Kinderkleding DIY: elleboogstukken of kniestukken op kleding zetten

De grote trend van het moment blijven de elleboogstukken en kniestukken. Wel zo handig, aangezien vooral knieën van broeken snel sneuvelen, omdat kids kruipen, vallen tijdens het spelen of het handig vinden om op hun knieën te landen. Het lijkt wel of ik wekelijks kleding aan het herstellen ben. Een beetje variatie in de kniestukken is dan wel zo leuk!
Kinderkleding DIY: elleboogstukken of kniestukken op kleding zetten
Je kunt kniestukken en elleboogstukken kant en klaar kopen, in volwassen maten bij de Hema (die kun je op maat knippen voor kindermaten) en in kindermaten bijvoorbeeld bij Applicatie en Zo. Deze kant en klare dingen hebben meestal ook een kleeflaag, waarmee je ze vast kunt zetten, al moet je ze altijd ook even vast stikken.
Kinderkleding zelf maken: elleboogstukken of kniestukken op kleding zetten
Je kunt elleboogstukken en kniestukken natuurlijk ook makkelijk zelf maken van stevige stof en vlieseline. Hoe vlieseline werkt vind je hier. Ook flockfolie kun je ervoor gebruiken. Om te bepalen hoe groot het stuk moet worden kun je bijvoorbeeld een koffiekopje gebruiken. Vind je dat een mooi formaat? Dan kan dat kopje als mal dienen om een rondje op de stof te tekenen. Dat kun je voorzichtig met balpen op de achterkant van de stof doen. Wil je een langwerpig stuk? Teken dan in Powerpoint de juiste vorm, print die uit, knip het uit en spelt het op de stof.
Kinderkleding zelf maken: elleboogstukken of kniestukken op kleding zetten
Voor de elleboogstukken op de oranje polo heb ik een stuk van een oude broek gebruikt, daar vlieseline onder gezet ter versteviging en het met zoomband op het shirt gezet. Zoomband koop je bij de Hema of de fourniturenwinkel, dat is een soort plakstrip waarmee je stof op stof vast strijkt. De saaie knoopjes heb ik vervangen voor knoopjes van Petit Pan en ze met een bijpassend kleurtje garen op het shirt gezet. En omdat ik toch bezig was heb ik gelijk ook maar even een oude spijkerbroek met gaten op de knieën opgeknapt.
Kinderkleding DIY: elleboogstukken of kniestukken op kleding zetten
Een dame bij een stoffenwinkel gaf me ook een goede tip: zij raadde me gekleurd kunstleer aan. Je kunt de figuur op de achterkant tekenen en het rafelt niet, erg makkelijk in gebruik dus!
Kinderkleding DIY: elleboogstukken of kniestukken op kleding zetten
Sterren vind ik erg leuk en een prima alternatief voor kniebeschermers. Ik gebruikte dit patroon voor de ster, maar maakte de ster wel wat voller, zodat de knieën goed beschermd worden. Das weer eens wat anders!

Meer inspiratie

kniepad op broek Mooie rechthoekige kniestukken op kapotte broeken maken kinderkleding babykledingVan jongenskleding meisjeskleding maken: babykleding en kinderkleding DIYVerjaardagscadeau voor kids van 4 jaar of 5 jaar: leuke cadeau tips voor kleutersVoor jou gespot: de allerleukste tipi tenten voor kinderenVerjaardagscadeau voor kids van 2 jaar of 3 jaar: leuke cadeau tips voor peutersTanden poetsen: tips om het makkelijker te maken met baby en kindHoe je kleine kinderen aan het eten krijgt: het recept voor baby, peuter en kleuterWat een leuk waterspeelgoed is dat AquaplayTraktaties voor kinderen op crèche of schoolkinder yoga om te slapen

Camping tips

Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.

  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids
  • Leuk met kids