Verjaardag vieren tijdens Corona, zo is je kind toch echt jarig

Het is een hele rare tijd, maar dat geldt nog meer als nu net je verjaardag is. Kleine meis was jarig tijdens de Corona uitbraak. Toch had ze ondanks de Corona beperkingen een hele leuke verjaardag, want ook nu kun je het vieren.

Het werd steeds duidelijker dat deze verjaardag niet zo zou verlopen als normaal. Eerst besloten we al dat het misschien niet zo verstandig zou zijn als opa en oma langs zouden komen. Dat was even slikken. Kort daarna bleek dat bezoek ontvangen helemaal geen goed idee was. Dus het familiefeestje werd helemaal uitgesteld. Ook het kinderfeestje gaat voorlopig niet plaatsvinden. Toch werd het wel een heel bijzondere verjaardag, want we hebben het met zijn vieren natuurlijk uitgebreid gevierd. En ook door onze omgeving werd ze uitgebreid verwend met aandacht en cadeaus.

Verjaardag vieren tijdens Corona, zo is je kind toch echt jarig

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je af en toe nieuwe tips

Verjaardag vieren tijdens Corona, zo is je kind toch echt jarig

Versiering enzo

Net als altijd, hing het huis vol slingers en andere versiering. Misschien stiekem wel een beetje meer dan normaal. En die laten we dit jaar extra lang hangen! Wij hebben een stoffen vlaggenlijn van Engelpunt (bij Bol.com) en als milieuvriendelijk alternatief voor ballonnen gebruiken we herbruikbare papieren bollen.

Op school maken klasgenootjes normaal altijd een verjaardagsmuts van papier. Dat deed nu dus de enige aanwezige “klasgenoot”, haar grote broer. Hij nam deze taak zeer serieus en inventariseerde van tevoren welke kleuren ze het mooiste vond. Daarnaast gebruiken we ieder jaar dezelfde zelfgemaakte verjaardagskroon.

De taart bakken we meestal zelf, dus ook dit jaar. Een pastelkleurige verjaardagstaart in het thema Pasen, daarover lees je hier meer. Kleine meis wilde de taart al bij het ontbijt aansnijden en er de hele dag van snoepen wanneer zij dat wilde. Dat mocht natuurlijk, want er kwam toch geen bezoek.

Verjaardagstaart: een leuk recept als je jarig bent rond PasenCadeaus

De cadeaus lagen al klaar, daar had ze namelijk al wekenlang hele duidelijk wensen over. Een okergele rugzak van Petit Monkey bij psikhouvanjou, Just Dance 2020 voor de Nintendo Switch bij Bol.com en een paar tweedehands skeelers met bescherming. Van haar broer kreeg ze een strijkpatch die hij zelf had uitgezocht toen we samen Amsterdam in gingen.

Voor veel kinderen is een verjaardag extra feestelijk met nieuwe kleding. Kleine meis vindt een mooie jurk heel belangrijk. Van Nonna Nini kreeg ze deze mooie handgemaakte jurk met bijpassende haarband. Iedere keer dat ze die deze lente draagt, denkt ze terug aan haar verjaardag.

Verjaardag vieren tijdens Corona, zo is je kind toch echt jarig

Op de dag zelf

Op een “normale” verjaardag heb je vaak allerlei verplichtingen. Doordeweeks moet iedereen naar school en werken. In het weekend heb je misschien sport of andere dingen. Nu hadden we alle tijd haar verjaardag uitgebreid te vieren, want tijdens de Corona gaan al die dingen niet door. Kleine meis mocht dus de hele dag zelf bepalen wat ze wilde doen met ons. Het werd onder meer leren skaten, met textielstift op een stoffen tas kleuren, vadertje en moedertje spelen en online theaterles volgen.

Ook het avondeten mocht kleine meis natuurlijk zelf kiezen. Dat werd gourmetten, dat vind ze het allergezelligste. Met allemaal dingen die ze lekker vindt.

Tas kleuren met textielstiften

Heel veel aandacht op afstand

Er kon dan weliswaar niemand langskomen, maar dat betekent niet dat ze kleine meis vergeten waren. Ook door familie, onze vrienden en haar eigen vriendjes werd ze enorm verwend.

Familie stuurde cadeaus op via de post. Het uitpakken deden we met een videoverbinding in Whatsapp, of we namen een filmpje op dat we opstuurden.

Meerdere keren werden we verrast door cadeautjes in de brievenbus en cadeautjes aan de deurklink. Als je aanbelt en meteen loopt verspreid je Corona niet. Dat is zo’n leuke lieve verrassing!

Daarnaast kreeg kleine meis heel veel leuke kaartjes. Zo kreeg ze een Frozen kaart met op de voorkant haar naam en leeftijd. Ook deze grote kaart was een hit, als je hem open maakt gaat er een liedje spelen. Beide kaarten komen van Greetz.

verjaardagskaart met een liedje er inDigitale verjaardagswensen

Lang leve de digitale communicatie! Wat zijn video calls leuk, met één iemand of met een hele groep. Wij werden verrast door een videocall met een groep vriendinnen, met daarin drie kids die op dezelfde dag jarig waren. Super feestelijk!

En hoe leuk is het als je een super grappig filmpje van een van je vriendinnetjes krijgt? Ze was verkleed en vertelde een verhaaltje vanuit haar tipitent, zo creatief. Andere vriendinnetjes zongen verjaardagsliedjes in een filmpje. Kids bedenken zelf vaak de leukste dingen, dus laat ze lekker hun gang gaan.

Je kunt ook leuke gifjes maken. Bij Tenor maakte ik voor een andere jarige een gifje met Koekiemonster en Elmo, met persoonlijke tekst met haar naam er in.

Verjaardag vieren tijdens Corona, zo is je kind toch echt jarig

Nog meer leuke ideeën 

Op Instagram zie je de laatste dagen heel veel foto’s met hartjesstoepen. Kinderen tekenen de stoep vol hartjes, om anderen een hart onder de riem te steken. Of om een een jarige te feliciteren. Ik verzamelde heel veel mooie ideeën voor stoepkrijt tekeningen.

Uitstel is natuurlijk geen afstel. Dus je kunt alvast nadenken over een leuke traktatie voor als de school straks weer open is. Ook voor je kinderfeestje en de bijbehorende uitnodiging kun je alvast ideeën bedenken. Eén voordeel: tegen de tijd dat het kinderfeestje kan plaatsvinden, is het waarschijnlijk heerlijk weer. Kan ze ook eens een feestje op een buitenlocatie geven.

Natuurlijk heeft kleine meis de nabijheid van heel veel mensen gemist. Maar ze heeft een super leuke verjaardag gehad, want ook tijdens de Corona uitbraak kun je je verjaardag vieren!

Stoepkrijt tekeningen maken: toffe tips en ideeën - ballonnen om te feliciteren

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids