Rotterdam met kinderen en tieners: uitjes, restaurants en hotels

Rotterdam is zo’n leuke stad voor een uitje met kinderen en tieners! Dit najaar waren we er weer eens een paar dagen. Wat een fijne stoere sfeer heeft deze stad toch. Ben jij op zoek naar leuke uitjes, restaurants en hotels in Rotterdam, voor een bezoek met kinderen en tieners? In dit artikel delen we heel veel tips.

Dit najaar bezochten we Rotterdam weer eens. Onze kids hebben nu echt de leeftijd dat ze lekker door een stad kunnen struinen. We kende de stad natuurlijk, maar toen ik jullie op Instagram om tips vroeg, kreeg ik weer zo veel leuke ideeën. Tijd dus voor een uitgebreide blog over uitjes, restaurants, hotels en nog veel meer in Rotterdam met kinderen en tieners.

Inhoudsopgave:
Hotels in Rotterdam
Restaurants in Rotterdam
Naar een museum
Speeltuinen en sporten
Fiets, tram en boot
Luchtsingel Rotterdam
Street art routes
Nog meer uitjes in Rotterdam

Rotterdam met kinderen en tieners: uitjes, restaurants en hotels. Rotterdam is zo’n leuke stad voor een uitje met kinderen en tieners! Dit najaar waren we er weer eens een paar dagen. Wat een fijne stoere sfeer heeft deze stad toch. Ben jij op zoek naar leuke uitjes, restaurants en hotels in Rotterdam? In dit artikel delen we heel veel tips.

Hotels in Rotterdam met kinderen

Denk je aan Rotterdam, dan denk je al snel aan de wereldberoemde gele Kubuswoningen. Ze liggen midden in het centrum op de Overblaak, om de hoek bij Station Rotterdam Blaak. Dit gemeentelijk monument wordt dan ook Het Blaakse Bos genoemd. Weet je dat je hier ook kunt slapen? Bij Stayokay  kun je namelijk overnachten in de Kubuswoningen. Met privé kamers voor twee, drie, vier of zes personen, kinderstoelen en babybedjes. Zelf sliepen we in een familiekamer, genaamd de Marinierskamer. Compleet met klimwand, ringen, zitzak en verrekijker. Het ontbijt in het restaurant was inbegrepen. De gasten zijn een leuke mengeling van gezinnen, jongeren en andere bezoekers. Een ideale plek dus voor een nachtje Rotterdam met kinderen en tieners. Lees ook onze review van Stayokay Rotterdam. Je kunt ook de Kijk-Kubus bezoeken, daar kun je zien hoe de woningen ooit ingericht waren.

Denk je aan Rotterdam, dan denk je al snel aan de wereldberoemde gele Kubuswoningen van Piet Blom. Weet je dat je hier ook kunt overnachten? Stayokay heeft namelijk een hostel in de Kubuswoningen. Wij boekten dit budget hotel van Stayokay in Rotterdam met onze kinderen.
Stayokay Rotterdam in de Kubuswoningen: leuk budget hotel met kinderen. We sliepen in een familiekamer, genaamd de Marinierskamer. Naast een tweepersoonsbed, een stapelbed, een zithoekje en een badkamer, heeft de Marinierskamer ook leuke dingen voor kids. In de nok van de kubus is een hut gemaakt. Daarnaast zijn er een klimwand, ringen, zitzak en verrekijker.

Corrien sliep met haar gezin in een ruime familiekamer van het jaren 50- designhotel The Slaak Rotterdam in Kralingen aan de oostkant van Rotterdam. In dit rijksmonument huisde voorheen de krantendrukkerij van ‘Het Vrije Volk’ en dat heeft het hotel prachtig omarmd in details en sfeer. Het hotel ligt in een leuke buurt, met kleine boetiekjes in de Hoogstraat, en genoeg kindvriendelijke horeca zoals pizzeria Old Scuola.

Hotel The Slaak Rotterdam in Kralingen
Nog meer leuke kindvriendelijke hotels in Rotterdam

Savoy Hotel: mooi hotel aan de oostkant van het centrum. Met familiekamers tot 6 personen en kinderbedjes. Een kamer heeft zelfs een Playstation Pro op aanvraag.

Parkhotel Rotterdam: kindvriendelijk hotel aan de westkant van het centrum. Met familiekamers en ook kinderstoelen.

SS Rotterdam: op dit cruiseschip kun je overnachten. Hoe tof is dat? Het ligt op Katendrecht in Rotterdam Zuid.

☆De Wikkelboats zijn luxe vakantiehuisjes op het water. Ze liggen in de Wijnhaven (Centrum) en Rijnhaven (Zuid). Sommige hebben zelfs een hottub.

Wikkelboats zijn luxe van vakantiehuisjes op het water. Ze liggen in de Wijnhaven en Rijnhaven in Rotterdam. Sommige hebben zelfs een hottub.

Villa Augustus (review) in Dordrecht is iets verder weg, maar wel heel bijzonder. Het is een idyllisch en kindvriendelijk hotel in het groen, maar toch in de stad Dordrecht. Met rondom de oude watertoren een prachtige tuin, een restaurant met terras en een winkel. Vanaf Dordrecht kun je ook makkelijk naar Rotterdam, bijvoorbeeld met de trein of waterbus.

Villa Augustus in Dordrecht is iets verder weg, maar wel heel bijzonder. Het is een idyllisch en kindvriendelijk hotel in het groen, maar toch in de stad Dordrecht. Met rondom de oude watertoren een prachtige tuin, een restaurant met terras en een winkel. Vanaf Dordrecht kun je ook makkelijk naar Rotterdam, bijvoorbeeld met de trein of waterbus.

Restaurants in Rotterdam met kinderen

Rotterdam heeft allerlei leuke kleurrijke restaurants, waar je prima met kinderen en tieners heen kunt. Restaurants speciaal gericht op kinderen heb ik niet gevonden in het centrum. Maar mocht je een leuke tip hebben, dan hoor ik die graag via Instagram of mail op info [at] leukmetkids.nl.

Restaurant Bazar is een mediterraan restaurant in de hippe Witte de Witstraat (Centrum). Vol oosterse en grappige details. Met kindermenu, maar ook andere toegankelijke gerechten. Dit keer gingen we hier brunchen, het is ook erg leuk om er te ontbijten of dineren. Hotel Bazar is het bijbehorende hotel.

Rotterdam met kinderen en tieners: uitjes, restaurants en hotels. Restaurant Bazar is een mediterraan restaurant in de hippe Witte de Witstraat in Rotterdam. Vol oosterse details zoals prachtige lampen, maar ook heel veel grappige kleurrijke details. Er is een kindermenu, maar er zijn ook veel andere toegankelijke gerechten voor kinderen. Dit keer gingen we hier brunchen, het is ook erg leuk om er te ontbijten.
Rotterdam met kinderen en tieners: uitjes, restaurants en hotels. Restaurant Bazar is een mediterraan restaurant in de hippe Witte de Witstraat in Rotterdam. Vol oosterse details zoals prachtige lampen, maar ook heel veel grappige kleurrijke details. Er is een kindermenu, maar er zijn ook veel andere toegankelijke gerechten voor kinderen. Dit keer gingen we hier brunchen, het is ook erg leuk om hier te ontbijten.

Supermercado ligt aan de Schiedamse Vest, om de hoek bij de Witte de Withstraat. Het is een kleurrijk Latijns-Amerikaans restaurant met muziek. De gerechten zijn onder andere Mexicaans, Braziliaans, Argentijns en Peruaans. Reserveer je binnen, dan zou ik om een plekje op de begane grond vragen. Wij zaten in de kelder, daar was het zo donker dat de kids hun meegebrachte tekenboeken niet konden gebruiken.

Rotterdam met kinderen en tieners: uitjes, restaurants en hotels. Supermercado ligt aan de Schiedamse Vest, om de hoek bij de Witte de Withstraat. Een kleurrijk Latijns-Amerikaans restaurant met muziek. De gerechten zijn onder andere Mexicaans, Braziliaans, Argentijns en Peruaans.

De imposante Markthal Rotterdam is een van de nieuwe iconen in het centrum van de stad. Aan de zijkant zijn het woningen. Maar binnenin deze markthal vind je allerlei afhaalkramen, mini restaurantjes uit veel verschillende landen. We hebben hier even snel wat geluncht voordat we de stad in gingen, maar ook een ijsje gegeten voor we de trein naar huis terug namen. Vergeet niet naar het bijzondere plafond te kijken!

Rotterdam met kinderen en tieners: uitjes, restaurants en hotels. Zoals de Markthal

Hotel New York is een van weinige historische gebouwen op de Kop van Zuid. Vroeger was dit het vertrekpunt van de Holland Amerika Lijn. Nu is het behalve een hotel ook een restaurant. Omdat we hier midden op de dag waren, besloten we er een taartje te eten. Voor de deur is een groot grasveld aan het water, met picknickbanken en een speeltuin. Ook een leuke plek in de zomer dus!

Rotterdam met kinderen en tieners: uitjes, restaurants en hotels. Hotel New York is een van weinige historische gebouwen op de Kop van Zuid. Vroeger was dit het vertrekpunt van de Holland Amerika Lijn. Nu is het behalve een hotel ook een restaurant. Omdat we hier midden op de dag waren, besloten we er een taartje te eten. Voor de deur is een groot grasveld, met picknickbanken en een speeltuin. Ook een leuke plek in de zomer dus!
Hotel New York
Nog meer leuke kindvriendelijke restaurants in Rotterdam

Aloha Bar: restaurant in het oude zwembad Tropicana. Aan de Nieuwe Maas, ten oosten van het centrum.

Vessel 11: Britse Gastro-pub op een rood schip in een oude haven in het Maritiem District in het centrum. Later op de avond zijn er vaak feestjes, maar overdag en rond dinertijd is het ook leuk met kids.

Foodhallen Rotterdam zit op de Kop van Zuid. Hier zijn allemaal verschillende kraampjes, leuk als je allemaal wat anders wil eten.

By Ami op de Kop van Zuid is een kleurrijke bistro met een terras aan het water. Je kunt hier lunchen en dineren.

☆Lunchen kan bijvoorbeeld bij parkcafé Parqiet in het park naast de Euromast (Centrum). Bij Lot & Daan vlakbij Station Blaak (Centrum) kun je verantwoord ontbijten en lunchen. Juffrouw van Zanten in Kralingen (Oost) heeft een terras, speelhoek en ook een gezonde menukaart. Koffiebar Croos in Crooswijk (Noord) heeft een speelhoek.

☆Bij sommige winkels kun je wat drinken en eten. Zoals kinderboekenwinkels Kleine Kapitein in het centrum vlakbij de Markthal en Ver van hier in Hillegersberg in Rotterdam Noord.

☆De Italiaanse ketens Happy Italy en Vapiano hebben verschillende vestigingen in Rotterdam. Ook Loetje heeft een aantal vestigingen. Daarnaast hebben tapasbars La Cubanita en ’t Zusje een vestiging in Rotterdam. Ook het Mexicaanse restaurant Popocatepetl zit in Rotterdam.

Rotterdam met kinderen en tieners: uitjes, restaurants en hotels. Vessel 11 is een Britse Gastro-pub op een rood schip in een oude haven. 's Avonds zijn er feestjes, maar overdag is het ook leuk met kids.

Uitjes in Rotterdam met kinderen

Uitjes: naar een museum

In Rotterdam vind je allerlei musea die leuk zijn voor een bezoek met kinderen en tieners.

Het Maritiem Museum en de Leuvehaven

Zowel Miriam als Maud gingen naar het Maritiem Museum, in het Maritieme Discrict (Centrum). Het Maritiem Museum is leuk met kleine kinderen, maar ook met tieners. Voor kleintjes is er Professor Plons, een speeltuin binnen en buiten. De Offshore Experience is leuk voor grotere kinderen en tieners. En dan is er ook nog de Zeemonsters expositie, voor alle leeftijden.

Het Maritiem Museum in Rotterdam is zowel leuk met kleine kinderen als met tieners. Voor kleintjes is er de Kinder-doe-expositie Professor Plons, een speeltuin binnen en buiten. De Offshore Experience is leuk voor grotere kinderen en tieners. En dan is er ook nog de Zeemonsters expositie, leuk voor alle leeftijden. Net als de museumhaven buiten, vol oude schepen en kranen.
Het Maritiem Museum in Rotterdam is zowel leuk met kleine kinderen als met tieners. Voor kleintjes is er de Kinder-doe-expositie Professor Plons, een speeltuin binnen en buiten. De Offshore Experience is leuk voor grotere kinderen en tieners. En dan is er ook nog de Zeemonsters expositie, leuk voor alle leeftijden. Net als de museumhaven buiten, vol oude schepen en kranen.

In de Leuvehaven is daarnaast een museumhaven (geen museumticket nodig). De haven ligt vol oude schepen en de kade staat vol kranen. Ook zijn hier werkplaatsen van het museum, waar je kunt meekijken. Daarnaast is er een soort klimmuur. Bij de Kids Marina kunnen kinderen ’s zomers in bootjes varen.

Het Maritiem Museum in Rotterdam is zowel leuk met kleine kinderen als met tieners. Voor kleintjes is er de Kinder-doe-expositie Professor Plons, een speeltuin binnen en buiten. De Offshore Experience is leuk voor grotere kinderen en tieners. En dan is er ook nog de Zeemonsters expositie, leuk voor alle leeftijden. Net als de museumhaven buiten, vol oude schepen en kranen.
Het Maritiem Museum in Rotterdam is zowel leuk met kleine kinderen als met tieners. Voor kleintjes is er de Kinder-doe-expositie Professor Plons, een speeltuin binnen en buiten. De Offshore Experience is leuk voor grotere kinderen en tieners. En dan is er ook nog de Zeemonsters expositie, leuk voor alle leeftijden. Net als de museumhaven buiten, vol oude schepen en kranen.
Kinderkunstmuseum Villa Zebra

Miriam bezocht Villa Zebra op op de Kop van Zuid, aan de Maas. Dit is een kindermuseum en kunstlabaratorium, voor kinderen van drie tot twaalf jaar. Er zijn vaste en wisselende tentoonstellingen en kids kunnen workshops doen. Daarnaast kun je bij Villa Zebra ook je kinderfeestje vieren.

Villa Zebra
Villa Zebra
De Kunsthal en het Museumpark

De Kunsthal is een groot museum in het Centrum. Het organiseert Kijk&Doe-tochten, waarmee kids van 6 tot 12 jaar door de hoofdtentoonstelling gaan. Voor oudere kinderen zijn er Kijkwijzers. In het KunsthalLAB kunnen kinderen aan de slag en soms zijn er andere activiteiten. Wij deden we de Kijk&Doe-tocht van de tentoonstelling We Are Animals. Die is nu afgelopen, maar er is natuurlijk weer een leuke nieuwe in de Kunsthal.

Rotterdam met kinderen en tieners: uitjes, restaurants en hotels. is een groot museum, met allerlei verschillende collecties. Het organiseert Kijk&Doe-tochten, waarmee kids van zes tot twaalf jaar door de hoofdtentoonstelling gaan. Voor oudere kinderen zijn er Kijkwijzers. In het KunsthalLAB kunnen kinderen aan de slag. Daarnaast zijn er soms activiteiten als workshops, rondleidingen, verhalenvertellers, kookles, knutselen en muziek- en dansoptredens. Toen wij er waren deden we de Kijk&Doe-tocht van de tentoonstelling We Are Animals. Die is nu afgelopen, maar er is natuurlijk weer een leuke nieuwe.
Rotterdam met kinderen en tieners: uitjes, restaurants en hotels. is een groot museum, met allerlei verschillende collecties. Het organiseert Kijk&Doe-tochten, waarmee kids van zes tot twaalf jaar door de hoofdtentoonstelling gaan. Voor oudere kinderen zijn er Kijkwijzers. In het KunsthalLAB kunnen kinderen aan de slag. Daarnaast zijn er soms activiteiten als workshops, rondleidingen, verhalenvertellers, kookles, knutselen en muziek- en dansoptredens. Toen wij er waren deden we de Kijk&Doe-tocht van de tentoonstelling We Are Animals. Die is nu afgelopen, maar er is natuurlijk weer een leuke nieuwe.

De Kunsthal ligt aan het Museumpark. Net als Museum Boijmans Van Beuningen, waarvan voorlopig alleen het depot open is. De kinderen vonden het grote glimmende gebouw heel tof: een soort grote spiegel om gekke bekken in te trekken.

De Kunsthal ligt aan het Museumpark. Net als Museum Boijmans Van Beuningen, waarvan voorlopig alleen het depot open is. De kinderen vonden het grote glimmende gebouw heel tof. Het is een soort grote spiegel om gekke bekken in te trekken.
Nog meer musea

Niet ver van de Kunsthal ligt het Belasting en Douane Museum. Dat heeft als slogan “Leuker kunnen we het wel maken! Van urinebelasting tot slikkerstoilet, van fietsplaatje tot smokkelfiets.” Kinderen kunnen een speurtocht doen of zelf op ontdekkingstocht gaan en met speurhond Doerak spelen op het DouaneDek, voor avonturen te land, ter zee en in de lucht. We zijn hier zelf niet geweest.

Het Mariniersmuseum ligt vlakbij de Markthal. Hier meet je je krachten op de indoor hindernisbaan, schiet je vanaf een marineschip en ga je op de foto als marinier. Zelf zijn we hier helaas niet aan toegekomen. Wel sliepen we om de hoek in de Marinierskamer van Stayokay Rotterdam.

Uitjes: speeltuinen en sporten

Rotterdam heeft allerlei leuke speeltuinen. Op de Schiedamsesingel (Rotterdam Centrum) kwamen we tijdens een wandeling een tof speelplein tegen. Het is eigenlijk een verzameling speeltuinen. Er zijn allerlei speeltoestellen, een voetbalveld en een basketbalveld. Wil je er naartoe, zoek dan Courts 2.0 op Google Maps.

Rotterdam met kinderen en tieners: uitjes, restaurants en hotels. Rotterdam heeft allerlei leuke speeltuinen. Op de Schiedamsesingel kwamen we tijdens een wandeling een heel leuk speelplein tegen. Het is eigenlijk een verzameling speeltuinen. Er zijn allerlei speeltoestellen, een voetbalveld en een basketbalveld.

Speelcentrum Weena in het Oude Westen (Rotterdam Centrum) is leuke speeltuin tussen de hoogbouw. Met speelkasteel en bij warm weer spelen met water.

Speeltuin Het Westen is een houten speeltuin in Spangen (Rotterdam West).

Het Plaswijckpark in Hillegersberg (Rotterdam Noord) is een park met allerlei faciliteiten. In Speelwijk vind je buiten een grote speeltuin. Met springkussen en draaimolen, boemeltrein, verkeerstuin met skelters. Ook is er een Havenspeeltuin voor waterratten, waterfietsen en rondvaartboot over de Bergse Achterplas. Binnen is er binnenspeelhuis Huis in de Heuvel. Hier kun je springen op trampolines, spuiten met badschuim, hollen, klauteren en kruipen tunnels en gangen. Ook is er een theater, Dierenwijck met heel veel dieren en Wandelwijck om even lekker te lopen.

Speeldernis is een natuurspeeltuin vlakbij Blijdorp (Rotterdam Noord). Er worden ook leuke natuurlijke activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Speeltuinvereniging IJsselmonde (Rotterdam Zuid) is kleurrijke speeltuinvereniging vlakbij het stadion van Feijenoord, met water. Er worden ook activiteiten georganiseerd, waaronder knutselen en sport.

Klimbos Fun Forest

Rotterdam heeft meerdere klimbossen. Adventure City Rotterdam in Pendrecht (Rotterdam Zuid) is een zip- en klimpark waar je zowel binnen als buiten kunt klimmen. Fun Forest is een klimbos bij de Kralingse Plas (Rotterdam Noord). Lees ook onze review over Fun Forest. Daarnaast is er indoor klimavontuur Spider City: klim, zweef en vlieg met speciale klittenband handschoenen en zekeringssysteem.

Aan de Kralingse Plas vind je natuurlijk nog veel meer leuke dingen voor kids. Zo is daar behalve een strand ook een kinderboerderij, speeltuin en uitkijktoren.

Gek op schaatsen? Schaatsbaan Rotterdam in Rotterdam Oost heeft een funbaan die ’s avonds kleurrijk verlicht wordt.

Uitjes: fiets, tram en boot

In Rotterdam kun je bij Baja Bikes een fietstocht met een gids doen. Heb je kinderzitjes, kinderfietsen of een tandem nodig? Op de informatiepagina van iedere tour zie je onder “handige info” wat er beschikbaar is.

Veel dingen in Rotterdam staan in het teken van het water. Ga je naar Rotterdam met kinderen en tieners, dan moet je absoluut de Watertaxi pakken. Het is een leuke manier om Rotterdam te ontdekken vanaf het water. Je kunt een langere tocht reserveren. Daarnaast kun je de Watertaxi van de Veerhaven naar Hotel New York spontaan pakken, dat kan niet overal. Vanaf de Veerhaven hebben we dus gebeld en hij was er met een paar minuten. De supersnelle overtocht duurt ook maar een paar minuten, de kids vonden dat heel gaaf. Naast de watertaxi zijn er ook nog de rondvaartboten van Spido en de Pannenkoekenboot.

Rotterdam met kinderen en tieners: uitjes, restaurants en hotels. Veel dingen in Rotterdam staan in het teken van het water. Zo is de Watertaxi een leuke manier om Rotterdam te ontdekken vanaf het water. We hadden begrepen dat je Watertaxi van de Veerhaven naar Hotel New York spontaan kunt pakken. Vanaf de Veerhaven hebben we dus gebeld en hij was er met een paar minuten. De overtocht duurt ook maar een paar minuten, de kids vonden dat heel gaaf.
Rotterdam met kinderen en tieners: uitjes, restaurants en hotels. Veel dingen in Rotterdam staan in het teken van het water. Zo is de Watertaxi een leuke manier om Rotterdam te ontdekken vanaf het water. We hadden begrepen dat je Watertaxi van de Veerhaven naar Hotel New York spontaan kunt pakken. Vanaf de Veerhaven hebben we dus gebeld en hij was er met een paar minuten. De overtocht duurt ook maar een paar minuten, de kids vonden dat heel gaaf.

De oude trams van Stichting RoMeO zijn een leuke manier om de stad te ontdekken. Zeker als je jonge kinderen hebt die nog niet zo ver kunnen lopen, dan is zo’n rustpunt op de dag ideaal.

De oude trams van Stichting RoMeO zijn een leuke manier om de stad te ontdekken. Zeker als je jonge kids hebt die nog niet zo ver kunnen lopen, dan is dat ideaal.

Luchtsingel Rotterdam

Voor we naar Rotterdam vertrokken, vroeg ik jullie op Instagram om tips, verschillende mensen noemden deze toffe plek. De Luchtsingel is een grote gele houten voetgangersbrug van bijna 400 meter lang. Hij is aangelegd om Rotterdam Noord te verbinden met het Centrum. De Luchtsingel is bereikbaar ter hoogte van de Biergarten Rotterdam, Luchtpark Hofbogen en Park Pompenburg. Zoek je de Luchtsingel op Google Maps, zoom dan goed in, dan kun je zien waar hij loopt.

Rotterdam met kinderen en tieners: uitjes, restaurants en hotels. De Luchtsingel is een grote gele houten voetgangersbrug van bijna 400 meter lang. Hij is aangelegd om te verbinden met Rotterdam Noord met het Centrum. De Luchtsingel is bereikbaar ter hoogte van de Biergarten Rotterdam, Luchtpark Hofbogen en Park Pompenburg. Zoek je de Luchtsingel op Google Maps, zoom dan goed in, dan kun je zien waar hij loopt.

Deze grote gele brug is natuurlijk ontzettend fotogeniek. Op de brug staan de namen van mensen en bedrijven, je kunt er dus ook je eigen plekje kopen.

De Luchtsingel. Deze grote gele brug is natuurlijk ontzettend fotogeniek. Op de brug staan de namen van mensen en bedrijven, je kunt er dus ook je eigen plekje kopen.

Vroeger stopte de trein van Rotterdam naar Scheveningen op Station Hofplein. Inmiddels stoppen er geen treinen meer. In de Hofbogen zitten nu restaurants, winkels en andere kleine ondernemers. Op het dak van het oude Station Hofplein zit daarnaast Luchtpark Hofbogen. Dit is een park met een moestuin en picknickbanken. Een hele bijzondere plek dus, om te picknicken in de stadsnatuur tussen de hoogbouw.

Rotterdam met kinderen en tieners: uitjes, restaurants en hotels. Vroeger stopte de trein van Rotterdam naar Scheveningen op Station Hofplein. Inmiddels stoppen er geen treinen meer. In de Hofbogen zitten nu restaurants, winkels en andere kleine ondernemers. Op het dak van het oude Station Hofplein zit Luchtpark Hofbogen. Dit is een park met een moestuin en picknickbanken.

Park Pompenburg is nog in ontwikkeling. Hier komen onder meer stadslandbouw, sport, een ligweide, een speeltuin, plekken om te picknicken en een circulair plein.

Rotterdam met kinderen en tieners: uitjes, restaurants en hotels. De Luchtsingel is een grote gele houten voetgangersbrug van bijna 400 meter lang. Hij is aangelegd om te verbinden met Rotterdam Noord met het Centrum. De Luchtsingel is bereikbaar ter hoogte van de Biergarten Rotterdam, Luchtpark Hofbogen en Park Pompenburg. Zoek je de Luchtsingel op Google Maps, zoom dan goed in, dan kun je zien waar hij loopt.

Weet je trouwens dat kinderen tot 11 jaar gratis met de trein kunnen reizen? Voor oudere kinderen kun je een dagkaart kopen. Hier vertel ik meer over gratis en goedkoop reizen met de trein voor kinderen en tieners. Wij gingen met de trein naar Rotterdam, hartstikke relaxed. Zeker omdat de trein stopt op Station Blaak, om de hoek bij Stayokay Rotterdam waar we sliepen.

Street art routes

In Rotterdam worden regelmatig street art kunstenaars uitgenodigd, die kunstwerken aanbrengen op oude gebouwen. Zo is een toffe sfeer ontstaan in deze buurten. Waar dit soort straatkunst in veel steden in een bepaalde buurt is geconcentreerd, is het in Rotterdam in veel buurten zichtbaar. De Street art routes leiden je langs deze prachtige graffiti, zowel in het centrum als daarbuiten. Je kunt een app downloaden, met kaarten en informatie tijdens de routes. Die ging bij ons op de telefoon speaker, zodat de kids konden meeluisteren naar de info, dat vonden ze heel leuk.

Rotterdam met kinderen en tieners: uitjes, restaurants en hotels. In Rotterdam worden regelmatig street art kunstenaars uitgenodigd, die kunstwerken aanbrengen op oude gebouwen. Zo is een hele toffe sfeer ontstaan in deze buurten. De Street art routes leiden je langs al deze prachtige graffiti. We namen de route als basis en combineerden dat met allerlei andere bezienswaardigheden in de buurt..

Wij hebben twee verschillende routes gelopen. We namen de route als basis en combineerden dat met allerlei andere bezienswaardigheden in de buurt. Onze kids zijn inmiddels gewend om flinke afstanden te lopen, toen ze kleiner waren namen we hun stepjes altijd mee.

Rotterdam met kinderen en tieners: uitjes, restaurants en hotels. In Rotterdam worden regelmatig street art kunstenaars uitgenodigd, die kunstwerken aanbrengen op oude gebouwen. Zo is een hele toffe sfeer ontstaan in deze buurten. De Street art routes leiden je langs al deze prachtige graffiti. We namen de route als basis en combineerden dat met allerlei andere bezienswaardigheden in de buurt.

De route Centrum is in de buurt van de Leuvehaven, het Museumpark en de Witte de Withstraat. We begonnen bij punt 3 in de Leuvehaven en liepen in de richting van punt 2. Na punt 1 liepen we naar de Watertaxi, om van de Veerhaven naar Hotel New York te gaan. Daarna wandelden we terug over de Erasmusbrug. Vervolgens liepen we naar de Kunsthal en het Museumpark, om bij punt 17 de route weer op te pakken. Daarna stopten we op het speelplein op de Schiedamsesingel. Bij punt 9 tot en met 16 vind je de Witte de Withstraat met leuke restaurants, perfect als einde.

De Rotterdamse street art route Central District combineerden we met de Luchtsingel vlakbij het oude Station Hofplein.

De route Central District is in de buurt van station Rotterdam Centraal en het oude station Rotterdam Hofplein. We begonnen bij punt 16 in Chinatown en liepen richting 17 en verder. Ter hoogte van punt 8 gingen we naar de Luchtsingel en Hofbogen. Bij punt 13 vind je de grote winkelstraten van Rotterdam.

Meer street art routes.

Nog meer uitjes in Rotterdam

Zoek je nog meer leuke uitjes in Rotterdam met kinderen en tieners? Na een paar dagen stad, is de bekende Rotterdamse dierentuin Diergaarde Blijdorp weer eens wat anders. De dierentuin is verdeeld in verschillende werelddelen. Daarnaast is er een grote speeltuin, naast een restaurant met terras.

Rotterdam met kinderen en tieners: uitjes, restaurants en hotels. Na een paar dagen stad, is de bekende Rotterdamse dierentuin Diergaarde Blijdorp weer eens wat anders. De dierentuin is verdeeld in verschillende werelddelen. Daarnaast is er een grote speeltuin, naast een restaurant met terras.

Daarnaast kun je via Escape Tours een interactieve game doen in Rotterdam. Je gaat op zoek naar “de geheime uitgang” van de stad.

Bij Remastered vind je oude kunst in een tijd van 3d belevingen en social media. Hier worden de oude Hollandse Meesters bewerkt door de nieuwe Hollandse Meesters. Een leuk uitje in Rotterdam voor tieners, vlakbij de Erasmusbrug in het Centrum.

Erasmusbrug

Miniworld Rotterdam is een grote overdekte miniatuurwereld. Je ziet er zowel de stad als het platteland. Een dag duurt 24 minuten, als het nacht wordt fonkelen lampjes in het donker.

Heb je geen hoogtevrees en wil je Rotterdam van boven zien? De Euromast heeft een fantastisch uitzicht over de stad.

Rotterdam met kinderen en tieners: uitjes, restaurants en hotels. Rotterdam is zo’n leuke stad voor een uitje met kinderen en tieners! Dit najaar waren we er weer eens een paar dagen. Wat een fijne stoere sfeer heeft deze stad toch. Ben jij op zoek naar leuke uitjes, restaurants en hotels in Rotterdam? In dit artikel delen we heel veel tips.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids