De Leuke Update #32 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

Tijd voor de zomervakantie! In deze Leuke Update vind je daarom heel veel zomerse ideeën voor de zomervakantie. Waaronder natuurlijk weer heel veel nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids.

De Leuke Update #32 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan ontvang je af en toe nieuwe tips

De Leuke Update #31 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

Tuin met kids

Onze tuin is een verlengde van de woonkamer. Die willen we het hele jaar groen en kleurrijk laten zijn. Natuurlijk met heel veel planten, maar ook met toffe accessoires. Deze toffe muurcirkels en kussens kregen we van Zoedt. Je kent het merk misschien van hun zwart witte stationery, maar ze hebben dus ook een hele leuke tuincollectie.

Zoedt accessoires voor in de tuin

De tuincirkels van Zoedt zijn er in verschillende kleuren, prints en teksten. Wij gingen voor een grote cirkel met “geniet”, een kleine met “alles is leuker met slippers aan” en een kleine gele met libelle. De kussentjes passen er mooi bij.

Zoedt accessoires voor in de tuin: tuincirkels

Zo fijn: in de zomer buiten barbecueën. In eerste instantie zochten we naar een gewone barbecue, of zelfs een tuinhaard. Maar nadat we opgezocht hadden wat de milieu impact was besloten we snel dat het een gas-barbecue moest worden. We kochten de Boretti Addizio Gasbarbecue bij Bol.com. Omdat je de drie gaspitten apart kunt bedienen en omdat het vet in een handig opvangbakje komt. Maar natuurlijk ook omdat deze bbq zo stoer is. En omdat je er allerlei handige extra’s bij kunt kopen.

Boretti Addizio stijlvolle Gasbarbecue

Sinds we een tuin hebben vinden de kinderen het heel leuk om te helpen. En dan willen ze er natuurlijk ook graag over leren. Ik ging daarom op zoek naar boeken, spelletjes en apps om kinderen te leren over tuinieren en planten.

Kinderen leren over tuinieren en planten boeken, spelletjes en apps (3)

Lezen met kids

Er is een nieuwe Dog Man!

In Dog Man en de vlooienkoning is er de boef Biggie. Niet alleen Dog Man wil hem tegenhouden, maar Karel ook. Daarom moeten de twee vijanden samenwerken. Volgens zoonlief is deze Dog Man nog leuker dan de eerdere. Het wordt steeds leuker, omdat Karel steeds meer boevenstreken gaat uithalen, waarmee hij steeds weer verrast. Het boek is te koop bij Bol.com.

Voor wie ze niet kent: Dog Man zijn strips in boekvorm. Zoonlief houdt niet zo van lezen, maar vindt de spannende avonturen van Dog Man fantastisch. De boeken zijn lekker snel uit en dan begin je gewoon weer opnieuw, hij leest ze heel vaak. In ieder deel zitten omsla-no-scopen, door de bladzijde snel te bewegen krijg je een soort tekenfilm. Daarnaast zit in ieder boek uitleg voor hoe je een aantal van de karakters tekent. Voor echte Dog Man fans is er nu wat nieuws: Team Dogman daarmee krijg je mail en post van Dog Man. Zoonlief is zo’n fan, hij maakte zelfs een Dog Man van strijkkralen.

Er is een nieuwe Dog Man! Dog Man en de vlooienkoning

Anti verveel tips

Het grote anti-verveel boek bevat 250 spel- en knutselideeën. Ideaal voor een vakantie of regenachtig weekend! De ideeën zijn verdeeld naar lente, zomer, herfst en winter. Zo ga je in de zomer veel buiten aan de slag. Met stoepkrijt, een hindernisbaan met je step of een vliegtuigje.  Als fervent Pinterest gebruiker kende ik veel ideeën al. Maar het is natuurlijk een stuk makkelijker om je kind een leuk idee uit een boekje te laten uitzoeken dan van Pinterest. Zoonlief heeft alvast een heleboel hoekjes omgevouwen, waarmee hij deze zomer aan de slag wil. Het boek is te koop bij Bol.com, ook als e-book.

Het grote anti verveelboek - 250 originele spel- en knutselideeën

Gorgel nieuws

“Mama, de meisjes Gorgel Belia is er nu ook!!!” Spaarpot open en rennen naar de winkel dus. De kinderen hebben zich voorgenomen om hun Gorgels overal mee naar toe te nemen deze zomer, ik ben benieuwd wat voor reizen ze gaan maken. Maar er is nog meer leuk nieuws voor Gorgel fans! Het boek van de Gletsjer, het blauwe boek, is er nu als luisterboek. Het wordt wederom voorgelezen door Jochem Myjer, mét al die leuke stemmetjes erbij. Oh ja en het tweede prentenboek kwam een paar maanden geleden al uit. Daarom besloot ik mijn blog over de Gorgels te vernieuwen. Meer weten? Kijk even naar ons artikel met weetjes over de Gorgels.

Bobba en Belia knuffels van de Gorgels - een toffe knuffel voor jongens en meisjes

Kijken en luisteren met kids

Het Klokhuis heeft nu een eigen podcast. De eerste afleveringen gaan over uitvindingen of ontwikkelingen die de wereld veranderd hebben. Of eigenlijk, dingen die we heel gewoon vinden, maar die ontzettend belangrijk blijken te zijn. Je kunt de podcast van Het Klokhuis luisteren op Spotify of in een podcast-app.

De Smurfen zijn terug met drie dvd’s, dankzij digitale remastering is het beeld vernieuwd. Allereerst twee dvd’s met heel veel afleveringen van de Smurfen. Mijn moeder had vroeger videobanden gemaakt met afleveringen van de Smurfen, dus dat is voor mij absoluut jeugdsentiment. Daarnaast is er ook een film: De Fluit met 6 Smurfen. Deze film gaat over ridder Johan en zijn schildknaap Pirrewiet. Ze leren de Smurfen kennen dankzij een magische toverfluit met zes gaten. Als Pirrewiet op de fluit speelt, gaan mensen ongewild dansen, net zo lang tot ze uitgeput neervallen. Als een gemenerik de fluit steelt moeten de Smurfen komen helpen. De dvd’s zijn te koop bij Bol.com. Heerlijk voor een regenachtig zomerdag!

De Leuke Update #32 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids - Er zijn drie leuke nieuwe dvd's van de Smurfen

Spelletjes voor kids

Concept kids

Dit is een spel waarbij je samen moet werken om zo goed mogelijk te scoren. Terwijl competitieve spelletjes nog wel eens tot ruzie leiden, gebeurt dat met dit spel veel minder snel. Bovendien is het voor jonge kinderen al leuk. Je moet dieren raden en kunt kiezen tussen makkelijk of moeilijk. Daarvoor heb je een bord om de ander hints te geven. Dat kan zijn hoe een dier beweegt, de kleur van het dier of de plek waar het dier voorkomt. Bijvoorbeeld: “het is een dier dat kan springen” of “het is een dier dat veren heeft” of “het dier leeft op de savanne”. Vervolgens mag de ander ook vragen stellen, die je kunt beantwoorden met ja of nee. Concept kids is voor kinderen vanaf 4 jaar en te koop bij Bol.com.

Concept kids, spelletje waarbij kinderen samen moeten werken

Jaipur

Dit is een spel voor twee personen. Officieel is het spel voor kinderen vanaf 10 jaar, maar mijn spelletjes gekke zoon van 8 jaar speelt het ook. Het grote voordeel is dat de spelregels vrij eenvoudig zijn, maar dat je wel moet oefenen om het tactisch goed te spelen. Je bevind je op een markt, waarbij je zo goed mogelijk grondstoffen en kamelen moet ruilen. Daarmee verzamel je mogelijk punten, totdat alles op de markt uitverkocht is. Je moet slim kiezen om kaarten te nemen van de stapel of kaarten te verkopen. Degene die aan het eind van de markt het meeste punten heeft verzameld, krijgt een zegel van uitmuntendheid. Als je er 2 hebt verzameld heb je het spel gewonnen. Dit is een van onze favoriete spellen en bovendien heel makkelijk mee te nemen op reis of met een uitje. Dit spel is te koop bij Bol.com.

Jaipur spelletje voor tieners, leuk voor onderweg

Knutselen met kids

Jeugdsentiment: aquarelpotloden! Als cadeau voor de zomervakantie kocht ik voor kleine meis een set aquarelpotloden met bijbehorend papier. Ik kocht de potloden van Djeco bij een winkel in de buurt, maar ze zijn ook te koop bij I love speelgoed.

De Leuke Update #32 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

Met aquarelpotloden teken je eerst iets met de potloden. Daarna ga je met een natte kwast er overheen. Het is dus een soort schilderen met potloden. En het geeft zo’n tof effect! Wat ook fijn is: het geeft wat minder rommel dan verf.

De Leuke Update #32 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids

Vakantie met kids

Ben je nog op zoek naar een leuk vakantiehuis in Nederland, leuk voor jezelf en voor de kinderen? Ik verzamelde mijn favoriete vakantiehuisjes, glamping locaties en vakantieparken.

Gaan jullie wat verder weg of vermaken de kinderen zich moeilijk zelf? Kijk dan ook even naar deze tips om de kinderen te vermaken tijdens de vakantie en onderweg er naartoe.

Bij de zomervakantie horen vakantieboeken en doeboeken! Ik zocht daarom de leukste zomerboeken uit voor alle leeftijden, voor de kids en voor jezelf.

de leukste vakantieboeken 2020

Uitjes met kids

We mogen ook weer leuke uitjes ondernemen met de kids! In de zomer kun je lekker naar buiten, er zijn zoveel toffe uitjes. Ik maakte een handig overzicht met Corona proof uitjes buiten.

Een speeltuin is altijd leuk! Ik verzamelde de leukste speeltuinen in heel Nederland. Denk aan natuurspeeltuinen, ouderwetse speeltuinen en speelboerderijen.

Bij strandtenten zit je lekker buiten en heb je alle ruimte. Zelfs de grote steden hebben tegenwoordig hele leuke stadsstranden. Ik maakte een lijstje met kindvriendelijke strandtenten.

Iedere vakantie proberen we met de kinderen een uitje alleen te doen, zonder broer of zus. Met kleine meis zijn we al in Artis geweest, terwijl haar grote broer op sportkamp was.

De Leuke Update #32 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids - dierentuin Artis

En dat jonge olifantje is zo schattig, echt een spelende kleuter!

De Leuke Update #32 | nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids - dierentuin Artis

Leuke nieuwe uitjes 

Bij ons in de buurt zijn een paar hele leuke uitjes gekomen. House of Bird in Diemen is een nieuw restaurant in het groen van het Diemerbos, waar de kinderen lekker kunnen spelen. We zijn al een keer geweest, maar gaan zeker terug.

House of Bird: kindvriendelijk restaurant in het Diemerbos bij Amsterdam

De Urban Sport Zone is het centrale groene plein van Zeeburgereiland. Je vindt hier de grootste skatebaan van Nederland, met prachtige Delfts Blauwe patronen er op. Maar onder meer ook meer ook een speeltuin en kabelbaan.

Urban Sport Zone Amsterdam: skatebaan en speeltuin Zeeburgereiland

Einde van het schooljaar

Bij ons in de laatste schooldag alweer geweest, tijd voor cadeaus voor de juffen en meesters dus! Zoonlief had op de filmpjes van de meester gezien dat zijn plantje van vorig jaar een mooi plekje in zijn huis heeft. Daarom kweekten we ook dit jaar weer plantjes. De kinderen tekenden een kaart, ik maakte een bijpassende envelop erbij. Een mooie reep chocolade en een mooi tasje maken het af.

De leukste cadeau ideeën voor de juf of meester

Corrien knutselde deze leuke poppetjes met houten kralen en pijpenragers. De poppetjes stopte ze in een beker met onderin chocolade, vloeipapier en een rietje. Het flesje vulde ze met vlierbloesemsiroop. Daar kunnen de juffen en meesters in de zon van genieten.

poppetjes voor de juffen en meesters knutselen met wat lekkers

Ben je alvast op zoek naar spullen voor het nieuwe schooljaar? In dit artikel laat ik zien wat onze favoriete broodtrommels en drinkflessen zijn.

Toffe lunchboxen en drinkflessen voor kinderen: klaar voor school

Fijn weekend allemaal!

Ik ben altijd op zoek naar nieuwtjes, ideeën, musthaves en uitjes voor kids. Heb jij een leuke tip? Stuur me dan een mailtje via info [at] leukmetkids.nl.

Ontvang je de nieuwsbrief van Leuk met kids al? Dan ontvang je een keer per maand alle nieuwe artikelen en een keer per maand een special. Bijvoorbeeld met tips voor de schoolvakantie, knutsel inspiratie, kinderkamer inrichting, boeken of koken voor kinderen. Als je je nog niet hebt ingeschreven kun je dat hier doen.

Wil je eerdere updates met nieuwtjes, musthaves en andere tips voor kids teruglezen? Dat kan hier in het archief van de Leuke Update.

En voor nu: fijn weekend!

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids