Efteling met kinderen: 10 handige tips

Ga je binnenkort naar de Efteling? Bekijk dan onze handige tips voor de Efteling met peuters, kleuters, oudere kinderen en tieners.

Efteling met kinderen: 10 handige tips. Ga je binnenkort naar de Efteling? Bekijk dan onze handige tips voor de Efteling met peuters, kleuters, oudere kinderen en tieners.

1. Goedkoper kaartjes kopen voor de Efteling

Het is verstandig om vooraf alvast kaartjes te kopen. Dat kan bij het attractiepark zelf. Doordeweeks zijn de kaartjes goedkoper en is het vaak rustiger, dus het is ideaal om op een studiedag te gaan. Bij de Winter Efteling zijn ze doorgaans niet geldig.

Albert Heijn heeft regelmatig een spaaractie voor de Efteling, waarmee je korting krijgt op de kaartjes. Let op: de spaarpunten moet je altijd in een bepaalde periode verzilveren.

Met je Airmiles punten kun je ook vaak korting krijgen bij de Efteling.

Als ik online ga zoeken zie ik veel kortingssites en overzichtssites die korting op de Efteling beloven. Je kunt er natuurlijk mazzel mee hebben, maar alles waar ik op doorklikte viel tegen. Zonde van de tijd.

Efteling met kinderen: 10 handige tips. Ga je binnenkort naar de Efteling? Bekijk dan onze handige tips voor de Efteling met peuters, kleuters, kinderen en tieners.

2. Overnachten bij de Efteling met kinderen

Wil je extra lang naar de Efteling? Je kunt ook overnachten op wandelafstand. Dat kan in het Efteling Hotel, Vakantiepark Efteling Bosrijk, het Loonsche Land Hotel en Vakantiepark Efteling Loonsche Land. Deze parken zijn van de Efteling. Daarmee kom je dus echt in de sfeer. Het is meestal wel prijzig, ook omdat je vaak meerdere nachten moet boeken.

Je kunt ook een hotel of bed and breakfast in de buurt zoeken, dat is vaak goedkoper. Booking heeft een handig overzicht. Daarnaast is Landal Kaatsheuvel ook in de buurt, net als EuroParcs Kaatsheuvel.

Ook al ga je maar één dag naar de Efteling, dan is het makkelijker om ook echt de hele dag te gaan als je vlakbij slaapt. De volgende dag kun je bijvoorbeeld ook gaan wandelen in de Loonse en Drunense Duinen. Een dagje naar Den Bosch. Of een ander uitjes in de buurt voor kinderen of voor tieners.

Wil je extra lang naar de Efteling met kinderen? Je kunt ook overnachten op wandelafstand. Dat kan in het Efteling Hotel, Vakantiepark Efteling Bosrijk, het Loonsche Land Hotel en Vakantiepark Efteling Loonsche Land. Het is meestal wel prijzig, ook omdat je vaak meerdere nachten moet boeken.

3. De Efteling app

Download thuis alvast de Efteling app. Het is handig om die vooraf te bekijken en natuurlijk ook leuk.

Je vindt er alle attracties, restaurants en winkels in. Ook niet onbelangrijk: je ziet waar de toiletten zijn.

Bovendien kun je je favorieten opslaan. En je kunt zien hoe lang de wachttijd van een attractie is op een specifiek moment op de dag.

Er is ook een speciale app voor kleine kinderen: Efteling Kids. Hierin vind je filmpjes en digitale kleurplaten.

Efteling met kinderen: 10 handige tips. Vanuit de Pagode heb je een prachtig uitzicht over de Efteling. Het is daarom leuk om de dag met de Pagode te beginnen.

4. Maak een planning voor je dag

De kaartjes voor de Efteling zijn en blijven duur, zelfs met korting. Kom daarom zo vroeg mogelijk en blijf zo lang mogelijk. En bepaal van tevoren wat je wanneer wil gaan doen.

Populaire attracties hebben vaak lange wachttijden. Plan die aan het begin of einde van de dag.

Vanuit de Pagode heb je een prachtig uitzicht over de Efteling. Het is daarom leuk om de dag met de Pagode te beginnen.

Efteling met kinderen: 10 handige tips. Vanuit de Pagode heb je een prachtig uitzicht over de Efteling. Het is daarom leuk om de dag met de Pagode te beginnen.

5. Kies welke shows je wil bezoeken

De Efteling heeft allerlei shows, die vaak populair zijn. De shows van vandaag zie je in de Efteling app. Wil je bepaalde shows graag zien, pas daar dan je planning op aan. Niet iedere show is iedere dag. Soms is een show er in een bepaalde periode niet, check daarvoor de website van de Efteling.

Wij vonden de Raveleijn show echt een aanrader voor oudere kinderen, tieners en volwassenen. Dit is in samenwerking met het Franse historische themapark Puy du Fou. Vijf ruiters moeten de magische stad Raveleijn beschermen tegen graaf Olaf en zijn vijfkoppige Draconicon.

Efteling met kinderen: 10 handige tips. Wij vonden de Raveleijn show echt een aanrader voor oudere kinderen, tieners en volwassenen. Dit is in samenwerking met het Franse historische themapark Puy du Fou. Vijf ruiters moeten de magische stad Raveleijn beschermen tegen graaf Olaf en zijn vijfkoppige Draconicon.

Voor peuters en kleuters zijn er leuke sprookjes-shows. En natuurlijk de show van Jokie en Jet.

Ook de Aquanatura watershow aan het einde van de dag vonden we prachtig. Deze show is meestal rond zonsondergang. Onze tip is om hier een dagje Efteling met kinderen mee af te sluiten.

Aquanatura watershow

6. Maak ook tijd voor rustmomenten

Of je nou met peuters en kleuters gaat, of met oudere kinderen en tieners, de Efteling is overweldigend. Ook voor volwassenen trouwens. Neem dus ook de tijd voor rustmomenten.

Zoals een rustige lunch, daarover later meer. Of een koffietje op een bankje voor jullie zelf, terwijl de kids in een van de speeltuinen spelen. Wij vonden bijvoorbeeld het nostalgische Anton Pieckplein heel leuk. De kids vonden juist de Nest speeltuin tof.

Niet ieder deel van de Efteling is even druk. Vooral Ruigrijk is heel druk en luidruchtig, daar vind je namelijk de meeste achtbanen en daar is de horeca vaak ook het drukste. Het Sprookjesbos en de Gondoletta bootjes zijn bijvoorbeeld prima voor een rustmoment.

Efteling met kinderen: 10 handige tips. Vanuit de Pagode heb je een prachtig uitzicht over de Efteling. Het is daarom leuk om de dag met de Pagode te beginnen.

7. Dit moet je meenemen naar de Efteling met kinderen

Wat je precies nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd van je kinderen. Maar toch noem ik hier wat algemene tips.

Laat het hele gezin iets opvallends aan trekken. Dan vind je iedereen veel makkelijker terug.

Geef iedereen een eigen (mini) rugzak. Zo hoeven ze ook niet ieder slokje water aan papa en mama te vragen.

Heb je jonge kinderen, dan is een inklapbare bolderkar of een buggy met veel bagageruimte ideaal. Je kunt er een moe kind in vervoeren, maar ook heel veel spullen.

Denk ook aan: wat te eten, hervulbare flesjes, handgel, snoetenpoetsers, zakdoekjes, picknickkleed, petjes, zonnebrandcrème, regenjas en paraplu.

Efteling met kinderen: 10 handige tips. Ga je binnenkort naar de Efteling? Bekijk dan onze handige tips voor de Efteling met peuters, kleuters, kinderen en tieners.

8. Leuke plekken om te eten

Ga je een lange dag naar de Efteling en wil je dat zo veel mogelijk budget doen? Een eigen lunch meenemen is weinig werk en veel goedkoper. Er zijn genoeg leuke plekken om je lunch te eten. Zo zaten wij met onze broodtrommels in de Gondoletta bootjes.

Er zijn verschillende restaurants en en leuke terrasjes. Sommige restaurants kun je het beste op tijd reserveren, zoals Het Wapen van Raveleijn. Restaurant Kashba is relatief rustig, heeft een terras met uitzicht op het water en zit naast een speeltuin.

Efteling met kinderen: 10 handige tips. Ga je een lange dag naar de Efteling en wil je dat zo veel mogelijk budget doen? Een eigen lunch meenemen is weinig werk en veel goedkoper. Er zijn genoeg leuke plekken om je lunch te eten. Zo zaten wij met onze broodtrommels in de Gondoletta bootjes.

9. Tips voor foto’s in de Efteling

De Efteling heeft fantastische plekken voor kiekjes. Wat denk je van deze plekken:

 • Uitzicht over het park vanuit de Pagode.
 • Snoephuisje van Hans & Grietje in het Sprookjesbos.
 • Langnek in het Sprookjesbos.
 • Met de Vogel Rok op de achtergrond.
 • De Baron op zijn hoogste punt, genomen vanaf de grond.
 • In de Gondoletta bootjes.
 • Met de sloffen van Pardoes bij Symbolica.
 • Bij de Aquanatura watershow.

Een extra tip: neem je koord mee om te voorkomen dat je telefoon valt.

De Vogel Rok.

10. Voor- en nagenieten

Alvast wat voorpret of achteraf napret beleven? Dan heb ik hier leuke thuis tips voor de Efteling met kinderen.

In de app Efteling Kids vind je filmpjes en digitale kleurplaten.

Het Efteling doeboek staat vol opdrachten voor kleine fans. Kleuren, tellen, recepten, woordzoekers, breinbrekers, doordenkers en magie. Te koop bij Bol.com en bij Libris.

Een kleurplaat van de Efteling maken

Nadat we met de nichtjes naar de Efteling gingen, maakte ik thuis van een foto een kleurplaat. Zo konden de kids lekker terugdromen naar de Efteling. Hier leg ik uit hoe je van een foto een kleurplaat kunt maken.

Een kleurplaat maken van een foto
Films opgenomen in de Efteling

De films over de Familie Vos spelen zich af in de Efteling. Deze films zijn heel leuk om voor of na een bezoek aan de Efteling te bekijken.

Het eerste deel is de expeditie van familie Vos. Ieder jaar gaat de familie Vos naar de Efteling, maar dit jaar is opa er helaas niet meer bij. Teun is bang dat dit de laatste keer is, want zijn moeder en tante zijn niet erg hecht. Al in het gehuurde huisje blijkt dat opa een speurtocht voor Teun heeft achtergelaten. De volwassenen geloven het niet, alleen tante Ada helpt Teun.

In de Legende van Familie Vos gebeurt er natuurlijk weer wat geks in de Efteling. Dit keer zijn er spoken in het park.

De Baron.

Nog meer leuke uitjes

Naast deze tips voor de Efteling, vind je hier nog veel meer leuke uijtes met kinderen. Daarnaast delen we regelmatig tips op Instagram.

Efteling met kinderen: 10 handige tips. Ga je binnenkort naar de Efteling? Bekijk dan onze handige tips voor de Efteling met peuters, kleuters, oudere kinderen en tieners.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids