Glamping met kids: luxe kamperen met de kinderen

Kamperen is fantastisch voor kinderen, maar er is een groot nadeel: dat je alles moet inpakken en meeslepen. En oh ja, een beetje luxe is ook niet erg. Gelukkig is er tegenwoordig glamping: kamperen, maar dan zonder volksverhuizing, met comfort en liefst ook stijl, op een plek die ook leuk is voor de kinderen.

Glamping met kids: de leukste websites

Het leukste vind ik de safaritenten, helemaal als ze ingericht zijn met brocante, zoals Outdoors Lodge in Holten. Natuurcamping De Lemeler Esch heeft een aantal safaritenten en daarnaast ook nog andere leuke verhuurlocaties, zoals een Boslodge en trekkershut, Roos schreef een review over De Lemeler Esch. Een plek in Frankrijk die enorm tot de verbeelding spreekt, en waar meerdere van mijn vriendinnen enthousiast over zijn, is Les Ormes in de Dordogne.

Er zijn ook organisaties die op meerdere plekken tenten verhuren. Kijk bijvoorbeeld eens op Suncamp (Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Italië en Kroatië), Glamping4all (Frankrijk, Spanje, Italië en Kroatië) of Tendi (Zweden, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal). Bij Farmcamps slaap je op boerderijen verspreid door heel Nederland in Safaritenten, Lodgetenten of appartementen genaamd “BedStay”.

Slapen op een heus landgoed met een kasteel, hoe cool is dat? In Bretagne, net over de grens van Normandië, ligt het Domaine des Ormes, het domein van de Iepen. Wij sliepen er in een luxe stacaravan van Eurocamp. Dit kun je nauwelijks meer een stacaravan noemen, het is meer een huisje, zo groot en luxe is hij. Het landgoed is mooi groen en er is van alles te doen, onze kinderen gingen er klimmen, van de zipline af, in de waterfiets, ponyrijden, zwemmen en heel veel naar de speeltuin. Kijk voor heel veel foto’s naar onze review van Eurocamp bij Domaine des Ormes.

Miriam bezocht Camping Geversduin in Castricum aan Zee. Dit is een leuke gezinscamping in het duin- en bosgebied van het Noordhollands Duinreservaat, dichtbij het ‘stilste strand van Nederland’ bij Heemskerk. Het heeft een grote houten speeltuin in een mega zandbak, springkussen, waterpompen, belevingspad, uitkijktoren, minimarkt, snackbar, restaurant, recreatiezaal en leuke verhuurhuisjes. Miriam schreef een review over camping Geversduin.

Zelf gingen we naar Camping Bakkum, de bekendste camping van Nederland, wat een heerlijke plek. Camping Bakkum is een dorp op zichzelf. Een gezellig dorp waar iedereen vrolijk is, want je bent op vakantie of een weekendje de stad uit. Aan de rand van de camping begint het wandelpad naar zee en nog weer wat verderop liggen fijne strandtenten.

Marina Parcs heeft bijzondere accomodaties bij jachthavens in Amsterdam, Naarden, Almere en Lelystad. Zo slaap je bijvoorbeeld in een Havenlodge, woonboot of safaritent.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids