De Leuke Update #20 | nieuwe plekken en spulletjes voor kids

Het is tijd voor de zomervakantie, wat hebben we er zin in! Gelukkig hebben we al lekker kunnen genieten van het zonnetje. In deze Leuke Update laat ik heel veel nieuwe plekken en spulletjes voor kids zien.

Iedere maand zie ik zo veel leuke dingen langskomen, te veel om aparte blogs over te schrijven. Al die toffe kids hotspots en wannahaves laat ik je daarom hier zien. Ben je op zoek naar kindvriendelijke festivals en uitjes, kijk dan even in de Leuk met kids agenda.

De Leuke Update #20 | nieuwe plekken en spulletjes voor kids

Zomer met kids

Kamperen in de achtertuin van een boerderij, dat klinkt tof toch? Dat vond Cindy nou ook. Ze heeft sinds kort een Volkswagenbus en ging naar een heel idyllisch plekje. In juli en augustus kun je via Campspace ook een aantal dagen kamperen op Pampus, het eiland voor de kust van Amsterdam.

Kamperen in de achtertuin van Campspace boerderij De Lieve Wies

Ben je al bij Mr. Black and the White Ox in Utrecht geweest? Mijn oud collega Karin vertelde me over dit kleurrijke restaurant van haar neef. In de tuin kunnen kids lekker ravotten en er is ook buitenspeelgoed. Op Mr. Black’s memory staan allerlei dingen uit het restaurant. Het menu staat op een puzzel, dus eerst puzzelen, voordat je kan zien wat je kan eten. En elke tweede zondag van de maand is er Mr. Black’s kidsclub. Die gaat op onze to go lijst! Toegegeven, op die lijst staat best veel ?

Mr. Black and the White Ox

Zwier in Vinkeveen opent ‘de Huiskamer’. Een nieuwe plek voor ontbijt, koffie, een gezonde lunch, een hapje in de avondzon of een borrel op het terras. Binnen vind je een gezellige zithoek, lange houten leestafels en een vuurtje wat aangaat bij iets kouder weer. Buiten is er een terras aan het water, waar je kan genieten van de zon en wind in je haar. De Huiskamer typeert zich door een ‘milde’ keuken, waarbij ze met respect om willen gaan met de aarde en dat wat ze geeft. Er is een knusse zithoek met wat speelgoed en op de kaart staan een paar gerechten voor kids. Daarnaast zijn er op het terrein schommels. Normaal is de Huiskamer in het weekend open, maar van 22 juli tot en met 16 augustus ook doordeweeks.

de Huiskamer van Zwier in Vinkeveen

Een beter milieu met kids

Vorige week mochten we mee om plastic uit het Amsterdamse IJ te vissen. Kapitein Iglo wordt 60 jaar en voor zijn verjaardag wil hij graag schone zeeën. Om te zorgen dat het plastic uit de zee gevist wordt, sponsort Iglo daarom de helden van By The Ocean We Unite. Om te zorgen dat het plastic niet in de zee terecht komt, kun je nu sparen voor een mooie jutterstas en daarmee in jouw buurt zwerfafval opruimen. Je krijgt de jutterstas bij drie pakken vissticks. Zoonlief kreeg er gister eentje, voor dochterlief gaan we er nog eentje sparen. Het inspireerde mij om op een rijtje te zetten wat je als je gezin met kinderen kunt doen om minder plastic te gebruiken. Vind je het leuk om te kijken hoe we plastic gingen vissen, kijk dan even op Instagram Stories.

de leuke update 20 plastic vissen

Zo stoer, honderden kinderen bij ons uit de buurt deden deze week mee aan de nationale kindermars voor schone lucht en tegen biomassacentrales die overal in het land worden neergezet. Die zogenaamde biomassacentrales verbranden hout, dat geeft enorm veel uitstoot. Ooit was de gedachte dat biomasssa schoon is, dat is inmiddels achterhaald, maar toch geeft het kabinet nog steeds subsidie voor dit soort vervuilende fabrieken. Kinderen hebben schone lucht nodig, een aantal van hen trok de kar bij deze demonstratie en er liepen honderden kinderen mee. Landelijke media pakten de demonstratie massaal op, waaronder RTL Nieuws, Editie NL, het Radio1 Journaal en Trouw. Dat kids dat kunnen bereiken vind ik super mooi, een beter milieu begint bij kids 😉 Milieudefensie sloot zich aan bij de kinderen, op hun site kun je een verslag en meer over biomassa lezen.

nationale kindermars tegen biomassacentrale

Lezen met kids

Er is een nieuw boek met heel veel weetjes over de zee: het Zeeboek van Sarah Devos, zij schreef eerder al het Bosboek. Het Zeeboek begint met een wat theoretischer hoofdstuk, waarin je leert hoe eb en vloed nou precies werken en hoe de duinen gevormd zijn. Dat is ideaal als je kind een spreekbeurt wil houden over de zee. De hoofdstukken daarna laten alle planten en dieren in en om de zee zien. Leuk voor een dagje aan zee, of als je op vakantie naar zee gaat. In dit filmpje laat ik meer zien. Het boek is te koop bij Bol.com.

Bij de zomervakantie horen vakantieboeken en doeboeken! Ik zocht daarom de leukste zomerboeken uit voor alle leeftijden, voor de kids en voor jezelf.

De leukste vakantieboeken en doeboeken voor het hele gezin

De Gorgels en het geheim van de gletsjer heeft de Publieksprijs van de Nederlandse Kinderjury gewonnen, in de leeftijd 6 tot en met 9 jaar. Wij vinden dit helemaal terecht, een tijdje geleden schreven we al alles wat je wil weten over de Gorgels. Voor die enkeling die het boek nog niet heeft, het is te koop bij Bol.com.

Alles wat je wil weten over de Gorgels

Films voor kids

Er is een nieuwe tekenfilm in de bios: Duck Duck. De stoere jonge gans Ben denkt alleen aan zichzelf, hij kan de wereld aan. Tot hij zijn vleugel breekt en hij de vogeltrek mist. Dan krijgt hij ook nog plotseling de twee jonge eendjes Fie en Mo onder zijn hoede. Het wordt steeds kouder en ze worden ook nog achterna gezeten door enge kat. Toch ontstaat er een band tussen de drie en Ben blijkt minder egoïstisch te zijn dan hij zelf denkt. De film zit vol mooie effecten, zo vormen lichtgevende kikkers de landingsbaan. Ook worden er veel woordgrappen gemaakt, tot grote vreugde van zoonlief van 7 jaar. Duck Duck is een film voor kinderen van 6 jaar en ouder, maar klein meis van 5 jaar keek ook mee. Beide kinderen vonden de film erg mooi. De film is spannend, maar niet te spannend.

LEGO the Movie 2 is uit op de DVD. Het geluk van de inwoners van Bricksburg wordt wreed verstoord door een groot gevaar: DUPLO-indringers uit de ruimte vernietigen alles wat op hun pad komt! Om de angstaanjagende indringers te verslaan moeten Emmet, Lucy, Batman en hun vrienden afreizen naar onbekende werelden. Daarbij ontdekken ze een vreemd sterrenstelsel en belanden ze van de ene in de andere muzikale situatie. Zoonlief vond de film heel erg tof, net als het eerste deel. LEGO the Movie 2 is te koop bij Bol.com en te bekijken via Pathé Thuis, let op dat je bij die laatste de Nederlandse versie kiest 😉

Shoppen voor kids 

Er is een nieuwe winkel: de Intertoys Experience Store, waar kids zich uren kunnen vermaken en van alles ontdekken. We waren bij de opening van de eerste store in The Wall in Utrecht. Bij binnenkomst rende zoonlief eerst naar alle LEGO poppen en bouwwerken. Vervolgens mocht hij in het Klaslokaal een workshop vloggen doen (je kunt je kind voor workshops inschrijven in de winkel). Daarna wilde hij naar de escape room, samen met andere kids ontsnappen door raadsels op te lossen, maar natuurlijk mag je als ouder mee en kunnen kids er altijd uit. Overal in de winkel kun je speelgoed uitproberen, kleine man probeerde een game vanuit een heuse racestoel, testte een bestuurbare auto, schoot met nervepistolen, zong karaoke, ging op de foto met de hulk en bouwde met LEGO. Oh ja en dan vergaten we nog om de ballenfabriek te doen. In mijn Instagram Stories laat ik meer zien.

de leuke update 20 Intertoys Experience Store

Wat is er veel leuk strandspeelgoed, de klassiekers waar we zelf ook al mee speelden, maar ook heel bijzonder nieuw speelgoed. Ik verzamelde het allerleukste zandbakspeelgoed en strandspeelgoed.

Het allerleukste zandbakspeelgoed en strandspeelgoed

Ken je Picca Loulou al? Dit merk creëert met haar knuffels en bijpassende accessoires een sprookjesachtige wereld vol fantasie. Het is dat we al genoeg knuffels hebben, want anders… Ze zijn te koop bij Bol.com en I Love Speelgoed.

knuffels en kinderkamer accessoires van Picca Loulou

Wat een ideaal karretje is dit: het is een loopfiets en driewieler in een voor kleintjes van 10 tot 30 maanden. De Berg GO² is van het skelter merk Berg en te koop bij Babypark en Pink or Blue, in mint, roze en blauw.

https://youtu.be/H-INwy3bkHU

Wonen met kids

Verwarmingen staan meestal in de weg en ze zijn nooit echt mooi. Daarom besloten we er een Ikea Hack op los te laten: we bouwden een verwarmingsombouw en dressoir in een. Meestal is het huis niet zo opgeruimd hoor, dat was omdat er foto’s gemaakt gingen worden voor de verhuizing. En aangezien dit project nog op mijn bloglijstje stond, moest ik snel zijn!

Ikea Hack: Eket verwarmingsombouw en dressoir. Eket heating conversion and sideboard dresser cupboard

Ondertussen zijn we al bezig met het nieuwe huis. In de kamer van zoonlief zat al een mooi behang, dat hij graag wilde houden. We zochten er een mooie kleur blauwe verf bij uit en petrol Nevada gordijnen van Leenbakker. De tipi tent is van Nobodinoz, te koop bij I love speelgoed. Het liefste hadden we hier de witte vloer uit het oude huis in zijn kamer willen leggen, maar zoonlief wil graag de houtkleur houden. En tja, het is zijn kamer 🙂

De Leuke Update #20 | nieuwe plekken en spulletjes voor kids

Dochterlief mocht zelf een behangetje uitzoeken. We hadden wel als voorwaarde dat het ook nog mooi moet zijn als ze wat ouder is. We gingen voor dit roze behang met blaadjes van Eijffinger uit de collectie Mini Me. Met de witte vloer en lichtroze Nevada gordijnen van Leenbakker is de basis mooi rustig. Op de foto kijkt ze even een filmpje, terwijl wij aan het klussen zijn.

De Leuke Update #20 | nieuwe plekken en spulletjes voor kids

Er is een ware stokroos hype op Instagram. Bij ons in de buurt is al jaren een stokroos hype, zo leuk. Elk najaar verzamel ik zaadjes, die ik weer in de grond stop. Ik ben niet de enige, want je ziet er ieder jaar meer, de hele buurt bloeit nu en dan krijg je dit soort gezellige tafereeltjes, te mooi om niet te delen ?

stokrozen in Amsterdam

Eten met kids

Vind je het ingewikkeld om gezond en lekker broodbeleg te kopen voor je baby of kind? Het is goed zoeken, maar het is wel degelijk te vinden in de supermarkt. Ik testte het en maakte een overzicht van gezond broodbeleg uit de supermarkt.

de leuke update 20 broodbeleg

Fijn weekend allemaal!

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe leuke plekken en spulletjes voor kids. Heb jij een leuke tip? Laat het onder dit artikel weten bij de reacties of stuur me een mailtje via info [at] leukmetkids.nl.

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special, bijvoorbeeld met tips voor een vakantie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen.

Wil je eerdere updates teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids