Sinterklaas surprise cadeau: ideeën voor kinderen en tieners

Op school zijn de lootjes getrokken en dan begint het grote nadenken. Wat ga ik maken? En wat ga ik kopen? Op veel scholen mag je maar 5 euro uitgeven, op sommige andere 7,50 euro of 10 euro. Dat is best een uitdaging. In dit artikel vind je daarom heel veel leuke goedkope surprise cadeau ideeën voor Sinterklaas op school. Met tips voor bovenbouw kinderen op de basisschool en voor tieners op de middelbare school. En natuurlijk delen we ook wat leuke tips voor thuis met de familie.  

Op veel scholen schrijven kinderen op hun lootje wat ze graag als surprisecadeau van de Sint willen. Maar dat zijn meestal nog vrij vage wensen. Zoiets als “een spelletje” of “ik hou van sieraden”. En veel van die cadeaus zijn duurder dan het aangegeven bedrag. Maar gelukkig zijn er genoeg goedkope surprise cadeau ideeën waar Sinterklaas vrolijk van wordt.

Op veel scholen moet het cadeau “onder de 5 euro zijn”. In de praktijk wordt er dan vaak bij gezegd dat het maximaal 7,50 of 8 of 10 euro mag kosten, of iets dergelijks. Het kan dus helpen om even door te vragen bij je kind wat het echte maximum is. Thuis met familie ligt het bedrag soms wat hoger, 15 of 20 euro.

Lees ook: heel veel leuke ideeën om een Sinterklaas surprise te knutselen

Sinterklaas surprise cadeau ideeën: tips voor kinderen en tieners. Op school zijn de lootjes getrokken en dan begint het grote nadenken. Wat ga ik maken? En wat ga ik kopen? Op veel scholen mag je maar 5 euro uitgeven, op sommige andere 7,50 euro of 10 euro. Dat is best een uitdaging. In dit artikel vind je daarom heel veel leuke goedkope surprise cadeau ideeën voor Sinterklaas op school. Met tips voor bovenbouw kinderen op de basisschool en voor tieners op de middelbare school.

BOEKEN EN TIJDSCHRIFTEN


Tijdschriften zijn ideaal als Sinterklaas surprise cadeau, voor iedere interesse zijn er ideeën. Denk bijvoorbeeld aan Donald Duck, Fashionchick, Zo zit dat, Meiden Magazine, National Geographic (Junior), Quest Junior, Linda Meiden, een sporttijdschrift, Girlz, Wild van Freek of de Tina. Losse tijdschriften kun je bijvoorbeeld kopen bij Bol.com of Albert Heijn. Ook leuk als idee om te vragen of je eigen verlanglijstje voor Sinterklaas.

Strips zijn leuk als Sinterklaas surprise cadeautje. Asterix en Donald Duck zijn leuk voor alle leeftijden, maar er zijn ook heel veel strips voor wat oudere kinderen. Bij Bol.com kun je selecteren op leeftijd, erg handig. Ook leuk: een Donald Duck pocket (bij Albert Heijn en bij Bol.com).

Veel boeken liggen boven het budget voor Sinterklaas surprise cadeaus op school, maar zijn wel geschikt voor thuis. Je kunt eventueel een tweedehands boek zoeken bij Bol.com. Veel kids die niet van lezen houden, lezen wel graag graphic novels (bij Libris en bij Bol.com). Er zijn heel veel leuke young adult boeken (Bol.com), bijvoorbeeld van John Greene, Boy 7 van Miriam Mous, de Grijze Jager en Broederband van John Flanagan en Gladiator van Simon Scarrow.

Reidgidsen zijn ook een leuk idee voor wie van reizen houdt (bij Bol.com en bij Libris). Of juist graag meer wil weten over je eigen stad. Bovendien zijn er wel wat goedkopere exemplaren te vinden.

Puzzelboeken zijn ook vaak leuk en goedkoop als surprise cadeautje (bij Libris en bij Bol.com). Bovendien vind je ze vaak voor net wat meer dan 5 euro.

Sinterklaas surprise cadeau ideeën voor kinderen en tieners: tijdschrift

Dagboeken en vriendenboekjes

Zoek je een surprise cadeautje voor een kind dat van schrijven houdt? Dan is een dagboek misschien leuk. Bol.com heeft er veel.

Heel veel kinderen vinden een vriendenboekje leuk. In sommige klassen zijn het vooral de meisjes, in andere doen de jongens ook mee. Vriendenboekjes zijn te koop bij Libris en bij Bol.com.

Vriendenklets boekjes van Gezinnig is een vriendenboek dat net even anders is. Het gaat ook over wat de andere kids leuk vinden aan jou en wat jullie graag samen doen! Het is te koop bij Gezinnig en bij Bol.com.

Er is ook een vriendenboek van Kinderen voor Kinderen. Erg leuk voor de fans! Het is te koop bij Bol.com.

Heel veel kinderen vinden een vriendenboekje leuk. In sommige klassen zijn het vooral de meisjes, in andere doen de jongens ook mee. Er is ook een vriendenboek van Kinderen voor Kinderen. Erg leuk voor de fans! Leuk als Sinterklaas surprise cadeau ideeën!

SPELLETJES


Spelletjes zijn altijd leuk. Veel verschillende spellen vind je bij I love speelgoed en Bol.com. Tot 5 euro is de keuze heel beperkt, maar tot 7,50 of tot 10 euro is er veel meer te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Harry Potter speelkaarten (Bol.com), Smart Games Puzzler (Bol.com) of aan reisspelletjes (Bol.com). Of de kaartspelletjes Uno (Bol.com) of Dobble (Bol.com).

Story Cubes zijn dobbelstenen om een verhaal mee te maken. Dat kan op verschillende manieren. Wij gooien en leggen ze dan per drie bij elkaar om een begin, midden en einde voor het verhaal tem maken. Vervolgens kan het vertellen beginnen. Story Cubes zijn te koop bij Bol.com.

story cubes: dobbelstenen om een verhaal mee te maken

Ze zijn terug van weggeweest: Pokémon kaarten. Bij ons op school worden ze weer verzameld. Ook een leuk cadeau: een verzamelalbum. Pokémon kaarten zijn te koop bij Bol.com.

Ze zijn terug van weggeweest: Pokémon kaarten. Bij ons op school worden ze weer verzameld. Ook een leuk cadeau: een verzamelalbum.

Trucs enzo

De fidget ofwel pop it is een hit op social media. Dat is omdat ze er leuk uit zien. Maar ook omdat veel mensen er relaxed van worden. Als je de bolletjes indrukt, dan maken ze een grappig geluidje. Bovendien kun je er een mooi patroon mee maken. Leuk als klein surprise cadeautje dus. Te koop bij Bol.com.

Loopy Loopers zijn een soort fidget toys. In deze fidget toys zitten losse knikkers, waar je trucjes mee kunt uithalen. Net zoals andere fidget spinners zijn ze te gebruiken om je concentratie te verbeteren, maar deze heeft net wat extra’s. Loopy Loopers zijn te koop bij Bol.com voor net iets meer dan 5 euro.

Er is een nieuw soort fidget toys: Loopy Loopers. In deze fidget toys zitten losse knikkers, waar je trucjes mee kunt uithalen. Net zoals andere fidget spinners zijn ze te gebruiken om je concentratie te verbeteren, maar deze heeft net wat extra's.

Goochelen is voor veel kinderen letterlijk magisch. Goochel trucs zijn mooi klein, dus ze passen ook in een kleine surprise als cadeautje. Bij Bol.com en I love speelgoed zijn bijvoorbeeld veel leuke producten voor jonge goochelaars te koop.

Goochelen is voor veel kinderen letterlijk magisch. Goochel trucs zijn mooi klein, dus ze passen ook in een kleine surprise.

Met Ztrings maken kinderen eindeloos veel mooie vormen. Deze vingertouwtjes zijn voor minder dan 5 euro te koop bij Bol.com. Een heel klein en goedkoop surprise cadeautje dus.

Met Ztrings maken kinderen eindeloos veel mooie vormen, leuk als klein cadeautje

NOTITIEBOEKJES & PENNEN


Meiden lijken nooit genoeg notitieboekjes te hebben, dus dat is een ideaal klein Sinterklaas cadeautje. In je favoriete patroon of kleur natuurlijk. Je vindt allerlei verschillende notitieboekjes bij Bol.com en bij I love speelgoed.

Ook etuis en pennen vinden veel kinderen, tieners en volwassenen leuk. Een ideaal surprise cadeautje, soms zelfs voor een paar euro. Je vindt ze bijvoorbeeld bij Pipoos, bij I love speelgoed en bij Bol.com.

De markers van Stabilo zijn in alle kleuren van de regenboog te koop. Daarom zijn ze populair om er je agenda en notitieboekjes mee te versieren. Te koop bij Bol.com.

Sinterklaas surprise cadeau: ideeën voor kinderen en tieners. Deze markers van Stabilo zijn heel populair. Ze zijn er dan ook in heel veel leuke kleurtjes.

De roller ball pen van Frixion is een uitwisbare pen, wij zijn er thuis fan van. Je kunt wat je geschreven hebt uitgummen met de achterkant van de pen. Het is ideaal voor bij je agenda, maar ook om mee te tekenen, brieven schrijven of wat dan ook. Hij is te koop in allerlei kleurtjes, bij Bol.com voor ongeveer 4 euro.

Deze uitwisbare pennen van Legami Milano zijn heel populair, vooral bij meiden. Geen wonder, ze zijn er met allerlei leuke dieren en grappige teksten. Te koop bij Bol.com.

Elders vertel ik meer over deze uitwisbare pennen.

Sinterklaas surprise cadeau: ideeën voor kinderen en tieners. Deze uitwisbare pennen van Legami Milano zijn heel populair, vooral bij meiden. Geen wonder, ze zijn er met allerlei leuke dieren en grappige teksten.

TEKENEN & KNUTSELEN


Voor sommige kinderen en tieners blijft knutselen eindeloos leuk, maar dan wel met mooie spullen. Trouwens, voor sommige volwassenen ook! Leuke knutselmaterialen vind je bijvoorbeeld bij Pipoos, I love speelgoed en Bol.com. Bij de laatste twee kun je selecteren op leeftijd, bijvoorbeeld tussen 9 en 12 jaar, 13 jaar en ouder of volwassenen.

Met gelpennen en fineliners kun je handletteren. De fineliners van Stabilo bij Bol.com worden bij ons het meeste gebruikt, die kun je met een handig etui erbij kopen. Gelpennen van Djeco bij I love speelgoed en psikhouvanjou vind ik ook fijn. Die van Sakura bij Bol.com wil ik nog uitproberen.

Met een raamstift kun je prachtige dingen op het raam van je kamer maken en als je er klaar mee bent haal je het er weer af. Het is ook een leuk Sinterklaas surprise cadeau voor de juf of meester! Ik gebruikte voor deze foto een krijtmarker van Edding bij Bol.com.

Lees ook: Welke knutselspullen zijn leuk voor kinderen? Dit zijn onze favorieten 

Sinterklaas surprise cadeau ideeën voor kinderen en tieners

HEEL HOLLAND BAKT


Sinds Heel Holland Bakt is bakken nog populairder dan het al was. Ook fijn: iets om mee te bakken is een betaalbaar cadeautje. Bij Xenos, bij Dille en Kamille en bij Bol.com vind je bijvoorbeeld heel veel kleine bakvormen en bakdecoratie.

Ook leuk: een schort of koksmuts. Dille & Kamille heeft veel voor wat kleinere koks, Bol.com heeft spullen voor alle verschillende maten.

Net verschenen bakboeken zijn vaak heel duur. Maar als je goed zoekt vind je voor 5 euro al leuke bakboeken. Bij Bol.com vind je nieuwe en tweedehands bakboeken, een duurzaam en goedkoop cadeautje.

Sinterklaas surprise cadeau ideeën voor kinderen en tieners

Het schattige chocolade huisje op de foto is het Hartenhuis van Stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting ondersteunt kinderen met een ingewikkelde thuissituatie. Zo organiseert ze samen met Verkade de Heppie Weekenden, waarin een kind even onbezorgd kan spelen. Als je bij de supermarkt Verkade chocoladeletters of het Hartenhuis koopt (bijvoorbeeld bij Albert Heijn), dan steun je de Heppie Weekenden. En zo’n Hartenhuis is een heel leuk klein surprise cadeautje! 

Sinterklaas surprise cadeau ideeën voor kinderen en tieners.

Chocolade doet het ook goed. Ideaal als je op zoek bent naar een klein goedkoop cadeautje, of iets voor in een cadeau pakket. Bijvoorbeeld het verantwoorde merk Tony’s Chocolonely, online te koop bij Albert Heijn en bij Jumbo.

Tony's Chocolonely

SMARTPHONE & FOTO’S


Veel tieners doen alles met hun smartphone. Voor wie graag foto’s maakt is een lenzensetje voor op je smartphone leuk en betaalbaar. Er zijn verschillende setjes te koop, vaak met lenzen voor een breedbeeldcamera en fish eye. Bij Bol.com vind je ze in allerlei prijsklasses.

Een leuk telefoonhoesje met een mooie print is altijd leuk. Bij The Little Green Bag vind je veel smartphone hoesjes. Ook oortjes en laders zijn er in mooie opvallende varianten.

smartphone accessoires

TASJES, SIERADEN & MEER


Sieraden zijn altijd leuk. Een ketting, armband, haaraccessoire of oorbellen zijn dus ideale surprise cadeau ideeën voor Sinterklaas. My Jewellery is een populair merk, onder meer te koop bij The Little Green Bag en Bol.com. Ook I love speelgoed en Mango hebben een mooie collectie.

Veel meiden zijn gek op oorbellen, maar ze hebben nog geen gaatjes in hun oren. Souza heeft bijvoorbeeld hele mooie clipoorbellen, bij I love speelgoed. Oorbellen voor gaatjes vind je bijvoorbeeld bij Douglas en bij Bol.com.

Sinterklaascadeaus pakjesavond: de leukste cadeau ideeën voor de Sint. Veel meiden zijn gek op oorbellen, maar ze hebben nog geen gaatjes in hun oren. Souza heeft bijvoorbeeld hele mooie clipoorbellen

Oude jasjes en tassen kun je mooi opknappen met strijkpatches. Die op de foto zijn van Meri Meri bij I love speelgoed. Bij Bol.com zijn er heel veel verschillende, ook voor jongens.

Sinterklaas surprise cadeau ideeën voor kinderen en tieners

Ook voor jongens kun je toffe strijkpatches kopen. Zoals deze tijgers die zoonlief op zijn spijkerjasje naaide. Zulke tijger strijkpatches vind je bij Bol.com.

spijkerjasje pimpen met strijkpatches

Make up is populair bij meiden, bijvoorbeeld nagellak en lipglos. Zoek je een merk waar niet te veel rommel in zit? Inglot is vrij van parabenen en niet op dieren getest, het is te koop via Bol.com.

Zepig heeft cosmetica van mooie natuurlijke merken.

Rituals blijft heerlijke producten maken en van de verpakking wordt toch iedereen blij? Het is te koop bij o.a. Bol.com.

Altijd fijn: een paar vrolijke sokken, zeker voor tieners die alles al hebben. Bijvoorbeeld van Happy Socks, ook te koop bij Bol.com en bij the Little Green Bag. Met heel veel kleuren voor toffe jongens en stoere meiden.

Sinterklaas surprise cadeau: ideeën voor kinderen en tieners. Voor kinderen en tieners die alles al hebben, is een paar vrolijke sokken altijd fijn. Bijvoorbeeld van Happy Socks.

KLEINE SPORT CADEAUS


Bij paardrijles kun je denken aan handschoenen, kniekousen of een laarzenclip (Bol.com).

Voor voetbal kun je denken aan paar sokken of bidon van je favoriete club, kleine bal, scheenbeschermers, haarband of zweetband (bij Bol.com).

Bij tennis kun je denken aan een paar supersonische tennisballen, nieuw gripje, bandana, polsband of andere accessoire (bij Bol.com). 

Voor hockey kun je denken aan een (zaal)hockeybal, zaalhandschoentje, veldhockeyhandschoenen, stick-klem voor je fiets, zweetband, nieuwe grip, scheenbeschermers of sticktas (bij Bol.com). De hockey handschoenen op de foto zijn van The Indian Maharadja maat S, dat is ongeveer de maat van een 10 jarig kind (bij Bol.com).

De hockey handschoenen op de foto zijn van The Indian Maharadja maat S, dat is ongeveer de maat van een 10 jarig kind.

NOG MEER KLEINE CADEAUS


LEGO en LEGO Friends hebben een aantal kleine setjes en losse poppetjes. Deze surprise cadeautjes zijn te koop bij Bol.com.

Is het kind ergens fan van? Van paarden of andere dieren, van Freek Vonk, van een sport of van een bepaalde game? Misschien kun je iets leuks kopen dat daarmee te maken heeft.

Een surprise cadeautje van je favoriete voetbalclub is altijd leuk. Betaalbare items zijn vaak een bidon, polsbandjes, magneet, pennen, sleutelhanger of beker.

Sinterklaas surprise cadeau: ideeën voor kinderen en tieners. Zoals LEGO, leuk cadeau voor meisjes en jongens.

Lumo Stars knuffels hebben met hun glitter ogen een magische aantrekkingskracht op veel meiden. Ze zijn er ook in kleine maatjes en sleutelhangers, dus leuk als surprise cadeau. Te koop bij Bol.com.

Lumo Stars knuffels hebben met hun glitter ogen een magische aantrekkingskracht op veel meiden. Ze zijn er ook in kleine maatjes, dus leuk als Sinterklaas surprise cadeau

Zoek je originele surprise kado ideeën voor iemand die alles al heeft? The Good Roll maakt duurzaam toiletpapier en doneert een deel van de winst aan de bouw van toiletten in ontwikkelingslanden. Een leuk kadootje met een knipoog, speciaal voor je zoon, dochter, vriendje of vriendinnetje! Ook fijn als je op zoek moet naar een groot cadeau, dat is het letterlijk.

Zoek je een cadeau voor iemand die alles al heeft? The Good Roll maakt duurzaam toiletpapier en doneert een deel van de winst aan de bouw van toiletten in ontwikkelingslanden.

SINT CADEAU VOOR JUF, MEESTER, MAMA, PAPA, OMA EN OPA


Fijn voor de juf of meester, maat ook voor mama, papa, oma of opa. Een thermosbeker om echte lekkere thee of koffie in mee te nemen. Mepal heeft mooie isoleerbekers en isoleerflessen, in allerlei verschillende kleuren. Ze zijn te koop bij Mepal en Bol.com.

Sinterklaas surprise cadeau: ideeën voor kinderen en tieners. En ook een paar leuke ideeën voor de juf, meester, mama, papa, oma en opa. Zoals een fijne thermosbeker.

Een whiteboard notitieboek, hoe handig is dat? Bambook maakt uitwisbare notitieboeken, waarin je je tekst weer kunt uitwissen. Dit deskbook is speciaal voor op je bureau, je kunt hem voor je toetsenboard leggen. Handig om aantekeningen te maken terwijl je op de computer aan het werk bent. Er zijn allerlei formaten, van A5 voor in je tas tot A3 die je ook rechtop kunt zetten. Te koop bij Bol.com.

Sinterklaas surprise cadeau: ideeën voor kinderen en tieners. En ook een paar leuke ideeën voor de juf, meester, mama, papa, oma en opa. Zoals een whiteboard notitieboek, hoe handig is dat? Bambook maakt uitwisbare notitieboeken.

Van droogbloemen kun je lang genieten. Je kunt ze bestellen bij Bloomon, bij Bloompost, bij Greetz en bij Bol.com.

Daarnaast heeft Bloompost heeft hele leuke kleine kerstcadeautjes, zoals dit mini kerstboompje.

Ook leuk om te geven: een mini kerstboompje van Bloompost.

Wat een fijn kleurtje hebben de Dip Dye kaarsen van Pink Stories! Te koop bij Bol.com.

Sinterklaas surprise cadeau: ideeën voor kinderen en tieners. En ook een paar leuke ideeën voor de juf, meester, mama, papa, oma en opa.

CADEAUBONNEN ENZO


Sinterklaas vindt cadeaubonnen niet een van de leukste surprise cadeau ideeën. Maar tieners vragen wel vaak om cadeaubonnen als cadeautje. Vaak weten ze gewoon geen andere dingen om te vragen. Het voordeel van een surprise is dat je ze wel heel toepasselijk en met een knipoog kunt inpakken. Denk bijvoorbeeld aan een cadeaubon voor sportkleding en er zijn allerlei verschillende bioscoopbonnen.

Een uitje of een belevenis is ook heel leuk om cadeau te geven. Zoek je een ticket met korting, kijk dan eens bij Tours & Tickets, bij Tripper of bij Dagtickets.

Sinterklaas surprise cadeau: ideeën voor kinderen en tieners

VERDER LEZEN


Op Leuk met kids vind je ook heel veel leuke ideeën om een Sinterklaas surprise te knutselen. Daarnaast vind je leuke tips voor schoencadeaus en cadeaus voor pakjesvond. Daarnaast vind je hier ook nog veel meer tiener cadeaus en cadeaus voor bovenbouw kinderen.

De leukste Sinterklaas surprises

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids