Paarden en eenhoorns knutselen en tekenen: leuke ideeën

Ben je gek op paarden en eenhoorns, oftewel unicorns? Hier vind je leuke ideeën om paarden en eenhoorns te knutselen en tekenen.

Paarden en eenhoorns knutselen en tekenen: leuke ideeën. Ben je gek op paarden en eenhoorns, oftewel unicorns? Hier vind je leuke ideeën om paarden en eenhoorns te knutselen en tekenen. Ideas for crafting and drawing horses and unicorns.

Paarden en eenhoorns knutselen

Een paard van wc rollen

Dit paard is gemaakt van een wc rolletje. We vonden bij Handmade Charlotte een mooie printable voor het hoofd. Naast een wc rolletje, gebruikten we plakkaatverf (bij Pipoos en bij Bol.com), stift voor het oog, crêpepapier (bij Pipoos en bij Bol.com), rood wit bakkerstouw (bij Bol.com) en knutselhoutjes (bij Bol.com en bij Pipoos).

Met hetzelfde sjabloon kun je natuurlijk ook een eenhoorn maken. Ik maakte dit knutselwerkje met mijn meisje in groep 4.

Paarden en eenhoorns knutselen en tekenen: leuke ideeën. Ben je gek op paarden en eenhoorns, oftewel unicorns? Hier vind je leuke ideeën om paarden en eenhoorns te knutselen en tekenen. Zoals een paard van wc rollen. Ideas for crafting and drawing horses and unicorns, like a toilet roll horse.

Een eenhoorn of unicorn lampion knutselen

Kleine meis en ik maakten deze eenhoorn lampion samen toen ze in groep 4 zat. We gebruikten daarvoor twee kleine papieren bordjes, gekleurd papier en karton, doorzichtig vliegerpapier (Pipoos), een stift en een pijpenrager (bij Pipoos bij en Bol.com). Zo maakten we deze unicorn lampion.

Paarden en eenhoorns knutselen en tekenen: leuke ideeën. Ben je gek op paarden en eenhoorns, oftewel unicorns? Hier vind je leuke ideeën om paarden en eenhoorns te knutselen en tekenen. Zoals een eenhoorn lampion of lantaarn om te knutselen voor Sint Maarten. Ideas for crafting and drawing horses and unicorns, like a unicorn lantern.

Paarden en eenhoorns van strijkkralen knutselen

Mijn dochter maakte deze eenhoorn en dit paard van strijkkralen in groep 5 ( bij Bol.com en bij Pipoos). Het is wat moeilijker, dus leuk voor wat oudere jongens en meiden. Klik rechts op de foto voor het patroon.

Vanaf ongeveer vijf jaar kunnen kinderen met strijkkralen knutselen. Heb je een jongere kleuter of peuter die heel handig is, dan zou je eens kunnen kunnen beginnen met een strijkkralen bordje in een leuke vorm. Dit paard is bijvoorbeeld gemaakt met een strijkkralen bordje in de vorm van een paard, dat is relatief makkelijk. Strijkkralen en strijkkralen bordjes vind je bij Bol.com en bij Pipoos.

Paarden en eenhoorns knutselen en tekenen: leuke ideeën. Vanaf ongeveer vijf jaar kunnen kinderen met strijkkralen knutselen. Heb je een jongere kleuter of peuter die heel handig is, dan zou je eens kunnen kunnen beginnen met een strijkkralen bordje in een leuke vorm, zoals dit paard.

Bekijk hier meer strijkkralen voorbeelden

Een unicorn knutselen van kartonnen dozen

De dochter van Cathelijne maakte in groep 7 deze eenhoorn doos met de man van de oppas als Sinterklaas surprise. Doe mij ook zo’n oppas 😉 De doos is gemaakt van kartonnen dozen, wc rolletjes, inpakslingers en gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos).

Paarden en eenhoorns knutselen en tekenen: leuke ideeën. Ben je gek op paarden en eenhoorns, oftewel unicorns? Hier vind je leuke ideeën om paarden en eenhoorns te knutselen en tekenen. Zoals een eenhoorn van een kartonnen doos. Ideas for crafting and drawing horses and unicorns, like a carton box unicorn.

Een paard knutselen van kartonnen dozen

De zoon van Viola maakte in groep 8 dit prachtige paard als Sinterklaas surprise. De basis is gemaakt van geverfde kartonnen dozen en lege keukenrollen. Heb je geen keukenrollen, dan kun je ook twee WC rollen in wit karton of papier gebruiken. Het haar is gemaakt van wol, het gezicht is getekend met stift.

Paarden en eenhoorns knutselen en tekenen: leuke ideeën. Ben je gek op paarden en eenhoorns, oftewel unicorns? Hier vind je leuke ideeën om paarden en eenhoorns te knutselen en tekenen. Zoals een paard van een kartonnen doos en en toiletrollen. Ideas for crafting and drawing horses and unicorns, like a carton box horse.

Paarden en eenhoorns tekenen

Als je een dier wil tekenen, dan kun je natuurlijk op internet kijken voor inspiratie. We hebben daarnaast een aantal leuke boeken, die leren je stap voor stap hoe je een dier kunt tekenen. De kinderen vinden dat super leuk.

Een paard tekenen

Zo gebruiken onze kinderen graag het boek Zo teken je leuke dieren (Bol.com). Ons kleine meisje tekende dit paard na uit dit boek toen ze in groep 5 zat. Daarna bedacht ze er een omgeving omheen. Zo kun je vrij makkelijk toch een paard tekenen.

Paarden en eenhoorns knutselen en tekenen: leuke ideeën. Ben je gek op paarden en eenhoorns, oftewel unicorns? Hier vind je leuke ideeën om paarden en eenhoorns te knutselen en tekenen. Zoals een paard tekenen.

Een eenhoorn of unicorn tekenen

Deze eenhoorn maakten we met gekleurd papier (bij Bol.com en bij Pipoos). Om de eenhoorn te tekenen gebruikte ik het boekje Teken je eigen unicorn en andere lieve knuffelbeesten (Bol.com). De eenhoorn tekenden we op wit papier. Vind je het lastig om een eenhoorn te tekenen, dan kun je hier mijn eenhoorn tekening downloaden. Vervolgens knipten we hem uit en plakten we hem op blauw papier. Kleine meis drukte de hartjes uit met een pons (Bol.com en Pipoos), voor op de staart en manen. Met fineliners kleurden we de hoorn.

Paarden en eenhoorns knutselen en tekenen: leuke ideeën. Ben je gek op paarden en eenhoorns, oftewel unicorns? Hier vind je leuke ideeën om paarden en eenhoorns te knutselen en tekenen. Zoals deze eenhoorn tekening met hartjes van gekleurd papier. Ideas for crafting and drawing horses and unicorns, like a unicorn drawing cut out of paper.

Unicorn eenhoorn kleurplaat

Zijn de kinderen nog wat jonger? Voor een peuter, kleuter of kind in de onderbouw van school kun je mijn eenhoorn tekening natuurlijk ook als kleurplaat downloaden. Voor grotere kinderen is zelf uit het boek natekenen natuurlijk veel leuker.

Paarden en eenhoorns knutselen en tekenen: leuke ideeën. Zoals een unicorn of eenhoorn kleurplaat.

Een raamtekening van het paard van Sinterklaas

Het paard van Sinterklaas, Amerigo of Ozosnel, kun je natuurlijk ook tekenen. Deze mooie raamtekening van het paard van Sinterklaas kwam ik tegen bij een school in de buurt. Leuk voor de peuters en kleuters, maar ook voor groep 3 en 4!

Paarden en eenhoorns knutselen en tekenen: leuke ideeën. Ben je gek op paarden en eenhoorns, oftewel unicorns? Hier vind je leuke ideeën om paarden en eenhoorns te knutselen en tekenen. Het paard van Sinterklaas, Amerigo of Ozosnel, kun je natuurlijk  ook tekenen. Deze mooie raamtekening van het paard van Sinterklaas kwam ik tegen bij een school in de buurt.

Eenhoorns en paarden knutselen met eten

Paarden een eenhoorns knutselen kan ook met eten, bijvoorbeeld op de taart!

Een eenhoorn of unicorn taart

Bijna alle kleine meisjes zijn gek op eenhoorns, zo ook dochterlief. Voor haar maakte ik deze simpele eenhoorntaart toen ze in groep 1 zat.

Een unicorn verjaardagstaart.

Een paarden of unicorn taart

Luce maakte deze dripcake voor haar dochter in groep 2, die net als veel meisjes gek is op paarden. Het paard is een speelgoedpaard van Schleich (Bol.com). De taart komt van de Hema.

Paardentaart voor paardenfans.

Ook tof: deze dripcake taart met kant en klare unicorn versiering.

Dripcake

Een eenhoorn traktatie knutselen

Deze eenhoorn traktatie is leuk om te knutselen. Zo maakten we deze en andere traktaties.

Een unicorn traktatie

Verder lezen

Zoek je naast paarden en eenhoorns nog meer leuke ideeën om te knutselen en tekenen, kijk dan naar ons knutseloverzicht. En ook op Instagram delen we regelmatig knutselideeën.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids