Pannenkoekenhuis met speeltuin: 50 kindvriendelijke restaurants

Het is een ideale plek om te eten met kinderen: een pannenkoekenhuis met speeltuin. Daarom maakte ik een lijstje met pannenkoekenrestaurants in heel Nederland, met buitenspeeltuinen en binnenspeeltuinen

We zijn de laatste tijd naar een aantal toffe pannenkoekenrestaurants geweest. Op Instagram vroeg ik lezers naar hun favorieten. Ik kreeg zoveel enthousiaste reacties, dat ik besloot ze te verzamelen. Weet jij nog een leuk pannenkoekenhuis met speeltuin om met de kinderen heen te gaan? Of vind je het leuk om je ervaring te delen? Stuur dan een mailtje naar info [at] leukmetkids.nl! Dan kan ik dit artikel blijven updaten!

Bij ieder pannenkoekenhuis in deze lijst is er een met speeltuin, maar een enkele heeft die niet. Sommige andere pannenkoekenrestaurants zijn te leuk om niet op te nemen in deze lijst.

Pannenkoekenhuis met speeltuin: 50 kindvriendelijke restaurants. Het is een ideale plek om te eten met kinderen: een pannenkoekenhuis met speeltuin. Daarom maakte ik een lijstje met pannenkoekenrestaurants in heel Nederland, met binnenspeeltuinen en buitenspeeltuinen. 

Inhoudsopgave per provincie


Op zoek naar een pannenkoekenhuis met speeltuin bij jou in de buurt? Je kunt doorklikken naar jouw provincie:


Pannenkoekenhuis Groningen


Paviljoen Appelbergen in Glimmen bij Haren: bij dit paviljoen kun je pannenkoeken eten, maar ook allerlei andere dingen. Buiten is er een terras met speeltuin.

d’Olle Smidse in Midwolda bij Winschoten: pannenkoekenhuis met kinderhoek en tafelvoetbal.

’t Pannekoekschip in Groningen: eten op een boot midden in de stad. Voor kleintjes is er een speelhoek.

Pannenkoekenburcht Nienoord in Leek, tussen Groningen en Roden: pannenkoekenhuis met terras. Buiten is er een speeltuin, binnen een speelhoek.


Pannenkoekenhuis Friesland


De Pannekoektrein in Marrum bij Dokkum: hoe leuk is het om pannenkoeken te eten in een trein?

De Koppenjan in Jubbega, tussen Heerenveen en Appelscha: pannenkoekenhuis annex speelboerderij met grote speeltuin en boerderijdieren.

Pannenkoekenhuis met speeltuin: 50 kindvriendelijke restaurants

Pannenkoekenhuis Drenthe


Pannenkoekenschip Assen: deze boot ligt in het centrum van Assen. Binnen is er een speelhoekje en kids mogen hun eigen ijsje tappen.

De Strohoed in Elp bij Westerbork: pannenkoekenrestaurant waar je ook andere dingen kunt eten. Buiten is er een speeltuin met kleine tractors. Binnen is er daarnaast een speelkeukentje.

De Bospub in Dwingelo bij Hoogeveen: ligt in het Nationaal Park Dwingelderveld. Na een wandeling eet je hier pannenkoeken of iets anders. Alles ademt de sfeer van het bos, ook het speeltuintje.

’t Hoes van Hol-An in Aalden bij Emmen: pannenkoeken eten in een Saksische pannenkoekenboerderij. Je kunt eten in de oude koestal, maar ook in de tuin. Buiten is er ook een speeltuin.

De Liberté in Meppel: pannenkoekenschip. Voor kinderen zijn er kleurplaten, maar schip is natuurlijk ook al een attractie.


Pannenkoekenhuis Overijssel


De Vreugdehoeve in Zwolle: restaurant bij boerderij. Er is een grote speeltuin, met onder andere een airtrampoline, tractorband en mini tractors. Ook is een kindermenukaart, met naast een kinderpannenkoek ook andere gerechten. Je kunt meekijken op de boerderij. Via de ramen kun je de schapen zien en meekijken hoe kaas en ijs worden gemaakt.

Rheezerbelten, vlakbij Hardenberg: restaurant in het bos heeft een speeltuintje en een ruim terras. Je kunt er pannenkoeken eten, maar ook andere gerechten.

Bolle Jan in Denekamp ten oosten van Almelo: pannenkoekenhuis met leuk speeltuintje voor kleintjes. Er is zelfs een buitenkeukentje.

Klein Afrika in Oldenzaal bij Hengelo: restaurant met buitenspeeltuin en binnenspeelruimte, waar alles in het teken staat van de dieren en natuur in Afrika. Je kunt hier pannenkoeken eten, maar ook andere dingen.

De Pannekoekenbakker in Holten: pannenkoekenhuis in het centrum van het dorp. Met een binnenspeeltuintje.

Mister Pancake in Enschede: pannenkoekenhuis met terras en kleine speeltuin. Binnen is er een kinderhoek voor kleintjes.

Hans & Grietje in Deventer: pannenkoekenhuis in het historische centrum. Op de Brink, een voetgangersgebied. Vlakbij het Speelgoedmuseum.

=> Bekijk ook: Deventer met kinderen en tieners

Pannenkoekenhuis met speeltuin: 50 kindvriendelijke restaurants. Restaurant De Rheezerbelten bij Rheeze, Hardenberg, Marienberg en Beerze

Pannenkoekenhuis Gelderland


De Ossenstal in Epe, tussen Zwolle en Apeldoorn: prachtig in het bos. Er is een speeltuin, maar je kunt ook lekker heerlijk wandelen of een speurtocht doen.

De Boskabouter in Nunspeet: pannenkoekenhuis met speeltuintje in het bos op de Veluwe. Er zijn ook wat dieren en speelkarretjes. Binnen is er een speelhoek en staat dit traditionele pannenkoekenrestaurant in het teken van kabouters. In Wezep zit ook een vestiging.

Erve Brooks in Gelselaar bij Lochem: je kunt hier pannenkoeken eten. Maar ook binnen en buiten spelen, dieren kijken en het blotevoetenpad wandelen.

De Heikamp in Ruurlo: restaurant en pannenkoekenhuis met speeltuin. Je vindt hier ook Klimbos Achterhoek, Doolhof Ruurlo, een kabouterpad en een laarzenpad.

De Neeth in Aalten: pannenkoekenboerderij met grote speeltuin. Met speelhuisjes, springkussen, trampoline, kabelbaan en konijnen. De pannenkoekenboerderij heeft ook een speelzolder.

Pannenkoekenhuis Voorst bij Zutphen: dit is bijna een attractiepark. Het is een pannenkoekenhuis met grote kleurrijke buitenspeeltuin. Maar er is ook een speelparadijs binnen.

De Brugkabouter in Eerbeek bij Dieren: kleurrijk pannenkoekenrestaurant. Buiten is er een grote buitenspeeltuin en in de zomer een maisdoolhof. Ook fijn: een lezer vertelde dat er goede schaduwplekken buiten zijn. Voor slecht weer is er daarnaast binnen een speelruimte. Naast pannenkoeken kun je ook andere gerechten kiezen.

De Pannekoekenbakker in Doesburg: pannenkoekenrestaurant met terras en speeltuin.

Het Uilenbos in Lunteren bij Barneveld: mooi pannenkoekenhuis met speeltuin en kinderboerderij. De leuke ouderwetse speeltuin heeft ook dingen voor wat grotere kinderen.

Pannekoekhuis Schaarsbergen in Arnhem: leuk traditioneel pannenkoekenhuis met speeltuin in het groen. Met een indrukwekkende hoeveelheid creatieve pannenkoeken. Er is ook een groot terras.

Pannenkoeken Aan de Linge in Hemmen tussen Wageningen en Nijmegen: stijlvolle pannenkoekenboerderij. Behalve heel veel verschillende pannenkoeken, kun je hier ook wat anders eten. Er is een idyllisch terras met een speeltuin met trampoline.

Pannenkoekenhuis met speeltuin: 50 kindvriendelijke restaurants - pannekoekhuis schaarsbergen

Pannenkoekenhuis Utrecht


Het Jagershuis in Lage Vuursche: pannenkoekenrestaurant in het Gooi. De kinderen spelen in een fantastische houten speeltuin, terwijl je zelf lekker in het zonnetje zit.

De Pannekoekenbakker in Maarsen: modern pannenkoekenhuis aan de Maarsseveense Plassen. Op het terras zijn twee trampolines. Er vlakbij is ook een strandje.

PAND Pannenkoek in Schalkwijk bij Utrecht: pannenkoekenhuis met een bijzonder leuke inrichting. Veel industriële meubels, tapijten en planten. Maar er staan ook een echte caravan, boot, auto en tractor. Kinderen kunnen zowel binnen als buiten spelen. Je kunt hier behalve pannenkoeken ook andere dingen eten en er is een heuse ijshoek. Dit restaurant werd door meerdere lezers getipt.

Theehuis Rhijnauwen in Bunnik: dit ligt vlakbij het mooie Fort Rhijnauwen en Landgoed Amelisweerd. Je kunt hier pannenkoeken eten, maar ook allerlei andere lekker dingen. Bij het terras in de tuin is een leuke houten speeltuin. Het ligt aan het water van de Kromme Rijn, dus je kunt er ook met een boot aanmeren.

Gooise pannenkoeken met waterspeeltuin

Pannenkoekenhuis Flevoland


Het Grote Kabouterbos in Dronten: pannenkoekenrestaurant met buitenspeeltuin. Ook is er het Kabouterpad van boswachterij Roggebotzand.

Hans en Grietje in Zeewolde: pannenkoekhuis en speelpark in sprookjesthema. Buiten zijn er sprookjeshuisjes en allerlei speeltoestellen. En de grote hit bij onze kids: het parcours met fietsjes. Binnen gebeurt er van alles: er zijn glijbanen, een speelhuisje en de tafels kunnen rondjes draaien of gaan schuin staan. De waterspeeltuin is erg leuk met mooi weer. Klik rechts op de foto om alle foto’s te zien.

Smullen en Spelen in Almere Hout: pannenkoekenhuis annex groene speelplek. Naast het terras ligt een speeltuin met groot houten speeltoestel, trampoline en verschillende schommels. Daarnaast is er een natuurspeeltuin met schapen. In het restaurant kun je kiezen tussen onder meer pannenkoeken (ook lactosevrij, eiwitvrij of glutenvrij), broodjes en salades.

Smullen en Spelen in Almere kindvriendelijk restaurant met grote speeltuin - houten speeltuin

Pannenkoekenhuis Noord Holland


Catharinahoeve in Den Burgh op Texel: eethuis in een oude boerderij. Buiten is er een grote speeltuin, maar ook binnen is er een leuke speelplek. Er zijn pannenkoeken, maar ook allerlei andere gerechten.

Pannenkoekenvallei in Den Helder: tof houten pannenkoekenhuis. Binnen is er een speelkamer, buiten is er een zandbak. Het zit naast de Klimvallei.

Duinvermaak in Bergen: pannenkoekenhuis met leuke houten speeltuin. Je eet hier pannenkoeken, pizza’s, salades en broodjes, zo veel mogelijk biologisch. Het ligt aan de rand van Bergen Binnen, leuk om te combineren met een wandeling in het Bergerbos.

De Bolle Buik in Heerhugowaard bij Alkmaar: pannenkoekenhuis met grote speeltuin en pierenbadje. Je kunt hier ook hamburgers eten.

Ootje Konkel in Scharwoude bij Hoorn: hip pannenkoekenhuis met speelruimte. Op het terras kijk je uit over de visvijver. Grappig: de menukaart is in het Westfries en je kunt ook andere dingen eten. Mirjam van Een Goed Verhaal schreef over dit restaurant.

Onder de Platanen in Velsen-Zuid: pannenkoekenboerderij met speeltuin in recreatiegebied Spaarnwoude. Ernaast ligt Boerderij Zorgvrij, daar kun je koeien aaien, melk tappen, kaas maken en er is een speeltuin.

Het Speelkasteel in Hoofddorp: dit speelparadijs heeft ook nog een pannenkoekenrestaurant.

De Amsterdamse Waterleidingduinen (review) bij Heemstede en Haarlem: een tof gebied om te wandelen met kinderen. Allereerst vanwege de herten, die je van behoorlijk dichtbij kunt bekijken. Maar ook vanwege het weidse van het bos achter de duinen. En dan eindigen bij pannenkoekenrestaurant de Oase, met speeltuin.

De Amsterdamse Waterleidingduinen bij Heemstede en Haarlem: een tof gebied om te wandelen met kinderen. Allereerst vanwege de herten, die je van behoorlijk dichtbij kunt bekijken. Maar ook vanwege het weidse van het bos achter de duinen. En dan eindigen bij pannenkoekenrestaurant de Oase, met speeltuin.
Pannenkoekenhuis in Amsterdam

De Carrousel in Amsterdam: lekker kitscherig pannenkoekenhuis op de rand van het centrum en de Pijp. De houten paarden in het midden van de carrousel zorgen dat de kids zich een tijdje kunnen vermaken. Ook is er in de winter een heus miniatuur winterlandschap, zoals je ze bij tuincentra ziet, onze kids vonden dat prachtig. Om de hoek zit speeltuin UJ Klaren.

The Pancake Bakery in Amsterdam: klein pannenkoekenhuis aan een gracht. Leuk na een wandeling langs de Amsterdamse grachten.

Bij het hippe pannenkoekenrestaurant de Appel staat buiten een caravan waar de kids in kunnen spelen. Het ligt in Het Twiske in Oostzaan. Daar vind je ook strandjes en Klimpark Twiske.

Lees ook: Amsterdam met kids en 101 kids restaurants in Amsterdam

Pannenkoekenhuis met speeltuin: 50 kindvriendelijke restaurants. Dit is pannenkoekenrestaurant De Carrousel aan het Weteringcircuit, de foto namen we rond kerst.

Pannenkoekenhuis Zuid Holland


De Beslagkom in Katwijk: pannenkoekenrestaurant met binnenspeeltuin. Met aparte delen voor kleintjes en en voor kinderen vanaf 4 jaar.

Pannenkoekenboerderij Meyendel in Wassenaar bij Den Haag: pannenkoekenhuis in wandelgebied Meyendel. Het terras ligt naast de waterspeeltuin van het bezoekerscentrum. Aan de andere kant is er ook nog een gewone speeltuin. Even verderop ligt het Monkeybos, een leuk speelbos met houten apen, waterspeelplaats, kabelbaan, uitkijktoren en meer.

Tante Tokkie in Voorschoten onder Leiden: stijlvol pannenkoekenrestaurant en ijssalon bij een natuurboerderij en kaasmakerij. De dieren van de boerderij zijn natuurlijk al heel leuk. Maar even verderop zit ook nog Natuurspeeltuin Voorschoten.

‘t Sonnetje in Maasland bij Schiedam: pannenkoekenhuis met speelkamer voor de kinderen. Buiten is er een terras. Naast pannenkoeken staan er ook andere gerechten op de kaart. Een lezer vertelde: “Als de boer aanwezig is kun je de stallen zien en de koeien!”

Klokshuys in Vierpolders bij Brielle en Hellevoetssluis: mooi duurzaam houten pannenkoekenhuis in fruitboomgaard. Er is ook een blotevoetenpad en je kunt een picknick boeken in de boomgaard.

De Nachtegaal in Rotterdam: traditioneel pannenkoekenhuis vlakbij de Kralingse Plas. Er is geen speeltuin, maar wel een grasveld. Leuk om te combineren met een bezoek aan het Kralingse Bos.

Boerderij de Buytenhof in Rhoon bij Rotterdam en Hellevoetssluis: deze theeschenkerij met speeltuin heeft ook een bloemen- en fruitpluktuin. Naast pannenkoeken hebben ze ook andere lunchgerechten en taart.

De Pannekoekenbakker Zuidland in Simonshaven bij Spijkenisse: pannenkoekenhuis aan het water. Er is een grote speeltuin.

=> Bekijk ook: Rotterdam met kinderen en tieners: uitjes, restaurants en hotels

Meyendel De Tapuit Bezoekerscentrum Dunea

Pannenkoekenhuis Zeeland


Pannekoekenmolen de Graanhalm in Burgh-Haamstede op Schouwen Duiveland: eten bij een oude molen. Je kunt binnen of buiten eten, in de tuin. De kinderen spelen ondertussen in de leuke ouderwetse speeltuin. Er is ook een winkeltje met souvenirs en lekkere dingen.

Molen de Jonge Johannes in Serooskerke op Walcheren: speelboerderij en pannenkoekenrestaurant. Met terras met speeltuin en ook een ruimte om te spelen binnen.

Hof Poppendamme in Serooskerke op Walcheren: restaurant met binnenspeeltuin en buitenspeeltuin. Naast pannenkoeken hebben ze ook andere soorten lunch.

De Kabouterhut in Middelburg op Walcheren: lekker kneuterig pannenkoekenhuis midden in de stad. De ruimte wordt bewoond door heel veel kabouters. Ook de pannenkoeken hebben namen uit Sneeuwwitje.

Lees ook: Schouwen-Duiveland met kids 

Pannenkoekenhuis met speeltuin: 50 kindvriendelijke restaurants - De Pannekoekenmolen in Burgh-Haamstede, Zeeland

Pannenkoekenhuis Noord Brabant


De Pannekoekenbakker in Heerle bij Bergen op Zoom: traditioneel pannenkoekenhuis met houten speeltuin.

Dennenlucht in Breda: groot pannenkoekenrestaurant. Buiten is er een grote houten speeltuin. Ook binnen is er een speelruimte.

De Financiën in Loon op Zand: groot pannenkoekenhuis vlakbij Efteling. Buiten is er een grote buitenspeeltuin met airtrampolines en midgetgolf. Binnen is er daarnaast een speelplek, met een aparte hoek voor peuters.

De Roestelberg in Kaatsheuvel, in de buurt van de Efteling: restaurant in Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Je kunt hier pannenkoeken eten, maar ook allerlei andere gerechten. Er is een speeltuintje en je kunt lekker wandelen.

Pannenkoeken

Koeckers in Den Hout bij Oosterhout: pannenkoekenhuis met heel veel plekken om te spelen. Buiten is er een hele grote speeltuin en midgetgolf. Daarnaast is er binnen een speelkelder. Ook zijn speurtochten. Deze plek is ook leuk voor wat oudere kinderen. Je krijgt dukaten waarmee je het winkeltje iets kunt uitkiezen.

De 7 Dwergen in Cuijk, tussen Nijmegen en Boxmeer: pannenkoekenhuis met een grote speeltuin. Alles staat hier in het teken van het sprookje.

De Pannekoekenbakker in Zeeland bij Uden en Oss: buiten spelen de kinderen op trampolines en in de houten speeltuin. Binnen is het knus ingericht als ouderwetse blokhut.

Bij De Neut in Westerhoven bij Eindhoven: restaurant met pizza, pasta en pannenkoeken. Het heeft een bijzondere inrichting, met speelruimte en een toffe ijscorner. Buiten is er een terras.

Pannenkoekenhuis met speeltuin: 50 kindvriendelijke restaurants - Koeckers in Den Hout bij Oosterhout in Brabant

Pannenkoekenhuis Limburg


De Pannekoekenbakker in Plasmolen: pannenkoekenhuis met speeltuin in Noord Limburg.

Jagersrust in Velden bij Venlo: pannenkoekenrestaurant waar je ook andere dingen kunt eten. Met grote omheinde speeltuin, smokkelpad en overdekt terras. Binnen is er ook wat speelgoed.

De Pannenkoekenmolen in Gulpen: pannenkoekenrestaurant met groot grasveld aan het water van de Gulp. De watermolen uit 1712 is indrukwekkend.

Pannenkoekenparadijs Cauberg in Valkenburg bij Maastricht: restaurant met kleurrijk terras in het dorpje. Binnen is er een speelruimte.

De Pannekoek in Epen: naar eigen zeggen het zuidelijkste pannenkoekenhuisje van Nederland. Met uitzicht over de heuvels en een kleine speeltuin.

Pannenkoekenhuis met speeltuin: 50 kindvriendelijke restaurants. Het is een ideale plek om te eten met kinderen: een pannenkoekenhuis met speeltuin. Daarom maakte ik een lijstje met pannenkoekenrestaurants in heel Nederland, met binnenspeeltuinen en buitenspeeltuinen. 

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids