De allerleukste Ikea hacks voor de kinderkamer en babykamer

Ze zijn inmiddels een begrip, Ikea hacks: leuke en vaak simpele ideeën om Ikea producten bijzonder en eigen te maken. Ik verzamelde de allerleukste Ikea hacks voor de babykamer en kinderkamer voor je, kijk snel mee!

 


BUREAUS EN KASTEN

De Algot stellingkast een hoge kast, met verstelbare planken, die we telkens kunnen aanpassen op het speelgedrag. In eerste instantie zat er geen bureau in en speelde zoonlief vooral met zijn houten treinbaan op de grond, later zate er een wat diepere plank in als bureau waarop hij kon spelen, je kunt kunt er hier meer over lezen. Het doet een beetje denken aan de de String systeem kasten, maar het is een beter betaalbaar alternatief.

Kleine kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Ikea Algot verstelbare kast, mooi alternatief voor String systeem. Kidsdepot metalen opbergbakken. Lego brick opbergbakken. Goodnight light lampje boot. Yellow blue kids room desk cupboard system.

Wij hebben inmiddels een bureau gebouwd voor een halve Lego stad, compleet met Lego trein, politiebureau en brandweer. De werkbeschrijving vind je hier.

Verjaardagscadeau voor kids van 4, 5, 6, 7 of 8 jaar: leuke cadeau tips voor de kinderen, Sinterklaas cadeau - Lego city trein politie brandweer tafel

Esther van Van Jansen van een Ikea bureau dit leuke bureau.


BEDDEN EN LEDIKANTEN

Het Sundvik babybed annex peuterbed is degelijk, maar saai. Toen we het bedje moesten bijkwasten bij de komst van nummer twee hebben we de binnenkant gelijk roze geverfd. Later hebben we er ook nog een paar muurstickers er op geplakt. Wat erg handig is, is dat je de voorkant uit het bed kunt halen en er een uitvalbeveiliging op zetten. Het blauw geblokte hoeslaken voor het matras is van Lief Lifestyle, gepimpt met stof van Petit Pan.

De allerleukste Ikea hacks voor de kinderkamer en babykamer

Voor kleine kinderkamers is het best lastig om een bed te vinden dat niet te groot oogt en goed in de kamers past. Bij Ikea vonden we een uittrekbaar bed, Ikea Brimnes, eigenlijk twee bedden, waarvan we de onderste gebruikten. We maakten hem op maat en lieten het uitschuif-systeem weg, het is bij ons één bed. Dat was niet super ingewikkeld, maar je moet wel een beetje kunnen klussen voor deze Ikea hack. Het bed is gelijk een fijne bedbank. Het dekbedovertrek en de deken zijn ook van Ikea trouwens.

Kleine kinderkamer in geel, turkoois, petrol, kobalt, lichtblauw, mint, groen, grijs en wit. Room Seven behang Dots Yellow. Ikea Brimnes bed Ikea hack.

Beide kids hebben hetzelfde bed. De kamers van onze kids zijn net iets meer dan twee meter breed, ongeveer 203 centimer, een bedombouw is al gauw 205 of zelfs 210 centimeter, dat past dus niet, terwijl een matras meestal net wat minder dan 200 centimeter is. Dan is op maat maken van een bestaand bed een relatief eenvoudige oplossing. Het dekbedovertrek is uit een oude collectie van H&M.

Behang en muurstickers: de leukste keuzes voor de kinderkamer - Ferm living neon fluo roze driehoek muurstickers

Wil je zelf iets ontwerpen, dan kun je met lades van bijvoorbeeld de Stuva of de Stolmen aan de slag. Dit idee afkomstig van makelaar Stadshem vind ik super mooi.


HOOGSLAPERS EN STAPELBEDDEN

De Ikea Kura is op twee manieren te gebruiken: als hemelbed of als halfhoogslaper. Hij is op duizenden manieren te pimpen lijkt het wel. Deze met kanten gordijnen van Wimke Tolsma zijn erg mooi.

Rafa Kids maakte van een Ikea stapelbed een heel cool exemplaar.


SPELEN

De Ikea Kallax (voorheen Expedit) is ideaal als poppenhuis. De konijntjes en muisjes in het poppenhuis zijn van Maileg, bijvoorbeeld te koop bij I love speelgoed en Bol.com.

Met een witte basis houd je de kinderkamer rustig

Jans Schwester maakt dit mooie poppenhuis van een vergelijkbaar kastje.

 


OPBERGEN

De pegboards van de serie SKÅDIS vind ik heel tof. Mijn buurvrouw Mariëlle zag de pegboards op mijn blog en ging er meteen mee aan de slag. Over het prachtige resultaat lees je hier meer.

Gespot bij Ikea: gave pegboards

Het rolkarretje Ikea Raskog is zo’n leuk karretje en voor van alles te gebruiken. Bij ons heeft hij al verschillende functies gehad: voor rommeltjes en tijdschriften… en momenteel voor kinderboeken, losliggend speelgoed en niet onbelangrijk: poppenbed. Meer leuke ideeën vind je hier.

Wat je allemaal kunt doen met dat leuke rolkarretje van Ikea: vijf ideeën

Met de Ikea Besta kun je veel combinaties maken. Voor een persoonlijk effect hebben we er porseleinen knoppen van Porseleinenknoppen.nl op gezet. De beschrijving vindt je hier.

De allerleukste Ikea hacks voor de kinderkamer en babykamer

Met de Ikea Stolmen kun je mooie open kasten maken, deze foto is van de Zweedse site van Ikea.

OK, stiekem ook een paar Ikea hacks voor rest van het huis. We maakten een verwarmingsombouw en dressoir van het Ikea Eket systeem.

open kasten in ondiepe gedeelte

Met deze gemarkeerde wasmanden kunnen kinderen makkelijk zelf hun gedragen kleding in de wasmand gooien.

Organizing met kinderen: was sorteren in gemarkeerde wasmanden

Naast deze Ikea hacks voor de kinderkamer en babykamer, vind je op Leuk met kids nog veel meer lezen over DIY projecten en over woonkamers en kinderkamers.

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien? Hij staat weer bomvol nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Maar dit keer ook heel veel tips voor het nieuwe schooljaar! De Leuke Update