De Leuke Update #18 | kids festivals en markten in mei en juni

De lente is begonnen, dus het is weer tijd voor festivals. Er zijn in mei en juni heel veel leuke kids festivals. Sommige festivals zijn speciaal voor kinderen, maar er zijn ook heel veel gewone festivals die heel leuk zijn met kids. In deze update verzamel ik al die leuke festivals en natuurlijk laat ik ook zien wat we de afgelopen weken gedaan hebben.

Thuis leuke dingen doen

Wat een heerlijke lange meivakantie was dit! Wij kochten vlak voor de vakantie een nieuw huis en moesten ons oude huis verkopen. We hebben dus vooral heel veel opgeruimd en alvast ingepakt. Wat verzamelt een gezin veel spullen, de helft daarvan zit nu alvast in dozen. Zo mooi opgeruimd is het nog nooit geweest 😉

kleurrijk gezinshuis met kinderen

Aangezien we toch aan het opruimen waren, maakte ik ook eindelijk labels voor de wasmanden. De kids willen graag hun eigen kleding in de wasmand gooien, maar de juiste wasmand kiezen is best ingewikkeld. Als je ze dan naroept “de zestig graden was”, dan wordt het er niet makkelijker op. Daarom bedacht ik een systeem waarmee ze nu heel makkelijk zelf hun was sorteren in de juiste wasmanden.

Organizing met kinderen: was sorteren in gemarkeerde wasmanden

Weet je dat eierkoeken heel makkelijk zijn om zelf te maken en super lekker? Wij maakten ze in de vakantie, weer eens wat anders dan cupcakes en je kunt eierkoeken ook heel leuk versieren. Het recept vonden we bij Laura’s Bakery.

zelf eierkoeken maken

Gezellig, Jut en Jul doen steeds vaker nog even een spelletje in pyjama. In hun nieuwe pyjama wel te verstaan, want het toffe eco merk Trixie heeft nu ook kinderpyjama’s voor grotere kinderen. Kleine man ging voor de luipaarden, stoer en toch lief. Kleine meis ging voor de maansteen. Nou moest ik het even opzoeken, maar een maansteen staat voor vrouwelijke intuïtie en dat vond kleine meis een mooi verhaal. De pyjama’s zijn van organic cotton en heel lekker zacht, ik wil ook wel zo’n mooie pyjama voor mezelf ?

De Leuke Update #18 | nieuwe pyjama

Leuke uitjes

Wat een fijne afsluiting van de vakantie: een weekend in de natuur met Landal en Oerrr van Natuurmonumenten. We deden inspiratie op om kids over de natuur te leren en genoten van de natuur in en om Landal Rabbit Hill. Ik ben helemaal geïnspireerd geraakt, dus daar zie je de komende tijd hier op Leuk met kids zeker meer van terug.

Met een bakfiets al fietsend met de kinderen de natuur ontdekken op Landal Rabbit Hill

De week ervoor genoten we ook al van het groen, maar dan in de stad in de Hortus Botanicus. In de meeste universiteitssteden is er wel een, zo’n stukje groen in de stad. De kinderen leerden over al die bijzondere planten, maar ook over kikkers, wormen, vlinders, bijen en andere insecten.

Uitje met kids: leren over planten in de Hortus

Cindy ging deze vakantie naar een all-inclusive resort op Kreta, een waar glijbaanparadijs aan het Griekse strand. Dit was dus de perfecte plek om met haar kids de antislip strandsokken van Duukies uit te proberen.

Test: Duukies antislip strandsokken

film tips

Ter ere van de lancering van de dvd van de nieuwe Spider-Man film, ging ik met Roos en onze jongens naar Jumpsquare in Amsterdam. Wat is er nou toffer dan op trampolines mogen springen met Spider-Man en dan ook nog de film kijken? In mijn uitgelichte stories op Instagram vind je ons verslag.

de nieuwe Spider-Man

In Spider-Man: Into The Spider-Verse wordt de nieuwe Spider-Man geïntroduceerd, een superheld die door de makers is aangepast aan de huidige tijd. Hij blijkt bovendien niet de enige Spider-Man te zijn, er zijn anderen die leven in andere dimensies. Samen verslaan ze de Kingpin. Zoonlief vond de film fantastisch, die heeft hem inmiddels al een paar keer bekeken. Onderstaand zie je de trailer, hij is onder meer te koop bij Bol.com.

Voor kleintjes is er een leuke nieuwe film in de bios: Casper en Emma Op jacht naar de schat. Ik keek de film met mijn kleuter, zij vond de film heel erg leuk. En ik ook, want ik ben gek op deze twee schattige kleuters. Casper en Emma gaan met opa naar het strandhuis, waar de familie al heel lang komt. Ze vinden een oud kistje en gaan op zoek naar de schat. In eerste instantie valt die schat een beetje tegen, maar dat kan toch niet alles zijn? De twee zoeken door en vinden een fantastische schat. De conclusie van de kinderen is prachtig: de echte schat is vriendschap.

De Leuke Update #18 | kids festivals en markten in mei en juni
De Leuke Update #17 | Meivakantie en Koningsdag: kids uitjes en andere tips

Leuke uitjes

☆Zoek je een leuke speeltuin, met mooi weer of juist met slecht weer? Kijk dan even in mijn lijstje met de leukste buitenspeeltuinen en binnenspeeltuinen in heel Nederland.

Natuurmonumenten organiseert met Oerrr in iedere regio activiteiten, denk aan vogelhuisjes maken, op stap met de boswachter, uilenballen pluizen en knutselen.

☆Wil je naar een museum, kijk dan even naar mijn artikel met de leukste kindermusea van Nederland.

☆Is het buiten koud of nat, lees dan 101 dingen om binnen te doen met kinderen als het regent of koud is.

☆Zoek je nog meer uitjes, kijk dan naar mijn pagina met alle kinderuitjes.

De Leuke Update #18 | kids festivals en markten in mei en juni

Fijn weekend allemaal!

Wil jij wat delen of wat vragen? Zou je me dan willen mailen via info [at] leukmetkids.nl?

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special, bijvoorbeeld met tips voor een vakantie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen. Leuk met kids kun je ook volgen op Instagram, Pinterest, Facebook en Twitter.

Wil je eerdere updates teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

Meivakantie bucketlist

Wat hebben we zin in de meivakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met meivakantie activiteiten. Leuke dingen voor binnen en buiten en voor uit en thuis.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids