Een overzicht van alle kinderkledingmaten: kledingmaat en schoenmaat


Soms sta je in een winkel en zie je een mooi kledingstuk in bepaalde maat, maar heb je geen idee wanneer je kind die maat aan kan. Daarom maakte ik een overzicht van alle kinderkledingmaten. Fijn om de bij de hand te hebben. Met kledingmaat en schoenmaat voor kinderkleding, schoenen en petten. Voor baby, dreumes, peuter, kleuter, basisschoolkind tot en met tiener. Van ongeveer nul tot vijftien dus. 

Zoek je nog meer maattabellen? Bol.com heeft hele uitgebreide maattabellen, startend bij de maten voor een prematuur geboren baby. Voor meisjes en jongens apart is er daarnaast per confectiemaat een overzicht van de borstomvang, taille en heupomvang. Handig, want die zijn niet voor ieder kind hetzelfde.

Natuurlijk zijn dit gemiddeldes, sommige kinderen zijn groter of kleiner dan gemiddeld. Dit overzicht van kinderkledingmaten is dus gewoon een handige leidraad voor de kledingmaat en schoenmaat van je kind 🙂

Lees ook: review biologische granenpap zonder suiker, voor baby en peuter 

Een overzicht van alle kinderkledingmaten: kledingmaat en schoenmaat. Kleding, schoenen en petten infographic voor baby dreumes peuter kleuter basisschoolkind tiener kledingmaten petten schoenen mutsen #leukmetkids

Schoenen

Het is vaak lastig om te zien of de schoenen van je kind nog groot genoeg zijn. Veel kinderen krullen hun tenen op als hun schoenen te klein worden. Dan heb jij niet door dat de schoenen te klein zijn. Twijfel je of een oude schoen nog past? Haal het binnenzooltje er dan even uit en leg dit tegen de voet van je kind. Ook kun je de lengte van de voet opmeten. Meet daarbij de lengte van de hiel tot het puntje van de langste teen.

Stoute Schoenen heeft bijvoorbeeld een maattabel voor schoenmaten. Daarin kun je vervolgens opzoeken welke maat bij die voetlengte hoort. Bij nieuwe schoenen wordt aangeraden ze 1 centimeter groter te kopen dan de lengte van de voet, zodat je kind er nog in kan groeien. Wil je even passen of schoenen goed zitten, dan kun je dit ook meten met je vinger. Doe de schoen goed open en laat je kind zijn voet zo ver mogelijk naar voren duwen, zonder de tenen te krommen. Past er een vinger achter, dan is de schoen goed, als je je vinger er niet meer achter krijgt kun je beter een maat groter proberen.

Shoppen

Als je gaat shoppen, neem dan wat goed passende kinderkleding mee, zodat je de juiste maat kunt kopen. Als je online shopt, zoek dan merken waarvan je weet hoe ze vallen of bestel bij een webwinkel waar je makkelijk kunt retourneren. Zoek je betaalbare kinderkleding, kijk dan eens in dit artikel.

Tip: sla dit overzicht van kinderkledingmaten op je smartphone op, handig als je in een winkel op zoek bent naar een kledingmaat of schoenmaat.


volg Leuk met kids ook op instagram
Meer over Leuk met kids blog 💫 Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief 💌  Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.