Glamping met kids: luxe kamperen met de kinderen


Kamperen is fantastisch voor kinderen, maar er is een groot nadeel: dat je alles moet inpakken en meeslepen. En oh ja, een beetje luxe is ook niet erg. Gelukkig is er tegenwoordig glamping: kamperen, maar dan zonder volksverhuizing, met comfort en liefst ook stijl, op een plek die ook leuk is voor de kinderen.

Glamping met kids: de leukste websites

Het leukste vind ik de safaritenten, helemaal als ze ingericht zijn met brocante, zoals Outdoors Lodge in Holten. Natuurcamping De Lemeler Esch heeft een aantal safaritenten en daarnaast ook nog andere leuke verhuurlocaties, zoals een Boslodge en trekkershut, Roos schreef een review over De Lemeler Esch.Ā Een plek in Frankrijk die enorm tot de verbeelding spreekt, en waar meerdere van mijn vriendinnen enthousiast over zijn, is Les Ormes in de Dordogne.

Er zijn ook organisaties die op meerdere plekken tenten verhuren. Kijk bijvoorbeeld eens op Suncamp (Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, ItaliĆ« en KroatiĆ«), Glamping4allĀ (Frankrijk, Spanje, ItaliĆ« en KroatiĆ«)Ā of Tendi (Zweden, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, ItaliĆ« en Portugal). BijĀ FarmcampsĀ slaap jeĀ op boerderijen verspreid door heel Nederland in Safaritenten, Lodgetenten of appartementen genaamd “BedStay”.

Slapen op een heus landgoed met een kasteel, hoe cool is dat?Ā In Bretagne, net over de grens van NormandiĆ«, ligt het Domaine des Ormes, het domein van de Iepen. Wij sliepen er in een luxe stacaravan van Eurocamp.Ā Dit kun je nauwelijks meer een stacaravan noemen, het is meer een huisje, zo groot en luxe is hij. Het landgoed is mooi groen en er is van alles te doen, onze kinderen gingen er klimmen, van de zipline af, in de waterfiets, ponyrijden, zwemmen en heel veel naar de speeltuin. Kijk voor heel veel foto’s naar onze review van Eurocamp bij Domaine des Ormes.

Miriam bezochtĀ Camping Geversduin inĀ Castricum aan Zee. Dit is een leuke gezinscamping in het duin- en bosgebied van het Noordhollands Duinreservaat, dichtbij het ā€˜stilste strand van Nederlandā€™ bij Heemskerk. Het heeft een grote houten speeltuin in een mega zandbak, springkussen, waterpompen, belevingspad, uitkijktoren, minimarkt, snackbar, restaurant, recreatiezaal enĀ leuke verhuurhuisjes.Ā Miriam schreef een review over camping Geversduin.

Zelf gingen we naarĀ Camping Bakkum, de bekendste camping van Nederland, wat een heerlijke plek.Ā Camping Bakkum is een dorp op zichzelf. Een gezellig dorp waar iedereen vrolijk is, want je bent op vakantie of een weekendje de stad uit. Aan de rand van de camping begint het wandelpad naar zee en nog weer wat verderop liggen fijne strandtenten.

Marina Parcs heeft bijzondere accomodaties bij jachthavens in Amsterdam, Naarden, Almere en Lelystad. Zo slaap je bijvoorbeeld in een Havenlodge, woonboot of safaritent.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief šŸ’Œ Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwe berichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang 1 keer per maand alle nieuwe berichten en af en toe een special. Vul hier je emailadres in en klik op de groene knop.


Meer over Leuk met kids blog šŸ’« Leuk met kids blog wordt geschreven door Maud, ik woon samen met vriend, zoon (2011) en dochter (2014) in een huisje in de stad. Ik ben altijd op zoek naar leuke ideeĆ«n en mijn blog is de plek waar ik die deel. Als ik een artikel schrijf in samenwerking met een bedrijf dan vermeld ik dat er bij. Daarnaast bevatten veel artikelen affiliate links van webshops, deze producten kies ik altijd zelf uit, daarover kun je hier meer lezen.
volg Leuk met kids ook op instagram

Maud

Add your Biographical Info and they will appear here.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.