Moestuintje: creatieve ideeën voor kinderen


We zijn flink aan de slag gegaan met de moestuintjes van de Appie. Om ze te laten groeien, maar ook om ze een leuke plek en pot te geven. Kijk mee naar al deze leuke potjes waar je de kruiden en groenten in kan stoppen.

De moestuintjes passen perfect in de trolley van de Ikea. Het gietertje van de olifant en de tuinprikkers zijn van de Hema. Ik gebruikte wegwerpbekers om plantjes in te verpotten, handig als plantjes nog niet sterk genoeg zijn voor de kou buiten. In de bodem maakte ik gaten, zodat het water er uit kan.

https://www.leukmetkids.nl/moestuintje-crea-ideeen-voor-kinderen/

Vorig jaar hebben we een versleten ovenschaal gebruikt om de potjes in te zetten. Gelukkig is er nog een heleboel ruimte voor meer potjes 😉 Je kunt ook kiezen voor een groot plat bord of dienblad, of juist voor heel veel verschillende schoteltjes, maar dan moet je wel een hele grote vensterbank hebben 🙂

Moestuintje: creatieve ideeën voor kinderen

De verzamelbak van de Appie is dan wel praktisch, maar niet mooi, die mag dus wel gepimpt worden, daar zijn we dus mee aan de slag gegaan.

5-tips-zo-zorg-je-dat-de-moestuintjes-het-dit-jaar-beter-doen-2.jpg.jpeg

De kartonnen potjes kun je ook vervangen voor glazen potjes. Deze zijn van yoghurt, die van babyvoeding hebben ook een mooi formaat.
wpid-moestuin-ideeën-20.jpg.jpeg

Ideaal als je geen landgoed achter je huis hebt, maar een balkon of stadstuintje: plantenbakken voor verticaal tuinieren waar ik hier over schreef. Ze zijn onder meer te koop bij Bol.com.
Moestuintje 2.0: op zoek naar leuke plantenbakken

Kruiden kun je heel decoratief in een conservenblik stoppen. Gewoon een “kaal” blik staat al heel leuk. Wij gebruikten een oud restje plakfolie dat over was van onze gepimpte caravan (oh, wat heb ik zin in het voorjaar en de zomer!) en plakten dat op het blik, je kunt ook een stuk papier of karton gebruiken. Hiervoor knip je een stukje folie uit dat in de lengte en breedte net wat te groot is. Plak het aan de bovenkant precies op zijn plek, aan de onderkant steekt het uit. Dit kun je voorzichtig afsnijden met een Stanleymes of aardappelschilmesje en vervolgens het folie in de rand van het blik duwen met het mesje. Let op: een blik kan heel scherp zijn, vijl de scherpe rand aan de binnenkant indien nodig eerst even glad.

Moestuintje: creative ideeën voor kinderen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het plantje op de foto is natuurlijk niet home grown, maar zo gekocht. Veel andere ideeën kan ik je helaas nog niet laten zien, maar daarvoor komt er over een tijdje natuurlijk een update van dit artikel, waarin ik je van alles over tomaatjes en paprika’s laat zien (als ze tenminste willen groeien). Op Pinterest zocht ik alvast naar inspiratie.

Je snapt het al, dit idee van House of Hawthornes is  de favoriet van zoonlief, wij gaan ook zeker een plantje in een oude auto stoppen.

 

Bij ons in de buurt staat namelijk deze auto, die er in de zomer nog veel leuker uitziet, maar ook in de winter al diepe indruk maakt op zoonlief.

Moestuintje: crea ideeën voor kinderen

Dit wijnkistje van VTwonen vind ik ook erg leuk.

 

Deze pallet garden van Indigo Autumn vind ik erg stoer en neemt weinig ruimte in.

 

De autobanden van The Nest zijn erg gaaf en makkelijk. Banden haal je bij een autosloop, je verft ze met spuitverf. Je kunt worteldoek gebruiken om te zorgen dat de aarde niet op je terras terecht komt.

 

De kruidenplantjes in leven houden is nog best een kunst, zeker als je ze regelmatig vergeet water te geven. Daarvoor heb je tegenwoordig potjes met waterreservoir onderin, zodat je kruiden even vooruit kunnen. Die op de foto is ons eigen kruidenpotje van Mepal bij Wehkamp.

Moestuintje: crea ideeën voor kinderen

P.S. wist je dat net ontkiemde rucola er uit ziet als een hartje?

wpid-moestuin-ideeën-21.jpg.jpeg

Veel plezier met jullie moestuintjes!

Verder lezen op Leuk Met Kids

5-tips-zo-zorg-je-dat-de-moestuintjes-het-dit-jaar-beter-doen.jpg.jpeg

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, musthaves en ideeën voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor de lente! Lente uitjes die wel kunnen, boeken voor de lente, tips voor de moestuintjes, lenteknutsels en ideeën voor Koningsdag. De Leuke Update Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, dan ontvang je regelmatig leuke nieuwe tips. nieuwsbrief aanmelding