Alles over Sinterklaas: schoen zetten, pakjesavond, knutselen en meer

Het is alweer bijna Sinterklaas en wij zitten volop in de feestdagen stemming! In dit artikel vind je daarom heel veel tips over Sinterklaas, je schoen zetten en pakjesavond.

Alles over Sinterklaas, je schoen zetten en pakjesavond

Sinterklaas: wanneer is wat? 

We kijken natuurlijk allemaal naar de intocht van Sinterklaas en de Pieten, live of op televisie. Dit jaar is de intocht op zaterdag 16 november in Apeldoorn. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen maakte ik een lijstje met nog veel meer leuke Sinterklaasintochten. Het Sinterklaasjournaal start al voor de landelijke intocht, op maandag 11 november.

De kids vinden de feestdagen fantastisch, maar ook wel een beetje spannend, want wanneer zijn de Sinterklaas intocht, pakjesavond, Kerst en Oud en Nieuw nou precies? Daarom maakte ik een feestdagenkalender voor kinderen, voor november en december, tot en met de eerste schoolweek na de kerstvakantie. Zo kunnen ze zien wanneer de feestdagen zijn en wanneer jullie leuke afspraken hebben, want er is ook ruimte voor eigen afspraken.

Alles over Sinterklaas, je schoen zetten en pakjesavond

Sinterklaas cadeaus voor het schoen zetten en voor pakjesavond 

Om Sinterklaas een beetje te helpen met zijn zoektocht naar cadeaus, maakte ik lijstjes met cadeaus. Een lijstje met leuke schoencadeaus, maar ook een lijstje met cadeaus voor pakjesavond. Om Sinterklaas cadeaus in te pakken vind je hier leuke ideeën en een zelfgemaakte zak van Sinterklaas.

Wil je je kind eens op een andere manier verrassen met Sinterklaas? Doe dan net alsof de pieten op zijn of haar kamer hebben gespeeld, een leuk idee van Corrien.

Lekker eten met Sinterklaas

Natuurlijk vind je hier ook fijne recepten voor Sinterklaas. Leuke creatieve Sinterklaas recepten om te knutselen met de kinderen. En recepten voor marsepein, kruidnoten en pepernoten. Bij ons thuis was het vroeger traditie om speculaas op brood te eten in de tijd rond Sinterklaas, die traditie hebben wij nu overgenomen. Wil je eens wat anders maken, dan is deze stoomboot-speculaas-cake erg leuk, compleet met vlaggetjes en Sint en Pietjes.

Sinterklaas recept: stoomboot speculaas-cake met noten en wortelKnutselen met Sinterklaas

Ieder jaar knutselen we van alles voor Sinterklaas, op Leuk met kids vind je dus heel veel leuke Sinterklaas knutselideeën. Wil je een mooi lampje maken dat je tot eind december kunt laten staan, dan is dit melkpak huisje leuk. Marijke laat zien hoe ze haar ramen Sinterproof maakt.

sinterklaas knutselen

Boeken, liedjes en films over Sinterklaas

Er zijn heel veel leuke boeken over Sinterklaas, ik maakte een overzicht met Sinterklaas boeken en voeg regelmatig nieuwe boeken toe. Corrien leest dit jaar iedere dag het nieuwste boek van Boer Boris voor: Een paard voor Sinterklaas. Ons kleinste pietje is gek op lezen én het is bijna Sinterklaas, dus ik ging op zoek naar AVI boeken over Sinterklaas. Is jouw kind toe aan het grote geheim, dan is Sinterklaas Voor Grote Kinderen een leuk boek, te koop bij Bol.com.

YouTube is ook een fantastische inspiratiebron voor ons. Voor moderne Sinterklaasliedjes of juist nostalgische Sinterklaasliedjes en voor oude afleveringen van Sinterklaas in Sesamstraat.

Op televisie start het Sinterklaasjournaal op maandag 11 november.

De nieuwste bioscoop film van de Club van Sinterklaas is Waar is het Grote Boek van Sinterklaas? Met Carlo Boszhard, Irene Moors en de Pieten van de Club van Sinterklaas. Vind je kind Sinterklaas in de bios toch nog wat spannend? De film van vorig jaar, Sinterklaas en de vlucht door de lucht, en nog veel meer Sinterklaas films, kun je thuis bekijken via Pathé Thuis.

Pakjesavond

Bij pakjesavond hoort natuurlijk lekker eten. Wil je eens wat anders maken, dan is deze stoomboot-speculaas-cake erg leuk, compleet met vlaggetjes en Sint en Pietjes. Ik maak vaak erwtensoep op pakjesavond, een fijne bodem voor al die zoetigheid en bovendien een gezellige traditie.

Doen jullie surprises of een grote zak of beide? Ik verzamelde heel veel leuke Sinterklaas surprises, voor wie nog wat inspiratie kan gebruiken. Mocht je nog op zoek zijn naar wat leuks, dan heb ik een lijstje met cadeaus voor pakjesavond.

Zo rond Sinterklaas zet ik vaak nog wat leuke Sintprogramma’s op. Het Zapp Sinterklaasfeest, dat op verschillende momenten uitgezonden en kun je op uitzending gemist kijken. Wat ook leuk is: oude afleveringen van Sinterklaas in Sesamstraat kijken. Of liedjes zingen met dit lijstje moderne Sinterklaasliedjes of nostalgische Sinterklaasliedjes.

Sinterklaas recept: stoomboot speculaas-cake met noten en wortel

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids