Kindvriendelijke restaurants in Amsterdam: uit eten met kinderen

In Amsterdam vind je heel veel kindvriendelijke restaurants en andere leuke horeca voor gezinnen met kinderen. In dit artikel verzamel ik al die leuke plekken met kinderen en tieners: restaurants, café’s, koffiebarren, lunchtentjes, terrassen en meer. Daarnaast deel ik ook een paar hotels.

Zoek je meer leuke tips in Amsterdam? Kijk dan eens ons overzicht voor Amsterdam met kids.

Als jij tips hebt voor leuke restaurants hoor ik ze ook graag via een mailtje naar info [at] leukmetkids.nl. Ik heb al heel veel leuke plekken kunnen toevoegen dank zij alle tips!

Kindvriendelijke restaurants in Amsterdam: uit eten met kinderen. In Amsterdam vind je heel veel kindvriendelijke restaurants en andere leuke horeca voor gezinnen met kinderen. In dit artikel verzamel ik al die leuke plekken met kinderen en tieners: restaurants, café's, koffiebarren, lunchtentjes, terrassen en meer. Daarnaast deel ik ook een paar hotels.

MEERDERE LOCATIES DOOR DE HELE STAD

De Pizzabakkers is heel kindvriendelijk. Kids kunnen er zelfs speeldeeg krijgen om lekker in te kneden. Ook zijn er kinderstoelen.

De Burgermeester zit op verschillende plekken in de stad. Hier eet je echt lekkere hamburgers en ze hebben ook burgers in kindermaatjes.

De Coffee Company heeft door de hele stad heen koffiebarren die vol zitten met ouders.

Ook Bagel & Beans zit verspreid over de stad en is erg kindvriendelijk.

KINDVRIENDELIJKE RESTAURANTS AMSTERDAM CENTRUM

Vooral in het centrum van Amsterdam is het lastig om een leuk restaurant met kinderen te vinden, daar is een kinderstoel vaak al veel gevraagd.

Gelukkig zit er tegenwoordig zelfs op Amsterdam Centraal Station een kindvriendelijke plek: De Burgerij. Aan de noordkant van het station, dit is de kant waar je naar de pont naar Noord gaat. Met kinderstoelen, burgers op kindermaat en een afgescheiden speelhoek.

Bovenin de Kalvertoren zit Blue Amsterdam, met uitzicht over de stad. Leuk met oudere kinderen en tieners.

Bovenin de Kalvertoren zit Blue Amsterdam, met uitzicht over de stad. Leuk met oudere kinderen en tieners.

In het oude centrum zit een vestiging van Humpreys, met kindermenu.

Naast de Noorderkerk ligt de Noordermarkt. Bij Winkel43 eet je onder andere heerlijke appeltaart en de kinderen kunnen op het plein spelen.

Kindvriendelijke restaurants in Amsterdam: uit eten met kinderen. In Amsterdam vind je heel veel kindvriendelijke restaurants en andere leuke horeca voor gezinnen met kinderen. In dit artikel verzamel ik al die leuke plekken met kinderen en tieners: restaurants, café's, koffiebarren, lunchtentjes, terrassen en meer. Zoals Winkel43 in de Jordaan.

In een oud grachtenpand aan de Prinsengracht zit The Pancake Bakery.

Dignita Hoftuin vlakbij Waterlooplein: hier kun ontbijten, brunchen of lunchen. Ze serveren seizoensproducten op een idyllisch plekje in het groen, met een grasveld er omheen.

Brasserie Nel vlakbij de Utrechtsestraat: restaurant in de oude witte Amstelkerk. Het terras zit aan het Amstelveld, waar ook een voetbalgoal en een speeltuintje is.

Kindvriendelijke restaurants in Amsterdam: uit eten met kinderen. In Amsterdam vind je heel veel kindvriendelijke restaurants en andere leuke horeca voor gezinnen met kinderen. In dit artikel verzamel ik al die leuke plekken met kinderen en tieners: restaurants, café's, koffiebarren, lunchtentjes, terrassen en meer. Zoals Dignita de Hoftuin in Amsterdam aan de Amstel.
De westkant van het centrum

Als je restaurant Moeders heet kun je niet anders dan kindvriendelijk zijn. Dit restaurant aan de Rozengracht heeft een Hollandse menukaart.

Hoogendam op het Westerdoksplein heeft een Aziatische kaart en is ruim opgezet. Met een mooi uitzicht op de oude spoorbrug, leuk met wat oudere kids.

De oostkant van het centrum

Hotel Jakarta Amsterdam, Oostelijk Havengebied: ingericht in hippe Indonesische stijl. Het heeft een zwembad en ligt op het mooie Java-eiland. Onderin zit een bakkerij, waar je ook koffie kunt drinken. Vanuit de sky lounge heb je daarnaast een prachtig uitzicht.

Czaar in Amsterdam: buurtcafé in de Czaar Peterstraat. Met spelletjeskast, terras buiten en gezellige banken binnen. Soms wordt er voetbal op groot scherm gekeken.

Pension Homeland in Amsterdam: stoer vintage hotel op het oude Marineterrein, leuk met wat grotere kinderen. Je kunt hier ook lekker eten, terwijl de kinderen een spelletje doen of buiten om de hoek voetballen.

Kanteen25 (review) op het oude Marineterrein in Amsterdam: fijn duurzaam restaurant, met pooltafel, voetbaltafel, vintage arcade spelcomputers, spelletjes en boeken. Het terras ligt aan de Dijksgracht waar in de zomer gezwommen wordt, met uitzicht op Nemo en het Scheepvaartmuseum. Het water is niet afgeschermd, dus oppassen met kleintjes.

Kindvriendelijke restaurants in Amsterdam: uit eten met kinderen. In Amsterdam vind je heel veel kindvriendelijke restaurants en andere leuke horeca voor gezinnen met kinderen. In dit artikel verzamel ik al die leuke plekken met kinderen en tieners: restaurants, café's, koffiebarren, lunchtentjes, terrassen en meer. Kanteen25 Amsterdam, een duurzaam restaurant met stoere speelruimte op Marineterrein, leuk voor kinderen en tieners.

KINDVRIENDELIJKE RESTAURANTS AMSTERDAM ZUID

Het Vondelpark 

In het Vondelpark kun je leuk lunchen bij het Groot Melkhuis. Het heeft een gigantische speeltuin, met hek er omheen en met babyschommels.

Ook in het Vondelpark zit de Vondeltuin met allerlei kinderfaciliteiten waaronder een zandbak. Niet open in de winter.

Stayokay Vondelpark ligt letterlijk in het Vondelpark. Het heeft privé kamers voor twee, vier of zes personen. Er zijn ook kinderstoelen en kinderbedjes. Daarnaast is er een restaurant.

Conscious Hotel the Tire Station naast het Vondelpark: hip en milieuvriendelijk hotel.

Kindvriendelijke restaurants in Amsterdam: uit eten met kinderen. In Amsterdam vind je heel veel kindvriendelijke restaurants en andere leuke horeca voor gezinnen met kinderen. In dit artikel verzamel ik al die leuke plekken met kinderen en tieners: restaurants, café's, koffiebarren, lunchtentjes, terrassen en meer. Zoals in het Vondelpark in Amsterdam Zuid het Groot Melkhuis.
De Pijp

Café Binnen Buiten zit op het rustige deel van de Albert Cuypstraat. Ze hebben een typische eetcafé menukaart en lekkere borrelhappen. Bij mooi weer staan er wel eens zwembadjes buiten.

Loetje in de Pijp is een lekker ruim restaurant, ideaal met kids. Gezellig om eerst even te borrelen!

Kindvriendelijke restaurants in Amsterdam: uit eten met kinderen. In Amsterdam vind je heel veel kindvriendelijke restaurants en andere leuke horeca voor gezinnen met kinderen. In dit artikel verzamel ik al die leuke plekken met kinderen en tieners: restaurants, café's, koffiebarren, lunchtentjes, terrassen en meer. Loetje in de Pijp is een lekker ruim restaurant, ideaal met kids. Gezellig om eerst even te borrelen!

Friterie en Café Par Hasard op de Ceintuurbaan heeft heerlijke puntzakken friet om mee te nemen. Maar ook café gerechten, zoals Limburgs zuurvlees en fish & chips.

Blond Amsterdam op de Ferdinand Bolstraat is een bubblegum-roze winkel en café. Ongeveer alles is hier roze, zelfs veel zoetigheid en drankjes. Daarnaast is veel versierd met Blond tekeningen.

Kindvriendelijke restaurants in Amsterdam: uit eten met kinderen. In Amsterdam vind je heel veel kindvriendelijke restaurants en andere leuke horeca voor gezinnen met kinderen. In dit artikel verzamel ik al die leuke plekken met kinderen en tieners: restaurants, café's, koffiebarren, lunchtentjes, terrassen en meer. Zoals de bubblegum-roze winkel met café van Blond in de Pijp in Amsterdam, ook leuk vood hightea. 
De Rivierenbuurt

In de Rivierenbuurt zit @7 op de Scheldestraat. Je kunt er ontbijten, lunchen en koffie drinken. Achterin zit een speelhoek voor kids en er is ook een leuke menukaart voor kinderen.

Happy Italy in de Rivierenbuurt wordt met recht een Fast Italian genoemd. De pizza’s staan snel vers op tafel. De speelhoek is buiten het zicht en daarom niet geschikt voor kleinere kinderen.

Kindvriendelijke restaurants in Amsterdam: uit eten met kinderen. In Amsterdam vind je heel veel kindvriendelijke restaurants en andere leuke horeca voor gezinnen met kinderen. In dit artikel verzamel ik al die leuke plekken met kinderen en tieners: restaurants, café's, koffiebarren, lunchtentjes, terrassen en meer. Zoals Happy Italy in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid.

KINDVRIENDELIJKE RESTAURANTS AMSTERDAM OOST

Oost en de watergraafsmeer

House of Watt vlakbij Amstelstation is een leuk retro restaurant met tieners en oudere kinderen. Binnen zijn er een tafelvoetbaltafel en spelletjes. Buiten zijn er tafeltennistafels, een volleybalnet en schommels (aan de overkant van de weg). De kaart staat vol lekkere eenvoudige gerechten, daar houden we van.

Kindvriendelijke restaurants in Amsterdam: uit eten met kinderen. House of Watt vlakbij Amstelstation is een leuk retro restaurant met tieners en oudere kinderen. Binnen zijn er een tafelvoetbaltafel en spelletjes. Buiten zijn er tafeltennistafels, een volleybalnet en schommels (aan de overkant van de weg).

The Lobby van Hotel V op de Fizeaustraat heeft ook al zo’n fijn retro sfeertje. Buiten is er een groot terras. En het schaakbord en dambord vinden onze kids ook tof! Je kunt natuurlijk ook in het hotel overnachten.

Kindvriendelijke restaurants in Amsterdam: uit eten met kinderen. The Lobby van Hotel V op de Fizeaustraat heeft een fijn retro sfeertje. Buiten is er een groot terras. En het schaakbord en dambord vinden onze kids ook tof! Je kunt natuurlijk ook in het hotel overnachten.

Volkshotel aan de Wibautstraat in Amsterdam: superhip hotel in het oude Volkskrantgebouw naast metrostation Wibautstraat. Met vierpersoonskamers en daarnaast een sauna met hottub met uitzicht over de stad.

Lunchroom Lastig op het Christiaan Huygensplein is een soort huiskamer met een speelhoek.

Het Amstelkwartier

tHuis aan de Amstel is een van de weinige oude gebouwen in deze nieuwe wijk. Dit restaurant aan een breed deel van de Amstel heeft ook terras in de tuin.

Marina Parcs in de nieuwe wijk Amstelkwartier: slapen in een havenlodge op het water.

Oostelijk Havengebied

In het Oostenlijk Havengebied op KNSM-eiland in de aankomst- en vertrekhal van de voormalige K.N.S.M zit de Kompaszaal. Met een prachtig uitzicht over het IJ.

Pakhuis De Zwijger aan de Piet Heinkade heeft een kindermenu en speelgoed.

Indische Buurt

Stayokay Zeeburg heeft privé kamers voor twee, vier, vijf of zes personen. Daarnaast zijn er kinderbedjes. Ook kun je hier leuk eten.

Zeeburgereiland

Tussen Zeeburg en IJburg ligt Zeeburgereiland. Bij Camping Zeeburg kun je ook als je er niet kampeert lekker eten, midden in het groen. De kids kunnen buiten spelen en even een kijkje nemen op de camping, wat altijd enorm tot de verbeelding spreekt.

Haddock (review) is een heerlijke plek om met de kinderen te gaan eten. ‘s Zomers zit je met je wijntje aan de picknicktafels naast de zandbak met speeltuintje. Oudere kinderen en tieners kunnen lekker voetballen op het kunstgras voetbalveld ernaast. ‘s Winters kunnen de kinderen binnen spelen in een speelkamer.

Kindvriendelijke restaurants in Amsterdam: uit eten met kinderen. In Amsterdam vind je heel veel kindvriendelijke restaurants en andere leuke horeca voor gezinnen met kinderen. In dit artikel verzamel ik al die leuke plekken met kinderen en tieners: restaurants, café's, koffiebarren, lunchtentjes, terrassen en meer. Zoals Haddock op Zeeburgereiland op IJburg.
IJburg

Op IJburg is alles kindvriendelijk, het is een van de meest kinderrijke wijken van Amsterdam. 

Op Steigereiland bij de Vrijburcht zit je lekker aan het water. Er is een fijne menukaart met kindermenu en een spelletjeskast. In de zomer zwemmen hier heel veel kinderen en tieners voor dit restaurant aan de rand van Amsterdam.

La Bruschetta is de leukste Italiaan van Amsterdam, op Haveneiland. Ze zijn er super gezellig met kinderen. In de zomer zit je op het mooie terras aan een gracht van IJburg.

In het winkelcentrum zit een Bagels & Beans met speelgoed, verschoningskussen en kinderstoelen.

KINDVRIENDELIJKE RESTAURANTS AMSTERDAM WEST

Westerpark

In het Westerpark kun je eerst wandelen en naar de speeltuin. Daarna naar een van de vele horeca gelegenheden waaronder Pacific Parc, het Westergasterras en de Bakkerswinkel.

Niet ver ervandaan zit Café Restaurant Amsterdam in een hoge oude machinekamer. Met een mooi terras aan een plein. Binnen is er een kindermenu en tekentafel, buiten is een voetbalkooi.

Het Paviljoen op het Van Beuningenplein zit naast een speeltuin. Je kunt er ook basketballen en skaten, leuk voor tieners.

De Houthavens

Bar Hout is een kindvriendelijk restaurant op de rand van de Spaarndammerbuurt en de nieuwe wijk de Houthavens in Amsterdam. Binnen is het prachtig botanisch ingericht, buiten is er een mooi terras. Naast het terras zit een groot kunstgras voetbalveld, een houten speeltuin en trampolines. Oftewel: alle ruimte voor kids en tieners. Binnen is er een spelletjes kast. Ook leuk: een wandeling maken door de Houthavens. Wat een toffe buurt is dat, in de stijl van verschillende andere Amsterdamse buurten. Op mijn Amsterdamse Instagram liet ik meer zien.

Bar Hout is een kindvriendelijk restaurant in de nieuwe wijk de Houthavens in Amsterdam. Naast het terras zit een groot kunstgras voetbalveld, een houten speeltuin en trampolines. Oftewel: alle ruimte voor kids en tieners. Ook leuk: een wandeling maken door de Houthavens. Wat een toffe buurt is dat, in de stijl van verschillende andere Amsterdamse buurten.
Oud West

Leescafe Belcampo in de Baarsjes, in de Kinkerbuurt in West: dit is leescafé van de bibliotheek in de hallen. Het heeft een speelhoek voor kinderen. Daarnaast is er een grote collectie kranten en magazines uit de bibliotheek voor ouders. De Hallen zijn sowieso leuk om een keer heen te gaan. En de Foodhallen zijn ook leuk om te eten, het is een grote hal met allemaal kraampjes met lekker eten, uit heel veel verschillende keukens.

Met je handen eten, wat wil je als kind nog meer? Dat kan bij een van de vele Ethiopiërs in de stad waar je van een grote hartige pannenkoek eet. Addis Abbeba op de Overtoom heeft daarnaast ook nog wat kinderfaciliteiten.

De Baarsjes en Bos en Lommer

In Bos en Lommer is Theatercafé Mozaiek aan de Bos en Lommerweg leuk om met kids te eten. 

Terrasmus in het Erasmuspark: een erg leuk terras voor kinderen. Het ligt naast de speeltuin aan de kant van de Mercatorstraat. Het is in de winter gesloten. Lees hier meer over het Erasmuspark in de Baarsjes.

Pong Bar aan de Jan van Galenstraat: snacks, Asian streetfood en tafeltennis. Maar naast pingpong is er ook darten, bordspellen en kun je een karaokeruimte afhuren.

Osdorp

Theehuis de Akermolen zit op een dijkje aan de rand van Osdorp de Aker. Met een schattig terras aan het water, leuk als tussenstop bij een fietstocht.

Meer Amsterdam West met kinderen

Kindvriendelijke restaurants in Amsterdam: uit eten met kinderen. In Amsterdam vind je heel veel kindvriendelijke restaurants en andere leuke horeca voor gezinnen met kinderen. In dit artikel verzamel ik al die leuke plekken met kinderen en tieners: restaurants, café's, koffiebarren, lunchtentjes, terrassen en meer. Zoals Terrasmus in het Erasmuspark in de Baarsjes in Amsterdam West.

KINDVRIENDELIJKE RESTAURANTS AMSTERDAM NOORD

Restaurant Pof is onderdeel van stadslandbouwproject NoordOogst, waar een deel van het eten vandaan komt. Het is een soort strandtent in het groen en de kids kunnen lekker spelen in de naastgelegen natuurspeeltuin.

Bij Strand Noord vind je Pllek, een stadsstrand. 

Ook leuk: de varende Pannenkoekenboot, die vertrekt vanaf de NDSM werf.

Café de Ceuvel aan de Korte Papaverweg is een vrolijk hippie café. Sociaal en eco staat hoog in het vaandel.

De Verbroederij aan de Johan van Hasseltweg is een café met stadsstrand. Het is een initiatief voor de buurt, met onder andere een moestuin.

Kindvriendelijke restaurants in Amsterdam: uit eten met kinderen. In Amsterdam vind je heel veel kindvriendelijke restaurants en andere leuke horeca voor gezinnen met kinderen. In dit artikel verzamel ik al die leuke plekken met kinderen en tieners: restaurants, café's, koffiebarren, lunchtentjes, terrassen en meer. Zoals Restaurant Pof bij de natuurspeeltuin in Amsterdam Noord.

NET BUITEN AMSTERDAM

Wonderpark Café in Amstelveen heeft een binnenspeeltuin voor kleintjes.

Net buiten Amsterdam vind je het Schoolhuis in Holysloot, een heel idyllisch plekje. Dit voormalige woonhuis van de dorpsmeester heeft een terras midden tussen de weilanden. Net alsof je op vakantie bent, met je voeten in het gras aan een grote houten tafel.

House of Bird (review) in Diemen is een kindvriendelijk restaurant in het groen van het Diemerbos, maar het is nog veel meer. Een proeflokaal voor bier van de Bird Brewery, dat door de eigenaars gebrouwen wordt. Een prachtig plekje in de natuur voor vogelspotters, daarom heet het ook Vogelhuis. Maar ook een heerlijke plek voor kinderen die van ravotten houden. En voor ouders die even lekker op het terras willen zitten.

Bij het hippe pannenkoekenrestaurant de Appel staat buiten een caravan waar de kids in kunnen spelen. Het ligt in Het Twiske in Oostzaan. Daar vind je ook strandjes en een klimpark.

Kindvriendelijke restaurants in Amsterdam: uit eten met kinderen. In Amsterdam vind je heel veel kindvriendelijke restaurants en andere leuke horeca voor gezinnen met kinderen. In dit artikel verzamel ik al die leuke plekken met kinderen en tieners: restaurants, café's, koffiebarren, lunchtentjes, terrassen en meer. Zoals House of Bird in het Diemerbos in Diemen bij Amsterdam.

HOTELS IN AMSTERDAM

Amsterdam zijn er heel veel leuke kindvriendelijke hotels, appartementen en zelfs campings voor gezinnen met kinderen. Zowel in het centrum als daarbuiten vind je toffe plekken voor gezinnen. Hier laat ik je een paar zien.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids