Overzicht van alle kinderkledingmaten: kledingmaat en schoenmaat

Wanneer heeft je kind welke maat? Ik maakte een overzicht van alle kinderkledingmaten. Fijn om bij de hand te hebben. Met kledingmaat en schoenmaat voor kinderkleding, schoenen en petten. Voor baby, dreumes, peuter, kleuter, basisschoolkind tot en met tiener. Van ongeveer nul tot vijftien jaar dus. 

Soms sta je in een winkel en zie je een mooi kledingstuk in bepaalde maat, maar heb je geen idee wanneer je kind die maat aan kan. Of je wil graag tweedehands kleding kopen. Dan is het wel handig om in te kunnen schatten of dat zomertopje in de zomer nog wel past.

Daarom maakte ik een overzicht van alle kinderkledingmaten. Fijn om bij de hand te hebben. Sla dit artikel op je smartphone op, dan kun je het altijd even opzoeken.

Natuurlijk zijn dit gemiddeldes, sommige kinderen zijn groter of kleiner dan gemiddeld. Dit overzicht van kinderkledingmaten is dus gewoon een handige leidraad voor de kledingmaat en schoenmaat van je kind 🙂

Heeft jouw kind ongeveer twee maten kleiner dan gemiddeld, dan kun je dit artikel op die manier lezen. En het zelfde als je kind groter is dan gemiddeld.

Een overzicht van alle kinderkledingmaten: kledingmaat en schoenmaat. Wanneer heeft je kind welke maat? Ik maakte een overzicht van alle kinderkledingmaten. Fijn om bij de hand te hebben. Met kledingmaat en schoenmaat voor kinderkleding, schoenen en petten. Voor baby, dreumes, peuter, kleuter, basisschoolkind tot en met tiener. Van ongeveer nul tot vijftien jaar dus. 

Hieronder vind je de grote versie van dit kinderkledingmaten overzicht.

Maten verschillen per merk

Helaas pakt dezelfde maat bij ieder merk anders uit. Bovendien valt het ene merk smaller en het andere breder. Bestel je iets online en twijfel je of de maat wel “klopt”? Dan kun je googlen hoe dat merk gemiddeld valt. Of kijk naar de maattabel van dat specifieke merk.

Ook het land van herkomst kan verklaren hoe de maat valt. Zo vallen Spaanse en Franse merken vaak kleiner dan Scandinavische kinderkledingmerken.

Tweedehands kleding kopen voor kinderen

Bij tweedehands kleding koop je vaak vooruit. Dan wil je goed proberen in te schatten of je kind het in het seizoen zal passen. Je hebt meestal niks aan een skibroek in de winter.

Tweedehands kleding is vaak wat gekrompen door het wassen. Maar soms is het juist uitgerekt door het dragen.

Helaas hoort een verkeerde inschatting er af en toe bij. Zo’n kleding stuk kun je doorverkopen of weggeven.

Schoenen: hoe weet je of ze nog passen?

Het is vaak lastig om te zien of de schoenen van je kind nog groot genoeg zijn. Veel kinderen krullen hun tenen op als hun schoenen te klein worden. Dan heb jij niet door dat de schoenen te klein zijn.

Twijfel je of een oude schoen nog past? Haal het binnenzooltje er dan even uit en leg dit tegen de voet van je kind. Ook kun je de lengte van de voet opmeten. Meet daarbij de lengte van de hiel tot het puntje van de langste teen.

Stoute Schoenen heeft bijvoorbeeld een maattabel voor schoenmaten. Daarin kun je vervolgens opzoeken welke maat bij die voetlengte hoort.

Bij nieuwe schoenen wordt aangeraden ze 1 centimeter groter te kopen dan de lengte van de voet, zodat je kind er nog in kan groeien.

Wil je even passen of schoenen goed zitten, dan kun je dit ook meten met je vinger. Doe de schoen goed open en laat je kind zijn voet zo ver mogelijk naar voren duwen, zonder de tenen te krommen. Past er een vinger achter, dan is de schoen goed, als je je vinger er niet meer achter krijgt kun je beter een maat groter proberen.

Kinderkledingmaten overzicht: shoppen

Als je gaat shoppen, neem dan wat goed passende kinderkleding mee, zodat je de juiste maat kunt kopen. Als je online shopt, zoek dan merken waarvan je weet hoe ze vallen of bestel bij een webwinkel waar je makkelijk kunt retourneren.

Zoek je betaalbare kinderkleding, kijk dan eens in dit artikel. Of bekijk ons kinderkleding overzicht.

Een overzicht van alle kinderkledingmaten: kledingmaat en schoenmaat. Kleding, schoenen en petten infographic voor baby dreumes peuter kleuter basisschoolkind tiener kledingmaten petten schoenen mutsen #leukmetkids

Tip: sla dit overzicht van kinderkledingmaten op je smartphone op, handig als je in een winkel op zoek bent naar een kledingmaat of schoenmaat.

Verder lezen

Op zoek naar leuke cadeau tips voor kleintjes? Kijk dan eens naar mijn tips voor kraamcadeaus, cadeaus voor kinderen van 1 jaar en cadeaus voor kinderen van 2 of 3 jaar.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids