De Leuke Update #15 | lente nieuwtjes & kids uitagenda


Wat een weer: eerst leek het wel lente en nu stormt het al een week. Maar voordat de lente op 21 maart officieel begint komt het mooie weer terug. Althans, dat zegt mijn favoriete weer-app en die geloof ik natuurlijk meteen 😉 In deze update laat ik je wat leuke nieuwe boeken voor de lente zien. Natuurlijk deel ik ook een lijstje met leuke uitjes in de komende weken.

Bij ons sloeg de griep weer toe, dus we hebben de afgelopen tijd niet zo veel bijzonders gedaan. We knutselden wel alvast wat voor Pasen met strijkkralen. Pasen mag dan wel laat zijn dit jaar, maar in mijn hoofd is het al een beetje Pasen. Heb jij er ook al zin in, kijk dan even bij mijn pagina met tips voor Pasen.

Viola woonde een aantal jaar in San Francisco en is gek op de stad. Ze schreef een fantastische blog over San Franciso met kids, met alle tips die alleen een local weet. Miriam maakte vorig jaar een reis langs de westkust van Amerika. Het verhaal van Viola als bewoner hebben we daarom aangevuld met Miriams ervaringen als bezoeker, met nog meer leuke tips.

Een van de leuke dingen van bloggen is dat je naar toffe events mag om nieuwe dingen te bekijken. Zo ging ik naar een kinderkleding event, waar de voorjaarscollecties werden gepresenteerd. Daar zag ik 5 hele leuke kinderkleding trends voor de zomer.

De Leuke Update #15 | lente nieuwtjes & kids uitagenda

De Leuke Update #15 | lente nieuwtjes & kids uitagenda

Leuke nieuwe boeken voor de lente

Er zijn de afgelopen tijd weer heel veel leuke boeken verschenen, waar ik meteen een lente of zomer gevoel van krijg.

Dit is een van onze nieuwe favorieten: Het dikke boek van alle bijzondere dieren. In dit boek worden meer dan 100 dieren beschreven, een soort encyclopedie met prachtige tekeningen en foto’s erbij. Ik schreef er een review over, hij is te koop bij Bol.com.

Woezel & Pip zijn bij ons a jaren favoriet en er is een nieuw deel: Groeien en bloeien. Hierin ontdek je met Woezel en Pip wat er met de natuur gebeurt, het hele jaar rond. Te koop bij Bol.com.

In het prentenboek Mevrouw Wervelwind van Rindert Kromhout en Jan Jutte zet Mevrouw Wervelwind een klein en stil dorp volledig op z’n kop. En een frisse wind doet wonderen! Te koop bij Bol.com.

Van de De waanzinnige boomhut zijn inmiddels 8 delen, de laatste met maar liefst 104 verdiepingen. Dit boek is een hit onder kinderen en geschikt vanaf groep 4, in ieder deel komen er 13 verdiepingen bij en de boomhut wordt steeds gekker. Te koop bij Bol.com.

Julius Zebra 4 – Gedonder met de Grieken is een nieuw deel in de hitserie over de dappere zebra uit Afrika. Te koop bij Bol.com.

Lieselot De Smet (van het blog Liesellove) schreef het boek Ik ga op reis en ik neem mee… de kinderen, omdat ze niet langer voor gek wilde worden verklaard als ze weer eens met het hele gezin op reis gaat, maar vooral om te laten zien dat reizen met kinderen haalbaar is. Ze laat zien dat je reisleven niet hoeft te stoppen als je kinderen krijgt en/of dat je niet moet wachten tot ze tien jaar zijn. Te koop bij Bol.com.

2019 is het Rembrandtjaar en daarom hebben 24 kinderboekenschrijvers verhalen geschreven voor Het grote Rembrandt voorleesboek, met verhalen bij de mooiste meesterwerken. Te koop bij Bol.com.

Vind jij het ook heerlijk om het bos in te gaan, maar weet je er eigenlijk veel te weinig van? Dan is het Bosboek een heel fijn boek, vol met leuke weetjes, praktische tips en mooie tekeningen. Ik schreef er een review over, hij is te koop bij Bol.com.

Boekentip: het dikke boek van alle bijzondere dieren

Voor in de agenda

☆16 maart is Alles is kunst-festival in Rotterdam, waar kinderen kennis kunnen maken met beeldende kunst, theater, dans, muziek, schrijven en illustreren. Georganiseerd door Lemniscaat en de Rotterdamse Bibliotheek.

☆16 maart is de Museumnacht Kids, op meer dan 20 plekken in Den Haag en Voorburg.

☆Op zondagochtend 17 maart kun je met je kleintje naar de bios, bij de Mini Morning van VUE draait dan Maya en de Honingspelen. Deze filmochtenden in de bios zijn speciaal voor kleintjes, dan staat het licht een beetje aan, het is geluid minder hard en het zijn relatief korte films.

☆21 maart tot en met 19 mei is de Keukenhof weer open, waar van alles voor kinderen wordt georganiseerd, tickets kun je van te voren boeken via Tours & Tickets, I Amsterdam en Tiqets, daarmee hoef je niet in de rij te wachten en soms is het ook goedkoper.

☆Vanaf 22 maart is er een nieuwe lente tentoonstelling bij Villa Zebra: De Moestuin, voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Daarnaast is er een nieuwe installatie in ZELF! voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar: De Groentekraam.

☆24 maart is het Taribush Wandel Festival, in het Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe, met avonturentocht en kindertocht.

☆29 maart tot en met 16 juni is Tweetakt, een festival in Utrecht, met locaties in het Centrum van Utrecht en in Fort Ruigenhoek in Groenekan. In het Fort vind je beeldende kunst, dans, theater en muziektheater beleven, speciaal voor kinderen en families.

☆Op zondagochtend 31 maart kun je met je kleintje naar de bios, bij de Mini Morning van VUE en de Kleuterbios van Pathé draait dan Masha en de Beer. Deze filmochtenden in de bios zijn speciaal voor kleintjes, dan staat het licht een beetje aan, het is geluid minder hard en het zijn relatief korte films.

☆In maart en april is op verschillende plekken in het land lammetjesdag, vaak op Tweede Paasdag, voor het ultieme lentegevoel. Dat kan bij Natuurmonumenten in Ruinen, Dwingelderveld, Maastricht, Biezenmortel. Ook in Soest, Ottoland bij Dordrecht en Amsterdam zijn bijvoorbeeld lammetjesdagen.

☆Het Flower Festival Lisse is op verschillende dagen in april. Op 6 april is er een Kids Tulpenpluktuin in het centrum van Lisse. Op 20 april is er het Kindercorso, hierbij rijden kinderen op met bloemen versierde fietsen en andere voertuigen door Lisse.

☆7 april is het Kinderkorenfestival bij de Nationale Opera in Amsterdam voor kinderen van 6 tot 13 jaar.

☆12 tot en met 14 april is Crea Weekend in Hardenberg, met DIY workshops en winkeltjes.

☆Op 15 tot en met 23 april is 2 Turven Hoog op Locatie, een theaterfestival voor de allerkleinsten (1-5 jaar) in verschillende theaters in Almere en Haarlem.

De Leuke Update #15 | lente nieuwtjes & kids uitagenda

Nog meer leuke uitjes

☆Wil je een paar dagen weg, maar niet te ver? Bij attractieparken als de Efteling en Duinrell kun je ook blijven slapen, door een weekendje te gaan heb je uitgebreid de tijd om het attractiepark te ontdekken. Bij Safari Resort Beekse Bergen kun je tussen de wilde dieren slapen, heel erg tof. Bij Vakantiepark Dierenbos staat juist alles in het teken van bosdieren.

Natuurmonumenten organiseert met Oerrr in iedere regio activiteiten, denk aan vogelhuisjes maken, op stap met de boswachter, uilenballen pluizen en knutselen.

☆Wil je naar een museum, kijk dan even naar mijn artikel met de leukste kindermusea van Nederland.

☆Is het buiten koud of nat, lees dan 101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is.

☆Zoek je nog meer uitjes, kijk dan naar mijn pagina met alle kinderuitjes.

De Leuke Update #15 | lente nieuwtjes & kids uitagenda

Fijn weekend allemaal!

Wil jij wat delen of wat vragen? Zou je me dan willen mailen via info [at] leukmetkids.nl?

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special, bijvoorbeeld met tips voor een vakantie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen. Leuk met kids kun je ook volgen op Instagram, Pinterest, Facebook en Twitter.

Wil je eerdere updates teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.Meer over Leuk met kids blog
Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeën en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.