Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer

Het wordt weer mooi weer, tijd om lekker in de zandbak te spelen, met een bal te spelen en met water klooien. Aan de rand van de zandbak in het park, in de achtertuin, op het strand of op de camping. En er is zoveel leuk buitenspeelgoed voor de lente en zomer! Kijk snel mee naar het leukste buitenspeelgoed!

Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer. Het wordt weer mooi weer, tijd om lekker in de zandbak te spelen, met een bal te spelen en met water klooien. Aan de rand van de zandbak in het park, in de achtertuin, op het strand of op de camping. En er is zoveel leuk buitenspeelgoed voor de zomer! Kijk snel mee naar het leukste buitenspeelgoed!

Het leukste buitenspeelgoed: huisjes en hutten

Hutje spelen is voor veel kinderen het leukste dat er is. Ik verzamelde in de leukste tipi tenten, die op de foto is onze favoriet van Nobodinoz. Die staat hoog op ons lijstje met het leukste buitenspeelgoed. Ze zijn te koop bij I love speelgoed.

tipi tent als cadeau voor kinderen

Met Stick-Lets kunnen kinderen hun eigen tent of zelfs heel kamp bouwen van takken. Leuk in het bos of in de achtertuin. Het merk heeft bewust gekozen voor silicone rubber. Dat gaat lang mee, is duurzamer dan plastic en bevat geen schadelijke stoffen. Het is te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Stick-lets: buitenspeelgoed om een hut te bouwen met takken, leuk cadeau voor kids

Als je wat groter woont kun je de speeltuin naar je tuin halen.  Je kunt complete speeltoestellen aanschaffen. Kleine speelhuisjes voor kleintjes, maar ook grotere speelrekken. Bol.com heeft er veel, zoals deze van Axi.

buitenspeelgoed cadeau voor kinderen: speelhuisje

Dat is niet voor iedereen haalbaar, maar misschien kan een enkel speelonderdeel wel. Een losse schommel staat ook heel gezellig in je tuin. Voor kleintjes kun je ook voor een dichte babyschommel kiezen. Allerlei verschillende schommels vind je bij Bol.com en I love speelgoed. Turnringen, trapezes, duikelstangen en klimtouwen nemen ook niet zo veel ruimte in. Bij slecht weer kun je ze eventueel ook binnen ophangen. Bol.com heeft verschillende.

schommel in je achtertuin

Zwembad en zwemmen 

Ieder kind moet een zwembad(je) hebben. Heb je een kleine tuin, dan kun je een zwembadje met opzetrand in plaats van een dikke opblaasrand zoeken. Woon je heel groot, dan kun je voor een groot opzetzwembad gaan. Zelf hebben we een rond zwembad van Intex gekozen, die neemt wat minder ruimte in de tuin in. Bovendien heeft het maar één opblaasrand, dat is een stuk minder pompen. Bol.com heeft zwembaden in alle maten.

Tip: koop een goede bijpassende afdekhoes, dan blijft het water langer schoon. Zelf hebben we een solar afdekzeil gekozen, die leg je onder de rand, dat ziet er minder slordig uit. Bovendien versterkt de hoes de stralen van de zon en warmt het water op. Voor ons zwembad was hij niet op maat te koop, dus we hebben een te grote gekocht en die op maat geknipt.

Ieder kind moet een zwembad(je) hebben. Heb je een kleine tuin, dan kun je een zwembadje met opzetrand in plaats van een dikke opblaasrand zoeken. Woon je heel groot, dan kun je voor een groot opzetzwembad gaan. Zelf hebben we een rond zwembad gekozen, die neemt wat minder ruimte in de tuin in. Bovendien heeft het maar één opblaasrand, dat is een stuk minder pompen. Tip: koop een goede bijpassende afdekhoes, dan blijft het water langer schoon.

Deze regenwolk Moluk Pluï is ook erg leuk voor kleine waterratten, in bad of het zwembadje. Deze regenwolk is te koop bij Bol.com en I love speelgoed. Als je water in de wolk stopt lijkt het net of het regent.

Deze regenwolk Moluk Pluï bij is ook erg leuk voor kleine waterratten, in bad of het zwembadje.

Opblaasspeelgoed is altijd leuk, bijvoorbeeld een grote zwemband of opblaasbare wakeboards. Te koop bij Bol.com en bij de Hema.

Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer. Opblaasspeelgoed is altijd leuk, bijvoorbeeld een grote zwemband of opblaasbare wakeboards.

Duikringen (Bol.com) en een duikbril (Bol.com) zijn leuk in een zwembad of een heldere zee.

Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer. Is er een zwembad of een heldere zee? Dan zijn duikringen en een duikbril leuk.

Handig rondom het zwembad: antislip zwemsokken van Ockyz, onder andere te koop bij Bol.com, ik schreef er hier een review over.

VHet leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer. Handig rondom het zwembad: antislip zwemsokken van Ockyz.

Een strandponcho is ideaal na het zwemmen, op het strand en in het zwembad. Ik zocht de leukste strandponcho’s.

Strandponcho voor volwassenen en kinderen, handig na het zwemmen

Zwemmen en varen in natuurwater

Voor wat grotere kinderen is een snorkelmasker erg leuk (Blokker en Bol.com). Wil je snel zwemmen dan zijn flippers oftewel zwemvliezen erbij leuk (Blokker en Bol.com).

Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer. Voor wat grotere kinderen zijn een snorkelmasker en flippers erg leuk.

Met zoonlief ga ik vaak een stuk zwemmen in open water in de buurt. Dan vind ik het wel een fijn idee om een zwemboei mee te nemen. Om even op te kunnen rusten als het nodig is, maar ook omdat je beter zichtbaar bent voor boten. Zo’n zwemboei is te koop bij Bol.com.

Met zoonlief ga ik vaak een stuk zwemmen in open water in de buurt. Dan vind ik het wel een fijn idee om een zwemboei mee te nemen. Om even op te kunnen rusten als het nodig is, maar ook omdat je beter zichtbaar bent voor boten.

Met een rubberen opblaasbare boot is leuk als je aan een waterplas bent, of ander natuurwater dat niet te hard stroomt. Ook leuk: een opblaasbare kano. Te koop bij Bol.com.

Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer. Een opblaasbare rubberen boot.

Nog meer waterspeelgoed

Aquaplay is een waterbaan waarmee je allemaal kanalen kunt maken. Er zijn sets te koop en extra onderdelen, het groeit dus mee. Wij kochten in eerste instantie een koffer, dat is makkelijk om op te ruimen. Later kochten we allerlei extra onderdelen, waarmee je de waterbaan groter maakt. Aquaplay is te koop bij Bol.com. Ik schreef ook een review over Aquaplay. Deze waterbaan stond jarenlang bovenaan het lijstje met het leukste buitenspeelgoed voor zoonlief.

Leuk buitenspeelgoed voor kinderen die graag onderzoeken: de Aquaplay waterbaan, ons favoriete waterspeelgoed

Deze eendjes om uit een bak water te vangen vind ik super leuk van Janod, er zijn ook andere leuke visspelletjes. Ze zijn te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer: eendjes vangen of vissen

Geen zomer zonder waterpistool, zoals deze van Super Soaker bij Bol.com.

Verjaardagscadeau voor kids van 9, 10, 11 en 12 jaar: leuke cadeau tips voor bovenbouw kinderen #leukmetkids

Splash balls (Bol.com) zijn een milieuvriendelijk alternatief voor waterballonnen.

Het leukste buitenspeelgoed: zandspeelgoed

Ideaal: een watertafel en zandtafel, bijvoorbeeld deze van Exit. Bij Bol.com vind je er heel veel, zowel van hout als van plastic. Het cupcake setje is van Androni en te koop bij Bol.com, de ijsjes zijn te koop bij Bol.com. De grote gieter is de koffiepot Xala Lungo en is in allerlei kleuren te koop bij Fonq.

Het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer

Onze kids zijn inmiddels wat te groot voor een zandbak. Maar kleine meis speelt zo graag met deze koffiekopjes en ijsjes, iedere keer pakt ze ze uit de schuur. Daarom gaven we het een plekje, in een saai hoekje van de tuin. Bij de de kraan, tuinslang en tuindouche. Het is een kinderkeukentje in een klein hoekje van de tuin, of eigenlijk een koffie- en ijsbarretje. Dat hoekje ziet er nu veel vrolijker uit. En als kleine meis er over een paar jaar te groot voor wordt, dan gebruiken we het voor tuinspullen. Hier lees je hoe je dit ijsbarretje maakt. 

Een kinderkeukentje voor de tuin knutselen van een pallet

Een mooi merk voor mooi, sterk en duurzaam zand- en waterspeelgoed is Quut. Quut heeft heel mooi en sterk duurzaam speelgoed dat de fantasie prikkelt, het is te koop bij Bol.com en I Love speelgoed.

Voor jou gespot: het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer - quut zandspeelgoed

Deze Scrunch emmertjes van Funkit zijn ideaal. Het zijn flexibele emmertjes, waardoor je ze makkelijk kunt meenemen in je koffer of tas. Ideaal op vakantie dus, maar ook naar de speeltuin. Ze zijn te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Deze Scrunch emmertjes van Funkit zijn ideaal. Het zijn flexibele emmertjes, waardoor je ze makkelijk kunt meenemen in je koffer of tas. Ideaal op vakantie dus, maar ook naar de speeltuin.

Green Toys maakt speelgoed van gerecyclede plastic melkflessen en ander milieuvriendelijk materiaal en het gaat lang mee. Het is te koop bij I Love speelgoed en Bol.com.

Voor jou gespot: het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer - green toys

Liewood heeft hele schattige emmertjes, schepjes en zandvormpjes met dierengezichten. Het is van siliconen en zonder gif. Te koop bij I love speelgoed.

liewood zandbakspeelgoed

Het leukste buitenspeelgoed: bal spellen

Dit is bij ons de grote hit in de tuin: een klittenband dartspel van BS. Ook kleintjes kunnen leuk mee doen, door de regel hoe ouder hoe verder weg je moet staan. Alleen die regel moet niet voor mij gelden, want ik word zo al dik ingemaakt 😉 In het spel zit een opblaasbare schijf, je kunt het dus ook plat op vakantie meenemen. Ik kocht het spel bij Bol.com. Dit balspel staat hoog op ons lijstje met het leukste buitenspeelgoed.

klittenband dart

Leuk voor op de camping of in het park: Jeu de Boules. Bij Bol.com vind je heel veel verschillende.

Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer. Jeu de boules, leuk voor thuis en op de camping
Catchbal, tennis en tafeltennis

Ook een tennispaal of Swingball kun je op een kleine ruimte gebruiken, zolang je maar niks raakt met het racket. Er zijn ook vergelijkbare systemen met een voetbal of basketbal. Swingball is te koop bij Bol.com.

Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer, zoals een tennispaal voor in de tuin of op de camping. Het wordt weer mooi weer, tijd om lekker in de zandbak te spelen, met een bal te spelen en met water klooien. Aan de rand van de zandbak in het park, in de achtertuin, op het strand of op de camping. En er is zoveel leuk buitenspeelgoed voor de zomer! Kijk snel mee!

Wij hebben zelf een Swingball tennispaal met voet, die kun je overal neerzetten. Heb je een grasveld, dan kun je ook een tennispaal kiezen die je in het gras prikt (ook bij Bol.com). Zo’n voet kan een kale plek in je gras geven, dus voor ons nichtje kochten we deze met prikker als cadeau.

Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer, zoals een tennispaal voor in de tuin of op de camping. Het wordt weer mooi weer, tijd om lekker in de zandbak te spelen, met een bal te spelen en met water klooien. Aan de rand van de zandbak in het park, in de achtertuin, op het strand of op de camping. En er is zoveel leuk buitenspeelgoed voor de zomer! Kijk snel mee!

Catchball is altijd leuk en het neemt weinig ruimte in je tas in beslag. Te koop bij Bol.com.

Het allerleukste zandbak- en strandspeelgoed

Denk ik aan vakantie, dan denk ik aan tafeltennis. Eindeloos met zijn allen rond de tafel spelen op de camping. Met mijn vorige tafeltennisbatje had ik 30 jaar gedaan, dus ik ging voor een goed merk. Het werd een eco set van het Franse merk Cornilleau voor het hele gezin (Bol.com). Daar vind je vanzelfsprekend ook allerlei andere merken.

Denk ik aan vakantie, dan denk ik aan tafeltennis. Eindeloos met zijn allen rond de tafel spelen op de camping. Met mijn vorige tafeltennisbatje had ik 30 jaar gedaan, dus ik ging voor een goed merk. Het werd een eco set van het Franse merk Cornilleau voor het hele gezin.
Buitenspeelgoed om mee te voetballen

Voor kleine voetbalfans is een voetbalgoal leuk. Bol.com heeft ze in allerlei prijsklasses, waaronder deze van SportX.

Voor jou gespot: het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer - goal

Ook leuk als alternatief voor een goal: pilonnen, daarmee kun je zo je eigen doel maken. Wel zo handig als je op straat gaat voetballen of op een grasveld op de camping. Ze zijn te koop bij Bol.com.

Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer. Pilonnen of pionnen als voetbalgoal op straat of op het gras, ook leuk op een camping.
Nog meer gooispellen

Kubb is een populair gooispel bij wat grotere kinderen. Het Zweedse familiespel speel je met houten blokken, 1 tegen 1 of in een team. Met hoekstokken vorm je het speelveld en op de achterlijn zet je de torens, de koning in het midden. Vervolgens moet je met de stokken de torens van het andere team omgooien. Kubb is te koop bij Bol.com.

Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer. Kubb is een populair gooispel bij wat grotere kinderen. Het Zweedse familiespel speel je met houten blokken, 1 tegen 1 of in een team. Met hoekstokken vorm je het speelveld en op de achterlijn zet je de torens, de koning in het midden. Vervolgens moet je met de stokken de torens van het andere team omgooien.

Wat een mooi houten speelgoed is dit, om eindeloos mee te kegelen of bowlen. Deze kegelset is van Buitenspeel bij Bol.com. Ik schreef er hier over.

Mooie nostalgische houten kegelset om buiten (of binnen) mee te spelen

Voor wie van traditionele spellen houdt is het het speelgoed van Buitenspeel ofwel BS Toys sowieso leuk. Het is te koop bij Bol.com.

Voor jou gespot: het leukste buitenspeelgoed voor deze zomer - bs buitenspeelgoed

Voor wie goed kan mikken: een frisbee. Bol.com heeft veel verschillende en bij Greenjump vind je een duurzame frisbee van gerecycled kunststof.

Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer. Voor wie goed kan mikken: een frisbee.

Het leukste buitenspeelgoed: springen enzo 

De Skippykoe is een soort skippybal annex koe, leuk voor binnen en buiten. Hij is te koop bij Bol.com.

Hoelahoepen of hoepelen is niet alleen populair bij kinderen, maar ook bij moeders. Zo blijf je nog een beetje sporten 🙂 Voor kinderen zijn er exemplaren in alle kleuren van de regenboog. Hoepels zijn te koop bij Blokker en Bol.com.

Een alternatief is een dancing wheel of enkelhoelahoep. Leuk om trucjes mee te doen. Ze zijn te koop bij Bol.com en Blokker.

Wat een nostalgie: die goede oude lolobal. Gemakshalve vergeet ik dan dat ik dat helemaal niet zo goed kon, maar ik had dan ook geen eigen lolobal. Het is iets waar je flink op moet oefenen, daar ben je dus lekker lang zoet mee. Een lolobal is te koop bij Bol.com.

Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer. Het wordt weer mooi weer, tijd om lekker in de zandbak te spelen, met een bal te spelen en met water klooien. Aan de rand van de zandbak in het park, in de achtertuin, op het strand of op de camping. En er is zoveel leuk buitenspeelgoed voor de zomer! Kijk snel mee!

Een springtouw kun je natuurlijk niet missen. Eentje om zelf mee te springen of een voor op het schoolplein. I love speelgoed heeft een aantal mooie, zoals deze van eco merk Nobodinoz en ook van Green Toys. Ook leuk: springelastiek.

Een trampoline is als je groot woont natuurlijk fantastisch voor kinderen. Lekker spelen en je energie kwijtraken in je tuin, heerlijk. Bol.com heeft verschillende soorten trampolines. Als je een trampoline koopt, kies dan een trampoline die je kunt ingraven of zorg voor een goed veiligheidsnet. Zorg ook dat dat de veren afgedekt zijn. Op de eerste hulp afdelingen komen helaas veel kinderen binnen die op een onveilige trampoline hebben gespeeld.

Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer. Het wordt weer mooi weer, tijd om lekker in de zandbak te spelen, met een bal te spelen en met water klooien. Aan de rand van de zandbak in het park, in de achtertuin, op het strand of op de camping. En er is zoveel leuk buitenspeelgoed voor de zomer. Zoals een trampoline in een grote tuin.

Rijdend buitenspeelgoed

Een lichtgewicht stepje is ideaal. Je kunt er flinke afstanden op steppen, maar je neemt het ook mee. Verschillende vriendinnen raadden de Micro step aan, eentje noemde het zelfs de beste aankoop ooit. Na een flinke proefrit bij een van de vriendinnen snapte ik waarom. Wij gingen voor een Maxi Micro Step (5-12 jaar). Als je die aan kinderen cadeau geeft met 6, 7 of 8 jaar kun je dus nog een tijdje vooruit. Ik schreef er een review over. De Micro step is te koop via I love speelgoed.

Verjaardagscadeau voor kids: maxi micro step

Een skelter is ook erg leuk buitenspeelgoed voor deze zomer, zeker als je wat meer ruimte om je huis heen hebt. Die op de foto is van Berg. Deze en andere merken vind je bij Blokker en Bol.com.

Een skelter is ook erg leuk buitenspeelgoed voor deze zomer, zeker als je wat meer ruimte om je huis heen hebt.

Onze kids hebben eindeloos met hun loopfiets gespeeld. Een houten model is mooi, maar niet alle kinderen passen daar al op en ze zijn zwaar. Er zijn ook kleine loopfietsjes, bijvoorbeeld die van Puky, te koop bij Bol.com. Is je kind groot, dan kun je kiezen voor een XL loopfiets. Ik schreef een review over deze loopfiets voor grote kinderen. Een loopfiets is een goede voorbereiding op leren fietsen, want kids oefenen hun balans.

Verjaardag cadeau ideeën: XL loopfiets voor grote peuters en kleuters

Een skateboard of pennyboard is leuk voor stoere kids. Bij Bol.com hebben ze allerlei verschillende, die op de foto is van Nijdam.

Ook leuk: skeelers, skates of rolschaatsen en de bijbehorende bescherming. Te koop bij Bol.com.

Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer. Zoals skeelers, skates of rolschaatsen en de bijbehorende bescherming.

Het leukste buitenspeelgoed voor kleine onderzoekers

Het Duitse Haba heeft zijn productie zo veel mogelijk milieuvriendelijk ingericht. Het onderzoeksspeelgoed van Haba is leuk voor nieuwsgierige kinderen en het stimuleert natuurbewustzijn. Het is te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

haba onderzoeksspeelgoed buitenspeelgoed

Ook Kids at work heeft veel leuk outdoor speelgoed, waaronder katrolletjes om een mini kabelbaan te maken, gereedschap, vergrootglazen en zakmessen. Het is te koop bij Bol.com en I love speelgoed.

Victorinox (Bol.com) heeft ook allerlei verschillende varianten zakmessen. Leuk voor grotere kinderen en onder begeleiding.

kids at work mini kabelbaan

Zelf tuinieren is natuurlijk ook heel leuk. Dit setje van Vilac is te koop bij I love speelgoed.

Vilac gereedschap om zelf te tuinieren

Nog meer speelgoed voor buitenspelen

De Bilibo is van dat speelgoed waarmee kinderen lekker zelf bedenken wat ze ermee kunnen doen. Er is een grote en een mini maat. Te koop bij Bol.com en I love speelgoed.

Ok, het neemt even wat ruimte in in je huis, maar met een glijbaan in huis of tuin hoef je niet naar de speeltuin om te zorgen dat de kinderen hun energie kwijt kunnen. Veel glijbanen van Little Tikes zijn inklapbaar en dus ook in kleine huizen en tuinen bruikbaar.

Ok, het neemt even wat ruimte in in je huis, maar met een glijbaan in huis of tuin hoef je niet naar de speeltuin om te zorgen dat de kinderen hun energie kwijt kunnen. Veel glijbanen zijn inklapbaar en dus ook in kleine huizen en tuinen bruikbaar.

Een mooie vlieger is leuk als je voldoende ruimte hebt. Bijvoorbeeld op het strand of op sommige campings. Te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer. Een mooie vlieger is leuk als je voldoende ruimte hebt. Bijvoorbeeld op het strand of op sommige campings.

Stoepkrijten wordt extra leuk met dit mooie stoepkrijt van Crayola bij Bol.com. Inspiratie nodig? Ik verzamelde heel veel mooie ideeën voor stoepkrijt tekeningen.

stoepkrijten

Speelgoed is het leukste als je er verschillende dingen mee kunt doen. Deze flexibele autobaan is zulk speelgoed. Je kunt er binnen en buiten mee spelen. En je kunt de autoweg met allerlei andere soorten speelgoed combineren. Het past in je tas, dus het gaat ook makkelijk mee. Hier laten we meer zien van deze autobaan van Way to Play.

Way to Play flexibele autobaan: leuk binnenspeelgoed en buitenspeelgoed. Zoals deze camping van waytoplay en een Playmobil kampeerbusje en tent.

Verder lezen

Ben je naast het leukste buitenspeelgoed, ook op zoek naar strandspeelgoed? Kijk dan even naar dit artikel met het allerleukste zandbak- en strandspeelgoed. Daarnaast delen we op Instagram ook regelmatig tips.

Het leukste buitenspeelgoed voor deze lente en zomer. Het wordt weer mooi weer, tijd om lekker in de zandbak te spelen, met een bal te spelen en met water klooien. Aan de rand van de zandbak in het park, in de achtertuin, op het strand of op de camping. En er is zoveel leuk buitenspeelgoed voor de zomer! Kijk snel mee naar het leukste buitenspeelgoed!

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids