Cadeau ideeën voor kinderen die graag bouwen

Wat koop je voor de verjaardag van een kind dat van bouwen houdt? Ik verzamelde heel veel cadeau ideeën voor kinderen die van bouwen houden. Voor dreumesen, peuters, kleuters en oudere schoolkinderen. 

Kijk lekker rustig naar alle cadeau ideeën of klik snel door naar:
hutten bouwen
bouwen met blokken
bouwen met LEGO
constructies bouwen
cadeau ideeën voor kinderen om te bouwen en knutselen
treinbanen en autowegen bouwen
buitenspeelgoed voor kinderen die graag bouwen
bouwen met zand
spelletjes voor kinderen die graag bouwen
programmeren

Cadeau ideeën voor kinderen die graag bouwen

Cadeau ideeën voor kinderen die graag bouwen

Hutten bouwen

cadeau tips voor kleuters die graag hutten bouwen

Niks zo leuk als in een hutje spelen. Onze kids zijn dan ook heel blij met dit tentbouwsysteem van PL-UG, ik schreef er hier een review over. De set is te koop bij I Love Speelgoed en Bol.com.

Super leuk speelgoed cadeau voor kinderen die van bouwen houden: een hutten bouw set

Met Stick-Lets kunnen kinderen in het bos hun eigen tent of zelfs heel kamp bouwen van takken. Het is te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Stick-lets: buitenspeelgoed om een hut te bouwen met takken, leuk cadeau idee voor kids

Het Wobbel balansbord is houten speelgoed waar kinderen heerlijk hun fantasie op los kunnen laten. Of ze het nou gebruiken als balansbord, schommel, brug, winkeltje, hut, opstapje, racebaan, loungestoel of de rug van een olifant. Het staat mooi in huis, stimuleert balans en evenwicht en is goed voor de creativiteit. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en met op de onderkant vilt en kurk. Te koop bij Bol.com en I Love Speelgoed.

De leukste houten speelgoed cadeaus voor kinderen - Wobbel, ook leuk om mee te bouwen

Met de stapelstenen van Stapelstein maak je van je kinderkamer een bewegingsspeeltuin. Dit open ended speelgoed stimuleert de creativiteit, de motoriek en sociale vaardigheden van ieder kind. De stenen multifunctioneel en prikkelen de verbeelding van je kind. En ze zijn gewoon ook heel mooi! Ze zijn te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Met de stapelstenen van Stapelstein maak je van je kinderkamer een bewegingsspeeltuin. Dit open ended speelgoed stimuleert de creativiteit, de motoriek en sociale vaardigheden van ieder kind. De stenen multifunctioneel en prikkelen de verbeelding van je kind. En ze zijn gewoon ook heel mooi!


Bouwen met blokken

cadeau tips voor kleuters die graag bouwen

Voor bouwers is Kapla heel leuk speelgoed, bijvoorbeeld te koop bij Bol.com, Blokker en I love speelgoed. Bij onze Bob de Bouwer is het de grote favoriet. Zelf vind ik het zo leuk omdat het kinderen stimuleert om hun fantasie te gebruiken. En weet je dat Kapla staat voor kabouterplankjes?

Cadeau ideeën voor kinderen die graag bouwen: kapla

Kleintjes kunnen beginnen met houten blokken. Deze alfabet blokkenpuzzel is goed voor de motoriek en later ook om letters te leren. Hij is van Vilac bij I Love Speelgoed, ze hebben ook allerlei andere blokken.

Cadeau ideeën voor kinderen die graag bouwen: houten blokken

Met deze Kubix set van Janod kun je je eigen stad bouwen. Ook handig voor onderweg. Te koop bij I love speelgoed.

Cadeau ideeën voor kinderen die graag bouwen - janod kubix

Het houten speelgoed van Grimm stimuleert de fantasie. Je kunt er prachtige dingen mee bouwen. Dit antroposofische speelgoed is gemaakt van lindehout en de verf is op waterbasis. Het is te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

houten speelgoed van Grimm om mee te bouwen dat de fantasie stimuleert


Bouwen met LEGO

cadeau tips voor kleuters die graag bouwen

LEGO blijft natuurlijk ook fantastisch speelgoed voor kinderen die graag bouwen. Een groot aanbod vind je bij Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids: leuke cadeau tips voor kinderen - LEGO

Voor wat oudere kinderen zijn moeilijkere LEGO sets ook leuk, bijvoorbeeld van Lego Creator en Lego Technic.

Cadeau ideeën voor kinderen die graag bouwen: LEGO voor oudere kinderen

LEGO heeft wat nieuws: LEGO die je met een game app via augmented reality tot leven brengt. Dennis probeerde de LEGO augmented reality game app uit met onze kleine techneut en LEGO fan. De sets variëren tussen 7+, 8+ en 9+. Je kunt de sets onder andere kopen bij Bol.com en Blokker.

LEGO Hidden Side met augmented reality app game

Sinds 2018 zijn er de LEGO BrickHeadz. Je kunt hiervan een hele set kunt kopen, of juist één poppetje, waaronder StarWars figuren. Ze zijn te koop bij Bol.com.

LEGO brickheadz

Kleine bouwers beginnen met Duplo. Er zijn sets te koop voor kinderen vanaf 1,5 jaar. Een groot assortiment vind je bij Bol.com.

Cadeau voor peuters en kleuters die graag bouwen: LEGO Duplo

En waar laat je al die blokjes? In deze LEGO opbergboxen. Ze zijn onder andere te koop bij Bol.com.

Opbergdozen voor LEGO

Dit boek is een heel leuk cadeau voor fans van de gekleurde steentjes: LEGO – echt alles wat je zou moeten weten – stapels LEGO weetjes. Wij schreven een review over dit LEGO boek, het is te koop bij Bol.com.

boek LEGO - echt alles wat je zou moeten weten - stapels LEGO weetjes


Constructies bouwen

cadeau tips voor kleuters die graag bouwen

Met K’nex of Knex kun je allerlei figuren maken. Er zijn sets voor alle leeftijden te koop, bij Bol.com.

Knex is een leuk cadeau voor kinderen die van bouwen houden

Hubelino is een knikkerbaan bouwsysteem dat past op Duplo. Je kunt er dus prachtige bouwwerken mee maken en Duplo extra lang blijven gebruiken. Ze zijn te koop bij Bol.com. Er zijn ook mooi houten knikkerbanen van Hape Quadrilla.

met het Hubelino knikkerbaan systeem blijft Duplo langer leuk


Cadeau ideeën voor kinderen om te bouwen en knutselen

cadeau tips voor kleuters die graag bouwen

4M Kidzlabs zijn wetenschappelijke speelsets waarmee kinderen van alles kunnen maken, zoals deze sterrenhemel projectie. Te koop bij Bol.com.

4m kidzlabs sterrenhemel projectie voor jongens en meisjes die gek zijn op techniek en bouwen

Dit is een tof knutselpakket voor nieuwsgierige kids. Je zet je eigen wereldbol in elkaar en kunt vervolgens allemaal leuke feitjes lezen en op de wereldbol opzoeken. Hoe leuk is dat voor kleine Freek Vonkjes in de dop? Hij is te koop bij Bol.com.

Knutsel je eigen wereldbol en ontdek van alles over de wereld

Je zou het misschien niet zeggen, strijkkralen zijn ook heel leuk voor veel bouwers. Je kunt immers de mooiste creaties maken, ook toffe 3D kunstwerkjes. Bij Bol.com heb je veel keuze.

strijkkralen zijn ook leuk om 3d kunstwerken mee te maken


Treinbanen en autowegen bouwen

cadeau tips voor kleuters die graag bouwen

Een houten treinbaan is fantastisch voor kinderen vanaf een jaar of twee. Bij Bol.com en I love speelgoed hebben ze een mooie collectie. Naast een treinbaan kun je allerlei wissels en huisjes kopen, bijvoorbeeld van de duurzame merken Brio, Hapé en Eichhorn. Ook treintjes van bekende karakters, zoals Thomas de trein en Chugginton, vinden kinderen leuk. Let er wel op dat je treintjes voor houten treinbanen koopt, die voor plastic treinbanen passen namelijk niet.

Cadeau ideeën voor kinderen die graag bouwen. Een houten treinbaan met treintjes vinden veel kinderen heel leuk.

Naast een treinbaan is deze flexibele autoweg van Way to Play heel stoer voor autofans. De rubberen autoweg kun je overal leggen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Daarnaast is het leuk om de autoweg te combineren met ander speelgoed. Hij is te koop bij Bol.com en bij I Love Speelgoed. Hier vertel ik meer over de flexibele autoweg van Way to Play.

Cadeau ideeën voor kinderen die graag bouwen. Deze flexibele autoweg van Way to Play heel erg stoer voor autofans. De rubberen autoweg kun je overal leggen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Daarnaast is het leuk om de autoweg te combineren met ander speelgoed.


Buitenspeelgoed voor kinderen die graag bouwen

cadeau tips voor kleuters die graag buiten spelen

Zoek je leuk buitenspeelgoed ideeën om cadeau te geven aan kinderen die graag bouwen? Voor buiten is er heel leuk creatief speelgoed te koop.

Aquaplay is een waterbaan waarmee je allemaal kanalen kunt maken. Er zijn sets te koop en extra onderdelen, het groeit dus mee. Wij kochten in eerste instantie een koffer, dat is makkelijk om op te ruimen. Later kochten we allerlei extra onderdelen, waarmee je de waterbaan groter maakt. Aquaplay is te koop bij Bol.com. Ik schreef ook een review over Aquaplay.

Leuk cadeau voor kinderen die graag onderzoeken: de Aquaplay waterbaan, ons favoriete waterspeelgoed

Ook Kids at work heeft veel leuk outdoor speelgoed, waaronder katrolletjes om een mini kabelbaan te maken, gereedschap, vergrootglazen en zakmessen. Het is te koop bij Bol.com en I love speelgoed.

kids at work mini kabelbaan

Zelf tuinieren is ook heel leuk voor kinderen graag dingen bouwen. Wat is er immers leuker dan je eigen werk te zien groeien? Dit setje van Vilac is te koop bij I love speelgoed.

Vilac gereedschap om zelf te tuinieren

=> Lees ook: het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer

 


Bouwen met zand

cadeau tips voor kleuters die graag bouwen

Goed voor een rustmomentje op de dag: even lekker rommelen met speelzand voor binnen ofwel kinetisch zand. Bol.com heeft verschillende merken. Ook Waba Fun is een mooi merk voor kinetisch zand, te koop bij I love speelgoed.

Cadeau ideeën voor kinderen die graag bouwen: kinetisch zand

Ideaal: een watertafel en zandtafel, bijvoorbeeld deze van Exit. Bij Bol.com vind je er heel veel, zowel van hout als van plastic.

Het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer

Quut heeft heel mooi en sterk duurzaam speelgoed dat de fantasie prikkelt, het is te koop bij Bol.com en I Love speelgoed.

Quut zandbak- en strandspeelgoed


Spelletjes voor kinderen die graag bouwen

cadeau tips voor kleuters die graag buiten spelen

Kinderen die van bouwen houden, zijn vaak gek op spelletjes die wat vragen van hun creativiteit en ruimtelijk inzicht. Ook strategische spelletjes doen het goed.

Toren van Pisa konden we vroeger eindeloos spelen en de kinderen zijn er ook gek op. Het is te koop bij Bol.com.

Vier Op een Rij is officieel vanaf 6. Dit spelletje is heel goed voor het wiskundig inzicht van kinderen. Het is te koop bij Bol.com. vier op een rij spel

Met Ticket To Ride moeten spelers spoorverbindingen aanleggen tussen de grote steden. De gewone variant is vanaf 8 jaar, er is ook een variant vanaf 6 jaar. Het is te koop bij Bol.com.

Stratego is voor verschillende leeftijden te koop. Stratego Junior speel je vanaf 4 jaar. Het echte Stratego speel je vanaf 8 jaar. Beide zijn te koop bij Bol.com.

stratego bordspel

Kolonisten van Catan speel je vanaf 10 jaar, de junior variant vanaf 6 jaar. Het is te koop bij Bol.com. En eerlijk gezegd wordt bij ons de volwassen variant al veel eerder geïntroduceerd.

Kolonisten van Catan


Programmeren


Voor kinderen die van bouwen houden is programmeren erg leuk en bovendien heel nuttig. Osmo Coding is onderdeel van het Osmo spelsysteem. Je kind speelt met de iPad in plaats van er op. De stenen zijn magnetisch en klik je tegen elkaar aan. In het spel moet je het poppetje Awbie allerlei dingen laten doen. Awbie vertel je met de codeerstenen wat hij moet doen. Door verschillende commando’s onder elkaar te leggen ontstaat al een stukje code, net als je bij echt programmeren commando’s achter elkaar geeft. Het is voor kinderen vanaf een jaar of 5. Ik schreef er een tijdje geleden een review over. Osmo coding is te koop via Bol.com, je kunt er ook de starterskits kopen met de base en reflector. Er zijn verschillende kits, de ene heeft meer extra spellen bijgeleverd dan de andere.

leren programmeren met de osmo ipad app

cadeau tips voor peuters: driewieler, fiets, step en accessoires

VERDER LEZEN


Op Leuk Met Kids vind je nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen: cadeaus voor kinderen in allerlei leeftijden, heel veel inspiratie voor traktaties, de leukste vlaggetjes en andere ideeën om je huis te versieren, voorbeelden van verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om te maken, zelf een uitnodiging voor je feestje maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

 

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids