De Leuke Update #19 | nieuwe plekken en spulletjes voor kids

Het is lente, dus alles mag weer heerlijk kleurrijk zijn, van uitjes tot kinderspullen! De Leuke Update is een beetje veranderd, eigenlijk meer wat ik in eerste instantie in gedachte had. Ik laat je heel veel nieuwe plekken en spulletjes voor kids zien. Er zijn zo veel leuke nieuwe dingen, of in ieder geval dingen die ik nog niet eerder gezien had 🙂

Mocht je de festivals en uitjes missen in deze update, die hebben een andere plek gekregen. Die vind je vanaf nu in de Leuk met kids agenda.

De Leuke Update #19 | nieuwe plekken en spulletjes voor kids

Shoppen voor kids 

Petit Monkey, het eigen merk van psikhouvanjou, heeft een toffe nieuwe lijn met rugzakken en etuis. Wat een toffe colourblocking tassen! De foto’s zijn niet in verhouding, puur om de kleur te laten zien.

rugzak petit monkey

Raduga Grez is een merk voor handgemaakt houten speelgoed met verf op waterbasis. De houten blokken en ander stapelspeelgoed zijn te koop bij psikhouvanjou.

Raduga Grez is een merk voor handgemaakt houten speelgoed met verf op waterbasis.

Zoek je nog meer leuke cadeaus? Ik verzamelde heel veel cadeau ideeën voor kinderen die van bouwen houden.

Kapla bouwen

Lezen voor kids

De nieuwe Superjuffie is uit: Superjuffie en het apencircus. In dit deel is het zomervakantie en er is een circus, maar natuurlijk wel een circus zonder wilde dieren. Dan blijkt meester Snor een probleem te hebben en moet Superjuffie hem helpen. Officieel is het boek vanaf 7 jaar, maar dochterlief van 5 jaar vindt het ook al heel interessant. Te koop bij Bol.com.

Superjuffie en het apencircus

Het is vaak best wel gedoe om kinderen aan het lezen te krijgen. Zeker als kinderen wat oefening nodig hebben, dan hebben ze er vaak juist geen zin in. Zoonlief is gek op historische verhalen en een fan van het boek Lang Geleden. Het vertelt de geschiedenis van nul tot nu, op een manier die voor kinderen begrijpelijk is. Er zijn in deze serie ook speciale boekje om zelf te lezen. Voor kinderen op AVI M4 en E4 niveau is er Dat is snel! Het zijn drie verhalen: over Albert Einstein, Anton Fokker en de eerste auto’s van Spijker. De zinnen zijn kort en het staat vol leuke plaatjes, ideaal om lezen leuk te maken. Het is te koop bij Bol.com.

Dat is snel, historisch boek om zelf te lezen uit de serie Lang Geleden

Reis naar de Sterren is zo’n mooi boek vol informatie, over alles wat met de ruimte te maken heeft. Het boek staat vol weetjes. Denk aan planeten, raketten en astronauten, tot in de kleinste details. Het bevat heel veel mooie plaatjes, maar de teksten zijn best moeilijk. Zoonlief van 7 jaar vindt het heel mooi, hij is echt een feitjesliefhebber. Een foto vertelt niet genoeg bij een boek als dit, dus ik heb een filmpje gemaakt waarin je mee kunt kijken. Het is te koop bij Bol.com, daar is ook een inkijkexemplaar, met inhoudsopgave en dergelijke.

Lezen voor ouders 

Voor wie van kleurrijke huizen houdt is de vtwonen van deze maand een aanrader. Er zijn binnenkijkers bij hele toffe huizen. In het jaren ’20 huis van Zilverblauw vind ik echt alles mooi, zij gebruiken roze op zo’n stoere manier, dat vind ik heel inspirerend. In het huis van de eigenaresse van Rice zit op bijna iedere muur behang dat ze zelf heeft ontworpen, zo gaaf. En dan zijn er nog veel meer leuke kleurrijke huizen in Nederland en daarbuiten. De vtwonen is online te koop bij Albert Heijn en Bol.com.

vtwonen met kleurrijke huizen

Het blijft een uitdaging om de kinderen voldoende groente te laten eten. Ik ben daarom fan van de pizzabodems van Magioni, die gedeeltelijk gemaakt zijn van groente. Ze hebben nu ook een kookboek met recepten voor groente pizza.

Boekentip: kookboek met lekkere recepten voor groente pizza

Eten voor kids 

Gek genoeg is het best moeilijk om gezonde pap te vinden voor je dreumes of peuter, bijna overal zit suiker in. Als je dan ook nog een product zonder koemelk zoekt, dan wordt helemaal ingewikkeld. Deze biologische papjes op basis van geitenmelk wilde ik dus wel testen.

Test: Kabrita biologische granenpapjes op basis van geitenmelk

Wonen met kids

Ukkepuk is een Nederlands merk voor stevige en duurzame design kindermeubels. Op de website van Ukkepuk schrijft Bloggers Rachel van de Pol sinds kort blogs over gezonde kinderkamers. Ze laat zien hoe stijlvol, duurzaam en gezond heel goed samen bij de styling van de kinderkamer. Ik ga het volgen!

Ukkepuk kindermeubels

Stokke heeft een handige toevoeging op de Tripp Trap stoelen: een opbergsysteem genaamd Storage. Dit bakje hang je aan de kinderstoel. Ideaal om bijvoorbeeld rommel in op te bergen, zoals rondslingerende slabben en doekjes. Of natuurlijk gewoon speelgoed. Het is te koop bij Babypark.

Tripp Trapp Storage opbergruimte aan kinderstoel

Toen we onze keuken uitzochten hadden we nog geen kids. Met de komst van de kids kwam er natuurlijk van alles bij en de keukenkasten puilen uit. Dit is onze oplossing.

Ruimte winnen in de keuken: schuiflades voor in je keukenkast

Uit eten met kids 

Vorig weekend gingen we naar restaurant MOJA in Amsterdam. Ik had al enthousiaste verhalen gehoord: het heeft een binnenspeelruimte en een speeltuintje op het terras. Het terras zelf is omgeven door water, bootjes en bij mooi weer zwemmers. Op de kaart staan heerlijke huisgemaakte gerechten. Wat een fijne plek!

het terras van MOJA in Amsterdam

Uitjes met kids 

Wat een tof uitje met kids: De Tuinen van Appeltern. Je doet er inspiratie op voor je tuin, terwijl je kinderen spelen. Er zijn meerdere speeltuinen, maar ook in de gewone tuinen kunnen ze zich goed vermaken.

De Leuke Update #19 | nieuwe plekken en spulletjes voor kids

Corrien ging een weekendje naar Terschelling, daar is een heel leuk kabouterpad. Een kabouterpad is zo’n leuke manier om met kinderen de natuur te ontdekken. Ze doen opdrachtjes, waardoor ze helemaal niet merken dat ze een wandeling maken. Eerder schreven we al een artikel over kabouterpad wandelen met kids.

kabouterpad Terschelling

Vakantie met kids 

Een week lang spelen, theater ter plekke bedenken, lol maken en vrienden maken. Tijdens de Impro week voor kids in Frankrijk gaan de kinderen aan de slag met improvisatietheater. Een week lang vakantie vieren en tegelijkertijd een creatieve cursus volgen. En als ouders kun je zelf ook aan de slag met een cursus. Van beeldhouwen tot zingen. Samen weg en toch tijd voor jezelf. Deze week wordt georganiseerd van 20 tot en met 27 juli bij L’Huis Preau, het improvisatietheater wordt gegeven door Go Impro.

Go Impro improvisatietheater in Frankrijk

Fijn weekend allemaal!

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe leuke plekken en spulletjes voor kids. Heb jij een leuke tip? Laat het onder dit artikel weten bij de reacties of stuur me een mailtje via info [at] leukmetkids.nl.

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special, bijvoorbeeld met tips voor een vakantie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen.

Wil je eerdere updates teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

Zomervakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de zomervakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met zomervakantie activiteiten. Met uitjes en tips voor thuis én zowel binnen als buiten ideeën.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids