De Leuke Update #46 | kids nieuws, musthaves, uitjes | zomer tips

Op 21 juni begint de zomer officieel, maar dit jaar is hij vroeg van start gegaan. We genieten al weken van prachtig mooi weer. Natuurlijk vind je in deze update tips voor de zomer. Leuke buiten uitjes, vakantiebestemmingen, tips voor buitenspelen, zomer musthaves, tuin tips, knutselideeën, zomerse traktaties, fijne boeken en ook alvast tips voor de zomervakantie.

Inhoudsopgave: zomer tips

De Leuke Update #46 | kids nieuws, musthaves, uitjes | zomer tips. Op 21 juni begint de zomer officieel, maar dit jaar is hij vroeg van start gegaan. We genieten al weken van prachtig mooi weer. Natuurlijk vind je in deze update tips voor de zomer. Leuke buiten uitjes, vakantiebestemmingen, tips voor buitenspelen, zomer musthaves, tuin tips, knutselideeën, zomerse traktaties, fijne boeken en ook alvast tips voor de zomervakantie.

Buitenspelen

Als je een cadeau meeneemt en er wordt de hele middag mee gespeeld door kids, papa’s en opa’s… dan weet je dat het een goede keuze is! Wij hebben zelf een tennispaal met voet, die kun je overal neerzetten. Op het gras kan zo’n voet een kale plek geven, dus voor ons nichtje kochten we deze tennispaal die je in het gras prikt. Zoek je nog meer buitenspeelgoed? Kijk dan even naar onze lijst met buitenspeelgoed tips.

De Leuke Update #46 | kids nieuws, musthaves, uitjes | zomer tips. Als je een cadeau meeneemt en er wordt de hele middag mee gespeeld door kids, papa's en opa's... dan weet je dat het een goede keuze is! Wij hebben zelf een tennispaalmet voet, die kun je overal neerzetten. Op het gras kan zo'n voet een kale plek geven, dus voor ons nichtje kochten we deze tennispaal die je in het gras prikt.

Op zoek naar leuke sandalen en slippers voor kinderen, waar ze ook nog goed op lopen en rennen? Wij hebben er de afgelopen jaren flink wat uitgeprobeerd. Ik maakte een lijstje met onze favoriete sandalen en slippers, met veel duurzame keuzes.

Op zoek naar leuke sandalen en slippers voor kinderen, waar ze ook nog goed op lopen en rennen? We hebben er de afgelopen jaren flink wat uitgeprobeerd. Dit zijn onze favorieten.

Buiten eten

We gaan deze zomer weer lekker veel barbecueën. En om dat makkelijker te maken heb ik mijn favoriete recepten op een rijtje gezet. Allemaal makkelijke bbq recepten, want het moet wel relaxed blijven. Met een boodschappenlijst wat je allemaal “nodig” hebt.

We zijn trouwens super blij met onze BBQ. Het is een Boretti Addizio Gasbarbecue die we kochten bij Bol.com.

BBQ met kinderen: lekkere recepten en boodschappenlijst.

Zaterdag 18 juni is Internationale Picknickdag! Als ambassadeur van Mepal ging ik daar natuurlijk mee aan de slag. In de lente en zomer vragen onze kids vaak of we kunnen picknicken. Dan zoeken we snel wat lekkere dingen bij elkaar. Dit keer hebben kleine meis en ik scones gebakken, lekker met jam en boter of room. Maar mueslibollen of kwarkbollen van de bakker zijn ook prima. In de fruitpot gaat zomerfruit mee voor de vitamines. Het handige van deze bakjes is dat je het fruit er in kunt wassen.

Voor ons gaat er koffie of thee mee. De kids krijgen een fris drankje in hun isoleerfles. Heb je deze toffe isoleerflessen voor kids al gezien? Ze waren er al in printjes voor kleintjes. Maar nu is er ook deze stoere variant voor grotere kids en tieners. Meer weten? Kijk even bij Mepal of Bol.com.

De Leuke Update #46 | kids nieuws, musthaves, uitjes | zomer tips. Onze kids vragen vaak of we kunnen picknicken, dan zoeken we snel wat lekkers bij elkaar. Dit keer hebben kleine meis en ik scones gebakken, lekker met jam en boter of room. In de fruitpot gaat zomerfruit mee. En heb je deze toffe isoleerflessen voor kids al gezien? Ze waren er al in printjes voor kleintjes. Maar nu is er ook deze stoere variant voor grotere kids en tieners

Ik liet de nieuwe Vibe collectie al in de vorige update zien. Maar de foto’s van dit kleurrijke lunchpakket dat ik van Mepal ontving, wil ik jullie ook niet onthouden. De Vibe collectie vind je bij Mepal of bij Bol.com. Het lila kratje van Kwantum is gedeeltelijk van gerecycled plastic. Rechts op de foto zie je een vierkant strandlaken, dat nog steeds te koop is bij de Hema.

De Leuke Update #46 | kids nieuws, musthaves, uitjes | zomer tips. Mepal heeft dit jaar een kleurrijke limited edition collectie, genaamd Mepal Vibe.

De tuin in

Hoe leuk is het als je tuin in de catalogus van je favoriete merk staat? Onze tuin staat in het Fermob Album 2022. Onder de noemer Oui aux petits espaces qui voient les choses en grand – Ja tegen kleine ruimtes die groot denken. Kleine meis is natuurlijk trots. Ook al staat ze er, zoals altijd, onherkenbaar op, ze vindt het fantastisch.

En ik vind het natuurlijk ook leuk om onze tuinmeubels van Fermob te laten zien. Het zijn dezelfde meubels als in de Jardin du Luxembourg in Parijs en ze gaan lang mee. Ik ben zo’n fan dat ik er zelfs een blog over schreef.

Hoe leuk is het als je tuin in de catalogus van je favoriete merk staat? Onze tuin staat in het

Die regen van de afgelopen tijd is heerlijk voor je tuin, maar krijgt jouw tuin ook wel eens voeding? Ik gebruik al jaren de duurzame mest van ECOstyle, omdat ik geen kunstmest wil gebruiken. Toen ze vroegen of ik een nieuwe mest wilde uitproberen, was ik dus benieuwd. ECOstyle heeft namelijk drie nieuwe natuurlijke en plantaardige meststoffen. Heel handig: een voor je moestuin, een voor je gazon en een voor je borders. Met lage CO2 footprint, door de samenstelling van de meststoffen en de verpakking. Die verpakking is trouwens ook hersluitbaar en staat vol handige tips.

We hebben in de tuin een appelboom, vijgenboom, bessenstruik, passiebloem en aardbeienplanten. Maar verder bestaat onze moestuin vooral uit kruiden en eetbare bloemen. In onze tuin zijn dat bijvoorbeeld goudsbloem, komkommerkruid, cosmea, Oost-Indische kers, viooltjes, korenbloem, lavendel en de bloemen van kruiden. Die eetbare bloemen staan heel gezellig in de tuin én op je bord. Je kunt ze bijvoorbeeld aan een salade toevoegen of op een taart, de kids vinden dat super leuk. Maar als je bloemen eet, is het extra fijn om te weten dat de gebruikte mest natuurlijk is!

De Leuke Update #46 | kids nieuws, musthaves, uitjes | zomer tips. Die regen van de afgelopen tijd is heerlijk voor je tuin, maar krijgt jouw tuin ook wel eens voeding? Ik gebruik al jaren de duurzame mest van ECOstyle, omdat ik geen kunstmest wil gebruiken. Toen ze vroegen of ik een nieuwe mest wilde uitproberen, was ik dus benieuwd.

Knutselen

Wat een handig overzichtswerk is dit Compleet Handboek Naaitechnieken. Dit boek is handig voor beginners, maar ook voor gevorderden zonder technische kennis, zoals ik. Ik maak regelmatig wat met de naaimachine, maar vaak doe ik maar wat. Allereerst laat dit boek zien wat voor materialen er zijn en hoe je ze gebruikt. Vervolgens gaat het in op allerlei technieken. Je leert naaisteken, maar ook hoe je onderdelen als kragen, mouwen, zakken en zomen maakt. Verder leer je over hengsels en sluitingen.

Je kunt het boek gebruiken om af en toe wat op te zoeken, zo ga ik binnenkort een nieuwe rits in een broek van kleine meis zetten. Maar ik heb me ook voorgenomen om regelmatig een stukje te lezen, om zo echt goed te leren naaien. Dan is het dus een soort cursus en de basics kan ik ook weer aan de kids uitleggen! Te koop bij Libris en Bol.com.

Wat een handig overzichtswerk is dit Compleet Handboek Naaitechnieken. Dit boek is handig voor beginners, maar ook voor gevorderden zonder technische kennis, zoals ik. Ik maak regelmatig wat met de naaimachine, maar vaak doe ik maar wat. Allereerst laat dit boek zien wat voor materialen er zijn en hoe je ze gebruikt. Vervolgens gaat het in op allerlei technieken. Je leert naaisteken, maar ook hoe je onderdelen als kragen, mouwen, zakken en zomen maakt. Verder leer je over hengsels en sluitingen.

We hebben twee grote LEGO fans in huis. Wat is er dan leuker dan een LEGO poppetje knutselen met FIMO klei? We maakten er sieraden van, zoals een ketting, sleutelhanger en broche. Zo maak je deze LEGO poppetjes.

LEGO poppetje knutselen met FIMO klei, leuk om een ketting met kralen van te rijgen.

Zomer traktaties

Zo leuk, ik krijg heel vaak toffe traktaties toegestuurd. IJsjes behoren tot de favoriete traktatie ideeën voor kinderen. Maar iets dat smelt is vaak niet echt praktisch op school. Yvette maakte daarom deze ijsjes van snoep samen met haar dochter.

50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Yvette maakte deze ijsjes van snoep samen met haar dochter. Met ijshoorntjes gesmolten chocolade, discodip en allerlei snoepjes.

Hoe leuk zijn deze vrolijke smileys traktaties, gemaakt van mini donuts en snoepjes? Luce maakte ze met haar dochter. Leuk om te trakteren, maar ook voor een feestje thuis.

50 traktatie ideeën voor kinderen: verjaardag vieren op crèche of school. Luce maakte met haar dochter deze vrolijke smileys tratkatie van donuts. Ze maakte de tong van zure matten en de oogjes zijn suikeroogjes.

Bekijk hier al onze traktatie ideeën voor kinderen.

Zomer uitjes

Met mooi weer is een strand zo fijn, alleen die file naar zee is wat minder. Met Cathelijne en onze gezinnen ging ik daarom laatst naar de Veerplas in Haarlem. Het strandje is er lang en er ligt een ballenlijn. Daarnaast is er een groot grasveld met een speeltuintje en genoeg ruimte om te spelen. Wij zaten op het terras van Het Veerkwartier met uitzicht op het water. Deze hippie strandtent heeft een fijne kaart, inclusief kindermenu. De kids zwommen, bedekten elkaar met zand, voetbalden, speelden verstoppertje in de bosjes en werden lekker vies.

Het Veerkwartier in Haarlem, een kleurrijke hippie strandtent in de stad aan het strand van de Veerplas. Het strand is er lang en er ligt een ballenlijn. Daarnaast is er een groot grasveld met een speeltuintje en genoeg ruimte om te spelen. Er een kindermenu.

Een leuke strandtent maar dan wel aan zee, is Parnassia in Overveen bij Bloemendaal. De mooie houten speeltuin hier heeft een heuse gele onderzeeër oftewel Yellow Submarine. Wij gingen er laatst ontbijten, heel fijn!

 Een leuke strandtent is Parnassia aan Zee in Overveen bij Bloemendaal. De mooie houten speeltuin hier heeft een heuse gele onderzeeër oftewel Yellow Submarine. Wij gingen er laatst ontbijten, heel fijn!

Bekijk ook onze lijst met kindvriendelijke strandtenten in heel Nederland.

Deventer met kids

Wat een leuke stad is Deventer, echt een aanrader voor een paar dagen weg! Met een prachtige oude binnenstad, toffe speeltuinen, interessante musea, street art routes, leuke restaurants en fijne winkels. Als kind kwam ik vaak in Deventer, want ik groeide in de buurt op. Inmiddels woont mijn vader in het centrum van Deventer en komen we er weer regelmatig. Tijd voor een blog over Deventer dus, vol tips voor gezinnen.

Wat een leuke stad is Deventer, echt een aanrader voor een paar dagen weg! Met een mooi stadsstrand, toffe speeltuinen, interessante musea, street art routes, leuke restaurants en fijne winkels. En natuurlijk een prachtige oude binnenstad.

En in het zomerseizoen is er een mooi stadsstrand, met een fijne strandtent genaamd Meadow. Rondom de strandtent is gras waar kinderen lekker kunnen spelen. Aan de IJssel en met uitzicht op de stad!

Aan de overkant van de IJssel, aan de zuidwestzijde, ligt het Deventer Stadsstrand. In het zomerseizoen is Meadow een leuke popup strandtent. Rondom de strandtent is gras waar kinderen lekker kunnen spelen. 

En ken je het ijsje op de foto al? Pleun’s Regenboogijsje is niet alleen super lekker, maar ook voor een goed doel. Pleun is een meisje uit Deventer met de ziekte van Batten, een heftige stofwisselingsziekte. Samen met haar ouders bedacht ze deze ijsjes (en sokken) en de winst gaat naar onderzoek naar de ziekte van Batten. Je kunt de ijsjes ook al op sommige andere plekken tegenkomen, hier vind je verkooppunten.

Pleun’s Regenboogijsje is niet alleen super lekker, maar ook voor een goed doel. Pleun is een meisje uit Deventer met de ziekte van Batten, een heftige stofwisselingsziekte. Samen met haar ouders bedacht ze deze ijsjes en de winst gaat naar onderzoek naar de ziekte van Batten.

Dit plekje word je toch meteen verliefd op? Parkcafé Mees ligt op het Vogeleiland. Super idyllisch en toch in het centrum van Deventer, vlakbij het station. Terwijl je op het terras aan het water zit, spelen de kids op het Vogeleiland.

Parkcafé Mees op het Vogeleiland in Deventer: kindvriendelijk restaurant. Super idyllisch en toch midden in het centrum van Deventer. Want Parkcafé Mees ligt op het Vogeleiland, op wandelafstand van het station in Deventer. Terwijl je op het terras aan het water zit, spelen de kids op het Vogeleiland. Aanrader!

Vakantie bestemmingen

Zoek je nog een leuke vakantiebestemming? Op Leuk met kids vind je heel veel vakantieinspiratie. Bijvoorbeeld in Nederland, in Frankrijk, in Denemarken, in Duitsland, in Portugal en in Amerika. Daarnaast vind je hier leuke campings, fijne vakantiehuisjes en toffe hotels.

In mijn Instagram stories vroeg ik jullie om tips om te overnachten op doorreis in Frankrijk. Ik kreeg fijne tips, maar vooral heel vaak de vraag of ik de tips wilde delen. Daarom maakte ik een blog met de leukste plekjes op doorreis in Frankrijk. Met jullie tips en mijn eigen shortlist.

Novotel Lille Centre Gares, kleurrijk hotel met familiekamers

We gaan deze zomer naar Parijs. Want het wordt tijd voor een nieuwe versie van deze foto, maar dan met kids. Zou leuk zijn om ze naast elkaar te hangen. Maar goed, we gaan natuurlijk niet alleen voor die foto. We gaan lekker veel slenteren door Parijs. Dus vroeg ik op Instagram om tips én deelde ik ook alvast wat tips die ik van Corrien kreeg. Zo tof, ik kreeg zo veel leuke tips! Ga jij binnenkort naar Parijs? Lees op mijn Instagram alle tips voor Parijs met kids. Tips blijven natuurlijk welkom!

De Leuke Update #46 | kids nieuws, musthaves, uitjes | zomer tips

Landal heeft een nieuwe glamping in de Belgische Ardennen: Landal Glamping Neufchâteau. Op een kwartiertje wandelen van het Meer van Neufchâteau, waar je kunt zwemmen, vissen en varen. Daarnaast kun je in de Ardennen natuurlijk sportief fietsen. Op het park zelf is een speeltuin met trampoline. Vorig jaar schreven we al een review over een andere Landal glamping, namelijk Landal Gooise Heide.

Landal heeft een nieuwe glamping in de Belgische Ardennen: Landal Glamping Neufchâteau. Op een kwartiertje wandelen van het Meer van Neufchâteau, waar je kunt zwemmen, vissen en varen. Daarnaast kun je in de Ardennen natuurlijk sportief fietsen. Op het park zelf is een speeltuin met trampoline. Deze foto namen we bij Landal Gooise Heide.

Vakantiepark Beekse Bergen is getransformeerd in Lake Resort Beekse Bergen. Je kunt hier overnachten in Afrikaanse sferen, met uitzicht over het Victoriameer. Op het meer kun je ook kanoën of suppen. Daarnaast is er Speelstrand Bojo Beach en een mooi binnenzwembad. Het centrum Ganvie Village is geïnspireerd op Afrikaanse vissersdorpen. Natuurlijk kun je ook een bezoekje brengen aan het Safaripark en Speelland. Het heeft dezelfde sfeer als Safari Resort Beekse Bergen, waar ik deze review over schreef.

Zomervakantie tips

De zomervakantie komt er aan, dus we denken alvast na over een cadeau voor de juffen en meesters. Toegegeven, het duurt nog even, maar ik ben liever op tijd klaar, die laatste schoolweken zijn druk genoeg. Zoeken jullie nog een leuk cadeau voor de juf of meester? Hier vind je leuke cadeau ideeën voor de juf en meester, zowel zelfgemaakt als uit de winkel. Daar vind je ook de uitleg van deze zoutdeeg bloemenhangers.

Knutselen met bloemen - hanger maken van bloemen en zoutdeeg

Leuk als cadeautje voor de vakantie: de Outdoor Kids boekjes. Er zijn verschillende soorten: Huttenbouwen, Strand en Zee, Spoorzoeken en Weer Voorspellen, Vogelspotten en Sterrenkijken. Zo leer je in Strand en Zee van alles over zeewater, eb en vloed, zeedieren, zand, duinen, schelpen en strandjutten. In Huttenbouwen leer je welke gereedschappen je nodig hebt en hoe je goed kunt timmeren en zagen. Maar ook hoe je sjorringen en knopen maakt en wat voor hutten je kunt bouwen. Om de boekjes zelfstandig te kunnen lezen, moet je echt goed kunnen lezen. Ze zijn te koop bij Bol.com en Libris.

Bekijk ook deze tips voor vakantie cadeautjes.

Leuk als cadeautje voor de vakantie: de Outdoor Kids boekjes. Er zijn verschillende soorten: Huttenbouwen, Strand en Zee, Spoorzoeken en Weer Voorspellen, Vogelspotten en Sterrenkijken. Zo leer je in Strand en Zee van alles over zeewater, eb en vloed, zeedieren, zand, duinen, schelpen en strandjutten. In Huttenbouwen leer je welke gereedschappen je nodig hebt en hoe je goed kunt timmeren en zagen. Maar ook hoe je sjorringen en knopen maakt en wat voor hutten je kunt bouwen.

Bij de vakantie hoort ook een vakantieboek, zo’n dik tijdschrift vol verhalen, raadsels en meer. Ik maakte een lijstje met de leukste vakantieboeken voor alle leeftijden.

De leukste vakantieboeken en doeboeken voor het hele gezin

Bekijk hier meer tips voor de zomervakantie.

Tot slot

Ik ben altijd op zoek naar nieuws, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Heb jij een leuke tip? Stuur me dan een mailtje via info [at] leukmetkids.nl.

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special. Bijvoorbeeld met tips voor de schoolvakantie, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen.

Wil je eerdere updates met nieuwtjes, musthaves en andere tips voor kids teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

De Leuke Update #46 | kids nieuws, musthaves, uitjes | zomer tips. Op 21 juni begint de zomer officieel, maar dit jaar is hij vroeg van start gegaan. We genieten al weken van prachtig mooi weer. Natuurlijk vind je in deze update tips voor de zomer. Leuke buiten uitjes, vakantiebestemmingen, tips voor buitenspelen, zomer musthaves, tuin tips, knutselideeën, zomerse traktaties, fijne boeken en ook alvast tips voor de zomervakantie.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids