De Leuke Update #7 | Tips voor pakjesavond

Wat gaat de tijd snel, het is alweer bijna pakjesavond, maar kerst is ook al overal zichtbaar. De afgelopen weken waren voor mij super druk, zowel privé als voor mijn blog, maar wel heel leuk. Het waren weken vol inspiratie, uitjes, Gorgels, Sinterklaas en alvast een beetje kerst.

Thuis las ik het nieuwe boek van de Gorgels voor aan mijn zoontje, wat is het weer een leuk boek. Samen met Marijke verzamelde ik heel veel weetjes, die kun je lezen in dit artikel met alles wat je wil weten over de Gorgels. Super tof: ik mag maar liefst twee cadeaus weggeven: het nieuwste boek én een spelletjespakket. Wil jij kans maken, doe dan snel mee met de winactie.

Cathelijne en ik gingen naar Flavourites Live, wat begon als een webshop-event, maar inmiddels veel meer is dan alleen dat. Heb je het gemist? Bekijk dan hier de allerleukste dingen van Flavourites Live.

De Leuke Update #7 | Tips voor pakjesavond en leuke kids uitjes

Flavourites Live 2018

Cindy en ik gingen vorige week met de kids naar de presentatie van het nieuwe Sinterklaasmeezingboek van Romy Monteiro in Utrecht, waar natuurlijk ook Sinterklaas zelf even langskwam. Ze zong onder andere haar nieuwe liedje Welkom Sinterklaas. Het Sinterklaasmeezingboek krijg je bij de ETOS bij aankoop van een aantal actieproducten. In mijn IGTV op Instagram kun je het nieuwste nummer Welkom Sinterklaas bekijken, op YouTube staat een aantal meezingversies. We gingen ook nog even naar het Spoorwegmuseum, waar een nieuw techlab is en je in een karretje een spannende rit langs stomende treinen kunt maken, ook dat is nieuw. Maar de simulator rit blijft ook wel heel erg leuk.

De Leuke Update #7 | Pakjesavond

Ik mocht een hele toffe foto-workshop volgen bij Epson, samen met een groepje creatieve bloggers. Eef Ouwehand vertelde ons van alles over smartphone fotografie, Epson liet ons de nieuwe Ecotank ET-7700 zien, waarmee we ook gelijk zelf aan de slag gingen. In mijn Instagram tijdlijn en stories deelde ik wat ik maakte. Ik zit helemaal vol inspiratie, ik heb allerlei ideeën om voor kerst te knutselen met foto’s, daarover deel ik op Leuk met kids binnenkort dus meer.

De Leuke Update #7 | Epson Printer

Jut en Jul hebben allebei een nieuw tijdschrift, RomPomPom (voor kleuters) en Dolfje Weerwolfje (voor groep 4, 5 en 6), beide van Uitgeverij Zwijsen. Hier lezen ze even in hun nieuwe tijdschriftjes. Tenminste, zoonlief leest en dochterlief wil dus ook doen alsof ze leest. Maar na de foto zijn we al snel de kleurplaten en opdrachten samen gaan doen aan de keukentafel 😉

De Leuke Update #7 | tijdschriften Zwijsen

Pakjesavond

Het is bijna pakjesavond! Bij pakjesavond hoort natuurlijk lekker eten. Wil je eens wat anders maken, dan is deze stoomboot-speculaas-cake erg leuk, compleet met vlaggetjes en Sint en Pietjes. Ik maak vaak erwtensoep op pakjesavond, een fijne bodem voor al die zoetigheid en bovendien een gezellige traditie.

Ik verzamelde heel veel leuke Sinterklaas surprises, voor wie nog wat inspiratie kan gebruiken. Mocht je nog op zoek zijn naar wat leuks, dan heb ik een lijstje met cadeaus voor pakjesavond.

Zo rond Sinterklaas zet ik vaak nog wat leuke Sintprogramma’s op. Vorige week was het Zapp Sinterklaasfeest 2018, dat wordt op verschillende momenten uitgezonden en kun je op uitzending gemist kijken. Sinterklaasfilm Bennie Stout wordt op zondagochtend bij Zapp uitgezonden. Waar is het Paard van Sinterklaas? wordt op zondagmiddag uitgezonden bij Zapp. Beide films kun je ook al via uitzending gemist kijken (klik op de link).

Wat ook leuk is: oude afleveringen van Sinterklaas in Sesamstraat kijken. Of liedjes zingen met dit lijstje moderne Sinterklaasliedjes of nostalgische Sinterklaasliedjes.

Gaan jullie nog wat knutselen? Dit melkpak huisje is leuk en kun je tot eind december kunt laten staan, op Leuk met kids vind je nog veel meer leuke Sinterklaas knutselideeën. Marijke laat zien hoe ze haar ramen Sinterproof maakt en dit na Sinterklaas omtovert naar een kersttafereel.

Ben je op zoek naar een leuk Sinterklaasspel? Kijk dan even bij Hip en Hot of Moodkids voor spelletjes voor kleintjes, of bij Mamaliefde voor een dobbelspel.

Sinterklaas recept: stoomboot speculaas-cake met noten en wortel

Fijn weekend allemaal!

Wil jij wat delen of wat vragen? Laat het onder dit artikel weten bij de reacties of stuur me een mailtje via info [at] leukmetkids.nl.

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special, bijvoorbeeld met tips voor een vakantie, kinderkamer inrichting, Sinterklaas, kerst of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen.

Wil je eerdere updates teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids