Babykamer en kinderkamer in wit, petrol, turkoois, grijsblauw, mint, donkergroen en grijs

Regelmatig krijg ik vragen over de kleuren in die we in de kinderkamer gebruikt hebben, daarom vandaag een berichtje speciaal daarover 🙂

Ooit zag ik op een blog een mooie kamer met een witte basis en verder petrol, turkoois, grijsblauw, mint, donkergroen en grijs. Het gaf een heel fris effect. Stoer en niet te zoet, dus ook over een paar jaar ook nog leuk. Voor een jongetje een prima kleurencombinatie, voor een meisje met wat roze erbij ook helemaal af.

De basis was bij ons de kleur van de muur: de kleur is van Flexa Pure en heette toen wij hem kochten Middle Ocean, maar tegenwoordig Vintage Blue. De overige kleuren die je hier onder ziet zijn ook van Flexa Pure.  Een vergelijkbare kleur is Histor Bries.

Toevallig vonden we bij Ikea niet zo lang geleden we een Pax kledingkast met blauwe deuren die precies dezelfde kleur hebben, ze heten “Tanem Turkoois”, maar zijn inmiddels niet meer te koop. De vloer is een whitewash laminaat vloer van Pergo, vergelijkbare kleuren van andere merken vind je bij de bouwmarkt of online bij Bol.com.

Zoals je ziet is het groen nog wat ondervertegenwoordigd. Het blijkt best lastig om leuke donkergroene dingen te vinden voor kinderkamers, kennelijk wordt groen niet aan kinderen gekoppeld. Om toch wat extra groen in de kamer te brengen heb ik donkergroen flockfolie op een aantal dingen gemaakt.

Veel van de plaatjes zijn eerder verschenen in deze berichten: Kinderkamer met thema sterren en Themakamer met uiltjes en bomen. Daar vind je ook de werkbeschrijvingen.

Verder lezen? 

wpid-binnenkijker-de-babykamer-van-fiona-robert.jpg.jpeg Dieren als thema voor een stijlvolle babykamer en kinderkamer Een gedeelde kinderkamer voor een jongen en een meisje Boekentip: het Mini Woonboek, voor kinderkamer inspiratie diy vlaggetjes DIY: dekentje of sprei maken voor baby of peuter Het strand als thema voor de kinderkamer of babykamer 101 organizing tips voor een opgeruimd huis met kids  Babykamer en kinderkamer met uiltjes en bomen Een oud kastje opknappen voor de babykamer en kinderkamer Van een oude legerkist een speelgoedkist maken voor kinderkamer of babykamer Vintage look peuterbed voor stoere kinderkamer

Tips voor Pasen

Weet je dat je hier ook heel veel leuke tips voor Pasen vindt? Ideeën om te knutselen, gezellige ideeën voor in huis, het leukste paasbrood recept, toffe lente uitjes met kids en nog veel meer.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids