★ Nieuw op Leuk Met Kids Blog ★

pinterest instagram facebook twitter google-plus

Al bijna Pakjesavond!

Pakjesavond komt er aan, voor sommigen dit weekend al, voor anderen komende woensdag. De Leuke Update # 7 gaat daarom over Pakjesavond, maar natuurlijk vertel ik ook wat ik de afgelopen weken deed (heel veel leuke dingen) en deel ik allerlei leuke uitjes. Wil je op Pakjesavond eens wat anders te snoepen maken, dan is deze stoomboot-speculaas-cake erg leuk.
De Leuke Update #7 | Pakjesavond
Sinterklaas recept: stoomboot speculaas-cake met noten en wortel

Leuke uitjes en vakantie

De komende weken verschijnen er heel veel heel veel leuke kerstfilms. Deze week was de première van Buurman & Buurman Winterpret, ik ging er met mijn kleuter heen, ze moest de hele tijd keihard lachen. Komende weken kun je nog meer reviews op Leuk met kids verwachten, want er zijn deze kerst heel veel leuke kinderfilms.

Cathelijne en ik gingen naar Flavourites Live, wat begon als een webshop-event, maar inmiddels veel meer is dan alleen dat. Heb je het gemist? Bekijk dan hier de allerleukste dingen van Flavourites Live.

In de herfstvakantie gingen we naar Hamburg met kids, een stad die al heel lang op onze "to go list" stond en het was nog leuker dan we al dachten! Stoere oude pakhuizen, een hippe nieuwe havenwijk, toffe speeltuinen, gave attracties voor gezinnen, een fijn hotel en een leuke sfeer. We verzamelden alle tips, met heel veel foto's.

Cathelijne is alweer druk bezig met de voorbereiding van haar wintersport, ze deelde als ervaren skiër haar tips. Wat zijn de leukste wintersportgebieden, de beste skimaterialen, de juiste leeftijd om te starten, het belang van les vooraf en de fijnste accommodaties. Handig!
Filmtip: Buurman & Buurman Winterpret
Hamburg met kids: alles wat je wil weten voor een leuke stedentrip
Voorbereidingen wintersport met kids: tips van een ervaren skiër
Webshop event Flavourites Live 2018: een impressie van de eerste dag

Cadeaus

Rond Sinterklaas deel ik altijd cadeautips voor pakjesavond. Er is dit jaar heel veel leuk houten speelgoed bij de Hema, ik laat je wat mooie dingen zien.

Sommige cadeaus zijn handig en heel leuk, zoals deze gekleurde fietsverlichting voor in de wielen. Dennis schreef een review over een tof boek voor LEGO fans: Echt alles wat je zou moeten weten over LEGO.

Zoonlief is helemaal bezig met de Gorgels, ik verzamelde daarom samen met Marijke heel veel leuke Gorgels weetjes en misschien nog wel leuker is dat er zitten ook twee Gorgels winacties bij zitten!
Bike light: fietswielverlichting voor kinderfietsen
Alles wat je wil weten over de Gorgels + winactie
De favoriete cadeaus van Sinterklaas voor pakjesavond
LEGO - echt alles wat je zou moeten weten - stapels LEGO weetjes
Tip voor Sinterklaas: houten speelgoed bij de Hema

Knutselen en lekker eten

Zijn jullie al bezig met surprises? Wijzelf bij ons thuis dit jaar nog niet, maar de andere bloggers delen heel mooie voorbeelden van Sinterklaas surprises. Ik maakte ook een feestdagenkalender, van Sint Maarten tot de eerste schoolweek in 2019. Het is inmiddels alweer december, dus je kunt eventueel alleen het tweede deel uitprinten.

Marijke laat zien hoe ze haar ramen Sinterproof maakt en dit na Sinterklaas omtovert naar een kersttafereel. Dit melkpak huisje kun je ook tot eind december laten staan.

Met de Crayon Pen van Crayola kun je schilderen met gesmolten wasco en zo mooie kunstwerken maken op hout, glas, karton of papier. Ik schreef er een review over.

Gedurende het jaar proberen we samen mooie tradities te vormen, de verjaardag van de kinderen is daar natuurlijk een prachtig moment voor. Zo bakken we ieder jaar samen taart, voor zoonlief is dat mango-appeltaart, hij vraagt er altijd al ruim van te voren naar, dat hoort er echt bij en vorig maand maakten we er weer een.

De traktatie vind ik ieder jaar een uitdaging, zoetigheid mag bij ons op school niet. Onze jarige is gek op dinosaurussen, dus we maakten samen een dino traktatie, met koekjes met een pootafdruk en een dino tattoo, verpakt in een zelfgemaakt dino traktatiezakje
De leukste Sinterklaas surprises
Knutselen voor Sinterklaas en Kerst: huisjes maken van een melkpak
Sinterklaas decoratie: je huis Sinterproof maken in een paar uurtjes
Crayola Crayon Pen: kinderkunst maken met gesmolten wasco
Dinosaurus traktatie voor op school: met hartig koekje en tattoo
Recept: mango-appeltaart
Feestdagen kalender voor november en december: Sint Maarten, Sinterklaas intocht, pakjesavond, Kerst en oud en nieuw
pinterest instagram facebook twitter google-plus

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...