De beste foto apps voor Android, iPhone en iPad

Veel mensen vragen mij hoe ik mijn blogfoto’s en kinderfoto’s bewerk. Meestal doe ik dat op mijn smartphone of tablet, met apps die veelal gratis zijn!

De beste foto apps voor Android, iPhone en iPad

Filters en prints om je foto’s net wat extra’s te geven

Mijn favoriete foto app is PicsArt, je kunt er ontzettend veel mee. De app heeft basisbewerkingen zoals knippen en draaien, je kunt er collages mee maken, er zit een aantal mooie filters en layers op, je kunt (dubbele) randen maken en speelse kaders, er zitten mooie lettertypes in die je ook een kleur kunt geven, mooie stickers en je kunt zelf op de foto tekenen. De app is er voor Android, iOS en ook Windows8 op de computer.

VSCO Cam is een app waarbij je vooraf en achteraf dingen kunt aanpassen. Vooraf kun je de sluitertijd en het focuspunt instellen, achteraf onder meer filters kiezen. De app is er voor iOS en Android.

Met Labelbox voeg je tekstlabels aan je foto’s toe. De app is beschikbaar voor  Android en iPhone en iPad.

Social medium en foto app Instagram behoeft voor veel mensen geen toelichting, maar voor wie hem nog niet gebruikt: de app is niet alleen leuk om foto’s te delen, maar heeft ook hele mooie filters. De app is er voor iOS en Android.

Photofy heeft hele gave filters, kaders en stickers. Je kunt er ook collages mee maken. Een nadeel vind ik dat de app zijn naam op de foto zet. Deze app is alleen beschikbaar voor Android.

Landcam heeft allerlei filters, maar vooral heel veel mooie lettertypes, tekeningetjes (bijvoorbeeld slingers of dieren) en kaders. Deze app is er alleen voor Phone en iPad.

Obaby is speciaal gericht op de verschillende fases van je zwangerschap en de eerste jaren van je kind, met allerlei frames, teksten en tekeningetjes om je foto’s op te leuken. Deze app is er alleen voor iOS.

HeyHey Pix heeft allerlei gekleurde plaatjes (dieren, ogen, monden, zonnebrillen, tekstballonnen, sportplaatjes, voertuigen, eten, etc), deze app is leuk om samen met je kind foto’s op te leuken. Deze app is er alleen voor iOS.

 

Foto’s corrigeren

Wil je een oneffenheid corrigeren op een foto of de achtergrond minder zichtbaar maken? Touch Blur gebruik je op de iPhone en iPad. Photo Touch Blur gebruik je op een Android toestel.

Vaak zegt een collage meer dan een enkele foto

LiPix, ofwel InstaFrame, heeft veel verschillende vierkante en portrait kaders en daarnaast mooie filters, je kunt in allerlei lettertypes tekst toevoegen en de kwaliteit van de foto’s is goed. Hij is er voor iPhone en iPad en voor Android.

PicCollage heeft kaders in portrait en vierkant formaat, allerlei achtergronden, lettertypes en plaatjes en je kunt de foto’s er ook gedraaid inzetten. Een nadeel vind ik dat de app haar logo in je foto’s zet. Deze app is beschikbaar voor iOS en Android.

Foto collage editor is een collage app met veel creatieve vormen, maar alleen beschikbaar voor Android.

 

Mijn telefoon

Veel mensen vragen me welke smartphone ik heb. Na een aantal iPhones heb ik alweer een aantal verschillende Samsung telefoons gehad. Dit keer heb ik gekozen voor een Samsung Galaxy S7, bijvoorbeeld te koop bij Bol.com. Vorige keer had ik de voor de mini gekozen, omdat ik een kleine wel handig vond, maar helaas was de snelheid en de capaciteit ook minder. Alhoewel iOS en Android allebei voor- en nadelen hebben, vind ik de Samsung uiteindelijk fijner dan de iPhone en gezien de prijs absoluut een aanrader.

 

Nog meer apps

10 must have apps voor drukke ouders Mama apps op je smartphone: zwangerschap Goede apps voor baby’s, peuters en kleuters op je tablet en smartphone (iPad, iPhone, Android) Handige apps over de ontwikkeling van je baby voor iPhone en Android
 
Nieuw op Leuk Met Kids
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

1 Comment
Jeanette

Wat geinig, Picsart is ook mijn favoriet, maar de meeste andere kende ik nog niet!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.