Kinderkamer inspiratie: retro jongenskamer met hout, blauw, rood en geel

De jongenskamer van zoonlief is met heel veel hout, blauw, rood en geel heerlijk retro geworden. Tijd voor een binnenkijker!

Kinderkamer inspiratie: retro jongenskamer met hout, blauw, rood en geel. De jongenskamer van zoonlief is met heel veel hout, blauw, rood en geel heerlijk retro geworden. Tijd voor een binnenkijker!

Retro kinderkamer met lekker veel speelruimte

Dit is de enige vloer in het huis die niet wit is, want zoonlief wilde absoluut de houtkleurige laminaatvloer houden. Ook het leuke rode retro behang is van de vorige bewoners. Gecombineerd met de meubels en accessoires die hij al had – hout, geel en blauw – is zijn jongenskamer lekker retro geworden. Bij het rode behang en de houtkleurige vloer zochten we een lichte hemelsblauwe kleur muurverf uit. Het bijpassende turkooise gordijn komt van Leenbakker.

Kinderkamer inspiratie: retro jongenskamer met hout, blauw, rood en geel - behang, houten hoogslaper en leuke printjes

Zoonlief heeft een grote kamer. Hij is een echte bouwer, dus dan is veel grondoppervlak handig. We hebben daarom zo min mogelijk op de grond gezet. Onder zijn bed is ruimte voor een hut. Het matras is ook handig als logeerbed. Zijn bureaukast hangt aan de muur en ook zijn hangstoel hangt aan het plafond.

spelen met de houten trein - kleurrijke kinderkamer

De Nymo lampenkap kochten we bij Ikea. Inmiddels is deze niet meer te koop, maar wel andere exemplaren in dezelfde lijn. Bij een bouwmarkt kochten we een gouden draad. Op het plafond zit een CableCup van Bol.com, een ideaal plafondkapje dat mooi is en makkelijk te monteren.

vintage look lampenkap en CableCup plafondkapje

Hoogslaper of logeerbed

De halfhoogslaper is de Classic van Flexa. Hij is super stevig en je kunt hem met een speciale set hoger maken. Of juist lager als je er een gewoon bed van wil maken. Daarnaast zijn er allerlei accessoires te koop. Flexa halfhoogslapers zijn te koop bij Babypark, in drie hoogtes.

Kinderkamer inspiratie: retro jongenskamer met hout, blauw, rood en geel - behang, houten hoogslaper en leuke printjes

Onder het bed ligt een logeermatras, dat ook leuk is om op te spelen. Door het mooie hoeslaken van Swedish Linens (bij psikhouvanjou) oogt het altijd heel gezellig. De zitzakken van Nobodinoz (bij I love speelgoed) hebben telkens een ander plekje, ik vind ze zo gezellig.

Deze magnetische puzzel wereldkaart annex poster van Janod (bij I love speelgoed) hebben we al jaren, maar hij blijft leuk. Telkens ontdek je er nieuwe dingen op. En telkens verrassen de kinderen me met feitjes die ze van de wereldkaart geleerd hebben 🙂

Kinderkamer inspiratie: retro jongenskamer met hout, blauw, rood en geel - hoeslaken van swedish linens en magnetische wandkaart van janod

Onze kleine man krijgt een steeds volwassener smaak. Dit Pool dekbed kregen we van Snurk Amsterdam, een mooi duurzaam merk uit onze eigen stad. Het heeft een prachtige zwembad print en kan nog heel veel jaren mee. In deze blog laat ik nog veel meer toffe duurzame dekbedden zien.

Duurzame dekbedden van Snurk: leuke prints voor kinderen en tieners. Dit Pools dekbed met zwembadprint is leuk voor meiden en jongens die van sporten en zwemmen houden.

Inmiddels hebben we een laag bed, met uitschuifbaar logeerbed eronder. Dit bed vonden we tweedehands. De behang kaart naast zijn bed vonden we bij een kringloopwinkel. Het was veel moeilijker aan te brengen dan gedacht, waarschijnlijk omdat het meer posterpapier is dan behangpapier.

Kinderkamer inspiratie: retro jongenskamer met hout, blauw, rood en geel. De jongenskamer van zoonlief is met heel veel hout, blauw, rood en geel heerlijk retro geworden. Inmiddels hebben we een laag bed, met uitschuifbaar logeerbed eronder. Dit bed vonden we tweedehands.

Aan de zijkant van het matras hebben we oude tuinkussens gezet. Daardoor is een fijn plekje om te lezen ontstaan.

Kinderkamer inspiratie: retro jongenskamer met hout, blauw, rood en geel. De jongenskamer van zoonlief is met heel veel hout, blauw, rood en geel heerlijk retro geworden. Inmiddels hebben we een laag bed, met uitschuifbaar logeerbed eronder. Dit bed vonden we tweedehands.

Kast en bureau aan de muur

Aan de muur hangt een open kast, met verstelbare planken. Nu is het een speelbureau, later kunnen we er een tiener bureau van maken. De kast is Algot systeem van Ikea. Het doet een beetje denken aan de de String systeem kasten, maar het is een beter betaalbaar alternatief. De prikborden in de kast zijn de pegboards van Ikea. Het krukje bij het bureau komt van een kringloop.

Op het speelbureau staat een een halve Lego stad, compleet met Lego trein, politiebureau en brandweer. De werkbeschrijving van het LEGO bureau vind je hier.

Kinderkamer inspiratie: retro jongenskamer met hout, blauw, rood en geel - wandkast en bureau in een

Kleine opbergers

De kratjes van Kidsdepot vind ik de ideale combinatie van mooi en praktisch. Zoonlief kan er zijn spullen makkelijk uitpakken én makkelijk weer opruimen. Ze zijn in verschillende kleuren te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

In de kast staan Lego Brick opbergboxen, van Bol.com. Onder de kast staan Sockerbit kisten op wielen van Ikea, die zitten vol met LEGO.

LEGO City bureau met trein er op - kleurrijke kinderkamer

Daarnaast hebben we onder het bureau inmiddels ook handige ladeblokken staan. Daarin zitten de LEGO blokjes netjes gesorteerd.

LEGO opbergen: opbergdoos / opbergbox / opberglade / speeltafel. LEGO is fantastisch speelgoed, maar wat geeft het een rotzooi. Waar laat je al die LEGO blokjes en hoe kun je ze goed organiseren? Hier vind je handige tips voor LEGO opbergen, waaronder een opbergdoos, opbergbox, opberglade en speeltafel. Inmiddels is de hoeveelheid LEGO bij onze kinderen zo groot, dat een paar boxen niet meer voldoende waren. Daarom hebben we een aantal simpele doorzichtige ladekasten.

Kledingkast

Omdat de kamer van de kleine man zo groot is, hebben we een hele wand gevuld met een kast. Voor zijn eigen kleding, maar ook voor allerlei spullen van zijn zusje. De kast is uit de Stuva serie van Ikea. Op de kast zitten muurstickers van Pom bij Gras onder je voeten.

Kinderkamer inspiratie: retro jongenskamer met hout, blauw, rood en geel - kledingkast Ikea Stuva en hangstoel

Hangstoel

De hangstoel staat leuk en is een knus plekje. Het is handig dat hij geen ruimte op de vloer inneemt. De hangstoel vond ik op Marktplaats. Geen idee welk merk het is, maar zoonlief is er super blij mee. Heb je geen zin om op Marktplaats te speuren, dan vind je bij Xenos en Bol.com ook veel hangstoelen.

Het gele kussentje met Volkswagen busje is van Taftan bij Bol.com, mijn ouders hadden ooit een geel VW-busje, dus ik ben fan en welk jongetje nou niet? Het andere andere kussentje heet Gullklocka en is van Ikea. De overige kussentjes zijn niet meer te koop.

Kinderkamer inspiratie: retro jongenskamer met hout, blauw, rood en geel - kledingkast Ikea Stuva en hangstoel

Verder lezen

Naast deze retro jongenskamer met hout, blauw, rood en geel, vind je op Leuk met kids nog meer binnenkijkers. Daarnaast vind je hier nog meer kinderkamer inspiratie.

Kinderkamer inspiratie: retro jongenskamer met hout, blauw, rood en geel

Ook op Instagram delen we heel veel interieur foto’s en filmpjes, zoals onderstaande van deze kamer.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids