De Leuke Update #1 | Terug naar school & nieuwe horeca

Vanaf nu vind je op Leuk met kids regelmatig een update, met heel veel inspiratie én een inkijkje in mijn eigen week. Een leuk uitje met kids, een online of offline artikel dat je niet wil missen, een boek dat net uit is, een foto van een mooie kinderkamer, een recept, nieuw restaurant, een weetje over opvoeding of een tof account op Instagram. Al die dingen waar ik geen apart artikel over kan schrijven, maar die te leuk zijn om niet te delen. Ook laat ik je zien waar ik op dit moment mee bezig ben. Dit is de eerste update, deze is wat langer dan de volgende zal zijn, ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

De leuke update #1 inspiratie, uittips en leesvoer #leukmetkids

Terug naar school

Wat is het nieuwe schooljaar weer wennen hè! Voor mij is dit de eerste echte werkweek na de vakantie, de kinderen zijn naar school en ik werk vooral onder schooltijd. Dat betekent niet dat ik in de vakantie helemaal niet aan mijn blog gewerkt heb, ik schreef bijvoorbeeld over onze reizen. Wij sloten de vakantie af met een weekend naar Landal Mont Royal, nu zitten we alweer in het ritme. Wil je alle vakantie rapportages van de de bloggers van Leuk met kids zien, kijk dan even op de pagina met uitjes en vakantie.

Aan het begin van het schooljaar hebben we allerlei schoolspullen nodig. Mocht je nog een nieuwe zoeken, kijk dan hier voor leuke rugzakken en hier voor broodtrommels en drinkbekers. Onze regenjassen zijn bijna te klein, dus ik ging ook op zoek naar leuke regenkleding. Ook zoiets: schoenen voor de gymles, die zijn meestal ook nodig aan het begin van het jaar, heb je mijn artikel met 5 toffe gymschoenen voor kids + waar je op moet letten bij de aanschaf al gelezen? Ben je op zoek naar een traktatie? Hier vind je allemaal leuke traktaties.

Wordt het tijd om je kind (meer) zakgeld te geven? Damespraatjes schrijft over zakgeld en geeft een suggestie wat een mooi bedrag is voor kinderen in verschillende leeftijden. Ik wil trouwens ook nog steeds een bankrekening openen voor de oudste, maar dan wel eentje waarbij hij over de waarde van geld leert, mocht jij een goede tip hebben, dan hoor ik dat graag via de reacties!

Nu de oudste goed kan lezen neem ik me iedere keer voor om broodtrommelbriefjes voor hem te printen en af en toe in zijn broodtrommel te stoppen. Mooie vind je bijvoorbeeld bij Broodbriefjes.nl en MizFlurry.

leuke update #1 inspiratie, uittips en leesvoer #leukmetkids

Nieuwe plekken voor kids

In Hendrik Ido Ambacht is het nieuwe Jeugdspeelpark geopend, een grote speeltuin met dieren. Als de kids uitgespeeld zijn kun je ernaast lekker pizza eten bij Happy Italy. Dank je voor de tip Wilma!

In Amsterdam Noord zit een nieuwe houten Natuurspeeltuin waar kinderen lekker vies kunnen worden. Het zit naast pannenkoekenrestaurant Proost en Stroop.

Koffiebar Croos is Rotterdam is een fijne nieuwe plek voor koffie of lunch, met speelhoek voor kinderen, dank je voor de tip José!

Niet nieuw, maar wel een ontdekking voor ons deze zomer: het Beatrixpark in Schiedam, met de grote houten speeltuin Fort Drakensteijn, met heel veel verschillende speeltoestellen. Je kunt even wat eten op omheinde terras aan het water van restaurant Parckhoeve. Wij haalden ijsjes en frietjes bij de kiosk en aten ze lekker in de speeltuin op. Voor kleintjes is er ook nog een kinderboerderij.

Deze zomer ontdekten we ook het terras van Bij Jansen en Jansen in Gorssel, tussen Deventer en Zutphen. Het ligt prachtig in het groen en de kinderen kunnen buiten spelen in de speeltuin die het restaurant deelt met de naastgelegen camping (de speeltuin is niet zichtbaar vanaf het terras), in de winter kunnen ze in de binnenspeeltuin van het restaurant spelen. Voor kinderen is er een apart buffetje, ouders eten volgens het wining en dining concept, oftewel meerdere kleine gerechten in plaats van een groot gerecht.

Zoek je meer tips, kijk dan even naar de lijst met leuke restaurants in heel Nederland. Weet jij een leuke nieuwe plek voor gezinnen bij jou in de buurt? Laat het onder dit artikel weten bij de reacties of stuur me een mailtje via info [at] leukmetkids.nl.

leuke update #1 inspiratie, uittips en leesvoer #leukmetkids

Gezondheid, werk en opvoeding

Na de zomervakantie gaan we weer allemaal vol aan de bak. Helaas zijn werkdagen van acht uur op kantoor helemaal niet gezond, de mens is niet gemaakt om zo lang te zitten. Er zijn steeds meer bedrijven die kortere werkdagen invoeren, waarin mensen super productief kunnen zijn en daarna ook nog een hele middag hebben. Dat zou ideaal zijn voor ouders… In de praktijk heeft nog maar een handjevol vooruitstrevende werkgevers dit soort tijden, daarnaast zie ik veel zzp’ers die zelf dit soort werktijden creëren. Zelf werk ik ook sinds kort zo, ik ben benieuwd hoe dat gaat bevallen. Wil je meer lezen over korte productieve werkdagen? Lees dan verder op Timemanagement.nl.

Er is een nieuwe meningokokken-vaccinatie, waarmee kinderen in bepaalde leeftijden ingeënt gaan worden. Moeders.nu zette heel overzichtelijk op een rijtje waarom dit zo is, waar de vaccinatie tegen beschermt en welke kinderen ervoor in aanmerking komen.

Onze kids en hun vriendjes stuiteren enorm sinds het schooljaar weer begonnen is. Zijn jouw kinderen ook zo druk? De leukste kinderen legt uit hoe druk gedrag bij kids ontstaat en wat je er aan kunt doen.

Zelf toe aan rust? De Flow heeft een mindfulness voor elke dag special uitgebracht (te koop bij Bol.com en Albert Heijn). Daar ga ik dit weekend aan beginnen 🙂

De leuke update #1 inspiratie, uittips en leesvoer #leukmetkids

Fijn weekend allemaal!

Wil jij wat delen of wat vragen? Laat het onder dit artikel weten bij de reacties of stuur me een mailtje via info [at] leukmetkids.nl.

De nieuwsbrief heeft een make over gehad, morgen verschijnt hij, als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen!

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids