Een overzicht van alle kinderkledingmaten: kledingmaat en schoenmaat

Soms sta je in een winkel en zie je een mooi kledingstuk in bepaalde maat, maar heb je geen idee wanneer je kind die maat aan kan. Daarom maakte ik een overzicht van alle kinderkledingmaten. Fijn om de bij de hand te hebben. Met kledingmaat en schoenmaat voor kinderkleding, schoenen en petten. Voor baby, dreumes, peuter, kleuter, basisschoolkind tot en met tiener. Van ongeveer nul tot vijftien dus. 

Zoek je nog meer maattabellen? Bol.com heeft hele uitgebreide maattabellen, startend bij de maten voor een prematuur geboren baby. Voor meisjes en jongens apart is er daarnaast per confectiemaat een overzicht van de borstomvang, taille en heupomvang. Handig, want die zijn niet voor ieder kind hetzelfde.

Natuurlijk zijn dit gemiddeldes, sommige kinderen zijn groter of kleiner dan gemiddeld. Dit overzicht van kinderkledingmaten is dus gewoon een handige leidraad voor de kledingmaat en schoenmaat van je kind 🙂

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je af en toe nieuwe tips

Een overzicht van alle kinderkledingmaten: kledingmaat en schoenmaat. Soms sta je in een winkel en zie je een mooi kledingstuk in bepaalde maat, maar heb je geen idee wanneer je kind die maat aan kan. Daarom maakte ik een overzicht van alle kinderkledingmaten. Fijn om de bij de hand te hebben. Met kledingmaat en schoenmaat voor kinderkleding, schoenen en petten. Voor baby, dreumes, peuter, kleuter, basisschoolkind tot en met tiener. Van ongeveer nul tot vijftien dus.

Schoenen

Het is vaak lastig om te zien of de schoenen van je kind nog groot genoeg zijn. Veel kinderen krullen hun tenen op als hun schoenen te klein worden. Dan heb jij niet door dat de schoenen te klein zijn. Twijfel je of een oude schoen nog past? Haal het binnenzooltje er dan even uit en leg dit tegen de voet van je kind. Ook kun je de lengte van de voet opmeten. Meet daarbij de lengte van de hiel tot het puntje van de langste teen.

Stoute Schoenen heeft bijvoorbeeld een maattabel voor schoenmaten. Daarin kun je vervolgens opzoeken welke maat bij die voetlengte hoort. Bij nieuwe schoenen wordt aangeraden ze 1 centimeter groter te kopen dan de lengte van de voet, zodat je kind er nog in kan groeien. Wil je even passen of schoenen goed zitten, dan kun je dit ook meten met je vinger. Doe de schoen goed open en laat je kind zijn voet zo ver mogelijk naar voren duwen, zonder de tenen te krommen. Past er een vinger achter, dan is de schoen goed, als je je vinger er niet meer achter krijgt kun je beter een maat groter proberen.

Shoppen

Als je gaat shoppen, neem dan wat goed passende kinderkleding mee, zodat je de juiste maat kunt kopen. Als je online shopt, zoek dan merken waarvan je weet hoe ze vallen of bestel bij een webwinkel waar je makkelijk kunt retourneren. Zoek je betaalbare kinderkleding, kijk dan eens in dit artikel.

Een overzicht van alle kinderkledingmaten: kledingmaat en schoenmaat. Kleding, schoenen en petten infographic voor baby dreumes peuter kleuter basisschoolkind tiener kledingmaten petten schoenen mutsen #leukmetkids

Tip: sla dit overzicht van kinderkledingmaten op je smartphone op, handig als je in een winkel op zoek bent naar een kledingmaat of schoenmaat.

Verder lezen

Op zoek naar leuke cadeau tips voor kleintjes? Kijk dan eens naar mijn tips voor kraamcadeaus, cadeaus voor kinderen van 1 jaar en cadeaus voor kinderen van 2 of 3 jaar.

HEMA roofdieren knutselen

Heb je roofdieren spaaractie van HEMA al gezien? We hebben er leuke knutsels mee gemaakt! Dochterlief en ik knutselden een kijkdoos voor de dieren. Vervolgens maakten zoonlief en ik stopmotion filmpjes. Ik laat je zien hoe we dat doen.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids