Leuk met kids blog

★ nieuw op leuk met kids blog ★

pinterest instagram facebook twitter 
banner instagram

Herfst

De herfst is volop op gang en Sint Maarten en Sinterklaas komen er ook alweer aan. Daarom vind je in deze nieuwsbrief veel dingen voor dit gezellige seizoen! Allereerst natuurlijk de Leuke Update #24, daarin vind je weer heel veel nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids. Ook maakte ik weer een bucketlist met met kids activiteiten voor de herfst.

De bladeren weer van de bomen, dus die worden in grote hoeveelheden mee naar huis genomen. Daar maakten we herfst schilderijtjes mee, vrolijk toch?

Kinderen vragen er al jong om: een pyjamafeestje. Hartstikke leuk als ze wat ouder zijn, maar voor jonge kinderen toch nog wat lastiger. Cindy bedacht de ideale oplossing: een pyjamafeestje overdag.
De Leuke Update #24 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids
Onze kids bucketlist voor deze herfst: leuke herfstvakantie activiteiten
Een herfst schilderij knutselen met bladeren
Pyjamafeestje overdag: Puck’s Pyjama Party

Sinterklaas en Sint Maarten

Onze kids zijn gek op de feestdagen, maar ze worden er ook wel onrustig van. Want wanneer zijn al die feestdagen nou precies? Tijd voor een beetje overzicht dus voor de kids en voor onszelf. Ik maakte een feestdagenkalender.

In veel regio's begint het feestdagenseizoen met Sint Maarten. Op 11 november knutselen kinderen een lampion en gaan ermee langs de deuren. Ik verzamel ieder jaar knutselideeën voor Sint Maarten, het is inmiddels een flinke verzameling. Daarnaast maakte ik ook een artikel met Sint Maarten liedjes en andere tips.

Op 16 december is de landelijke intocht van Sinterklaas en de Pieten in Apeldoorn. Daarnaast zijn er nog nog veel meer leuke Sinterklaasintochten. Ik maakte ook een lijstje met leuke schoencadeaus, om Sinterklaas een beetje te helpen. Wil je nog meer over Sinterklaas lezen? Kijk dan even naar het Sinterklaas overzicht op Leuk met kids.
Feestdagenkalender voor november en december: Sint Maarten, Sinterklaas intocht, pakjesavond, Kerst en oud en nieuw
De leukste Sinterklaas intochten en andere Sint uitjes in 2019
De favoriete schoencadeaus van Sinterklaas
Mooie lantaarn of lampion voor Sint Maarten knutselen: heel veel ideeën
Sint Maarten: heel veel liedjes en andere tips om het extra leuk te maken

Binnen uitjes voor kids

Het is buiten koud en nat en toch wil je wat leuks doen met de kinderen. Gelukkig zijn er genoeg leuke uitjes om binnen te doen met kinderen, voor als het buiten regent of koud is.

Zelf gingen we deze vakantie op een regenachtige dag naar de Orchideeënhoeve. Naast bloemen vind je hier ook heel veel dieren en een grote mooie houten binnenspeeltuin met water. Een aanrader!

Nog zo'n leuk uitje binnen: het Watermuseum. Dit is een tof museum voor nieuwsgierige kinderen die geïnteresseerd zijn in techniek.
101 binnen uitjes met kinderen voor als het regent of koud is
Watermuseum: technisch museum voor nieuwsgierige kinderen in Arnhem
Binnen uitje met kinderen in Flevoland de Orchideeënhoeve

Shoppen met kids

Vind je het lastig om leuk eco speelgoed te vinden? Ik verzamelde het leukste ideeën voor duurzaam speelgoed en andere verantwoorde cadeaus voor kinderen.

De kinderen zijn enorm geïnteresseerd in vogels en gelukkig herken ik de meeste tuinvogels ook wel. Toch weet ik er verder niet zo veel van. En wat nou het verschil tussen een pimpelmees en een koolmees is… In De Tuin van Jacob en Thomas leer je van alles over vogels.

Sinds kort kun je naar de eerste officiële LEGO winkel in Nederland, de LEGO Store in Utrecht. Ik was in Utrecht en besloot te gaan kijken in deze nieuwe LEGO winkel. Eind november opent er ook de tweede winkel in de Amsterdamse Kalverstraat.
Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen
Boek om kinderen te leren over vogels: De tuin van Jacob en Thomas
LEGO Store Utrecht: eerste winkel in Nederland, binnenkort ook Amsterdam

Wonen met kids

Met de komst van kinderen verdubbelt de hoeveelheid was en altijd hangt er wat te drogen. Dit ruimtebesparend droogrek van steigerbuis biedt uitkomst en maak je heel makkelijk zelf. De was hangt nooit meer in de weg, netjes boven het bad of het trapgat. En door de steigerbuis blijft het stijlvol.

Corrien ging naar de Duurzame Woonbeurs, met inspiratie voor een duurzaam interieur voor ieder budget. Ze deed er heel veel ideeën op, zo leuk om te zien hoe mooi duurzaam kan zijn!
De Duurzame Woonbeurs: inspiratie voor duurzaam wonen
Ruimtebesparend droogrek van steigerbuis voor de eindeloze berg was

volg je leuk met kids ook op social media?

pinterest instagram facebook twitter 

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...