De Leuke Update #24 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids

Wat gaat het opeens hard nu de herfstvakantie voorbij is! Sint Maarten en Sinterklaas komen er alweer aan, maar ook kerst is al op veel plekken zichtbaar. Tegelijkertijd is de herfst in volle gang, wat een prachtige kleuren. In deze Leuke Update laat ik je leuke dingen zien om deze herfst te doen. Maar natuurlijk zijn er ook weer heel veel nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids.

Iedere maand zie ik zo veel leuke dingen langskomen, te veel om aparte blogs over te schrijven. Al die toffe kids hotspots en wannahaves laat ik je daarom hier zien. Ben je op zoek naar kindvriendelijke festivals en uitjes, kijk dan even in de Leuk met kids agenda.

Toffe winactie: spelletjespakket

Een paar weken geleden mochten we bij de lancering van het Grote Speelgoedboek van Bol.com zijn. Terwijl zoonlief plaatjes knipte uit het boek en een mooi verlanglijstje knutselde voor Sinterklaas, kreeg ik de nieuwste speelgoedtrends te zien. Ik laat je onze favoriete trends zien en mag in deze winactie 3 spelletjespakketten van Bol.com weggeven.

Winactie 3 spelletjespakketten van Bol.com

De Leuke Update #24 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids De Leuke Update #24 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids

Tijd voor de feestdagen

Onze kids zijn gek op de feestdagen, maar ze worden er ook wel onrustig van. Want wanneer zijn al die feestdagen nou precies? En oh ja, wanneer ben ik jarig en wanneer komen opa en oma terug van vakantie en wanneer begint de kerstvakantie? Tijd voor een beetje overzicht dus voor de kids en voor onszelf. Ik maakte een feestdagenkalender.

Feestdagenkalender voor november en december: Sint Maarten, Sinterklaas intocht, pakjesavond, Kerst en oud en nieuw

Het is inmiddels al veertig jaar traditie: de jaarlijkse live show van Kinderen voor Kinderen. Dit jaar wordt het uitgezonden op zaterdagavond 9 november om 19u25 op NPO3 / ZAPP. Corrien en Cathelijne waren erbij en laten zien hoe tof het was.

Kinderen voor Kinderen 40: de live show van 2019

Sint Maarten

In veel regio’s begint het feestdagenseizoen met Sint Maarten. Op 11 november knutselen kinderen een lampion en gaan ermee langs de deuren. Ik verzamel ieder jaar knutselideeën voor Sint Maarten, het is inmiddels een flinke verzameling. Daarnaast maakte ik ook een artikel met Sint Maarten liedjes en andere tips.

Sint Maarten lampion huisje knutselen

Sinterklaas

Het Sinterklaasjournaal start al op maandag 11 november. Een paar dagen later, op 16 november, is de landelijke intocht van Sinterklaas en de Pieten in Apeldoorn. Daarnaast zijn er nog nog veel meer leuke Sinterklaasintochten. Ik maakte een lijstje met leuke schoencadeaus, om Sinterklaas een beetje te helpen. Wil je nog meer over Sinterklaas lezen? Kijk dan even naar het Sinterklaas overzicht op Leuk met kids.

Alles over Sinterklaas, je schoen zetten en pakjesavond

Het houten speelgoed van de Hema is niet alleen betaalbaar, maar ook duurzaam en zoooo leuk! Ik laat je ons favoriete houten speelgoed bij de Hema zien. En nog leuker: ik mag ook nog een fijne kortingscode delen, want Sinterklaas moet zo veel cadeautjes kopen, dat de Hema een beetje wil helpen.

Goedkoop én duurzaam houten speelgoed: gespot bij de Hema

Dit grachtenpand van de Hema is toch echt te leuk? Ik zoek nog een smoes om het te kopen. Als poppenhuis, huis voor de muisjes of de Playmobil, opbergkastje, sleutelkastje, kruidenrek of gewoon ter decoratie…

Goedkoop én duurzaam houten speelgoed gespot bij de Hema - houten grachtenpand als kastje of poppenhuis of sleutelkastje

Kerst

De grote Kerstkaartenactie 2019 is van start gegaan. Vorig jaar ontving oma Jeltje een kerstkaart van het Nationaal Ouderenfonds. Ze vertelde in een vlog bij De Wereld Draait Door dat dit heel veel voor haar betekende. Dit jaar doen weer heel veel klassen mee, maar je kunt natuurlijk ook zelf thuis meedoen.

kerstkaart diy

Herfst met kids

De herfst is volop aangebroken en eigenlijk vind ik dat best gezellig. Ik maakte weer een bucketlist met met kids activiteiten voor de herfst. Wij gaan regelmatig op het lijstje kijken en hopelijk inspireert het jullie ook!

Wat is het bos toch mooi in de herfst! Deze prachtige vliegenzwam kwamen we tegen in de buurt van het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s Graveland. Later zagen we op het Jeugdjournaal dat je dit jaar extra veel kans maakt om zo’n mooie rode paddenstoel met witte stippen te spotten ?

De Leuke Update #24 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids

Zou die pompoen echt zijn, vroegen de kids zich af. Na uitgebreid kijken, ruiken en voelen besloten ze dat hij wel echt moest zijn. Jut en Jul hadden in de herfstvakantie iedere ochtend zwemles. Na de zwemles besloten we wat lekkers te gaan eten bij de Landmarkt in Amsterdam Noord. Dat is zo’n fijne versmarkt met producten uit de omgeving en er is ook een restaurantje. Compleet met speelhoek en een heuse tractor. En een speeltuin buiten, maar na tweeënhalf uur zwemles hadden ze wel genoeg water gezien. Oh ja, en Jut en Jul waren aan het eind van de week allebei een zwemdiploma rijker 🙂

De Leuke Update #24 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids

De bladeren vallen weer van de bomen, dus die worden in grote hoeveelheden mee naar huis genomen. Daar maakten we herfst schilderijtjes mee, vrolijk toch? We hadden nog een paar kleurtesters liggen, daarmee verfden we het canvas. Vervolgens verfden we het blad met neon roze kinderverf. Op de ene canvas maakten we een afdruk, op de andere plakten we het blad en we werkten het af met modpodge.

Een herfst schilderij knutselen met bladeren

Kijken en lezen met kids

Gek genoeg zijn verreweg de meeste helden in boeken nog steeds jongens en mannen. Zonde, want verhalen over meisjes en vrouwen zijn zo leuk! Luister nooit naar je moeder gaat over vrouwen die echt bestaan, of bestaan hebben. Annie M.G. Schmidt (van wie de quote is), Coco Chanel, Jane Austen, Maria Montessori, Astrid Lindgren, Jeanne d’Arc, Björk, Marie Curie en Angela Merkel. Maar ook heel veel namen die ik nog niet kende. Het boek vertelt over al die bijzondere vrouwen en hun wijsheden. Tussendoor vertelt het ook nog de verbanden tussen de vrouwen onderling, die elkaar vaak kenden. De taal in het boek is best wel ingewikkeld, ik schat in dat kinderen vanaf een jaar of tien het zelf kunnen lezen. Maar ondanks dat ze niet alle woorden begrepen, waren de kids (8 en 5 jaar) gefascineerd door de verhalen. En het is een mooie gelegenheid om ze wat moeilijke woorden te leren. Een aanrader! Te koop bij Bol.com.

Ons kleinste pietje is gek op lezen én het is bijna Sinterklaas. Daardoor kwam ik op het idee om AVI boeken over Sinterklaas te gaan zoeken. Er blijken hele leuke boekjes te zijn om zelf te lezen!

AVI boeken over Sinterklaas voor kinderen die net leren lezen

Bij Sinterklaas horen nieuwe bioscoop films. De nieuwste film van de Club van Sinterklaas is Waar is het Grote Boek van Sinterklaas? Met Carlo Boszhard, Irene Moors en de Pieten van de Club van Sinterklaas. Vind je kind Sinterklaas in de bios toch nog wat spannend? De film van vorig jaar, Sinterklaas en de vlucht door de lucht, en nog veel meer Sinterklaas films, kun je thuis bekijken via Pathé Thuis.

Wonen met kids

Kleine meis is net zo gek op planten als ik, dus ze heeft een flinke verzameling stekjes. Zo gezellig al die felgroene plantjes ?

De Leuke Update #24 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids - kleurrijke kinderkamer

Met de komst van kinderen verdubbelt de hoeveelheid was en altijd hangt er wat te drogen. Dit ruimtebesparend droogrek van steigerbuis biedt uitkomst en maak je heel makkelijk zelf. De was hangt nooit meer in de weg, netjes boven het bad of het trapgat. En door de steigerbuis blijft het stijlvol.

Ruimtebesparend droogrek van steigerbuis voor de eindeloze berg was

Uitjes met kids

Het is buiten koud en nat en toch wil je wat leuks doen met de kinderen. Gelukkig zijn er genoeg leuke uitjes om binnen te doen met kinderen, voor als het buiten regent of koud is.

Zo hadden we voor de vakantie een leuk buiten uitje bedacht, maar het bleef maar regenen. Op zoek naar een leuk uitje voor binnen kwamen we bij de Orchideeënhoeve in Flevoland terecht. Naast bloemen vind je hier ook heel veel dieren en een grote mooie houten binnenspeeltuin met water. Een aanrader!

Binnen uitje met kinderen in Flevoland: de Orchideeënhoeve, met grote binnenspeeltuin

Toen we laatst in Arnhem waren, bleken we veel te vroeg te zijn. Wat doe je dan? Juist, dan kijk ik in mijn lijstje met leuke kindermusea 😉 Zo kwamen we in het Watermuseum terecht, een museum dat tof is voor kinderen die geïnteresseerd zijn in techniek. We vonden het museum zo leuk dat ik besloot een blog over het Watermuseum te schrijven.

Watermuseum: technisch museum voor nieuwsgierige kinderen in Arnhem

6 november staken de leraren weer voor betere arbeidsvoorwaarden. Bij Blue Boat in Amsterdam kunnen basisschoolkinderen die dag gratis mee met een rondvaartboot, per 2 kids moet er 1 volwassene bij zijn. Daarnaast hebben kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang tot Madurodam, met maximaal 5 kinderen per betalende volwassene. Op mijn Instagram Stories deel ik nog meer tips voor gratis uitjes deze dag.

Amsterdam Light Festival: boottocht voor kids

Shoppen met kids

Vind je het lastig om leuk eco speelgoed te vinden? Ik verzamelde het leukste ideeën voor duurzaam speelgoed en andere verantwoorde cadeaus voor kinderen.

Duurzaam speelgoed: cadeau ideeën voor kinderen

Een paar weken geleden mochten we bij de lancering van het Grote Speelgoedboek van Bol.com zijn. Terwijl zoonlief plaatjes knipte uit het boek en een mooi verlanglijstje knutselde voor Sinterklaas, kreeg ik de nieuwste speelgoedtrends te zien. De tofste trends vond ik: pastelkleurig speelgoed, films als inspiratiebron, traditioneel speelgoed, interactief speelgoed en offline spelletjes. Genoeg inspiratie voor Sinterklaas! Om Sinterklaas een beetje te helpen met zijn zoektocht naar cadeaus, maakte ik lijstjes met cadeaus. Een lijstje met leuke schoencadeaus, maar ook een lijstje met cadeaus voor pakjesavond.

De Leuke Update #24 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids

Sinds kort kun je naar de eerste officiële LEGO winkel in Nederland, de LEGO Store in Utrecht. Ik was in Utrecht en besloot te gaan kijken in deze nieuwe LEGO winkel. Eind november opent er ook de tweede winkel in de Amsterdamse Kalverstraat.

De Leuke Update #24 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids - Friends LEGO

Main Crush Monday is een nieuw initiatief: iedere maandag laten ze één outfit zien via hun whatsapp, social media en website. Die outfit kun je vervolgens betellen. Een nieuwe manier om kennis te maken met nieuwe stijlen en merken.

De Leuke Update #24 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids

De siroop van Cool Bear bevat geen kunstmatige zoetstoffen en suikers en onze kinderen zijn er gek op. Het heeft nu als eerst merk een kartonnen verpakking met een volledig recyclebare dop. Mooi initiatief!

De Leuke Update #24 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids

Verjaardagen

Kinderen vragen er al jong om: een pyjamafeestje. Hartstikke leuk als ze wat ouder zijn, maar voor jonge kinderen toch nog wat lastiger. Cindy bedacht de ideale oplossing: een pyjamafeestje overdag.

Pyjamafeestje overdag: Puck’s Pyjama Party

Voor jezelf

Corrien ging naar de Duurzame Woonbeurs, met inspiratie voor een duurzaam interieur voor ieder budget. Zelf kon ik er helaas niet bij zijn, manlief was een weekendje weg en twee kids meenemen zag ik niet zitten. Alhoewel er wel een leuke creatieve speelplaats was ingericht, Play and Clay. Daar mochten kinderen met grote hamers een spijker in een boomstam slaan en konden ze verven. Corrien deed heel veel inspiratie op bij de Duurzame Woonbeurs. Zo leuk om te zien hoe mooi duurzaam kan zijn ?

De Duurzame Woonbeurs: inspiratie voor duurzaam wonen - koffie van Bitter and Real

Bij de Hema hebben ze weer wat tofs bedacht: magnetische kandelaars. Bij ons staan ze op een ijzeren balk hoog boven de grond, ideaal. Ook op de afzuigkap, metalen tafeltjes en andere metalen oppervlaktes zijn ze leuk. Handig, want ze vallen niet zo makkelijk om.

De Leuke Update #24 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids - magnetische kandelaars

Zo tof, bij deze manden zat een kaartje welke Aziatische dames ze gemaakt hebben. We kochten de manden van gerecycled plastic om de planten een stukje van de vloer af te zetten. Vloerverwarming vinden planten namelijk helaas niet zo fijn. De plantenbakken zijn van Handed By bij Bol.com. De koperen pot is een erfstuk, die stond vroeger bij mijn ouders. Ons vorige huis was te klein voor een monstera, maar nu hebben we wel plek. Corrien is mijn grote plantenkenner, ze stekte deze voor me. Ik vind hem zo mooi, met iedere keer weer een nieuw fel groen blad ?

De Leuke Update #24 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids - gevlochten manden als plantenbak

Fijn weekend allemaal!

Ik ben altijd op zoek naar nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids. Heb jij een leuke tip? Laat het onder dit artikel weten bij de reacties of stuur me een mailtje via info [at] leukmetkids.nl.

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special, bijvoorbeeld met tips voor een vakantie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen.

Wil je eerdere updates met nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

En voor nu: fijn weekend!

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids