Leuke uitjes voor peuters

Als je baby peuter wordt kun je niet wachten om leuke dagjes weg te verzinnen… maar wat is er eigenlijk leuk met zo’n kleintje? Voor kleuters en schoolgaande kinderen is er van alles, maar voor dreumesen en peuters minder. Daarom de leukste dingen op een rijtje!

Leuke uitjes voor peuters

*De kinderboerderij: één van de eerste uitjes die leuk zijn om met je kleintje te doen. De eerste dieren die veel kinderen ontdekken in boekjes zijn boerderijdieren, dus dat sluit perfect aan bij hun belevingswereld. Bovendien zijn de meeste kinderboerderijen gratis, dus het is ook niet erg als ze er nog niet aan toe zijn. Een aantal leuke kinderboerijen in heel Nederland vind je hier.

*De dierentuin: als peuters wat ouder worden en wat meer dieren herkennen is ook de dierentuin erg leuk. Een los kaartje is duur, maar de prijs een abonnement valt naar verhouding wel mee. Een voordeel van een abonnement is dat het ook niet zonde is om even snel naar de dierentuin te gaan. Let wel goed op de openingstijden, de meeste peuters slapen midden op de dag, als de openingstijden ruim zijn kun je daarvoor of daarna gaan.

*Het strand: is één grote zandbak dus maakt een enorme indruk op je kind, lekker in het zand spelen met een emmertje en een schepje of met je regenlaarsjes door de branding rennen. Of bij een strandtent zitten waar papa en mama lekker een wijntje drinken en je peuter met zand speelt 🙂

*Het bos: is altijd wel in de buurt. Lekker laarsjes aan en stampen maar, maar ook vanuit de kinderwagen is er al genoeg te zien. Bij de buitencentra van Staatsbosbeheer kun je een wandeling over een kabouterpad maken, compleet met kaboutermuts en knapzak, wij schreven over dit Kabouterpad.

*Een kindvriendelijk restaurant: steeds meer restaurants en cafés hebben een speelhoek waar je kind veilig kan spelen, terwijl jullie lekker aan tafel zitten. Die restaurants vind je bijvoorbeeld in Amsterdam, Den Haag, Alkmaar en Gooi en Vechtstreek, maar natuurlijk ook in andere regio’s.

*De speeltuin: is voor wat grotere peuters erg leuk. Wil je met je dreumes naar de speeltuin? Kijk dan of er een babyschommel is, zo’n schommel die aan vier kanten dicht is, daar kan een kind al snel in. Een zandbak is ook al snel leuk, als je kind tenminste geen zand eet 🙂

*Een indoor speeltuin: toegegeven, die speelparadijzen zijn weinig sfeervol, maar als het dagenlang regent wel een prima manier om te zorgen dat je kind beweging krijgt. Let daarbij op of er een speciale hoek voor kleintjes is, zodat je peuter niet omver gerend wordt door een wat te enthousiaste kleuter. Ik maakte een overzicht met de leukste buitenspeeltuinen en binnenspeeltuinen in heel Nederland

*Cultuur: soms zijn er leuke culturele uitjes voor peuters: 2+ films onder de naam “peuterbios” (zoals Nijntje de Film), theatervoorstellingen (zoals Woezel en Pip of Bob de Bouwer) of muziekvoorstellingen. Het is wel goed zoeken om dit soort uitjes in de buurt van je woonplaats te vinden. Voor de allerkleinste peuters vraagt het misschien nog te veel concentratie, maar als je peuter verhaaltjes en filmpjes beter gaat begrijpen is het erg leuk.

*Musea en andere uitjes: er zijn musea die al leuk zijn voor kleintjes. Het Nijntje Museum in Utrecht is juist leuk voor kleintjes. Bij Sprookjeswonderland in Enkhuizen leren kleintjes traditionele sprookjes kennen in het sprookjesbos, daarnaast is er een speeltuin en leuke attracties voor jonge kinderen. Aviodrome in Lelystad is heel leuk voor kleine vliegtuigfans.

*Fruit plukken: Aan het einde van de zomer en het begin van de herfst kun je in veel boomgaarden appels, peren en als der fruit plukken. Vaak betaal je alleen voor het fruit. Corrien ging naar de Olmenhorst en deelde haar prachtige foto’s en handige tips.

Veel plezier!

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids