Leuk met kids blog

★ nieuw op leuk met kids blog ★

pinterest instagram facebook twitter 

een nieuw seizoen

Inmiddels zit iedereen weer op school. Het is altijd zo dubbel. Ik heb weer veel meer tijd om te bloggen, maar ik mis ze wel als ze naar school zijn!

Ben je benieuwd naar de nieuwste musthaves en hotspots voor kids? Je vindt ze weer in de Leuke Update #22.

Als je nog wat nodig hebt, dan moet je zeker even kijken naar onze favoriete schoolspullen bij de Hema. Kleine meis zocht retro Palladiums uit en kleine man wilde ze ook. Als je perse dezelfde schoenen wil als je kleine zusje, dan moeten ze wel heel erg cool zijn ;-)

Goed nieuws voor alle fans van de Bergstein regenlaarsjes, want er zijn er nu ook Bergstein regenlaarzen voor volwassenen!

Ik was het al een tijdje van plan: wentelteefjes maken. In een café in de Negen Straatjes proefden we ze en maakten ze thuis ook eens. Omdat er in de meeste recepten veel suiker zit, maakten wij een recept voor wentelteefjes met honing en fruit, heerlijk bij het ontbijt.
De Leuke Update #22 | nieuwtjes, musthaves en hotspots voor kids
Nostalgie: stoere Palladium kinderschoenen
Schoolspullen van de Hema: onze favorieten voor het nieuwe schooljaar
Bergstein regenlaarzen zijn er nu ook voor volwassenen
Wentelteefjes: een super simpel recept voor het ontbijt
De leukste rugzakken voor kinderen

speelgoed voor kids

Er is een nieuw spel voor kinderen genaamd Lynx. Het is een spel waarbij je zo snel mogelijk plaatjes moet zoeken en zo de anderen verslaat. Dennis probeerde het met de kids uit, die zijn heel enthousiast.

Goed nieuws voor fans van de kleine bouwsteentjes! Je kunt een gratis abonnement krijgen op het tijdschrift van LEGO.

Als kind hadden wij vroeger zelf een wigwam, in knalkleuren, zoals alles in de jaren ’80. De moderne versie van de indianentent misstaat echter helemaal niet in je interieur. Ik ging op zoek naar de mooiste tipi tenten.
Review familiespel Lynx: wie is het snelst?
Voor jou gespot: de allerleukste tipi tenten voor kinderen
Tip: gratis abonnement op het tijdschrift van LEGO

wonen met kids

De kamer van zoonlief is steeds verder af en is als enige in het huis niet wit, want hij wilde absoluut deze laminaatvloer houden. Voor het matras onder zijn bed zochten we nog een leuk hoeslaken. Ergens op Instagram zag ik de eco hoeslakens van Swedish Linens en de kleine man besloot dat het de variant met de blauwe regenbogen moest worden, tof toch? En nu nog zijn LEGO bureau weer opbouwen, maar dat is een wat ingewikkelder klus.

We zijn kort geleden verhuisd, dus we zijn flink met de inrichting bezig. De zithoek is af en we zijn er zo blij mee! We wilden hier de lievelingskleuren van de kinderen gebruiken: roze en geel. We gingen voor twee kleuren uit de Flexa Creations collectie. Ik laat je in dit artikel zien hoe we de roze en gele vlakken op de muur maakten en laat ik nog veel meer foto’s zien.
Eco hoeslaken van Swedish Linens voor kinderbed in alle maten
Onze nieuwe woonkamer in roze en geel van Flexa Creations

uitjes met kids

Bij Madurodam dacht ik altijd aan de miniatuurstad waar ik als kind heen ging. Maar dit typisch Nederlandse uitje heeft inmiddels ook indoor attracties, doe dingen en speeltuinen. Bij alles leer je op een speelse manier over Nederland. In deze blog laat ik je zien wat je allemaal kunt doen in Madurodam.

Wat een idyllisch kindvriendelijk plekje is restaurant NuNu, bij Deventer. Dit restaurant ligt in het groen en heeft een toffe ouderwetse speeltuin. Ik ben niet zo ver van Deventer opgegroeid. Mijn vader woont er nog steeds in de buurt, dus we komen er redelijk veel. Bij NuNu waren we een paar jaar geleden wel eens geweest, maar de laatste tijd waren hoorden we slechte berichten over het eten. Toen we zagen dat het restaurant een nieuwe eigenaar heeft, besloten we het weer eens te proberen. We waren blij verrast!

Kort geleden vroeg ik op social media wat jullie favoriete uitje is. Daar voegde ik onze eigen favoriete uitjes aan toe. Ik kan alvast vertellen, het zijn heel veel leuke uitjes in Nederland en België geworden! Oh ja en ik maakte ook nog een lijstje met tips om met kids de natuur in te gaan. Ben je op zoek naar kindvriendelijke festivals en uitjes, kijk dan even in de Leuk met kids agenda.
Madurodam in Den Haag: miniatuurstad, speeltuinen en indoor attracties
NuNu: kindvriendelijk restaurant met speeltuin bij Deventer
101 leuke uitjes met kinderen in Nederland en België
Leuk met kids agenda: festivals en andere uitjes voor kinderen
De natuur in met kinderen: uitjes, vakantie, knutselen en boeken

vakantie met kids

Vorig weekend mochten we de nieuwe huisjes op Camping Bakkum uitproberen. Natuurlijk deel ik ook strand tips in de omgeving én foto’s van die leuke gepimpte stacaravans!

Cathelijne ontdekte een heel fijne stek aan de voet van de Pyreneeën: Domaine de Marque. Rust, ruimte, gezelligheid en een prachtige omgeving, dit plekje wil je absoluut op je lijstje met vakantiebestemmingen zetten.

In de zomervakantie bezochten we een hele fijne kasteelcamping in Frankrijk. Lekker zwemmen, spelen en naar een marktje, wat wil een mens nog meer?
Camping Bakkum kamperen, hippe stacaravans en luxe huisjes
kindvriendelijke camping en gîtes: Domaine de Marque in de Pyreneeën
Camping tip Frankrijk: kasteelcamping Le Petit Trianon de Saint Ustre

volg je leuk met kids ook op social media?

pinterest instagram facebook twitter 

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...