Kinderwagen hacks: zo haal je het maximale uit je trouwe vriend

Je gebruikt hem jarenlang dagelijks, de kinderwagen of buggy. Alle reden om dus af en toe te kijken of je nog meer uit je wagen kunt halen.

Kinderwagen hacks: zo haal je het maximale uit je trouwe vriend

Allereerst is je kinderwagen natuurlijk de perfecte pakezel, maar fabrikanten leveren vaak maar beperkt bergruimte mee bij aanschaf. Zelf vind ik de boodschappennetjes van Jippie ideaal, je zet je op vier punten met klittenband vast en ook bij het inklappen van de kinderwagen blijven ze perfect op hun plek zitten. Bijkomend voordeel: zand valt er doorheen, ideaal voor schepjes dus. De gigantische Luvion Buggy Hook is ideaal voor je handtas en door je tas aan de andere kant van je boodschappennet te hangen loop je niet tegenaan. Je kunt ook kleinere haken kopen, maar die sneuvelen sneller onder het gewicht van tassen. Let overigens wel op dat je niet te veel gewicht aan je kinderwagen hangt: daar kan hij niet tegen.

Kinderwagen hacks: zo haal je het maximale uit je trouwe vriend

Investeer in een goede zonnekap, liefst met geïntegreerd muskietennet (niet zo’n losse waar je telkens een gevecht mee moet leveren). Zo kochten wij zelf deze Bugaboo Breezy, dichtgevouwen is het een normale zonnekap met zomerse luchtgaten, uitgeklapt beschermt het je kind tegen zon en insecten. Heel fijn als je kind in slaap is gevallen in de wagen en jij lekker rustig op een terrasje zit. Binnenkort volgt een foto van onze eigen kinderwagen 🙂 Ook andere merken hebben vergelijkbare zonnekappen.

Kinderwagen zonnekap Cameleon

Veel ouders zullen het herkennen: na een tijdje ziet de draagbeugel van de kinderwagen er niet meer uit. Baby’s en peuters zetten er eerst hun tanden in, om het zachte materiaal er vervolgens minutieus af te peuteren… Met deze simpele DIY hoes is de beugel weer netjes in een uurtje werk!

Makkelijke DIY hoes voor de Bugaboo draagbeugel

Aan de draagbeugel van de kinderwagen maakte ik daarnaast nog een speeltje.

DIY: speeltje aan de kinderwagen

Hoe neem je je oudste kind mee als je baby de kinderwagen overneemt? Lopen is voor veel peuters nog niet altijd mogelijk en vaak luisteren ze ook nog onvoldoende om ze in het drukke verkeer los te laten lopen. Er zijn allerlei meerijdplankjes op de markt, handig voor rustige kinderen die kunnen stilzitten, maar veel peuters kunnen dat niet. Wij maakten daarom een meerijdstoeltje met gordeltje, van een oud meerijdplankje en een fietsstoeltje.

DIY duowagen: een veilig tweede zitje aan je kinderwagen maken van het Bugaboo meerijdplankje en een fietsstoeltje

De kinderwagen is een Bugaboo Cameleon, deze kleur is niet meer te koop, maar wel allerlei andere kleuren.

Verder lezen?

Van fietsstoeltje en moederfiets tot bakfiets alle manieren om je kind mee te nemen op de fiets DIY draagkoord voor loopfiets kindermaten kraamcadeaus Tutorial: een fietsmandje zelfmaken voor loopfiets, driewieler of fiets diy patroon

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids