Kindvriendelijke kerstboom voor baby, peuter en kleuter


Volg je Leuk Met Kids al via InstagramFacebook of Pinterest?

Ik was al gek op kerstversiering  maar nu de kids er zijn vind ik het nog leuker. Alleen… lang niet alles kan meer! Zeker met een baby of peuter moet je oppassen, maar ook met een kleuter kan niet alles. Daarom vandaag een heleboel leuke ideeën die wel kunnen, al moet je je kleintje natuurlijk altijd in de gaten houden (en vergeet ook niet te kijken naar de leukste kindvriendelijke kerstboomhangers).

Ideeën voor een kindvriendelijke kerstboom voor baby, peuter en kleuter
Omdat de man in huis het formaat van de kerstboom al ietwat beperkt had hebben we al een kleine kerstboom van minder dan een meter hoog, die dus makkelijk in een raam of op een kast kan staan. We kochten het boompje ooit bij de Hema, die hebben ieder jaar allerlei kunstbomen met en zonder lichtjes. Erg fijn voor de luie mens: aan het einde van het jaar klap ik de boom met versiering en al in en zet ik hem ingepakt in de berging. Echte bomen zijn er natuurlijk ook in ieder formaat.

Dit kunstboompje kochten we voor kantoor, maar is ook prima voor kids. De kerstboom en de meeste ballen, lichtjes en slingers zijn van de Hema.
Ideeën voor een kindvriendelijke kerstboom voor baby, peuter en kleuter

Ook leuk: een duplo boompje, deze bouwden wij thuis, de piek is een bloempje. Build with Bricks laat je allerlei mogelijke vormen zien.
kindvriendelijke kerstbomen

 

De stolp met kerstlichtjes en engeltje geven vanaf de afzuigkap ook een feestelijk gevoel, deze moet wel hoog staan, want hij is breekbaar. Het engeltje is een Sonny Angel poppetje van de Kixx, de stolp is van de Hema, de lampjes zijn uit een oude collectie.
image

Dit schattige houten boompje zocht zoonlief zelf uit bij de Hema. Het voldoet ook prima als bos naast zijn treinbaan overigens 🙂 Het roze boompje is van vorig jaar en in de outlet nog te koop, maar ook dit jaar zijn er weer leuke houten kerstbomen.
kindvriendelijke kerstbomen

Dit kartonnen kerstboompje kocht ik met glitters en al bij de Hema, de gekleurde glitters en glimmende vormpjes zijn ook van de Hema, die knutselden we er zelf op.

Kerst knutselen heel veel leuke ideeën

Super schattige verlichte kerstbomen van Wehkamp.

kerstboom wehkamp - Kindvriendelijke kerstboom voor baby, peuter en kleuter

Papieren kerstboompje van de Hema.

Kindvriendelijke kerstboom voor baby, peuter en kleuter

Onze Eiffeltoren van de Hema (oude collectie) doet ook goed dienst als kerstboom 🙂
image

Dit seizoen is er een vergelijkbare kerstboom met lichtjes bij de Hema.

Kindvriendelijke kerstboom voor baby, peuter en kleuter

Mooi: een kerstboom van steigerhout van Xsteigerhout bij Bol.com.

Kindvriendelijke kerstboom voor baby, peuter en kleuter

Gewoon een paar geschilderde takken in een vaas zijn ook een prima kerstboom en de rest van het jaar ook gezellig (en met Pasen een Paasboom). De vaas is van Ikea (helaas niet meer te koop), de takken zo gekocht bij de bloemist. De houten hangers en kerstballen zijn al heel oud.
Ideeën voor een kindvriendelijke kerstboom voor baby en peuter

Deze felgekleurde takken van Rice zijn ook erg vrolijk.

 

Of juist deze neutrale tak met witte kerststerren van Lekker Fris.

 

Ook leuk, een kerstboom van takken zoals deze van Mijn huisstijl en ik van sloophout.

 

Een kerstboom gemaakt van lichtjes zoals van A Merry Mishap. Of voor buiten zoals deze van Planete Deco.

 

Een kerstboom getekend op een krijtbord… alhoewel je er dan ook een kunstwerk van kan maken zoals A Legg Up deed of die van Biancas Wohnlust. En na nieuwjaar teken je gewoon weer een andere print 🙂

 

Op Pinterest zie je ook heel veel kerstbomen van wasabi tape of masking tape op de muur of op het raam, zoals van Craft and Creativity en Lille Lykke.

 

Makkelijk en mooi: een zelf gemaakte kartonnen kerstboom, zoals deze van Julep.

 

Een mooie boom van pompoms van Down the Woods. Vergelijkbare pompons kun je bij de Hema kopen, die moet je alleen nog aan elkaar maken.

Nog genoeg leuke ideeen om uit te voeren de komende weken… Onze kerstboom staat al, maar er komt er ook zeker nog wel eentje op de muur of het raam!

Verder lezen over kerst op Leuk Met Kids:

De leukste kinderboeken over kerst leukste-sneeuwbollen-kerst-2.png.png kerst-voor-kids-de-leukste-kinderprogrammas-op-tv.png.png De leukste kindvriendelijke kerstballen en kerstboomhangers in de winkels kerstdiner met kids kerstcadeaus inpakken Pasteitjes voor het kerstontbijt met kids: het allerlekkerste recept Zelf maken voor kids: een shirt of romper met een (kerst) ster Ideeën voor een kindvriendelijke kerstboom voor baby, peuter en kleuter Kerstliedjes op YouTube voor peuter en kleuter Kerstliedjes op YouTube voor peuter en kleuter Kerstversiering DIY: heel veel kindvriendelijke kersthangers om zelf te maken Kerstdessert voor kinderen: recept voor Santa Heads Kerstversiering zelf maken: een DIY kerstkaarsje Kerstfilmpjes voor peuters en kleuters Kerst knutselen heel veel leuke ideeën

 
Nieuw op Leuk Met Kids
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.