziki. De avond van te voren eten we het warm, als lunch gaat een koude portie mee met extra groente. Soms blijft er ook gewoon wat over van het avondeten, een goede reden om op een van mijn vele thuiswerkdagen buiten te eten. Met dit mooie weer kan dat op mijn favoriete plekje aan het water.

Kortgeleden was het International Lunchday. De dag om lunch inspiratie op te doen. Ik lunch iedere dag met salade, ook als ik de deur uit ga. Dan neem ik deze Ellipse saladebox van Mepal mee. In de deksel kun je knapperige ingrediënten apart houden en er zit ook een bakje voor dressing bij. De vouwlepel blijft schoon in het bijbehorende bakje, ideaal toch? Mijn favoriete recept om mee te nemen is Geniale Griekse Kip van Jamie. Die is zooooo lekker!

Lees ook: broodtrommels en drinkflessen voor volwassenen

Leuke uitjes voor de herfst(vakantie)

De Leuk met kids agenda is terug, want wat zijn er weer veel leuke uitjes en festivals de komende tijd! Zoek jij een leuk uitje voor het weekend of de herfstvakantie, kijk dan snel even.

Daarnaast heb ik ook een nieuwe bucketlist voor de herfst(vakantie) gemaakt. Vol leuke leuke dingen om de kids te vermaken. Zowel voor binnen als buiten en zowel voor thuis als buitenshuis.

Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten. De herfst is volop aangebroken en eigenlijk vind ik dat best gezellig. Ik maakte weer een lijstje met kids activiteiten voor de herfst, waaronder leuke dingen voor de herfstvakantie. Wij gaan regelmatig op het lijstje kijken en hopelijk inspireert het jullie ook om leuke dingen met de kinderen te doen! Op de foto zie je onze thermosflessen of isoleerflessen van Mepal

Berend Botje de film

Als kleine meis wordt uitgenodigd voor Berend Botje En Het Mysterie Van Het Ei, dan wil ze verkleed! Berend Botje is een stoer meisje. Ze stamt uit een familie van zeehelden die allemaal Berend Botje heten. Alleen papa is zeeziek, dus die maakt digitale zeereizen. Berend en haar vriend Teus vinden een bijzonder ei. De burgemeester stelt het ei tentoon om zelf aandacht te krijgen. Maar Berend weet van haar opa dat het om een bijzonder ei gaat dat alleen uitkomt op een ver eiland. Berend en Teus maken daarom een spannende tocht naar het eiland. Het is een heerlijke feelgood film voor alle leeftijden. Beide kids vonden het een leuke film en ik genoot van de prachtige kleurrijke beelden. En we moesten allemaal lachen om Berend en Teus, maar vooral om Thomas Acda in de rol van opa.

Als kleine meis naar de film Berend Botje En Het Mysterie Van Het Ei gaat, dan wil ze verkleed! Berend Botje is een stoer meisje. Ze stamt uit een familie van zeehelden die allemaal Berend Botje heten. Alleen papa is zeeziek, dus die maakt digitale zeereizen. Berend en haar vriend Teus vinden een bijzonder ei. De burgemeester stelt het ei tentoon om zelf aandacht te krijgen.

Komt het dorpje in de film je bekend voor? Dat kan kloppen, want de film is opgenomen in Landal Esonstad. Dit waterrijke park ligt in Anjum aan het Lauwersmeer in Friesland. We gingen er jaren geleden met drie gezinnen heen, zoonlief was toen een dreumes en dochterlief was er nog niet. Nu zijn ze allebei gek op water, dus we moeten snel weer eens terug gaan.

Even wat drinken bij Pont 13

Voorafgaand aan de film gingen we even wat drinken bij Pont 13. Deze oude pont is een prima plek om alvast in de stemming te komen, aan het water van de Houthaven, met een terras is aan het water. Het ligt in een buurt met een bijzondere combinatie van scheepshistorie en mooie nieuwbouw, die doet denken aan havenstad Hamburg. Wij gingen naar een persvoorstelling, maar de film draait ook in het Ketelhuis in het Westerpark, dat is een half uurtje wandelen. Leuk voor een dagje Amsterdam in het weekend of de herfstvakantie!

Pont 13 in Amsterdam. Deze oude pont is een prima plek om alvast in de stemming te komen, aan het water van de Houthaven, met een terras is aan het water. Het ligt in een buurt met een bijzondere combinatie van scheepshistorie en mooie nieuwbouw, die doet denken aan havenstad Hamburg.

De Amsterdamse Pijp met kids

Sorry, nog meer Amsterdam spam. We hebben de komende tijd uitjes buiten Amsterdam op de planning staan, dus in de volgende Update weer minder Amsterdam 😉 Het is een van de leukste buurten van Amsterdam: de Pijp. Met leuke winkels en restaurants, maar ook speeltuinen, parken en een kinderboerderij. Daarom laat ik onze tips voor gezinnen met kinderen in de Pijp zien.

De bubblegum-roze winkel met café van Blond Amsterdam stond al een tijdje op ons lijstje. Ongeveer alles is hier roze, zelfs veel zoetigheid en drankjes. Kleine meis vond het echt fantastisch, we gaan vast nog een keer terug voor de hightea. 

De bubblegum-roze winkel met café van Blond Amsterdam stond al een tijdje op ons lijstje. Ongeveer alles is hier roze, zelfs veel zoetigheid en drankjes. Daarnaast is veel versierd met Blond tekeningen, zelfs de wasbak in het toilet. Kleine meis vond het echt fantastisch, we gaan vast nog een keer terug voor de hightea. Als aandenken nam ze nog een paar van deze leuke onderzetters mee. Oh ja en een poster voor bij haar keukentje.

De bubblegum-roze winkel met café van Blond Amsterdam stond al een tijdje op ons lijstje. Ongeveer alles is hier roze, zelfs veel zoetigheid en drankjes. Kleine meis vond het echt fantastisch, we gaan vast nog een keer terug voor de hightea. 

Vakantie in de natuur

Landal Gooise Heide is een nieuwe glamping tussen Huizen en Blaricum, in de natuur van het Gooi. De safaritenten staan in een bosrijke omgeving, met op loopafstand verschillende heides. Het park heeft een speeltuin, een buiten gym en een bosrestaurant. Geen groot kindervermaak dus, maar vooral lekker spelen in de natuur. Van Landal mochten we een weekend komen kijken, kijk je mee?

De safaritenten glamping Landal Gooise Heide liggen midden in het bos. Wij verbleven in de 4-6-persoons safaritent. Deze tent heeft twee slaapkamers, een met een 2-persoonsbed en een met twee stapelbedden. De woonkamer heeft een grote tafel, zithoek, keuken en veel ruimte. Daarnaast heb je een eigen badkamer. Buiten op de veranda zijn zowel een picknicktafel als een loungehoek. Fijn voor hondenliefhebbers: je mag je hond meenemen. Sommige safaritenten zijn ook speciaal voor honden uitgerust, bijvoorbeeld met een bench en bakken. 

Het bijbehorende Bosrestaurant Gooise Heide is gebouwd in de stijl van het Gooi. Je kunt er ook heen als je niet bij op de glamping slaapt. Op het terras heb je uitzicht op de speeltuin, fijn als je kleintjes hebt. Wil je bij je tent eten, dan kun je het eten ook laten bezorgen, handig als je de kleintjes eerst in bed wil leggen en daarna rustig eten. Op de kaart staan zo veel mogelijk producten uit de omgeving, met een uitgebreid kindermenu.

Bosrestaurant Gooise Heide is gebouwd in de stijl van het Gooi. Op het terras heb je uitzicht op de speeltuin, fijn als je kleintjes hebt. In de ochtend kun je ontbijten of koffie drinken in het naastgelegen Koffiehuys. Later op de dag kun je lunchen, borrelen of dineren in het bosrestaurant. Naast een kaart voor volwassenen, is er uitgebreid kindermenu. Het restaurant gebruikt zo veel mogelijk producten uit de omgeving. Ook fijn: je kunt hier ook terecht als je gewoon in de buurt bent, bijvoorbeeld voor een wandeling. 

Zoek je voor volgend jaar een fijne plek in de natuur buiten Nederland? Roos bezocht een aantal landen waar je misschien wat minder snel aan zou denken, maar waar veel natuur is, dus ideaal voor wie van outdoor vakanties houdt. Zo ging ze naar Slovenië, naar een waar outdoor paradijs. De meeste mensen rijden heel hard door Luxemburg heen, maar er is prachtige natuur, Roos vertelt waarom ze het land zo fijn vindt.

Zoek je voor volgend jaar een fijne plek in de natuur buiten Nederland? Roos bezocht een aantal landen waar je misschien wat minder snel aan zou denken, maar waar veel natuur is, dus ideaal voor wie van outdoor vakanties houdt. Zo ging ze naar Slovenië, naar een waar outdoor paradijs. De meeste mensen rijden heel hard door Luxemburg heen, maar er is prachtige natuur, Roos vertelt waarom ze het land zo fijn vindt.

Nationale Recycleweek

Weet je dat je e-waste op heel veel plekken kunt inleveren? Denk aan kapotte apparaten, maar ook spaarlampen en LEDlampen. Je kunt ze brengen bij 13.000 Wecycle inleverpunten, waaronder gemeenten, (online) winkels, installatiebedrijven, kringloopbedrijven en kinderboerderijen.

Er is nu ook een leuke winactie, om te vieren dat het van 11 tot en met 17 oktober Nationale Recycleweek is. Maak een foto van je oude apparaat, deel deze op Instagram en vertel waar je het gaat inleveren. Tag daarbij @wecyclenl en gebruik #nationalerecycleweek. Wie weet mag jij dan een nieuw apparaat en/of lamp uitzoeken ter waarde van maximaal 250 euro. Kijk op wecycle.nl voor de actievoorwaarden.

Wecycle vroeg mij om op Instagram een reels filmpje te maken. De oude telefoon in het filmpje is van kleine meis geweest en ooit ook van mij, hij is nu echt op. Het is voor haar veel minder moeilijk om afscheid te nemen nu ze weet dat de telefoon gerecycled wordt. En zelf een mooie foto maken maakt het nog leuker.

Tot slot

Ik ben altijd op zoek naar nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Heb jij een leuke tip? Stuur me dan een mailtje via info [at] leukmetkids.nl.

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special. Bijvoorbeeld met tips voor de schoolvakantie, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen.

Wil je eerdere updates met nieuwtjes, musthaves en andere tips voor kids teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

De Leuke Update #41 | kids ideeën, nieuws, uitjes | voor drukke moeders. Wat zijn de weken vaak vol en druk! Daarom vind je in deze Leuke update tips voor drukke moeders. Fijne tips om te relaxen, met en zonder kids. Maar ook mooie en handige spullen voor je werk. En daarnaast vind je in deze update natuurlijk ook weer allerlei andere nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor kids.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids