De leukste waterspelletjes voor kinderen, thuis of op de camping

In de zomer met warm weer zijn waterspelletjes altijd leuk voor kinderen, of je nou thuis bent of op de camping. En of je nou peuters of kleuters hebt, of oudere kinderen of tieners. We maakten dus een lijstje met leuke waterspelletjes. En de kids bedachten er ook nog een paar 🙂

Waterspelletjes zijn met warm weer altijd leuk voor kinderen. En het mooie is: voor de meeste spelletjes heb je weinig nodig. Ideaal op de camping, in het park, op het strand of gewoon in de achtertuin.

De leukste waterspelletjes voor kinderen, thuis of op de camping. In de zomer met warm weer zijn waterspelletjes altijd leuk voor kinderen, of je nou thuis bent of op de camping. En of je nou peuters of kleuters hebt, of oudere kinderen of tieners. We maakten dus een lijstje met leuke waterspelletjes. En de kids bedachten er ook nog een paar :-)

Waterspelletjes voor kinderen met flessen

*Flessen voetbal: ga allemaal voor je gevulde waterfles staan en probeer de fles van de andere(n) om te schieten. Als je fles leeg is ben je af.

*Flessen kegelen: vul vijf flessen met water en zet ze in een driehoek achter elkaar. Probeer zo veel mogelijk flessen om te gooien met een bal.

De leukste waterspelletjes voor kinderen, thuis of op de camping. Het is de komende dagen warm weer, dus wij gingen op zoek naar waterspelletjes voor kinderen. En de kids bedachten er ook nog een paar.

Water in de zandbak

*Gracht graven: graaf een gracht in de zandbak. Als er geen kraan in de buurt van de zandbak is, dan kun je een paar flessen water mee nemen.

*Een natuurspeeltuin: voor het echte werk zoek je een natuurspeeltuin in de buurt. In mijn lijst met natuur uitjes vind je ze in heel Nederland.

met water kliederen in de zandbak

Waterspelletjes voor kinderen met ballen enzo

*Jongleren: met splash balls of als je het heel goed kan met een open waterfles 😉 Splash ballen zijn een milieuvriendelijk alternatief voor waterballonnen, te koop bij Bol.com.

*Tikkertje: maar dan met splash balls of een natte spons. Wie een afdruk van de bal op zijn kleding heeft is getikt. 

*Pollepel race: zet een parcours uit met aan de ene kant twee volle emmers water en aan de andere kant lege emmers. Laat twee teams een wedstrijd doen wie in vijf minuten het meeste water in de andere emmer kan krijgen. Met hele kleine kinderen kun je ook kleine emmertjes gebruiken in plaats van pollepel.

Spelletjes met waterpistolen

*Watergevecht: met waterpistolen. Onze kids hebben een Super Soaker (Bol.com).

*Autorace: met een waterpistool laat je autootjes rijden. Als je met meer bent kun je een wedstrijdje doen.

waterpistolen

Een waterbaan met bootjes

*Bootjes varen: met de lucht uit een voetpomp laat je een bootje varen door de Aquaplay waterbaan.

De leukste waterspelletjes voor kinderen, thuis of op de camping. Het is de komende dagen warm weer, dus wij gingen op zoek naar waterspelletjes voor kinderen. En de kids bedachten er ook nog een paar. Zoals de Aquaplay waterbaan, ons favoriete waterspeelgoed.

Een waterbaan van pvc buizen maken

*Een waterbaan zelf maken: van oude pvc buizen kun je een eigen waterbaan maken. Deze maakte zoonlief met zijn vriendje bij Vrijland bij ons in de buurt. Ze gebruikten oude pvc buizen en flexibele buizen, een pion, touw en duct tape. Dit is ook een leuk waterspelletje voor oudere kinderen en tieners.

De leukste waterspelletjes voor kinderen, thuis of op de camping. Je kunt je eigen waterbaan maken, van oude pvc buizen en flexibele buizen, een pilon, touw en duct tape.

Eendjes of octopus

*Eendjes vissen: met deze leuke eendjes van Janod (Bol.com). Een leuk waterspelletje voor peuters en kleuters.

*Octopus: sluit een octopus sproeier (Bol.com) op de tuinslang aan, de poten gaan alle kanten op. Wie er het vaakst doorheen kan rennen voordat hij nat is, heeft gewonnen. Je kunt natuurlijk ook papa of mama de tuinslang geven.

Eendjes vissen.

Waterspelletjes voor kinderen rond het zwembadje

*Zwembadje: als ik het opblaasbare zwembad neerzet, dan bedenken de kids meestal zelf wel een of ander spel. En weet je dat het heerlijk is om zelf met je voeten in het water te zitten? Bol.com heeft zwembaden in alle maten.

*Glijbaan: toen de kids nog klein waren, zetten we de plastic glijbaan in het badje voor eindeloos plezier.

De leukste waterspelletjes voor kinderen, thuis of op de camping.

Verder lezen

Zoek je nog buitenspeelgoed? Kijk dan ook even naar dit artikel met heel veel buitenspeelgoed tips. Daarnaast vind op Leuk met kids nog meer zomer tips. Ook op Instagram delen we regelmatig leuke ideeën.

De leukste waterspelletjes voor kinderen, thuis of op de camping. In de zomer met warm weer zijn waterspelletjes altijd leuk voor kinderen, of je nou thuis bent of op de camping. En of je nou peuters of kleuters hebt, of oudere kinderen of tieners. We maakten dus een lijstje met leuke waterspelletjes. En de kids bedachten er ook nog een paar :-)

Weet jij nog leuke waterspelletjes voor kinderen? Stuur dan een mailtje naar info [at] leukmetkids.nl!

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids