De leukste Sinterklaasintochten van 2016


Volg je Leuk Met Kids al via InstagramFacebook of Pinterest?

We kijken natuurlijk allemaal naar de intocht van Sinterklaas en de Pieten, live of op televisie. Dit jaar is de intocht op zaterdag 12 november in Maassluis. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen zijn er nog veel meer leuke intochten. Daarom vind je hier de leukste op een rijtje. Heb jij nog tips? Laat ze dan onder het bericht achter!

Wil je op televisie kijken? Dat kan op NPO Zapp (NL3) op zaterdag 12 november van 12u tot 13u15, op NPO Zappelin Xtra en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te bekijken.

De leukste Sinterklaasintochten

In Amsterdam komt Sinterklaas natuurlijk op heel veel plekken. De hoofdintocht in Amsterdam is op zondag 13 november, dan komt Sinterklaas over de Amstel de stad binnenvaren en aanleggen bij het Scheepvaartmuseum, daarna volgt er een toch door de stad. Erg leuk is de aankomst in de haven van IJburg op zaterdag 19 november, waar Sinterklaas met een mooie boot aankomt en de Pieten op surfboards, in kano’s, met trommels en op stelten. Heel leuk als je met de kids met een boot er heen kan gaan om de intocht vanaf het water te zien, maar net zo leuk om op de kade te staan.

In Rotterdam vaart Sinterklaas op zaterdag 12 november binnen, met een hele show er omheen. In Den Haag komt Sinterklaas op zaterdag 12 november aan in Scheveningen en maakt een rijtoer door de stad. In Utrecht vaart de Sint op zondag 13 november vanaf het Ledig Erf naar de Weerdsluis voor een vaartocht door de Oude Gracht, daarna is er de optocht door de stad en het kinderevenement op het Domplein. Bovendien logeert Sinterklaas van 12 november t/m 5 december in het Museum Catharijneconvent, waar kinderenop bezoek kunnen komen in het Huis van Sinterklaas.

Op verschillende plekken komt de Sint ’s avonds aan, super gezellig met allemaal lichtjes. Dit is bijvoorbeeld zo in de haven van Elburg, waar de Sint ’s avonds op zaterdag 12 november aankomt, overdag is er ook een Sinterklaasmarkt. In Kaatsheuvel komt de Sint op 13 november aan en is er een lichtjestocht. Ook op Urk krijgt “Suunterkloas” op zaterdag 19 november een avond intocht. Als het donker wordt komt Suunterklaos met pieten de haven binnenvaren en daarna is er een lichtjes optocht door Urk. Weet je dat er ook een eigen Urker Sinterklaasjournaal is?

In Sneek komt de Sint op zaterdag 12 november, natuurlijk ook per boot, niet zo gek in een watersportgebied. In het pitoreske Heusden komt het Sint in de Stadshaven over het water aan op 12 november.

Sinterklaas komt niet alleen maar aan met de stoomboot, maar ook met de stoomtrein, je hebt tenslotte niet overal evenveel water. Op zaterdag 19 en 26 november maakt de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij VSM tussen Beekbergen en Eerbeek een reis met Sinterklaas. Je moet hier wel reserveren.

Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas aan in Nijmegen op de Waalkade, maar in de weken erna kun je ook nog een bezoek brengen aan het Huis van Sinterklaas, de pepernotenbakkerij in de Marikenstraat, je kunt abseilen met Piet, Amerigo’s stal bezoek en naar Het Pepernotencircus in de Lindenberg.

Bij de Julianatoren is het Mega Sint Spektakel op 19, 20 en 26 november. Er is een Mega Sint Show, op het park kun je Sinterklaas en al zijn Pieten ontmoeten, je mag het paard Amerigo aaien, is een Pietendisco, een Dansschool show, je kunt je eigen Pieten diploma halen en er zijn meet & greets met Party Piet Pablo en Love Piet.

Duinrel in Wassenaar wordt op 19, 20, 26 en 27 november omgetoverd tot het Landgoed van Sinterklaas. Hiervoor moet je wel kaartjes kopen en als het koud is kun je achteraf gewoon lekker gaan opwarmen in het Tikibad.

Nog een paar optochten: op 12 november komt Sinterklaas aan in Leeuwarden, in Assen, in Zwolle, in Enschede, in Arnhem, in Lelystad, in Amersfoort, in Middelburg, in Breda en in Maastricht, op 13 november in Haarlem en in Den Bosch en op 19 november in Groningen.

Meer lezen 

De favoriete schoencadeaus van SinterklaasDe leukste boeken over SinterklaasSinterklaascadeaus inpakkenrecepten voor Sint & PietSinterklaas in Sesamstraat door de jaren heen: een overzicht van de filmpjesSinterklaasliedjes op YouTubeDIY: de zak van Sinterklaas zelfmakenSpeculaas muffins maken: een recept op basis van worteltaartSinterklaas: knutselen en DIY
 
Nieuw op Leuk Met Kids
Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

2 Comments
Daphne

Heel leuke tips. Misschien gaan we wel in Den Bosch. Dichtbij vanuit Kaatsheuvel. Hier hebben wij op zondag altijd een lichtjestocht. Ook heel leuk! Maar op zaterdag vind ik Heusden ook leuk, klein en authentiek.

Maud

Hi Daphne, dank je, dat klink heel leuk, die intochten ga ik nog even toevoegen! Groetne, Maud

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.