De Leuke Update #15 | lente nieuwtjes

Wat een weer: eerst leek het wel lente en nu stormt het al een week. Maar voordat de lente op 21 maart officieel begint komt het mooie weer terug. Althans, dat zegt mijn favoriete weer-app en die geloof ik natuurlijk meteen 😉 In deze update laat ik je wat leuke nieuwe boeken voor de lente zien. Natuurlijk deel ik ook een lijstje met leuke uitjes in de komende weken.

Bij ons sloeg de griep weer toe, dus we hebben de afgelopen tijd niet zo veel bijzonders gedaan. We knutselden wel alvast wat voor Pasen met strijkkralen. Pasen mag dan wel laat zijn dit jaar, maar in mijn hoofd is het al een beetje Pasen. Heb jij er ook al zin in, kijk dan even bij mijn pagina met tips voor Pasen.

Viola woonde een aantal jaar in San Francisco en is gek op de stad. Ze schreef een fantastische blog over San Franciso met kids, met alle tips die alleen een local weet. Miriam maakte vorig jaar een reis langs de westkust van Amerika. Het verhaal van Viola als bewoner hebben we daarom aangevuld met Miriams ervaringen als bezoeker, met nog meer leuke tips.

Een van de leuke dingen van bloggen is dat je naar toffe events mag om nieuwe dingen te bekijken. Zo ging ik naar een kinderkleding event, waar de voorjaarscollecties werden gepresenteerd. Daar zag ik 5 hele leuke kinderkleding trends voor de zomer.

De Leuke Update #15 | lente nieuwtjes & kids uitagenda

De Leuke Update #15 | lente nieuwtjes & kids uitagenda

Leuke nieuwe boeken voor de lente

Er zijn de afgelopen tijd weer heel veel leuke boeken verschenen, waar ik meteen een lente of zomer gevoel van krijg.

Dit is een van onze nieuwe favorieten: Het dikke boek van alle bijzondere dieren. In dit boek worden meer dan 100 dieren beschreven, een soort encyclopedie met prachtige tekeningen en foto’s erbij. Ik schreef er een review over, hij is te koop bij Bol.com.

Woezel & Pip zijn bij ons a jaren favoriet en er is een nieuw deel: Groeien en bloeien. Hierin ontdek je met Woezel en Pip wat er met de natuur gebeurt, het hele jaar rond. Te koop bij Bol.com.

In het prentenboek Mevrouw Wervelwind van Rindert Kromhout en Jan Jutte zet Mevrouw Wervelwind een klein en stil dorp volledig op z’n kop. En een frisse wind doet wonderen! Te koop bij Bol.com.

Van de De waanzinnige boomhut zijn inmiddels 8 delen, de laatste met maar liefst 104 verdiepingen. Dit boek is een hit onder kinderen en geschikt vanaf groep 4, in ieder deel komen er 13 verdiepingen bij en de boomhut wordt steeds gekker. Te koop bij Bol.com.

Julius Zebra 4 – Gedonder met de Grieken is een nieuw deel in de hitserie over de dappere zebra uit Afrika. Te koop bij Bol.com.

Lieselot De Smet (van het blog Liesellove) schreef het boek Ik ga op reis en ik neem mee… de kinderen, omdat ze niet langer voor gek wilde worden verklaard als ze weer eens met het hele gezin op reis gaat, maar vooral om te laten zien dat reizen met kinderen haalbaar is. Ze laat zien dat je reisleven niet hoeft te stoppen als je kinderen krijgt en/of dat je niet moet wachten tot ze tien jaar zijn. Te koop bij Bol.com.

2019 is het Rembrandtjaar en daarom hebben 24 kinderboekenschrijvers verhalen geschreven voor Het grote Rembrandt voorleesboek, met verhalen bij de mooiste meesterwerken. Te koop bij Bol.com.

Vind jij het ook heerlijk om het bos in te gaan, maar weet je er eigenlijk veel te weinig van? Dan is het Bosboek een heel fijn boek, vol met leuke weetjes, praktische tips en mooie tekeningen. Ik schreef er een review over, hij is te koop bij Bol.com.

Boekentip: het dikke boek van alle bijzondere dieren

Leuke uitjes

Natuurmonumenten organiseert met Oerrr in iedere regio activiteiten, denk aan vogelhuisjes maken, op stap met de boswachter, uilenballen pluizen en knutselen.

☆Wil je naar een museum, kijk dan even naar mijn artikel met de leukste kindermusea van Nederland.

☆Is het buiten koud of nat, lees dan 101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is.

☆Zoek je nog meer uitjes, kijk dan naar mijn pagina met alle kinderuitjes.

De Leuke Update #15 | lente nieuwtjes & kids uitagenda

Fijn weekend allemaal!

Wil jij wat delen of wat vragen? Zou je me dan willen mailen via info [at] leukmetkids.nl?

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special, bijvoorbeeld met tips voor een vakantie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen. Leuk met kids kun je ook volgen op Instagram, Pinterest, Facebook en Twitter.

Wil je eerdere updates teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

De Leuke Update #15 | lente nieuwtjes & kids uitagenda

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids