Een bedstee voor de kinderkamer

Als kind was ik bij het lezen van historische romans enorm gefascineerd door het fenomeen bedstee, ook wel bedstede genoemd. Dat leek me zo gezellig! Je ziet wel eens kinderkamers met een bedstee, dat lijkt me zo gaaf, die gaat er vast over een paar jaar komen voor zoonlief. Kan ik nu alvast dromen hoe het er uit gaat zien.

Je kunt natuurlijk gaan voor een echte bedstee, met deurtjes waarachter je kind slaapt. Die kun je trouwens gewoon kant en klaar kopen, bijvoorbeeld bij Leenbakker, van Lief! Lifestyle. Zelf maken is natuurlijk ook wel heel leuk, alleen wel erg veel werk.

Lief Lifestyle bij Leenbakker

Je hebt ook bedstedes met hele grote deurenOok zonder deuren kun je een mooie bedstee maken, deuren zijn ook niet echt nodig als je niet met de hele familie in dezelfde ruimte slaapt zoals vroeger. Zo’n bedstee zonder deuren kan een traditioneel ogende van steigerhout zijn, maar ook een design, kijk bijvoorbeeld eens op Babble blogs.

Het kan handig zijn om meerdere functies aan de bedstee te koppelen, zoals een bureau of een kast er aan vast. Of een kast er omheen, zoals deze van Tinywhitedaisies, heel fijn dat je om het bed nog wat opbergruimte hebt. Zo’n moderne bedstee zou je bijvoorbeeld kunnen maken met behulp van witte Ikea kasten, die je om het bed heen neerzet. Bijvoorbeeld met Pax kasten voor kleding en Billy boekenkasten als open opbergruimte, waarin je kind zijn favoriete spulletjes en boeken in kan uitstallen. Als je dan nog een mooie kleur of behang op de achterwand zet, wordt het een ontzettend gave bedstee voor kids. Ik denk dat ik al een plaatje in mijn hoofd heb van hoe het er uit gaat zien. Ooit, over een paar jaar.

Zoek je meer leuke ideeën om zelf te maken? Die vind je hier.

Op Leuk met kids vind je van alles voor ouders en kids: inspiratie voor wonen en kinderkamers, zelf dingen maken, koken, shoppen, speelgoed, kinderkleding, muziek, media, uitjes, vakantie en nog veel meer! Wil je via Facebook, Twitter of email op de hoogte blijven van de berichten op dit blog? Klik dan hier.

Voorjaarsvakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de voorjaarsvakantie! Even geen onderwijs en hopelijk het eerste lente zonnetje. Daarom maakten we weer een bucketlist met voorjaarsvakantie activiteiten. Vol leuke tips voor binnen en buitenshuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids