Een overzicht van alle kindermaten: kleding, schoenen en petten

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Whatsapp
Whatsapp

Soms sta je in een winkel en zie je een mooi kledingstuk in bepaalde maat, maar heb je geen idee wanneer je kind die maat aan kan. Daarom maakte ik een overzicht van alle kindermaten, super handig om de bij de hand te hebben. Met maten voor kinderkleding, schoenen en petten, voor baby, dreumes, peuter, kleuter, basisschoolkind tot en met tiener, van nul tot vijftien dus. Handig om op te slaan op je smartphone, zodat je de maten altijd bij de hand hebt.

Zoek je nog meer maattabellen? Bol.com heeft hele uitgebreide maattabellen, startend bij de maten voor een prematuur geboren baby. Voor meisjes en jongens apart is er daarnaast per confectiemaat een overzicht van de borstomvang, taille en heupomvang. Handig, want die zijn niet voor ieder kind hetzelfde.

Een overzicht van alle kindermaten: kleding, schoenen en petten #leukmetkids infographic baby dreumes peuter kleuter basisschoolkind tiener kledingmaten petten schoenen mutsen overzicht

Schoenen: het is vaak lastig om te zien of de schoenen van je kind nog groot genoeg zijn, veel kinderen krullen hun tenen op als hun schoenen te klein worden, terwijl jij dan niet doorhebt dat de schoenen te klein zijn. Twijfel je of een oude schoen nog past? Haal het binnenzooltje er dan even uit en leg dit tegen de voet van je kind. Ook kun je de lengte van de voet opmeten, meet daarbij de lengte van de hiel tot het puntje van de langste teen. Stoute Schoenen heeft bijvoorbeeld een maattabel voor schoenmaten, daarin kun je vervolgens opzoeken welke maat bij die voetlengte hoort. Bij nieuwe schoenen wordt aangeraden ze 1 centimeter groter te kopen dan de lengte van de voet, zodat je kind er nog in kan groeien. Wil je even passen of schoenen goed zitten, dan kun je dit ook meten met je vinger. Doe de schoen goed open en laat je kind zijn voet zo ver mogelijk naar voren duwen, zonder de tenen te krommen. Past er een vinger achter, dan is de schoen goed, als je je vinger er niet meer achter krijgt is hij te klein.

Shoppen: als je gaat shoppen, neem dan wat goed passende kinderkleding mee, zodat je de juiste maat kunt kopen. Als je online shopt, zoek dan merken waarvan je weet hoe ze vallen of bestel bij een webwinkel waar je makkelijk kunt retourneren. Zoek je betaalbare kinderkleding, kijk dan eens in dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Nieuw op Leuk met kids blog

Deel dit artikel met vrienden!
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Whatsapp
Whatsapp
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.