De Leuke Update #29 | nieuwtjes en musthaves voor kids

Wat een heftige periode, opeens staat de wereld op zijn kop. Voor gezinnen betekent het dat de kinderen hun vriendjes missen en zich thuis moeten vermaken. Daarom laat ik jullie in deze Leuke Update heel veel tips voor thuis zien. Maar natuurlijk zijn er ook weer nieuwtjes en musthaves en voor kids.

Het was best wel even schakelen, de afgelopen weken. Opeens waren we de hele dag met zijn vieren thuis en werden we als ouders ook nog juf en meester. Maar al snel realiseer je je dat je weinig te klagen hebt, zolang je maar gezond bent. Sommige vrienden zie ik keihard werken in de zorg, anderen maken zich grote zorgen om de gezondheid van hun ouders. Weer anderen verliezen hun baan of moeten vechten voor het voortbestaan van hun eigen bedrijf. Dan prijs ik me gelukkig dat ik eigenlijk alleen maar hoef te schakelen…

Persoonlijk krijg ik ook wel weer veel inspiratie voor nieuwe blogs. Het voelt af en toe een beetje gek om vrolijke blogs te schrijven. Tegelijkertijd merk ik dat jullie enorm op zoek zijn naar inspiratie om de kinderen te vermaken. Ik hoop jullie in deze lastige tijd daarbij een klein beetje te kunnen helpen. Vandaar dat je in deze Leuke Update helaas geen uitjes, maar wel allerlei nieuwtjes en musthaves voor kids vindt.

De Leuke Update #29 | nieuwtjes en musthaves voor kids

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je af en toe nieuwe tips

Heel veel lockdown tips

Het is best een uitdaging om je kinderen rondom het huis te vermaken. Daarom maakte ik een lijst met heel veel tips om kinderen thuis te vermaken, zowel binnenshuis als rondom het huis.

Nu je thuis moet blijven wil je graag dat de kinderen in je eigen tuin spelen. Maar veel kinderen vinden het moeilijk om zich in de tuin te vermaken. Zeker als het een kleine tuin is. En al helemaal als je kinderen wat ouder zijn. Met deze tips maak je buitenspelen in je eigen tuin leuk voor kinderen.

De lockdown vanwege het Corona virus stimuleert mensen om creatieve oplossingen te bedenken. Zo verschijnen er opeens heel veel leuke workshops, veelal gratis. Ik maakte daarom een lijstje met de leukste online workshops en activiteiten.

Deze meivakantie wordt een staycation, we zijn allemaal thuis met kinderen. Met deze tips maak je er samen een een leuke staycation van.

De school van je kind verwacht dat je thuis tijdens de Corona uitbraak thuisonderwijs geeft. Dat betekent niet dat er nu verwacht wordt dat je thuis hetzelfde programma draait als op school. Maar het is wel handig om een plan te maken. Alleen al omdat veel kinderen het beste gedijen bij een vaste structuur. Met deze tips kun je thuisonderwijs voor iedereen een beetje leuk houden.

De Leuke Update #29 | nieuwtjes en musthaves voor kids

Shoppen met kids

Het zijn heftige tijden voor lokale ondernemers. Voor horeca is het een hele moeilijke tijd. Ze hebben wel kosten, maar niet of nauwelijks inkomsten. Je kunt je favoriete restaurant steunen door een tegoedbon te kopen. Dat kan bij veel restaurants rechtstreeks via email of social media. Je kunt ook een bon kopen via Helpdehoreca.nl, daar zijn veel restaurants bij aangesloten. Bij sommige bonnen blijft er wat aan de strijkstok hangen, maar dat is hier niet het geval. Ik heb het nagevraagd bij een restaurant in de buurt: zij krijgen het gehele bedrag van de bon. Je betaalt alleen 29 cent transactiekosten. Restaurants krijgen het bedrag eens per maand uitgekeerd.

help de horeca

Winkels zijn weliswaar open, maar het advies van de overheid is om zo veel mogelijk thuis te blijven. Veel winkels laten op Instagram en Facebook zien wat ze allemaal voor leuke dingen hebben. Dat bezorgen ze vervolgens in hun eigen buurt aan huis. Als je iets zoekt kun je ze natuurlijk ook altijd even een berichtje sturen of zij het misschien hebben. Ik kijk sowieso altijd even eerst bij mijn favoriete winkels in de buurt, voordat ik het online bestel. Nu kost dat misschien ietsje meer moeite, maar hoe leuk is het als winkeliers op hun fiets prachtig ingepakte pakketjes komen thuisbezorgen? Zo kun je jouw winkeltjes steunen, zodat ze er na de crisis ook nog zijn.

de leuke update 29 outfit

Via Instagram kochten we bovenstaande outfit bij Flo4Kidz, wij zijn klaar voor de lente 🙂 Tot mijn grote vreugde heeft Flo nu ook Salt Water Sandals, dit is de Swimmer variant. Salt Water Sandals mogen nat worden, ideaal dus. En als ik dochterlief moet geloven dan lopen ze heerlijk. Heb jij niet zo’n leuk winkeltje in de buurt, dan kun je ze online kopen bij Stoute Schoenen. Misschien bestel ik daar nog wel een  paar voor mezelf, want mijn eigen maat is dan weer niet in de buurt te koop.

Salt Water Sandals

Knutselen met kids

Leuk knutselwerkje met dit mooie weer: een insectenhotel. Als je aan bijen denkt denk je aan een bijenkorf, maar wilde bijen zijn vaak “solitaire bijen”. Die leven in kleine holletjes, voor hun is een insectenhotel een fijne plek. De kids knutselden deze bijenhotels vorig jaar samen met Oerrr van Natuurmonumenten, tijdens een weekend bij Landal Rabbit Hill op de Veluwe. Nu de schuur geverfd is hebben ze een plekje gekregen en droom ik even terug naar dat fijne weekend in de natuur. Lees hier hoe je dit insectenhotel knutselt.

vogelhuisje of insectenhotel zelf knutselen

Met handlettering kun je mooie tekeningen en kaarten maken. Samen met zoonlief probeerde ik dit boekje over handlettering voor kinderen, dochterlief schoof al snel aan. Nu zitten we met zijn drieën te tekenen met gelpennen, best wel zen! Het boekje laat eerst de basis van handletteren zien en daarna allerlei leuke creatieve toepassingen. Creatieve handlettering voor kinderen is online te koop bij Bruna en Bol.com.

De Leuke Update #29 | nieuwtjes en musthaves voor kids | Handlettering voor Pasen

En als je dan toch een kaartje hebt gemaakt, dan kun je het ook gelijk opsturen. Naar opa en oma, je vriendinnetje of de buurvrouw.

Dat kan ook via Omapost. Je kunt via hun een kaartje sturen aan je eigen opa en oma. Maar je kunt ook iemand een kaartje sturen die je niet kent, maar wel heel graag jouw kaartje ontvangt.

Zoonlief vindt strijkpatches heel tof en besloot van zijn zakgeld een paar coole te kopen. Niet van die schattige strijkpatches die ik waarschijnlijk uitgezocht zou hebben, maar hele stoere. Bij de vintage winkel in de buurt vonden we (voor de lockdown) een spijkerjasje om ze op te zetten. En trots dat hij is! Hopelijk kan hij het jasje snel naar school aan!

de leuke update 29 spijkerjasje pimpen met strijkpatches

Spelletjes voor kids

We doen meer spelletjes dan ooit. Daarom hebben we ook weer wat nieuwe tips kunnen toevoegen aan ons overzicht van spelletjes voor alle leeftijden.

Ik krijg veel vragen over de tafel en stoelen. Die zijn van ons favoriete merk Fermob. De stoelen zijn uit de serie Luxembourg. Deze stoelen staan ook in de Jardin du Luxembourg in Parijs. De tafel is uit de serie Oleron, vernoemd naar een eiland voor de Franse westkust. Fermob is online te koop bij Fonq.

De Leuke Update #29 | nieuwtjes en musthaves voor kids

Bordspel Azul 

We zijn gek op Portugal én Portugese tegels. In de tuin liggen ze al, ooit gaan we ze in het toilet en de hal leggen. We waren dus benieuwd naar het prachtig vormgegeven bordspel Azul. Bij Azul is het de bedoeling dat je je eigen muur bekleedt met tegels. Daarvoor moet je tegels van dezelfde kleur sparen in de fabriek. Als je vijf verschillende tegels op een rij hebt is het spel afgelopen. In de tussentijd moet je zoveel mogelijk punten sparen, door op je muur horizontale en verticale patronen te leggen. Het is niet moeilijk om het spel te snappen, maar het strategisch spelen vergt wat oefenen. Azul is voor kinderen vanaf acht jaar. Je kan eerst, zoals wij doen, minder scoreregels toepassen om er in te komen. Later kun je dan bepaalde scores erbij gaan tellen. Wij vinden Azul erg leuk! Het is online te koop bij Bol.com en Blokker.

Azul bordspel voor kinderen

Bordspel Buurman & Buurman

Buurman & Buurman is een leuk dobbelspel waarbij je een huisje moet bouwen door allerlei klusjes te doen. Naar goed gebruik zijn dit natuurlijk klussen die helemaal mislukken. Je kan het spel winnen door je huisje af te bouwen, of door genoeg klusjes te doen om 40 punten te verzamelen. Hoe moeilijker de klus, hoe meer soorten gereedschap je nodig hebt en hoe meer punten je kunt verzamelen. Je kan ook sparen voor een klus door dobbelstenen bij de kluskaart te leggen. Maar andere spelers kunnen die klus ook snel afmaken en spaar je voor niks. Dit spel is voor kinderen vanaf 6 jaar, onze kinderen vinden het beide heel erg leuk. Buurman & Buurman het bordspel is te koop bij Blokker en Bol.com.

bordspel Buurman en Buurman

Tangram op een bordje

Hubelino heeft een aantal spelletjes op een soort Duplo bordje. Handig als op vakantie bent of, zoals nu, lekker in de tuin wil zitten. Deze Tangram is echt zo’n spelletje dat kinderen even lekker rustig zelf kunnen doen. Kleine meis vindt het leuk om bij Tangram de figuren uit het boekje na te maken. Haar grotere broer bedenkt het juist graag zelf. Tangram is vanaf 6 jaar. De spelletjes van Hubelino zijn te koop bij Blokker en Bol.com.

Hubelino Tangram spel voor kinderen

Printversies van toffe spelletjes

Leuk nieuws: Asmodee heeft gratis printables van een aantal hele toffe spellen gemaakt! Denk aan Concept Kids, Story Cubes, Dixit, Dobble, Concept en nog veel meer spellen.

LEGO en andere bouwsteentjes

Zoonlief heeft sinds kort de knikkerbaan van Hubelino die past op LEGO. Voor kinderen die gek op bouwen en experimenteren zijn is het een super leuk systeem, om heel lang mee zoet te zijn. Vanaf 8 jaar kunnen kids Hubelino Pi met LEGO combineren, jongere kinderen kunnen de Hubelino in de groene doos combineren met Duplo. We vertellen er meer over in onze review van de knikkerbaan van Hubelino.

Hubelino Pi knikkerbaan in combinatie met LEGO Fabuland

Nog meer leuks voor LEGO fans! Er is namelijk een nieuw programma: LEGO masters. Acht Nederlandse en Vlaamse duo’s maken bijzondere LEGO creaties zonder bouwtekeningen. Het programma wordt gepresenteerd door Ruben Nicolai en Kurt Rogiers. De eerste aflevering is op zaterdag 11 april bij RTL 4 om 20:00.

De Leuke Update #29 | nieuwtjes en musthaves voor kids | LEGO challenge

Kun je niet wachten? Zoonlief deed al een aantal keer de LEGO challenge van Young Engineers Rotterdam. Een brug bouwen, een machine die iets kan wegschieten of een slinger. Of zoals in dit geval een monster. Hij maakte er ook nog zelf een foto van, met mijn telefoon 🙂

Jarig zijn tijdens de lockdown

Kleine meis was kortgeleden jarig. Toch had ze ondanks de lockdown een hele leuke verjaardag! Met deze tips voelt je kind zich extra jarig tijdens de Corona uitbraak.

De taart bakken we meestal zelf, dus ook dit jaar. Een pastelkleurige verjaardagstaart in het thema Pasen, daarover lees je hier meer. Kleine meis wilde de taart al bij het ontbijt aansnijden en er de hele dag van snoepen wanneer zij dat wilde. Dat mocht natuurlijk, want er kwam toch geen bezoek.

Verjaardag vieren tijdens Corona, zo is je kind toch echt jarig

Kijken met kids

De bioscoop is momenteel gesloten, maar er zijn natuurlijk wel allerlei nieuwe films. Daarom kun je bij Pathé Thuis veel bioscoopfilms nu al thuis zien, bijvoorbeeld Kruimeltje en de strijd om de goudmijn en Mees Kees in de Wolken.

Goed nieuws voor de fans van Robocar Poli: er is een DVD met allerlei avonturen. In Robocar Poli Op Avontuur In De Stad (alle leeftijden) zie je weer het bekende reddingsteam. Poli de politieauto, Amber de ambulance, Heli de helikopter, Roy de brandweerwagen en Jin van de meldkamer. In het eerste verhaal voert Heli tijdens een grote storm in Bezemstad een reddingsactie uit, terwijl hij eigenlijk binnen moet blijven voor zijn eigen veiligheid. Daarna zoekt het reddingsteam een stroper die op hertjes jaagt in het bos. Vervolgens blust het reddingsteam een enorme bosbrand en redt Bezemstad wederom. Ook organiseert Bezemstad een feest ter ere van de opening van het nieuwe treinstation. Maar het reddingsteam moet Spooky nog wel even van het spoor redden en ervoor zorgen dat trein Trino veilig aankomt in Bezemstad. De DVD is te koop bij Bol.com.

robocar poli dvd: avontuur in de stad

Switch spellen voor kids

We hebben sinds een tijdje de Nintendo Switch. In deze tijd maken Dennis en de kinderen daar natuurlijk meer gebruik van dan normaal. Dennis schreef eerder al een blog over de Nintendo Switch. Inmiddels heeft hij alweer flink wat nieuwe spellen aan de blog toegevoegd.

Just Dance

Dochterlief is gek op dansen, op de Wii deed ze al vaak een oude versie van Just Dance. Dit is een van de Nintendo Switch spellen voor kinderen van 3 jaar, ideaal dus voor jonge kinderen. Inmiddels heeft ze ook Just Dance 2020 (PEGI 3+). Met nieuwe liedjes, met als favoriet hier thuis Billy Eilish en Baby Shark. Bij Just Dance moet je zo goed mogelijk de danspasjes nadoen. Je moet de oude nummers succesvol afronden om nieuwe liedjes te verdienen. Maar je kunt ook nummers bijkopen. Bij de nieuwe versie zijn de special effects zijn nog beter dan voorgaande versies. Dit spel is te koop bij Bol.com.

NBA 2K Playgrounds 2

Voor de liefhebbers van de oude NBA JAM is er een nieuw basketbal spel waar je 2 tegen 2 speelt: NBA 2K Playgrounds 2 (PEGI 3). Dit is een van onze favoriete spellen, omdat er voortdurende actie in zit en je op een heleboel te gekke manieren kan scoren. Hoe mooier je scoort, hoe sneller de speciale meter oploopt en je bonussen kunt krijgen. Dat zijn bijvoorbeeld plekken waar je score dubbel telt of je kunt voor een bepaalde tijd heel hard rennen. Je kunt gemeen spelen door tegenstanders te duwen, maar dat kost je energie en het publiek vindt het niet altijd leuk. Het is een toffe game en we gaan net zo lang door totdat we elke basketballer hebben “geunlocked”. Zoonlief en ik kijken nu zelfs basketbalfilmpjes van de echte NBA helden, omdat we het spelletje zo leuk vinden. Dit spel is te koop bij Bol.com.

De kamer van kleine meis

Kleine meis is super trots op haar kamer. Ze wilde veel roze en met alle felle kleuren erbij is het nu echt een meisjeskamer. Toch hebben we gezorgd dat we er ook makkelijk een tienerkamer van kunnen maken. Want ondanks dat behangen me reuze mee viel, vind ik het wel fijn als het een tijdje mee kan. In dit artikel laten we deze haar kleurrijke meisjeskamer zien.

Kinderkamer inspiratie: onze meidenkamer met wit, roze, rood en geel

Fijn weekend allemaal!

Ik ben altijd op zoek naar nieuwtjes en musthaves voor kids. Heb jij een leuke tip? Stuur me dan een mailtje via info [at] leukmetkids.nl.

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special. Bijvoorbeeld met tips voor een vakantie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen.

Wil je eerdere updates met nieuwtjes, musthaves en andere tips voor kids teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

En voor nu: fijn weekend!

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids