Origami vouwen: makkelijke ideeën en voorbeelden

Origami vouwen doe je met origami papier of vouwblaadjes. Maar veel origami projecten zijn best moeilijk voor kinderen en andere beginners. Daarom laat ik hier makkelijke ideeën en voorbeelden voor origami vouwen zien.

Origami vouwen: makkelijke ideeën en voorbeelden. Origami vouwen doe je met origami papier of vouwblaadjes. Maar veel origami projecten zijn best moeilijk voor kinderen en andere beginners. Daarom laat ik hier makkelijke ideeën en voorbeelden voor origami vouwen zien.

Origami vouwen is niet iets voor kleintjes, want je moet er een goede motoriek voor hebben. Maar ook voor oudere kinderen en tieners zijn veel origami voorbeelden erg ingewikkeld. Daarom laat ik hier makkelijke ideeën voor origami vouwen zien.

Vouwblaadjes vind je bij Pipoos en bij Bol.com. Echt mooi origami papier vind je ook Pipoos en bij Bol.com.

Origami tulp vouwen

Deze origami tulp is een van de makkelijkste origami ideeën die je kunt vouwen. De basis is een origami blaadje, zoals deze oranje. Nadat je de bloem gevouwen hebt, plak je er een papieren rietje aan vast.

Origami vouwen: makkelijke ideeën en voorbeelden. Deze tulp is een van de makkelijkste origami ideeën die je kunt vouwen. De basis is een origami blaadje, zoals deze oranje. Nadat je de bloem gevouwen hebt, plak je er een papieren rietje aan vast.

Op zoek naar een moeilijker origami tulp idee? Met dit YouTube filmpje kun je deze tulp maken. Ons meisje knutselde deze tulpen met 10 jaar in groep 6 op school.

Bloem knutselen

Origami vos vouwen

Deze vossen kun je heel makkelijk vouwen van een oranje vouwblaadje en wit papier.

Origami vouwen: makkelijke ideeën en voorbeelden. Deze origami vossen kun je heel makkelijk vouwen van een vierkant gekleurd papier of vouwblaadje.

Origami konijn of haas vouwen

Dit is een relatief makkelijk origami konijn of haas om zelf te vouwen. Leuk voor oudere kinderen en tieners.

Origami vouwen: makkelijke ideeën en voorbeelden. Zoals deze origami konijntjes en haasjes. Easy origami bunny or rabbit.

Ook dit is een eenvoudig origami konijn of haasje om zelf te vouwen. Na het vouwen hebben we het haasje met een beetje lijm vast gezet. Voor de ogen gebruikten we knutseloogjes. De neus en mond maakten we met een stift.

Origami vouwen: makkelijke ideeën en voorbeelden. Zoals deze origami konijntjes en haasjes. Easy origami bunny or rabbit.

Happertje vouwen

Als kind vond ik het magisch: een happertje vouwen. Dat je van een vierkant velletje zo’n mooi mechaniekje kunt maken. Ook onze kids vinden het op hun beurt fantastisch om een happertje te vouwen. L

“Mama, ik verveel me, wat kan ik doen?” Je kent het wel, de kids vervelen zich. Daarom bedacht ik deze spel-inspiratie happertjes, die je gratis kunt downloaden. Met ideeën voor buitenspelen, binnenspelen en voor in de natuur. En natuurlijk uitleg met een stappenplan om een happertje te vouwen.

Happertje maken met ideeën voor binnenspelen en buitenspelen

Kroon van vouwblaadjes

Voor deze kroon vouwden we vierkante vouwblaadjes dubbel tot een driehoek. Die schoven we half in elkaar en plakten ze vast. Een soort origami koningsdag kroon dus.

Een kroon van vouwblaadjes maken.

Kristallen van papier

Mooi in huis: zelfgemaakte kristallen als versiering. Leuk om op te hangen in het raam, op een muur of op een prikbord.

Mooi in huis: zelfgemaakte kristallen als versiering.

Kerstkaart vouwen

Deze kartonnen kerstkaarten zijn ook leuk om te vouwen met kinderen. Kleine meis maakte hem op school. Naast een rode kaart heb je een groen papier in A4 formaat nodig. Die vouw je over de smalle zijde als een trappetje op. Vervolgens knip je ze in strookjes van 6, 5, 4, 3 en 2 centimeter. Het grootste strookje plak je onder, het kleinste boven. Tot slot nog een piek en sterren erbij.

Deze kartonnen kerstkaarten zijn leuk om te maken met kinderen.

Verder kijken

Op Leuk met kids vind je heel veel ideeën om te knutselen, kijk bijvoorbeeld eens naar het overzicht met knutselideeën. Ook op Instagram delen we vaak inspiratie.

Origami vouwen: makkelijke ideeën en voorbeelden. Origami vouwen doe je met origami papier of vouwblaadjes. Maar veel origami projecten zijn best moeilijk voor kinderen en andere beginners. Daarom laat ik hier makkelijke ideeën en voorbeelden voor origami vouwen zien.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids