Leuk met kids blog

★ de natuur in met kids ★

De meeste kinderen vinden het heerlijk: lekker ravotten in de natuur. Hoe viezer ze worden, hoe beter ;-) In deze nieuwsbrief vind je daarom heel veel vakanties en uitjes in de natuur, maar ook ideeën om te knutselen en boekentips.
pinterest instagram facebook twitter 

vakantie in de natuur

Landal Rabbit Hill ligt midden in het bos op Veluwe. We deden inspiratie op om kids over de natuur te leren en zijn helemaal geïnspireerd geraakt, daar zie je in deze nieuwsbrief dus van alles van terug!

Er komen steeds meer leuke campings in de natuur Nederland. Roos ging naar De Lemeler Esch, een natuurcamping in Salland, een groen kinderparadijs met speeltuintjes op de velden, een buitenzwembad, speelnatuur, een vliegerveld, een hooiberg, een speelschuur en een animatieprogramma gericht op de natuur. Daarnaast ging ze naar De Wildste Tuin bij Emmeloord, daar zijn zwemstrandjes, strandtent, camping, natuurspeeltuin en bamboejungle. Corrien en Jildert ontdekten camping Lolotte in de Achterhoek, een gezinscamping waar spelen in de natuur centraal staat, maar waar ook een zwembad is. Miriam ging naar Camping Geversduin, het rustigere zusje van Camping Bakkum, in het Noord-Hollands duin- en bosgebied en dichtbij het ‘stilste strand van Nederland’ en een fantastische natuurspeeltuin op de camping. Cindy ging kamperen in de achtertuin van een boerderij, ze heeft sinds kort een Volkswagenbus en ging naar een heel idyllisch plekje. Zelf gingen we in Brabant naar Hartje Groen, zo’n camping waar alles klopt, een prachtig ingericht groen paradijs met een heerlijke zwemplas, genoeg ruimte om te spelen en een goede bistro. Ook gingen we naar camping De Wildhoeve, midden in het bos op de Veluwe, met hele fijne faciliteiten, waaronder veel speeltuintjes, binnen- en buitenzwembad, waterspeeltuin, bistro.

Roos bezocht een aantal landen waar je misschien wat minder snel aan zou denken, maar waar veel natuur is, dus ideaal voor wie van outdoor vakanties houdt. Zo ging ze naar Slovenië, naar een waar outdoor paradijs. De meeste mensen rijden heel hard door Luxemburg heen, maar er is prachtige natuur, Roos vertelt waarom ze het land zo fijn vindt.
Landal Rabbit Hill met kids: de natuur in met Oerrr van Natuurmonumenten
Natuurcamping De Lemeler Esch
Kamperen in de achtertuin van Campspace boerderij De Lieve Wies
Kamperen met kids in de natuur van Luxemburg - fijne camping voor outdoor liefhebbers met kinderen #leukmetkids
Een overzicht van heel veel leuke idyllische campings in Nederland met kids - camping Lolotte, tussen Neede en Diepenheim in de Achterhoek in Gelderland, idyllische natuurcamping voor kinderen met zwembad vlakbij Lochem, Zutphen en Enschede #leukmetkids #kamperen
Avontuur op de camping: Geversduin in het Noordhollands duinreservaat
Vakantie in Slovenië met kids, Outdoor Paradijs! #leukmetkids #camping #Slovenia #outdoor #kids #kinderen #vakantie
Camping tip: Hartje Groen
De Wildste Tuin: park met zwemstrandjes, strandtent, camping, natuurspeeltuin en bamboejungle
Camping tip: De Wildhoeve op de Veluwe

spelen en knutselen in de natuur

Dat het slecht gaat met de bij weten bijna alle kinderen, dankzij het liedje van Kinderen voor Kinderen. Onze kinderen vonden het daarom hartstikke leuk om zelf om een insectenhotel te maken, voor de bijen.

Al die leuke bloemetjes die kinderen vinden kun je verzamelen in een herbarium. Je kunt er ook een bloemenhanger van maken, leuk voor aan de muur. En van deze vlinder van een toiletrol krijg je toch meteen een lente-gevoel?

Roos maakte een eetbaar plantje van Oreo koekjes, dat er uitziet als echt plantje, maar ook super lekker smaakt.

Stick-lets is speelgoed waarmee kinderen hun eigen hut bouwen van takken, of zelfs een heel kamp.

Door op straat zaadjes te planten maak je je buurt vrolijker. Dit heet guerrilla gardening, een fenomeen dat in Amerikaanse steden heel erg populair is. Ook in Nederland zie je het steeds meer. Erg leuk om samen met de kids te doen!
Zelf maken met kinderen: een insectenhotel voor bijen in de tuin
DIY: een herbarium maken met de kinderen 
Stick-lets: buitenspeelgoed om een hut te bouwen met takken
DIY kunst voor kids: een bloemen hanger knutselen
Leuk én lekker cadeautje maken met kids: plantjes met eetbare aarde
Vlinders knutselen met wc rollen #leukmetkids
Guerrilla gardening: samen met de kinderen "stiekem" overal bloemen planten

uitjes in de natuur

Het bos in! Een Kabouterpad is een mooie manier om kleintjes te laten wandelen en heel veel over de natuur te ontdekken. Daarnaast heeft Natuurmonumenten Oerrr speelnatuur op verschillende plekken in Nederland, kinderen kunnen hier eindeloos spelen in de natuur.

Wat een tof uitje met kids: De Tuinen van Appeltern. Je doet er inspiratie op voor je tuin, terwijl je kinderen spelen. Er zijn meerdere speeltuinen, maar ook in de gewone tuinen kunnen ze zich goed vermaken. Een prachtig stukje groen in de stad is de Hortus Botanicus. In de meeste universiteitssteden is er wel een. De kinderen leerden over al die bijzondere planten, maar ook over kikkers, wormen, vlinders, bijen en andere insecten.

Bij Almere Jungle kun je een heel bijzonder jungle avontuur beleven. Het is een dierenopvangcentrum en een zorgcentrum, met een dagbesteding voor verstandelijk en lichamelijk gehandicapten. De dieren worden hier met veel liefde verzorgd en het is er super leuk.

In Amsterdam kunnen kinderen mee op bootexcursie om plastic uit de grachten te vissen, van het plastic worden weer nieuwe bootjes gemaakt.

Fruittuinen zijn een heerlijke plek om te spelen. Philips Fruittuin in Eindhoven heeft een pannenkoekenhuis, midden in een boomgaard met appel-, peren- en pruimenbomen. De Fruittuin van West in Amsterdam is ene fijne plek om te spelen, fruit te plukken en kippen te voeren en er is ook een restaurant en een winkeltje.
Uitje met kids: Plastic vissen in de Amsterdamse grachten met het WNF en Plastic Whale
Uitje met kids: dieren kijken op alle werelddelen in Almere Jungle
De Tuinen van Appeltern: tuin inspiratie opdoen terwijl de kids spelen
Uitje met kids: leren over planten in de Hortus
Uitje met kids: kabouterpad wandelen
Oerrrr speelnatuur van Natuurmonumenten met terras.png
Boerderij in Amsterdam: de Fruittuin van West
Uitje met kinderen naar de landelijke en industriële Strijp in Eindhoven: speeltuin, industrieel erfgoed, winkelen, pannekoekenhuis én fruittuin

boeken over de natuur

Er zijn heel veel leuke boeken om de natuur te ontdekken. Het Bosboek bevat weetjes over het bos. Het Outdoor Handboek geeft tips om te overleven in de wildernis. Het Dikke boek van alle bijzondere dieren bevat prachtige plaatjes en informatieve teksten.

Het blijft een uitdaging om de kinderen voldoende groente te laten eten. Ik ben daarom fan van de pizzabodems van Magioni, die gedeeltelijk gemaakt zijn van groente. Ze hebben nu ook een kookboek met recepten voor groente pizza.
Boekentip: Het bosboek
Boekentip: het dikke boek van alle bijzondere dieren
Outdoor Handboek: dit is niet zomaar een boek, dit is het begin van een avontuur #leukmetkids
Boekentip: kookboek met lekkere recepten voor groente pizza

Volg je Leuk met kids ook op social media?

pinterest instagram facebook twitter 
190611 instagram juni

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in.

Een afbeelding van...