De Leuke Update #2 | Tips voor de herfst, kinderboekenweek & kinderkamer

Vandaag begint officieel de herfst en dat kun je meteen merken aan het weer. Na deze lange warme zomer heb ik eigenlijk best zin in de herfst: lekker veel knutselen, samen koekjes bakken, boeken lezen en natuurlijk het huis knus maken. Ik ben zelfs al over de winter aan het nadenken, vorige week was ik bij een pers-evenement over skiën. Het lijkt nog heel ver weg, maar wij zijn al weer leuke plannen voor artikelen aan het maken.

Super leuk, vorige week waren bijna alle vaste bloggers van Leuk met kids bij elkaar voor een fotoworkshop en natuurlijk om gezellig met elkaar te kletsen. De komende tijd komen er weer veel leuke blogs aan van deze toffe dames! Wil je meer lezen over alle bloggers, kijk dan even hier, je kunt hier ook doorklikken om de artikelen te lezen die iedereen heeft geschreven.

Heb jij al meegedaan aan de winactie op Leuk met kids? Er is nu een hele leuke prijsvraag en de komende weken komen er nog meer aan!

In deze update geef ik je allerlei tips voor de herfst, voor binnen en buiten. Het is bijna Kinderboekenweek, ik laat je leuke boeken in het thema van deze week zien, maar ook andere nieuwe boeken. Er zijn de komende weken veel leuke uitjes voor ouders en kinderen, waaronder in het kader van de Kinderboekenweek, die laat ik je zien in de kids agenda. Tenslotte laat ik je wat leuke veranderingen zien die we in huis hebben gedaan, in de kinderkamer en keuken.

 De Leuke Update #2 | workshop met de bloggers #leukmetkids

Kinderboekenweek: de leukste boeken en activiteiten lees je in De Leuke Update

Tips voor een leuke herfst

De kinderen vroegen of we weer kastanjes gaan rapen om mee te knutselen, dat hebben we vorig jaar zo leuk gedaan, en inderdaad is het daar alweer de tijd voor. Vorig jaar schreef ik dit artikel met meer dan tien knutsel-ideeën voor de herfst, dat gaan we de komende tijd zeker uitbreiden. Je kunt ook alvast inspiratie opdoen voor een Halloween pompoen of een Sint Maarten Lampion. Het duurt nog even voordat het zover is, maar ik zie dat de artikelen over Sinterklaas, Sint Maarten en Halloween alweer gelezen worden door jullie!

Herfst betekent dat het vaker regent, gelukkig kun je heel veel leuke dingen met kids binnen doen, zowel thuis als buiten de deur. Bij ons worden de bordspelletjes weer steeds meer uit de kast getrokken. En wil je toch naar buiten, vergeet dan de regenkleding en winterjas niet (en heb je deze toffe sneakers al gezien?). Roos schreef een review over het Outdoor Handboek, een leuk boek om te gebruiken als je in natuur op ontdekking gaat en dat kan ook heel goed in de herfst!

Wij zijn alweer geveld door een griep, in onze omgeving heerst het helaas. Je kunt wel wat dingen doen om de kans op de griep te verkleinen, die moet ik maar weer eens goed gaan doorlezen 😉 Meisje Eigenwijsje maakte een mooi lijstje met redenen waarom de herfst toch wel leuk is, voor het feel good gevoel!

De Leuke Update #2 | Tips voor de herfst, kinderboekenweek, kids agenda en kinderkamer #leukmetkids

Heel veel (nieuwe) boeken in de Kinderboekenweek

Er zijn de laatste weken leuke nieuwe kinderboeken verschenen:
Het nieuwe grote Superjuffie doeboek, van Janneke Schotveld, bevat weer van alles: het geheime dagboek van juf Josje, een kijkje achter de schermen bij de Superjuffie-film, een interview met meester Snor, een recept voor Superjuffie-cupcakes, de grote welk-huisdier-past-bij-jou-test, een tekenworkshop van Annet Schaap en meer (te koop bij Bol.com).
Brown Girl Magic, van Dalilla Hermans en Fatinha Ramos, is een tweetalig kinderboek voor, door en over bruine meisjes, aldus de uitgever, maar misschien juist wel voor alle kinderen (vanaf 16 oktober bij Bol.com).
Het boek van vergelijkingen, van Clive Gifford, is leuk voor nieuwsgierige kinderen. Hierin wordt van alles met elkaar vergeleken: de sterkste dieren, de grootste eters en poepers, extreme reizen, hoogtes en dieptes, de krachten van de natuur, dimensies van door de mens gemaakte structuren, snelheden van de snelste voertuigen en de mogelijkheden van supermachines (te koop bij Bol.com).
Dit boek is niet veilig, van Colin Furze, de YouTube-ster die bekend staat om zijn bizarre uitvindingen en proefjes, laat zien hoe je dat ook thuis kan doen, voor kids vanaf 9 jaar (te koop bij Bol.com).
De Grote Dierenatlas, van Alaska tot Zuidpool, van Anne MacRae, laat je alle continenten zien en met de bijbehorende app bekijk je meer dan honderd korte dierenfilmpjes (te koop bij Bol.com).

Voor wie zwanger is of net een kindje heeft zijn er een paar leuke nieuwe boeken:
Mijn Zwangerschapskalender, van Mama Baas, gaat over hormonen, zwangerschapsdementie en zwangerschapskwaaltjes. Ook krijg je elke dag een quote, een handige tip of een antwoord op praktisch vragen (te koop bij Bol.com).
Oh Baby! De allerlekkerste gerechten tijdens je zwangerschap, van Denise Kortlever, laat zien hoe je tijdens je zwangerschap en daarna gevarieerd, makkelijk, gezond en lekker kunt eten (vanaf 1 oktober bij Bol.com).
Van kleine spruit tot toffe peer, van Gees van Asperen, is een leuk kookboek voor gezinnen met kleintjes. Cindy schreef een review over Van kleine spruit tot toffe peer (te koop bij Bol.com).

Onze kinderen luisteren de laatste tijd heel veel luisterboeken, terwijl ze aan het tekenen of bouwen zijn hebben ze een heerlijk zenmoment, of zelfs een hele zen-middag.

Kinderboekenweek: de leukste boeken en activiteiten lees je in De Leuke UpdateDit jaar is de Kinderboekenweek van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober. Het thema is vriendschap, daar zijn heel veel leuke boeken over:
Lisa en Jimmy, Jij ook van mij! van Vivian den Hollander en Dagmar Stam, is voor kleuters en past mooi in dit thema (te koop bij Bol.com).
Kinderboekenweekspecial Allemaal Vriendjes, van Marianne Busser en Ron Schröder, bespreekt allemaal thema’s in vriendschap op een leuke manier voor kleuters (te koop bij Bol.com).
Er ligt een krokodil onder mijn bed, van Ingrid en Dieter Schubert, is een prentenboek en gaat over de bijzondere vriendschap van Lotje en haar krokodil. Ik schreef een review over Er ligt een krokodil onder mijn bed (te koop bij Bol.com).
Het maatje van Haas, van Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong-Khing, is een nieuw avontuur over vriendschap in de serie Vos en Haas, voor kinderen in groep 3 en 4 (te koop bij Bol.com).
Geluk voor kinderen 2: vriendschap, van Leo Bormans en Sebastiaan Van Doninck, is een filosophieboek voor kinderen, over wat vriendschap betekent. Ik schreef een review over Geluk voor kinderen (te koop bij Bol.com).
Waarom je (meestal) gek bent op…, van Esther Walraven, is voor iets grotere kinderen, met antwoord op vragen als waarom het belangrijk is om vrienden te hebben, waarom je op familieleden lijkt, waarom je vaak ruzie hebt met je broer of zus, hoe het voelt om verliefd te zijn en hoe seks eigenlijk gaat (te koop bij Bol.com).

De Kinderboekenweekgeschenken zijn De Eilanden Ruzie van Jozua Douglas en het prentenboek Kom Erbij van Mila Praagman, die krijg je bij besteding van 10 euro in de Kinderboekenweek.

De Gouden Griffel is dit jaar voor het boek Lampje van Annet Schaap, een verhaal over de zee en de avonturen van Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter (te koop bij Bol.com).

De Leuke Update #2 | Tips voor de herfst, kinderboekenweek, kids agenda en kinderkamer #leukmetkids

Voor in de agenda

Tijdens de Kinderboekenweek van 3 tot en met 14 oktober zijn er overal in Nederland leuke evenementen, vaak in boekhandels. Op de site van de Kinderboekenweek kun je opzoeken wat er bij jou in de buurt is. Een leuk voorbeeld: met Gezinnig kunnen kinderen van 4 tot 10 jaar hun eigen kletsboek gaan maken, bij verschillende boekhandels in Nederland.

In bibliotheken wordt vaak voorlezen en theater georganiseerd, op de site van jouw bibliotheek kun je het programma vinden. In de bibliotheek kun je tijdens de Kinderboekenweek ook de Kinderboekenkrant, de Kinderboeken Doekrant en de Voorleesgids halen.

Op zondag 14 oktober is de NS Kinderboekenruil op station Utrecht Centraal en Den Haag Centraal. Hier mogen kinderen een boek ruilen voor een ander boek, dat kan zijn met een ander kind of voor een van de nieuwe boeken die de NS klaarzet.

Kinderen voor Kinderen maakt ieder jaar een nummer in het thema van de Kinderboekenweek, in dit geval het nummer Kom Erbij over vriendschap, er is ook nog een dansles en een zangles versie. De cd van Kinderen voor Kinderen 39 is ook al te koop bij Bol.com.

Jarige Job

Deze maand is er een toffe actie in bijna alle supermarkten: jij krijgt een slinger cadeau bij actieproducten én er gaat een slinger naar een arm gezin. Lees hier meer over de actie én wat je nog meer kunt doen om de Stichting Jarige Job te helpen, zodat zij kunnen zorgen dat alle Nederlandse kinderen hun verjaardag kunnen vieren.

De Leuke Update #2 | Tips voor de herfst, kinderboekenweek, uitagenda en kinderkamer #leukmetkids

Wonen met kinderen

De komende tijd ga ik de kinderkamer van mijn dochter eindelijk fotograferen, hij is al een tijd af, maar het is er nog steeds niet van gekomen. Dat wil zeggen, wat is af… eigenlijk heeft ze alweer nieuwe wensen. Haar broer heeft namelijk in de zomervakantie een hoogslaper in zijn kamer gekregen, deze foto deelde ik deze zomer op Instagram. De halfhoogslaper is de Classic van Flexa (te koop bij Babypark), hij is super stevig, in verschillende hoogtes te koop en je kunt hem met een speciale set hoger maken, of juist lager als je er een gewoon bed van wil maken. Het enige probleem is dat hij te breed is voor de kamer van dochterlief, dus we zullen hem op maat moeten maken… Maar goed, dan heb ik mooi tijd om voor die tijd haar kamer te fotograferen!

Halfhoogslaper Flexa World semi hoogslaper. Binnenkijker: kleine kinderkamer in geel en blauw, met turkoois, petrol, kobalt, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit

Deze poster van Zilverblauw had ik al een tijdje op het oog, dus ik kon hem niet laten liggen toen ik hem bij de Kwantum tegenkwam, het is een product uit hun woonbloggers-collectie genaamd Wown. Dit is zo’n mooie kleur roze en in de keuken was nog een plaatsje vrij. Wat vinden jullie ervan?

De Leuke Update #2 | Tips voor de herfst, kinderboekenweek, kids agenda en kinderkamer #leukmetkids

Bij de vtwonen van deze maand zat een Junior special met inspiratie voor kinderkamers en tienerkamers (editie 9), op 25 september ligt de nieuwe vtwonen in de winkel, dus je kunt hem nog net kopen.

De Leuke Update #2 | Tips voor de herfst, kinderboekenweek, uitagenda en kinderkamer #leukmetkids

Wil je meer wooninspiratie opdoen? Er staan al heel veel artikelen op Leuk met kids over de kinderkamer en de rest van het huis, waaronder veel ideeën om zelf te maken.

Fijn weekend allemaal!

Wil jij wat delen of wat vragen? Laat het onder dit artikel weten bij de reacties of stuur me een mailtje via info [at] leukmetkids.nl.

Morgen verschijnt er weer een nieuwe nieuwsbrief van Leuk met kids, als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen!

Wil je eerdere updates teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids