Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en originele ideeën

Soms zie je ze overal: prachtige stoepkrijt tekeningen. Ze maken de buurt zo veel vrolijker! Daarom vind je in dit artikel heel veel originele ideeën voor stoepkrijt tekeningen én wat handige creatieve tips.

Onze buurt is soms opeens vol met stoepkrijt tekeningen. Een kunstwerkje waar je even van kunt genieten, tot de regen het wegspoelt. Dan is het tijd voor een nieuwe stoepkrijt tekening!

Bij ons in de buurt zag ik zulke prachtige juweeltjes, dat ik besloot ze te verzamelen. Met al die kleurrijke stoepkrijt tekeningen worden de straten veel vrolijker, dus ik hoop dat deze trend blijft!

Heb jij ook leuke ideeën en tips voor stoepkrijt tekeningen? Hebben jullie een prachtig stoepkrijt gemaakt, of in de buurt gefotografeerd? Deel dan jouw foto via info [at] leukmetkids.nl. Dan kan ik hem toevoegen!

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën. Soms zie je ze overal: prachtige stoepkrijt tekeningen. Ze maken de buurt zo veel vrolijker! Daarom vind je in dit artikel heel veel ideeën voor stoepkrijt tekeningen én wat handige tips.

Wat is het beste stoepkrijt?

Je kunt allerlei soorten stoepkrijt kopen. Omdat er momenteel veel gekrijt wordt, gingen we voor een gigantische doos van Crayola bij Bol.com. De kleuren van dit stoepkrijt zijn mooi helder. Mijn ervaring is in het algemeen dat beter knutsel materiaal fijner werkt en langer mee gaat.

Je kunt ook allerlei sjablonen kopen voor stoepkrijt, bijvoorbeeld van SES. Daarnaast heeft Jumbo stoepkrijt spelletjes en stempels.

Praktische tips voor stoepkrijt tekeningen

Praktische tips voor stoepkrijt tekeningen

Veel kinderen tekenen graag stoepkrijt tekeningen met afplaktape (bij Bol.com). Geen wonder, want het resultaat is prachtig. Je begint met het afplaktape, dat plak je op straat in de vorm die je wil maken. Je kunt eventueel ook in de tekening tape plakken. Vervolgens kleur je je figuur in.

Zoals je ziet moeten wij even nieuwe afplaktape kopen, want het is op en we moesten met ons mooie papieren tape verder. We bestellen nu gelijk twee breedtes, die kunnen allebei handig zijn met het tekenen. Je kunt het beste afplaktape voor verven gebruiken. Dat laat namelijk makkelijk los. Bovendien is het gemaakt van papier, dat is milieuvriendelijker dan bij voorbeeld duct tape.

Praktische tips voor stoepkrijt tekeningen

Wil je je tekening mooi egaal aanbrengen? Teken eerst goed dik met krijt. Wrijf het krijt vervolgens met je handpalm of vingers uit en wordt het mooi egaal. Daarmee wrijf je het beter de tegels in. Dit moet je niet te vaak doen, het is een soort scrub beurt voor je hand. De mijne zijn nu lekker zacht 😉

Je ziet op straat van die mooie tekeningen waarin de kleuren in elkaar overlopen. Dat maak je heel makkelijk. Eerst krijt je twee kleuren naast elkaar, lekker dik. Vervolgens krijt je op de overgang van de twee kleuren een stukje met beide kleuren. Daarna wrijf je het krijt uit om het mooi egaal te maken.

Praktische tips voor stoepkrijt tekeningen

Geometrische vormen van stoepkrijt

Geometrische vormen zijn de hit van de laatste tijd. Het effect is spectaculair en het is heel makkelijk.

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën. Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën. Soms zie je ze overal: prachtige stoepkrijt tekeningen. Ze maken de buurt zo veel vrolijker! Daarom vind je in dit artikel heel veel ideeën voor stoepkrijt tekeningen én wat handige tips. Zo maak je geometrische vormen.

Je ziet de gaafste vormen. Rechthoeken, maar bijvoorbeeld ook dieren en hartjes.

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën - geometrische vormen

De buitenrand plak je af met afplaktape. Vervolgens maak je aan de binnenkant een mooi patroon. En dan kan het grote inkleuren beginnen. Met één kleur per vakje,  of juist meerdere.

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën - geometrische vormen

Bij deze zie je mooi hoe gaaf je de kleuren in elkaar kunt laten overlopen. Bij de praktische tips leg ik uit hoe je dat doet.

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën - geometrische vormen

Ideeën voor dieren tekeningen van stoepkrijt

Deze uil is met geometrische vormen gemaakt. Eerst tape je de vorm van de uil, daarna maak je het mozaïek patroontje.

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën - dieren tekenen van geometrische vormen

Ook dit vlinder kunstwerk van stoepkrijt kwamen we tegen op straat, zo mooi. Hier is een profi artiest aan de slag geweest!

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën - vlinder

Ook mooi: deze visjes van stoepkrijt aan het water van het IJmeer.

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën. Zoals deze visjes van stoepkrijt aan het water van het IJmeer.

Ideeën voor bloemen tekeningen van stoepkrijt

Met bloemetjes kun je de hele stoep vol kleuren. Gezellig om met de hele straat te doen, ieder voor zijn deur. Of bij de buren op leeftijd voor de deur.

stoepkrijt bloemen

Bloemetjes zijn ook voor veel peuters en kleuters al te doen. Kunnen of willen ze het nog niet, maak de vorm dan zelf, dan kan je kind het inkleuren.

stoepkrijt bloemen

Zon en regenboog van stoepkrijt

Van de regenboog wordt iedereen vrolijk. Deze met wolkjes is extra leuk!

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën - regenboog met wolken

Achter de wolken schijnt de zon. Soms heel toepasselijk 🙂

zon en wolk

Stoepkrijt met boodschap

Deze mooie zomervakantie stoepkrijt tekening kwam ik op straat tegen. Super vrolijk voor de hele buurt!

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën. Deze mooie zomervakantie stoepkrijt tekening kwam ik op straat tegen. Super vrolijk voor de hele buurt!
Ideeën voor stoepkrijt tekeningen om te feliciteren

Is er iemand jarig? Dan zijn ballonnen leuk om als verrassing op de stoep te tekenen voor een verjaardag. Deze kleine of grote artiest heeft wel een heel mooi kunstwerk gemaakt.

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën - ballonnen om te feliciteren

Vlaggetjes zijn ook leuk, met tekst en leeftijd erbij.  Hiep hiep hoera!

Stoepkrijt om te feliciteren
Stoepkrijt met namen

Wil je iemand verrassen, dan kun je ook zijn of haar naam op de stoep tekenen. Dit is heuse handlettering met stoepkrijt!

namen tekenen

Deze letters in geometrische vormen vind ik ook erg tof. Ook met geometrische tekening erbij natuurlijk.

namen tekenen
Stoepkrijt met hartjes

Hartjes zijn altijd leuk en zeker met een mooie boodschap! Corrien maakte deze met haar dochters.

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën - hartje met tekst

Dit prachtige hart heeft een glittering er in.

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën - hartje

Ook leuk: met zijn allen de hele straat vol hartjes tekenen. Lekker kleurrijk!

hartjes tekenen

Stoepkrijt spelletjes

Met stoepkrijt kun je allerlei spelletjes tekenen. Bijvoorbeeld een hinkelbaan. Of een autoparcours van stoepkrijt. Twister kun je ook levensgroot met krijt maken. Op een evenwichtsbalk van stoepkrijt kun je trucjes doen.

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën - hinkelbaan spelletje

Stoepkrijt voor feestdagen

Tijdens de feestdagen kun je een tijdelijke tekening op straat maken. Tip: maak een foto van je kinderen bij de stoepkrijt tekening. Daarvan kun je een leuk kaartje maken om vrienden of familie een fijne feestdag te wensen.

Stoepkrijt voor Pasen

Bijvoorbeeld een paasei met pasen. De strepen maak je weer met schilderstape.

Stoepkrijt voor Pasen - Paasei en hartje

Ook schattig: deze paashaas van stoepkrijt tekenen met Pasen.

Leuk met kids: deze paashaas van stoepkrijt tekenen met Pasen.
Stoepkrijt voor Koningsdag

Het is weer eens wat anders dan bezet maken met tape. Een tekening voor Koningsdag maken met tape! Bijvoorbeeld een kroon. Of een mooie tekst.

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën. Zoals een stoepkrijt kroon voor Koningsdag .

Heb jij nog mooie foto’s met ideeën voor stoepkrijt tekeningen? Laat het me weten!

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën. Soms zie je ze overal: prachtige stoepkrijt tekeningen. Ze maken de buurt zo veel vrolijker! Daarom vind je in dit artikel heel veel ideeën voor stoepkrijt tekeningen én wat handige tips.

Verder lezen 

Zoek je nog naast stoepkrijt tekeningen nog meer tips en ideeën om te knutselen? Kijk dan ook even naar onze knutselideeën voor de lente en de zomer. Op onze Instagram delen we ook vaak knutseltips.

Lente en zomer knutselen: leuke ideeën voor kinderen

Vinden jouw kids het lastig om zich in de tuin te vermaken, of zelfs op het balkon? En heb jij juist behoefte aan af en toe een momentje voor jezelf? Lees dan onze tips voor buitenspelen in je eigen tuin.

Buitenspelen in je eigen tuin: met deze tips kun je kinderen stimuleren

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids