De Leuke Update #47 | kids nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes

De zomer lijkt nu toch echt afgelopen te zijn, maar wij hebben ons voorgenomen om lekker te gaan genieten van die nazomer. In deze Leuke Update vind je zoals altijd leuke kids nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. Maar dus ook fijne tips om het nazomergevoel vast te houden. Zoals leuke nazomer uitjes en nazomer knutsels.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je regelmatig nieuwe tips

Inhoudsopgave: nazomer tips

De Leuke Update #47 | kids nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. De zomer lijkt nu toch echt afgelopen te zijn, maar wij hebben ons voorgenomen om lekker te gaan genieten van die nazomer. In deze Leuke Update vind je zoals altijd leuke kids nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. Maar dus ook fijne tips om het nazomergevoel vast te houden. Zoals leuke nazomer uitjes en nazomer knutsels.

Nazomer uitjes

Bibi gaat graag wandelen met haar man en drie tieners. Huh, wandelen met tieners? Jazeker, want met deze tips maakt maakt Bibi wandelen met tieners leuk. Bijvoorbeeld door wandelen te combineren met een frisbee parcours in de duinen. Ook ideaal voor de herfst, want je krijgt het er lekker warm van!

Bibi gaat graag wandelen met haar man en drie tieners. Huh, wandelen met tieners? Jazeker, want met deze tips maakt maakt Bibi wandelen met tieners leuk. Bijvoorbeeld door wandelen te combineren met een frisbee parcours in de duinen. Ook ideaal voor de herfst, want je krijgt het er lekker warm van!

Dit gaan we vaker doen: lekker samen met de kids fietsen in een mooi natuurgebied. Natuurpark Lelystad is een prachtig gebied om te wandelen of fietsen. Je ziet hier namelijk allerlei verschillende wilde dieren in hun eigen leefgebied. Er rijden geen auto’s, dus wandelaars en fietsers hebben alle ruimte. Daarnaast zijn er een leuke speeltuin en een fijn Hajé restaurant. Hier vertel ik meer over Natuurpark Lelystad.

Dit gaan we vaker doen: lekker samen met de kids fietsen in een mooi natuurgebied. Natuurpark Lelystad is een prachtig gebied om te wandelen of fietsen. Je ziet hier namelijk allerlei verschillende wilde dieren in hun eigen leefgebied. Er rijden geen auto's, dus wandelaars en fietsers hebben alle ruimte. Daarnaast zijn er een leuke speeltuin en een fijn Hajé restaurant.

Wat een tof museum is Aviodrome! Dit luchtvaartmuseum heeft een uitgebreide collectie vliegtuigen. Maar ook toffe speeltuinen, zowel buiten als binnen. We waren echt verrast hoe groot dit museum is en hoeveel er te doen is. Voor kleintjes, maar ook voor grotere kids en tieners. Dennis schreef een review van Aviodrome, met heel veel foto’s.

Wat een tof museum is Aviodrome! Dit luchtvaartmuseum heeft een uitgebreide collectie vliegtuigen. Maar ook toffe speeltuinen, zowel buiten als binnen. We waren echt verrast hoe groot dit museum is en hoeveel er te doen is. Voor kleintjes, maar ook voor grotere kids en tieners. Dennis schreef een review van Aviodrome, met heel veel foto's.

Het wordt langzaamaan kouder en natter buiten, maar gelukkig zijn er nog genoeg lekkere dagen. Daarom maakte ik een lijst met herfst uitjes voor kinderen, vol tips om lekker samen naar buiten te gaan!

Herfst uitjes voor kinderen: tips om samen naar buiten te gaan. Dit was in dierentuin Blijdorp. Om warm te blijven nemen we onze isoleerbekers van Mepal mee.

Nazomer knutselen

Hebben je kids na de zomervakantie een flinke verzameling schelpen? Onze kids knutselden op vakantie deze leuke brooddeeg-schelpen-vormpjes. De blauwe kleur geeft er extra zee-sfeer aan. Zo maakten we deze en andere schelpen-knutsels.

De Leuke Update #47 | kids nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. Hebben je kids na de zomervakantie een flinke verzameling schelpen? Onze kids knutselden op vakantie deze leuke brooddeeg vormpjes.

Nu het weer wat kouder en natter wordt, willen de kids meer knutselen. Kleine meis wil graag wat met de naaimachine maken. We begonnen met een bloemen scrunchie, een leuk project voor starters:

 • Gebruik voor een grote scrunchie een stuk stof van 80 centimeter bij 20 centimeter (voor een kleintje 60 bij 10).
 • Vouw de stof (van Petit Pan) binnenstebuiten over de lengte dubbel en stik de open lange kant.
 • Draai de stof voorzichtig, zodat de goede kant naar buiten komt.
 • Doe een elastiek door de tunnel, draai de stof een beetje en knoop het elastiek vast.
 • Vouw één uiteinde voorzichtig een centimeter dubbel en over het andere uiteinde heen.
 • Zet het met een speld vast en stik het daarna.
 • Kijk hier voor meer handwerkprojecten voor kids.
Nu het weer wat kouder en natter wordt, willen de kids meer knutselen. Kleine meis wil graag wat met de naaimachine maken. Een scrunchie is een leuk project voor starters.

Boeken voor ouders en kids

Dit jaar is de Kinderboekenweek van 5 tot 16 oktober, met als thema Gi-ga-groen. Er zijn overal in Nederland leuke evenementen, vaak in boekhandels en bibliotheken. Alvast in de sfeer komen? Bekijk hier onze gigagroene boekentips.

De Leuke Update #47 | kids nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. De zomer lijkt nu toch echt afgelopen te zijn, maar wij hebben ons voorgenomen om lekker te gaan genieten van die nazomer. In deze Leuke Update vind je zoals altijd leuke kids nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes. Maar dus ook fijne tips om het nazomergevoel vast te houden.

Heb je een tiener, dan is Alles over sociale media een enorme aanrader! Een samenwerking tussen een communicatiewetenschapper, schrijver en illustrator. Dat zie je: het boek heeft diepgang, leest vlot weg en heeft mooie toepasselijke illustraties. Samen met zoonlief lees ik het boek, om de beurt een stukje. Ondertussen bespreken we wat we lezen. Daarbij komen echt alle onderwerpen aan bod die je kunt bedenken. Heel belangrijk: er is een mooie balans tussen het positieve en het negatieve van sociale media. En de voorbeelden en quizjes zijn natuurlijk erg aansprekend. Te koop bij Libris en Bol.com.

Heb je een tiener, dan is Alles over sociale media een enorme aanrader! Dit boek is een samenwerking tussen een communicatiewetenschapper, een schrijver en een illustrator. Dat zie je: het boek heeft diepgang, leest vlot weg en heeft mooie toepasselijke illustraties. Samen met zoonlief lees ik het boek, om de beurt een stukje. Ondertussen bespreken we wat we lezen. Daarbij komen echt alle onderwerpen aan bod die je kunt bedenken.

Een Kakkerlakje is een miniboekje met fijne illustraties, dat in een envelop past. Zo maakte Aaf Brandt Corstius Ontspan. Nu! Op de voor Aaf zo bekende manier vertelt ze over yoga. Hoe ze er mee begon, de houdingen, yoga met app, mooie spulletjes, types leerlingen én gênante momenten. Aangezien Kakkerlakjes in een envelop passen, kun je ze ook als cadeautje opsturen. Als je een beetje propt past er nog zo’n leuk boekje in de envelop, zoals …En Weer Door! met fijne recepten voor kleurrijk krachtvoer. Te koop bij Loopvis en Bol.com.

Leuke kinderfilms

Er draait een leuke stop motion film in de bioscoop: KNOR (6 jaar en ouder). Babs woont met haar ouders in een huis met moestuin, waar ze elke dag uit eten. Met haar vriend Tijn speelt ze veel in de schuur, maar die schuur moet ze opgeven als haar opa uit Amerika komt logeren. Opa kent ze niet en in eerste instantie is ze niet dol op hem. Totdat hij haar voor haar verjaardag een varkentje cadeau doet. Het varkentje Knor mag alleen blijven van haar ouders als hij zich gedraagt, daarom moet hij op een puppycursus. Wat Babs echter niet weet is dat Opa een ander plan heeft met Knor. Lees hier verder over deze film.

Captain Nova (6 jaar en ouder) is nu thuis te bekijken, via Bol.com en Pathé Thuis. De film begint in het jaar 2050. De aarde is er zo slecht aan toe dat ervaren gevechtspiloot Nova de opdracht krijgt terug te reizen in de tijd, om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Maar waar niemand rekening mee heeft gehouden is een bijwerking van het tijdreizen: Nova wordt weer jong en stort neer als twaalfjarige. Niemand neemt haar nog serieus, behalve Nas die het mysterieuze meisje en haar vliegende robotje ADD uit handen probeert te houden van de geheime dienst.

Bekijk hier al onze film tips

Fijne duurzame spulletjes

PLAYMOBIL Wiltopia staat in het teken van dieren, het milieu en de planeet. Heel fijn: de Wiltopia collectie bestaat gemiddeld voor meer dan 80% uit duurzaam gerecycled plastic. In de collectie speelt de familie Palmer uit het Amazonegebied de hoofdrol. Er is een aantal grote speelsets. Maar ook kleinere setjes met een dier. Te koop bij Playmobil en bij Bol.com.

Die sets met een dier zijn ideaal als klein cadeautje. Extra leuk: met de QR-code die je bij het dier krijgt, kun je de Wiltopia-webapp gebruiken. Daarin krijg je informatie over het dier. Maar je kunt met AR ook een selfie met het dier maken (zoals bij Pokemon Go). De collectie is dus niet alleen duurzaam, maar leert kinderen ook over de natuur.

Wij mochten PLAYMOBIL Wiltopia uitproberen in dierentuin Blijdorp. Daarvoor gingen we in Blijdorp op zoek naar de echte dieren. Het was super leuk om het AR dier naast het echte dier te zetten. Of om een selfie met het AR dier te maken. Maar het is natuurlijk ook heel leuk om een tijger in je slaapkamer te zetten. Klik rechts op de foto voor extra foto’s.

Mepal heeft wat nieuws: je kunt schoolspullen zelf ontwerpen. Je broodtrommel of drinkfles met je eigen naam, foto of tekening er op. Hoe leuk is dat? Ik ging dus aan de slag voor de kinderen. Zo maak je zelf een broodtrommel.

Mepal schoolspullen zelf ontwerpen: leuk gepersonaliseerd cadeau. Mepal heeft wat nieuws: je kunt schoolspullen zelf ontwerpen. Je broodtrommel of drinkfles met je eigen naam, foto of tekening er op. Een super leuk gepersonaliseerd cadeau, dus ik ging aan de slag voor de kinderen. Kijk je mee?

Duurzame kleding voor ouders en kids

Nu kan ze eindelijk die leuke regenjas aan! Ik vind regen best fijn na die droogte, maar als ik langs het veld sta vind ik het minder leuk. Gelukkig heeft kleine meis een regenjas waar ze in kan sporten! Zoek jij nog een kids regenjas? Hier verzamel ik fijne regenjassen. Dit soort dunne regenjassen, maar ook dikke voor de winter.

Nu kan ze eindelijk die leuke regenjas aan! Ik vind regen best fijn na die droogte, maar als ik langs het veld sta vind ik het minder leuk. Gelukkig heeft kleine meis een regenjas waar ze in kan sporten! Zoek jij nog een kids regenjas? Hier verzamel ik fijne regenjassen. Dit soort dunne ademende regenjassen, maar ook dikke voor de winter.

Snurk Amsterdam heeft een hele toffe nieuwe wintercollectie. Met allerlei mooie duurzame prints, van onesies en jurken tot truien en sweat broeken. Je vindt de nieuwe collectie op de site van Snurk Amsterdam.

Snurk Amsterdam heeft een hele toffe nieuwe wintercollectie. Met allerlei mooie duurzame prints, van onesies en jurken tot truien en sweat broeken.

Voor mezelf heb ik een fijn nieuw duurzaam merk ontdekt: Cloud9. Dit merk is een zusje van Zilch. Ik vond eindelijk eens een jumpsuit die ook leuk staat als je geen maat 36 hebt! Dit is uit de zomer collectie, maar er zit er vast weer een in de winter collectie van Cloud9.

Voor mezelf heb ik een fijn nieuw duurzaam merk ontdekt: Cloud9. Dit merk is een zusje van Zilch. Ik vond eindelijk eens een jumpsuit die ook leuk staat als je geen maat 36 hebt!

Lekker eten met kids

Kijk nou wat een leukerd! Luce maakte deze dripcake voor haar dochter. Super makkelijk en haar dochter was er helemaal verliefd op! Deze taart kreeg natuurlijk een plekje in mijn blog met verjaardagstaarten.

Leuke verjaardagstaart recepten voor kinderen. Deze dripcake is heel makkelijk en ziet er super leuk uit. Versierd met een speelgoed paard, macarons en hartjes, leuk voor wie op paardrijden zit.

Nu de kids naar school gaan, komt er thuis ook weer meer ritme. Om te zorgen dat we niet telkens hetzelfde eten, maakte ik een lijst met kindvriendelijke receptenDie lijst met recepten vind je hier. Deze mooie hartige taart maakte ik voor een borrel, hij is super lekker én simpel, die staat natuurlijk ook op mijn lijstje.

Nu de kids naar school gaan, komt er thuis ook weer meer ritme. Om te zorgen dat we niet telkens hetzelfde eten, maakte ik een lijst met kindvriendelijke recepten. Die lijst met recepten vind je hier. Deze mooie hartige taart maakte ik voor een borrel, hij is super lekker én simpel, die staat natuurlijk ook op mijn lijstje.

Op onze kids heeft de Grote Gele M heeft een magische aantrekkingskracht. En niet alleen op die van ons, want een klasgenootje trakteerde zelfs dit leuke McDonald’s setje. Gemaakt met cheez dippers, hamburger snoepjes én een boel creativiteit! Deze traktatie kreeg natuurlijk een plekje in mijn blog met ruim 50 traktatie ideeën.

50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school, zoals deze McDonald's traktatie. Een klasgenootje trakteerde dit McDonald's setje. De basis zijn La Vache Qui Rit Cheez dippers, daarvan werd het kaasbakje losgeknipt van het bakje met de broodsticks. Op het kaasbakje plakten ze een rood papiertje en vervolgens de gele McDonald's M er op, zo werd het frietsaus. Het bakje met de broodsticks werd verpakt in een zakje van wit papier, ook met de gele M er op, dat is het frietzakje. De mini hamburgers zijn snoepjes.

Tot slot

Ik ben altijd op zoek naar nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Heb jij een leuke tip? Stuur me dan een mailtje via info [at] leukmetkids.nl.

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special. Bijvoorbeeld met tips voor de schoolvakantie, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen.

Wil je eerdere updates met nieuwtjes, musthaves en andere tips voor kids teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids