Corona proof voorverpakte traktatie ideeën: verjaardag op school of crèche

Leuke traktatie ideeën verzinnen is al best een uitdaging, maar helemaal nu ze Corona proof moeten zijn en dus voorverpakte traktaties moeten zijn. Daarom vind je hier leuke traktatie ideeën die wel mogen. 

Wat er precies mag, wisselt natuurlijk per school of crèche. Op de meeste scholen mogen alleen voorverpakte traktaties, zelf eten inpakken mag dus niet. Daarnaast kunnen er in een klas ook nog kinderen met allergieën zijn. Check van tevoren even goed aan welke regels een traktatie op jullie school of crèche moet voldoen.

Het is allemaal anders dan anders. Op onze school mag je normaal alleen gezonde dingen trakteren, maar die regels lijken nu iets soepeler te zijn. Ook probeer ik zelf de laatste jaren milieuvriendelijke traktaties te kiezen, maar in tijden van Corona is dat heel ingewikkeld.

Corona proof voorverpakte traktatie ideeën: verjaardag op school of crèche. Leuke traktatie ideeën verzinnen is al best een uitdaging, maar helemaal nu ze Corona proof moeten zijn en dus voorverpakte traktaties moeten zijn. Daarom vind je hier leuke traktatie ideeën die wel mogen.

Corona proof voorverpakte traktaties met lekkere dingen

Vanwege Corona moeten eetbare traktaties op de meeste scholen voorverpakt zijn. Daarbij kun je kiezen voor mandarijntjes of een banaan. De Hema heeft allerlei kleurrijke voorverpakte traktaties. Gezondere dingen zoals rozijntjes en gedroogde aardbeien en ongezondere dingen zoals lollys, jelly beans en likkoekjes. Albert Heijn heeft kinderkoekjes, daar zitten ook gezondere opties tussen. Op de babyafdeling vind je doosjes rozijntjes en sommige koekjes zijn voorverpakt. Ook bij de ontbijtkoek en rijstwafels zijn er kleine verpakkingen. Op de kaasafdeling vind je per stuk verpakte Babybel en La Vache Qui Rit dippers. Veel van deze snacks zijn ook leuk om uit te delen met Sint Maarten.

BEAR Fruit Rolls zijn gemaakt van fruit, het zijn dus gezonde tussendoortjes. Ze zijn verpakt per twee, met een leuk kaartje over een land of een ander onderwerp erbij. Door alle smaken te combineren heb je een lekker kleurrijke traktatie. BEAR Fruit Rolls zijn te koop bij Albert Heijn. Dit is ook leuk te combineren met de traktatieklets hieronder.

Corrien maakte deze schattige bakjes met BEAR fruit, servetje en kartonnen bakje. Die laatste twee komen van Albert Heijn.

Corona proof voorverpakte traktatie ideeën: verjaardag op school of crèche - bear fruit

In deze feesthoedjes past mooi wat lekkers. We hebben er likkoekjes in gedaan, verpakt in vloeipapier. Dat vloeipapier krijg je bij je aankoop in sommige winkels, ik bewaar het altijd. Maar je kunt ook vloeipapier of crêpepapier kopen. Alles komt van de Hema.

Corona proof voorverpakte traktatie ideeën: verjaardag op school of crèche - likkoekjes met feesthoedje

Sahar maakte dit leuke tasje voor haar zoontje. Het zakje en prikkertje komen van de Hema, erbij zit een mandarijntje en een stukje kaas. Daarnaast zit er een bakje Playdoh bij, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Corona proof traktatie ideeën: verjaardag vieren op school of crèche

Een klasgenootje trakteerde dit leuke Pokemon setje. De ouders zochten een mooi plaatje van Pokemon en printen dat voor op het papieren zakje. In het zakje zit een mandarijntje, rozijntjes en een babybel kaasje. Dit idee is met iedere held van je kind toepasbaar. Zulke papieren zakjes vind je bij Bol.com, bij Albert Heijn en mandarijntje, rozijntjes en babybel.

Corona proof traktatie ideeën: verjaardag vieren op school of crèche - Pokemon setje

Corona proof voorverpakte traktaties die ook leuk zijn in de bovenbouw

Een traktatie verzinnen voor (bijna) tieners in de bovenbouw was al best lastig. Maar een gezonde corona proof traktatie voor de bovenbouw is helemaal lastig. De meeste jongens vinden traktatie knutselwerkjes van hun moeder helaas niet meer tof en een deel van de meisjes ook niet 😉

In de zomer zijn ijsjes altijd leuk om te trakteren. Voorverpakt, lekker makkelijk en iedereen wordt er enthousiast van (Albert Heijn).

Zoonlief heeft deze BEAR Fruit Rolls van Albert Heijn al een aantal keer getrakteerd. Ze zijn van fruit, dus gezonder dan snoep. En verpakt per twee, met een leuk kaartje over een land of een ander onderwerp erbij. In een kratje ziet het er toch feestelijk uit.

Bear fruit snacks, corona proof gezonde voorverpakte traktatie op school, ook leuk voor tieners in de bovenbouw

Bij de Hema zijn er allerlei leuke papieren maskers en feestbrillen. In een papieren zakje met iets lekkers er in heb je een leuke combinatie. We gebruikten BEAR Fruit Rolls van Albert Heijn.

corona proof gezonde voorverpakte traktatie op school, ook leuk voor tieners in de bovenbouw - met gezond gedroogd fruit met feestbril en traktatiezakje

Veel bovenbouwers trakteren toch liever snoep of chips. Zo vind je bij Albert Heijn uitdeelzakjes van bijvoorbeeld Skittles, Fruittella, Maoam, Jawbreakers en Haribo. Er aan vastgeknoopt zitten gelukspoppetjes (Bol.com).

corona proof voorverpakte traktatie op school, ook leuk voor tieners in de bovenbouw - snoep met gelukspoppetje

Ook op de kaasafdeling vind je wat voorverpakte opties, zoals La Vache Qui Rit dippers. Of natuurlijk kleine zakjes chips. Met masking tape maakten we smiley gelukspoppetjes (Bol.com) aan de zakjes chips vast.

corona proof voorverpakte traktatie op school, ook leuk voor tieners in de bovenbouw - zakjes chips met smiley gelukspoppetje

Rozijntjes verpakken als corona proof traktatie

Deze rozijnenpoppetjes zijn erg leuk om samen met je kind te maken. Klik hier voor de uitleg van de rozijnenpoppetjes. De oogjes en rozijnendoosjes kochten we bij de Hema, de rest trouwens ook 🙂

rozijnenpoppetjes traktatie

De Hema heeft rozijnen met witte chocolade in een mooi doosje. We maakten er diertjes van, maar of het nou ijsbeertjes zijn of sneeuwmuisjes? Het maakt ook niet uit. Het voordeel is dat de kids dit zelf kunnen maken. Dat scheelt weer tijd, tijdens een verjaardag kan het best druk zijn. Daarnaast gebruikten we paasstickers en oogjes om er poppetjes van te maken. Het cocktailprikkertje is inmiddels niet meer te koop, maar er zijn nu leuke andere.

rozijnendoosjes trakteren

De Hema heeft betaalbare dozen met dieren, leuk om als basis te gebruiken en samen met je kind iets te knutselen. Ook de rozijnendoosjes komen van de Hema. Zoonlief ging voor de dino’s en natuurlijk, lees hier verder hoe je de traktatie maakt. Let op: een ding moet je wijzigen. Ik heb het koordje bij deze traktatie in het doosje gedaan, dat is niet Corona proof. Als je het koordje aan de buitenkant van het rozijnendoosje vastplakt, dan is het wel goed.

Corona proof traktatie ideeën: verjaardag vieren op school of crèche - dinosaurus met rozijnen

Sahar maakte deze paardjes met rozijnendoosjes, heel schattig. De rozijnendoosjes pakte ze in met cadeaupapier. Hiervoor kocht ze ook alles bij de Hema.

Corona proof traktatie ideeën: verjaardag vieren op school of crèche

De Hema maakt het je makkelijk met deze traktatie rozijnendoosjes. Je hoeft de diertjes alleen nog maar in elkaar te zetten. En eventueel in een leuk tasje te stoppen, zoals Sahar hier deed voor haar zoontje op de crèche.

Corona proof traktatie ideeën: verjaardag vieren op school of crèche

Je kunt de rozijnendoosjes van de Hema ook heel leuk uitdelen in een schoenendoos. We vouwden deze schoenendoos open en schilderden de binnenkant.

Corona proof traktatie ideeën: verjaardag vieren op school of crèche - rozijnendoosjes in de vorm van dieren knutselen

Ik maakte er op Instagram ook een filmpje van. Dat geeft nog wat meer een beeld hoe we het hebben gemaakt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maud | Leuk met kids blog (@leukmetkids) op

Nog meer leuke kleine cadeautjes als corona proof traktatie

Een van mijn favoriete traktatie ideeën voor kinderen is helemaal Corona proof, je kunt er een voorverpakte traktatie mee versieren. De traktatieklets set bevat 36 kaartjes. Voor kinderen van 3-6 jaar zijn het 18 duo’s van halve dieren, ieder kind kan bij het trakteren op zoek naar het klasgenootje met de andere kant van zijn of haar dier. Voor kinderen van 6-12 jaar zijn het leuke vragen. De kaartjes zijn te koop bij Gezinnig.nl. Je kunt ze met een mooi koordje vastmaken aan iets lekkers. Denk bijvoorbeeld aan een doosje rozijntjes, ingepakt koekje of een klein zakje chips of popcorn.

Corona proof traktatie ideeën: verjaardag vieren op school of crèche - traktatieklets kaartjes

Plaktattoos doen het altijd goed bij kinderen. Deze plaktattoos zijn van Wee Gallery bij I love speelgoed, ze hebben er allerlei verschillende tattoos. Erbij kun je rozijntjes of een ingepakt koekje doen. Lees hier hoe je het zakje maakt.

Corona proof traktatie ideeën: verjaardag vieren op school of crèche - plak tattoo met koekje

Dit idee voor uitdeelboekjes is ook heel leuk op de crèche of kleuterschool, want ze zijn voor dreumesen, peuters en kleuters leuk. Bol.com heeft dan ook heel veel verschillende uitdeelboekjes.

Tip uitdeelboekjes als traktatie op de creche of school

Toen mijn zoontje nieuw was op school maakte ik een A5 vel, met daarop zijn foto en een verhaaltje wie hij is. Het zakje en het potlood kocht ik bij de Hema, de stickers bij een Bruna. Inmiddels zou ik wel voor een papieren zakje kiezen.

Corona proof voorverpakte traktatie ideeën: verjaardag op school of crèche

Mijn zoontje kreeg een keer van een ander jongetje deze strijkapplicatie, die je op een kledingstuk kunt zetten. Super leuk idee voor peuters en kleuters.

Corona proof voorverpakte traktatie ideeën: verjaardag op school of crèche

Cadeaus voor de juf of meester  

Je verjaardag is een mooi moment voor een cadeautje voor je docent. Hier vind je leuke cadeau ideeën voor de juf of meester.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester


Verder lezen

Naast deze Corona proof traktatie ideeën, vind je op Leuk Met Kids nog veel meer leuke ideeën voor verjaardagen. Cadeaus voor kinderen in allerlei leeftijden, heel veel inspiratie voor gezonde en lekkere traktaties, de leukste vlaggetjes en andere ideeën om je huis te versieren, voorbeelden van toffe verjaardagsfeestjes, lekkere dingen om zelf te maken, zelf een uitnodiging voor je feestje maken en nog heel veel meer, snel verder lezen dus!

Corona proof voorverpakte traktatie ideeën: verjaardag op school of crèche

Corona proof voorverpakte traktatie ideeën: verjaardag op school of crèche

De Leuke Update

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Dit keer vol tips voor drukke moeders. Fijne tips om te relaxen, met en zonder kids. Maar ook mooie en handige spullen voor je werk en onderweg. En natuurlijk ook weer allerlei ander nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor ouders en kids.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids