Shoppen voor kids in Utrecht

Gister was het tijd voor een dagje stad met vriendinnen. Een van ons heeft in Utrecht gestudeerd, mooie reden om daar dus weer eens heen te gaan. Aangezien we inmiddels allemaal kids hebben hadden we van tevoren vrienden in Utrecht om adresjes voor kinderwinkels gevraagd en wat heeft Utrecht een leuke kinderwinkels, dat wil ik graag met je delen.

Shoppen voor kids in Utrecht

Een hele leuke manier om Utrecht te leren kennen is op de fiets. Er zijn allerlei bedrijven die fietstochten aanbieden. Het is ontzettend leuk voor kinderen en je ziet in korte tijd grote delen van de stad. Je kunt zo’n fietstocht bijvoorbeeld boeken via Bajabikes, een kinderzitje of kinderfiets kun je bijboeken.

Op de Oudegracht zitten een paar leuke winkels. Babalade (Oudegracht 223) is een woonwinkel met mooie meubels en accesoires voor baby- en kinderkamer en wat speelgoed. Denk aan merken als Frank & Fischer, Pakhuis Oost, Djeco, Zuuz, Engel, Koeka, Snoozebaby, Cottonbaby en Wheelybug. Aan de andere kant van de gracht zit Prinses en Erwtje (Oudegracht 220) met heel veel mooie schoenen en laarzen. Verder hebben ze kleding en accessoires van Kik Kid en Kidscase. Ernaast zit een leuke Scandinavische kadowinkel voor jezelf: Emma B (Oudegracht 218). Even verderop zit Dille en Kamille (Oudegracht 190) die veel mooi houten en stoffen speelgoed hebben.

Paralel aan de Oudegracht zit de Springweg. Pim’s Olifant (Springweg 7a) heeft heel mooi speelgoed, waarvan veel je aan vroeger doet denken. Het is echt zo’n winkel waar je de hele tijd “oh wat leuk” roept bij de mooie loopkarren, spelletjes, babyspeelgoed en nog veel meer, van merken als Aquaplay, Brio, Djeco en Lilliputiens. Een stukje verderop zit ’t Kevertje met winkels aan twee kanten van de weg (Springweg 15 en 22), ze hebben kleding van merken als Imps & Elfs, Scotch Shrunk en Blue Rebel.

Tussen de Springweg en de Oudegracht zit Keck en Lisa op de de Zadelstraat 38, vol met kado’s voor kids en jezelf. Nog een stukje verderop zit Noahs (Lijnmarkt 45) met kleding van merken als Bengh, IKKS, Moodstreet, Name It en Vingino. Verderop zit ook Scotch Shrunk (Oudkerkhof 5).

Als je vervolgens richting het drukkere deel van het centrum loopt kom je bij de Utrechtse Kinderboekenwinkel (Ganzenmarkt 10). Daar vind je natuurlijk ook de H&M (Oudegracht 147) en de Bijenkorf (Sint Jacobsstraat 1A).

Aan de zuidkant van het centrum zit Kortjakje (Twijnstraat 56) met tweedehands kinderkleding. Er niet ver vandaan zit Kinderwinkel Westerkade (Westerkade 19) met kado’s, baby- en kinderkleding, accessoires voor de kinderkamer en kinderkamerkunst.

Aan de oostkant van het centrum vind je Yoep Oogzorg (Nachtegaalstraat 69), een kinderbrillenwinkel in Utrecht waar ook oogzorg geleverd wordt. De Knappe Gans (Nachtegaalstraat 12) heeft kleding van merken als Noppies, Barts, Tumble ‘N Dry en Claesen’s. Bobbies (Blauwkapelseweg 15) heeft kinderkleding van merken als Babyface, Duckybeau, Feetje en Minymo.

Buiten het centrum aan de westkant van Utrecht zit Deugniet (Amsterdamsestraatweg 571), met heel veel kleding, spulletjes en speelgoed, zowel tweedehands als nieuw.

Leuke uitjes in Utrecht zijn het Nijntje Museum en het Spoorwegmuseum.

Op zoek naar meer adresjes? Meer leuke steden vind je hier hier.

Heel veel camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids
 • Leuk met kids